Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
ako hocesh reci da nije bilo ni razumljivo :smeh: - izvoli otvori anketu s pitanjem da li puchanstvo foruma misli da je "chitaoca" bash nerazumljivo vs. "chitalaca" te vidi rezultate. molim, objektivno glasati, bez nekih klanovskih kaprica, tipa "e bash ne podnosim onog Vel boy-a, pa cu namerno da kazem da je chitaoca nerazumljivo, iako svakako da nije nerazumljivo...." i sl.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Originally posted by Vel boy

o, boze, ok, mozda si/te, verovatno si/ste u pravu i ti i stau tu.

no, ne znam zashto eventualno mislite da na forumu ja (s naglaskom na "ja") moram pisati savrsheno gramatichki ispravno kada velika vecina drugih forumasha sasvim opushteno pishe ne obaziruci se na savrshenstvo gramatike, leksike......... valjda je kul vama dvojici :shrug: meni (s naglaskom na "meni") pozerisati :shrug: (da ne bude opet zabune- "pozerisati" forumski lezerni izraz izveden od imenice "pozeraj:", ukoliko sam sluchajno opet omashio velichanstveni Vujaklija-Kl.... ili shta vec rechnik...... ) :P .....
:stopdrogi: duni vetre malo preko jetre! :fen:
By Ulix
Vel boy, baš me briga šta forumaši misle o tome, ja govorim o sebi (i ovo ti pišem sasvim dobronamerno): tvoje rečenice su takve da ja često ne mogu da razumem ništa, a posebno kad se dekompenzuješ u raspravi, to više liči na neku salatu od reči, nego na jezik koji bi trebalo da razumem. Počev od strukture rečenice, završno sa gramatičkim pravilima, ja to ništa ne shvatam.
Korisnikov avatar
By Vel boy
meni je iskreno drago saznanje, _LuKa_, da govorish sebi stop drogi. :) uvek je ohrabrujuce saznanje da se pojedinci bore protiv narkomanske ovisnosti. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Ulix

Vel boy, baš me briga šta forumaši misle o tome, ja govorim o sebi (i ovo ti pišem sasvim dobronamerno): tvoje rečenice su takve da ja često ne mogu da razumem ništa, a posebno kad se dekompenzuješ u raspravi, to više liči na neku salatu od reči, nego na jezik koji bi trebalo da razumem. Počev od strukture rečenice, završno sa gramatičkim pravilima, ja to ništa ne shvatam.
A meni je bash drago da ovo prvi put (s naglaskom na - prvi put) chujem (ako izuzmem poznatu Dushanku) od nekog. neko= jedan neko.
da sad i ne pominjem neka saznanja data meni o naravi tebe, Ulix-e. :)

konachno, shta drugo da ti kazem Ulix-e, nego- ne chitaj tj. preskachi moje postove. :eureka: :)
By Ulix

da sad i ne pominjem neka saznanja data meni o naravi tebe, Ulix-e. :)
Možeš slobodno da mi ta saznanja izneseš preko u2u-a, rad sam znati nešto o svojoj naravi. :wundy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: pa, kako si odjednom tako brzo razumeo shto rekoh tu gde si me citirao? :wow:
aaaaa, golica, golica znatizelja. :)
By Ulix

:roll: pa, kako si odjednom tako brzo razumeo shto rekoh tu gde si me citirao? :wow:
aaaaa, golica, golica znatizelja. :)
Boli me dupe, iskren da budem, ali čim pominješ valjda želiš da pričaš o tome, inače ne bi ni pominjao.
A da shvatiš da imam gadnu narav, mislim da nije potrebno da tračaraš o meni sa Lonijem, dovoljno je da čitaš šta pišem po forumu. :eureka:
Korisnikov avatar
By Vel boy
nisam to pomenuo da bih prichao o tom, vec da bih se malo osvrnuo na to tvoje "JA te nishta ne razumem, ne shvatam....." (ukratko te parafraziram), pa kad vec istichesh to tvoje "ja" na onakav nachin, malo se osvrnuh da ti na odredjen nachin poruchim da me ne iznenadjujesh.
a, drago mi je i shto si priznao da imash, kako kazesh, gadnu narav.
samo mala sugestija, ako dozvolish: valjalo bi porazmisliti kako i gde konstruktivnije i produktivnije pokazati tu tvoju "gadnu narav"..... :)

p.s. kad vec pominjesh Lonija, ja sam zapravo njemu rekao o niskim napadima D.M.-a na tebe i kako to nije u redu od strane D.M.-a shto radi tebi, dakle, zauzeo sam se bio za tebe, no...................
By Ulix

nisam to pomenuo da bih prichao o tom, vec da bih se malo osvrnuo na to tvoje "JA te nishta ne razumem, ne shvatam....." (ukratko te parafraziram), pa kad vec istichesh to tvoje "ja", malo se osvrnuh da ti na odredjen nachin poruchim da me ne iznenadjujesh.
a, drago mi je i shto si priznao da imash, kako kazesh, gadnu narav.
samo mala sugestija, ako dozvolish: valjalo bi porazmisliti kako i gde konstruktivnije i produktivnije pokazati tu tvoju "gadnu narav"..... :)
Koristim zamenicu za prvo lice jednine pre svega zato što nisam dve osobe, pa mi prirodno dolazi da za sebe ne kažem "oni" ili "mi" već "ja", a onda i zato što ne mogu da govorim u nečije drugo ime, nego samo u svoje, pa ne znam koju drugu zamenicu bi trebalo da koristim.

Moja gadna narav dolazi do izražaja tek onda kada me zapljusne glupost, inače sam prilično bezopasan. A sada ću konstruktivno i produktivno da odem na spavanje, ako nemaš ništa protiv, jer ustajem jako rano. Dakle "ja" ustajem rano, ne "oni Ulix" ili "vi Ulix", već prvo lice jednine. ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy

Koristim zamenicu za prvo lice jednine pre svega zato što nisam dve osobe, pa mi prirodno dolazi da za sebe ne kažem "oni" ili "mi" već "ja", a onda i zato što ne mogu da govorim u nečije drugo ime, nego samo u svoje, pa ne znam koju drugu zamenicu bi trebalo da koristim.
A ja sam se osvrnuo na to tvoje isticanje zamenice za prvo lice jednine, svakako, NE zato shto nisi dve osobe :smeh: vec jedna :doh: , VEC ZATO, kao shto ti vec rekoh, shto prvi put chuh o "nerazumljivosti i neshvatljivosti...." mog "pisanja i rechenica" (ako izuzmem poznatu Dushanku) od tebe, bash jednog jedinog forumasha.
iliti da budem josh razumljiviji- ti jedan forumash, od vaskolikog forumashtva, meni ono reche- k'o nijedan. dakle, nevazan si mi da bi trebao da mi istichesh tvoje "ja". :eureka:
jesi li konachno skopchao? :trep:
Moja gadna narav dolazi do izražaja tek onda kada me zapljusne glupost, inače sam prilično bezopasan. A sada ću konstruktivno i produktivno da odem na spavanje, ako nemaš ništa protiv, jer ustajem jako rano. Dakle "ja" ustajem rano, ne "oni Ulix" ili "vi Ulix", već prvo lice jednine. ;)
glupe, pardon, sweet snove ti zelim. :bye:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dušan Maljković

Moje izlaganje na ovu temu možete slušati u Novom Sadu, Muzeju savremene umetnosti, Jevrejska 21, od 10 do 13 časova 3. jula (zajedno sa još nekoliko izlaganja), u okviru letnje škole "Izgubljeno u tranziciji".

Program cele škole dostupan je na ovom linku:
http://kuda.org/program-izgubljeno-u-tranziciji
Hajde, ako nije stogo poverljiva informacija, podeli sa nama da li platu dobijate po izlaganju ili po glavi prisutnih?
Korisnikov avatar
By blabla54380
za svaku prisutnu osobu maljković dobije kilogram škembića, posle predavanja o postojanju rupa na saksiji. kada neko ne vidi da je posle paklenih 90ih mit o đinđiću logični sled, te da bi se na istom mestu mogao naći čak i velibor, onda su škembići jedino objašnjenje za maljkovićev koliko toliko obrazovan mozak.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Wilhelmina

Moje izlaganje na ovu temu možete slušati u Novom Sadu, Muzeju savremene umetnosti, Jevrejska 21, od 10 do 13 časova 3. jula (zajedno sa još nekoliko izlaganja), u okviru letnje škole "Izgubljeno u tranziciji".

Hajde, ako nije stogo poverljiva informacija, podeli sa nama da li platu dobijate po izlaganju ili po glavi prisutnih?
i mene to ineteresuje
Korisnikov avatar
By Vel boy
spri(n)tjo, ko je taj velibor? :hyper: ko? ko?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Wilhelmina

Vrlo rado. Ne dobijamo nikakvu platu, mi UČESNICI. Platu dobijaju organizatori iz fondacije Rose Luxembourg, alias strani plaćenici. Vidim da ti je terminologija kojoj je Milošević označavao svoje protivnike veoma bliska, no ipak treba primetiti -- reč je o fondaciji nemačke parlamentarne partije leve orijentacije. Ali to što ti imaš problem sa kritikom nacionalizma, to je već stvar tvoje šovinističke političke pozicije koju dalje ne bih komentarisao (a koju si već demonstrirala u odnosu na "primitivne izbeglice").
Korisnikov avatar
By Srklet
die linke? ok, sve mi je jasno. :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Vrlo rado. Ne dobijamo nikakvu platu, mi UČESNICI. Platu dobijaju organizatori iz fondacije Rose Luxembourg, alias strani plaćenici. Vidim da ti je terminologija kojoj je Milošević označavao svoje protivnike veoma bliska, no ipak treba primetiti -- reč je o fondaciji nemačke parlamentarne partije leve orijentacije. Ali to što ti imaš problem sa kritikom nacionalizma, to je već stvar tvoje šovinističke političke pozicije koju dalje ne bih komentarisao (a koju si već demonstrirala u odnosu na "primitivne izbeglice").
Imas lep hobi, moram da priznam.
Gde tacno pise da ja imam nekakav problem sa kritikom nacionalizma? Rekla sam samo da ti je sastav iliti izlaganje zakasnilo dobrih 10 godina, jer ono na sta ti ukazujes danas, ljudima je trebalo skretati paznju jos 2000te.
Stavise, mislim da je tema toliko besmislena da ni ne zavredjuje vec treci komentar i ovih par stranica, bas zbog toga sto je licnost o kojoj pricas vec sedam godina pod zemljom, njegovu politiku vise ne sledi nijedna stranka, a spram svega sto se desava sto u zemlji sto u svetu.
Nego, delujes ogorceno, nije valjda da je tako lose proslo?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ogorčeno? Prošlo je odlično, a biće još bolje kad mi CIA uplati milion evra na račun. Zato sam malo nervozan, nikako da me isplate za moje -- oh how should I say this? -- ponekad (priznajem!) pomalo skupe usluge.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Iskreno, nisam ni priblizhno dovoljno edukovan da bih se upushtao u temeljnu raspravu na ovu temu, niti mi pada na pamet da pravim komparacije Djindjica sa drugim odavno upokojenim ljudima koji su navedeni u pochetnom postu, ali samo laichki moram da prokomentarishem temu, jer smatram da je nepravedno postaviti je i privlachiti pazhnju ljudima blacenjem mrtvog choveka koji je opet, mozda jedini uchinio neke pozitivne stvari za ovu drzhavu i, naglashavam, NACIJU.

Djindjic, kakvim god da ga vidite, je bio jedini koji je imao petlje i mozga da sprovede svoju viziju u ovoj drzhavi nakon perioda koji je bio u najmanju ruku porazhavajuc i iscrpan kako za stanje drzhave i ljude ovde, tako i za chitavu okolinu Srbije. Ne znam shta je loshe u demokratizaciji drzhave koja je mentalitet svog naroda svela na ponashanje ovaca koje, od kad smo se oslobodili Turaka, znaju samo da prate najglasnijeg od svih pastira, koji ne mora uvek da bude i najpametniji.

Nije mi cilj da kazem da je on savrsen politichar (zapravo, to ne postoji), ali da je mozda najbolji kojeg smo ikad imali. Vecinu njegovih poteza koji se kritikuju vidim samo kao politichke kompromise koje je uspeo da otrpi zarad vecih ciljeva, prevashodno zarad ujedinjavanja naroda koji je i medju sobom navikao na podele i charke, da bi se istovremeno posvetio i unapredjenju i postavljanju drzhave kao relevantnog medjunarodnog faktora u regionu i shire. Teshko da bi se bilo ko u EU osvrnuo i pomagao narodu koji uzhiva u podeli na "nashe" i "njihove" i koji bi se najradije klali medjusobno, pa kad jedna strana pobedi, pocheo da kolje sve ono sto mu se ne dopada. Naravno, govorim o figurativnom klanju.

Nije bio savrshen, ali je bio jedan koji je bio spreman da nachini neophodne korake da bi ova drzhava bar delovala funkcionalno u ochima drugih.

Malo je sramno praviti ovakav lament choveku koji je imao dobru ideju i koji je bar pocheo i uspeo da realizuje istu. Vidim ga kao patriotu, ne kao nacionalistu, smatram da je razlika izmedju ta dva enormna. Vidim ga i kao choveka koji je znao shta zheli i shta mora da postigne, kakve kompromise mora da napravi da bi sve to zapravo pochelo da deluje.

Uvek postoje kritichari lika i dela drugih. Neki kritichari organizuju ljude i ubiju te ako im se ne dopadne ono shto radish. Drugi, mozda zbog sopstvene neostvarenosti i sposobnosti da deluju, vec samo da prigovaraju i blate one koji zapravo neshto rade, chekaju desetak godina posle tvoje smrti i uz sve ono pozitivno shto si uchinio, pochnu da vade najnebuloznije detalje o tebi i da ih postavljaju kao teorije i mitove, prishivajuci ti epitete koji nisu ni malo pohvalni. Mislim da Djindjic sad vezba piruetu u sanduku.

Zato mi cela ova tema dodje kao trazhenje dlake u jajetu iz kog se pile odavno izleglo i prava filozofska blasfemija.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Meni je drago što se na ovoj temi javljaju poklonici Đinđića i potvrđuju sve moje teze.
Korisnikov avatar
By Vespertine
Izvini, jel tebe iz Laze pushtaju samo za vikend ili imash i tamo net?

Ne znam samo chime sam potvrdio tvoje teze koje sve do jedne nemaju smisla i takvo su leshinarenje svedeno na filozofsko proseravanje da bi mene bilo sramota da ih iskazhem, chak i kad bi se radilo o nekom drugom politicharu...

I ti potvrdjujesh chinjenicu da bi neki ljudi za 15 minuta slave pojeli i govno na pozornici ako treba, a pljuvanje po mrtvima josh dodje kao laka stvar. Puno srece sa tvojim predavanjima, a ljudima koji ih posete zhelim brz oporavak.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Još mi je draže kada vidim kako se đinđićevci još lakše odaju kao nespremni za dijalog, bez argumenata, uvredljivi. No, oni mogu da vređaju, ali kako reče kineski ambasador na vređanje Ajsa Nigrutina u pesmi "Kinezi travestiti": "Mi smo jedna velika i drevna kultura i s obzirom na to uopšte nas nije lako uvrediti". Konfučijanski, nema šta, što mi se posebno dopada, ili u Madonninoj sekularizovanijoj verziji -- "I am imune to this shit today"! :geisha:

A što se Đinđića tiče, evo malog vizuelnog odgovora na temu "Šta sa njim da se radi?":

Slika
Korisnikov avatar
By Srklet
uh, što li će se dušan tek reći o koštunici nekoliko godina nakon vojine smrti... to ce biti napeto :D
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Koštunica je druga strana nacionalističkog para nacionalizam-patriotizam, gde je ovo poslednje rezervisano za Đinđića, "dobrog policajca"... Dakle, sve najgore...:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Koliko ja primecujem, tvoj jedini argument je to shto si poskidao sa raznih blogova i sajtova naklapanja i nebulozne komparacije dokonih kvazi-filozofa i na to se prosrao josh malo, chisto da dash svoj pechat... Argumentacija da se pobije tako neshto je suvishna, jer ja sad mogu da sednem i da na isti nachin proserem filozofiju po kojoj su Status i Majka Tereza jako slichan efekat na chovechanstvo imali, pa ti probaj da me ubedish u suprotno.
Korisnikov avatar
By Vespertine
lepo je kad neko ume bar sebe da definishe, onda kad primeti da je promashen kao filozof
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!