Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Beograd -- Direktor Instituta za onkologiju Nenad Borojević i još nekoliko osoba privedeno zbog sumnje za malverzacije sa citostaticima, potvrđeno za B92 u MUP-u.

Privedene osobe osumnjičene su za primanje i davanje mita prilikom davanja citostatika, odnosno favorizovanje farmaceutskih kuća pri nabavkama lekova.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je u Skupštini Srbije da su, pored Borojevića, privedeni i Zoran Bekić načelnik pedijatrije na Insititutu, doktorka Ivana Popović načelnica apoteke i zamenik direktora Zoran Tomašević.

Prema rečima ministra, uhapšeni su i direktor farmaceutske kuće “Roš” u Beogradu Vojislav Petrović, te direktor onkološkog sektora u “Farma Svisu” Andrej Soretić i Predrag Marinković iz preduzeća “Astra zeneka”.

Oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita prilikom davanja citostatika, odnosno favorizovali su farmaceutske kuće prilikom nabavke lekova i uticali na povećanje potrošnje citostatika. Odnosno, kako je Dačić rekao, prepisivali su više citostatika nego što je potrebno.

Ministar Dačić je rekao da su u periodu od marta 2007. do kraja do kraja 2009, osumnjičeni primili mito od preko 40 miliona dinara i 150 hiljada evra.

Istraga je trajala 14 meseci.

Ministar: Niko me nije obavestio

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da je o hapšenju Borojevića saznao iz agencijskih vesti i da ga o tome nije obavestio nijedan državni organ.

Loša situacije je što će ovakvi događaji poljuljati poverenje u čitav zdravstveni sistem, ocenio je Milosavljević, ali je, ukazujući na pretpostavku nevinosti, upozorio da bi trebalo sačekati zvanično saopštenje.
By Ulix
Znajući prof. Borojevića, ne čudi me. Nadam se da neće stati kod njega.
Korisnikov avatar
By *deni*
Otkrij nam, Ulixe, neku pikanteriju o kojoj nećemo moći čitati u dnevnoj i revijalnoj štampi.
Daj nam neku ekskluzivu.
:trach:
Korisnikov avatar
By Mage
I onda me pitaju zašto mrzim lekare...
By mythe
opet jos jedno senzacionalno hapsenje. Pitam se kada cemo procitati da je neko od tih likova i pravosnazno osudjen i poslat na izdrzavanje kazne :lood:
Korisnikov avatar
By Mahoney
sve neki doktori, direktori, nacelnici, a ukupna suma pronevere je petsto 'iljada... pih!

koji nesposobnjakovici. :pokazuje:

znam one koji kradu i milione i tapse im se po dnevnicima i svecanim akademijama!

:roni:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Ulix
Originally posted by Mage

A da li te onda pitaju zašto generalizuješ celu jednu profesiju? :awesome:
Recimo da sam imao vrlo "prijatna" iskustva sa njima u životu :) Mada u pravu si naravno, generalizacije bilo kog tipa nisu u redu :up:
By Ulix

Recimo da sam imao vrlo "prijatna" iskustva sa njima u životu :) Mada u pravu si naravno, generalizacije bilo kog tipa nisu u redu :up:
I onda si na osnovu tvog iskustva zaključio nešto o svim lekarima?

Stvarno... koliko godina imaš, 12? :kopanos:
Korisnikov avatar
By Mage

I onda si na osnovu tvog iskustva zaključio nešto o svim lekarima?

Stvarno... koliko godina imaš, 12? :kopanos:
Rekao sam da si u pravu. Oladi...
Korisnikov avatar
By ns.happy
jao kako jedu govna... pa to svi rade... to je do te mere razradjena stvar, da je ovo tako jadan cin, ako stane samo na ovome...
Korisnikov avatar
By Sunce
Tako je meni jedan lekar prepisao da se vise jebem, a onda je drugi utvrdio da su doze prejake. Da li da ga uhapse ili ne? :opatica:
Korisnikov avatar
By ns.happy
zavisi, ako ti je sugerisao odredjeni klup/park/javnu kucu, onda da.
Korisnikov avatar
By KiWi
verovatno je u dilu sa rebračom ...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Svaka čast policiji.

Nadam se da imaju dovoljno dokaza da tužilaštvo podigne optužnicu.

Korupcija u Srbiji je zaista predaleko otišla kada se i bolesna deca koriste za što veći procenat!

Sramota, zbog koje bi večiti ministar zdravlja Tomica Milosavljević trebao da podnese neopozivu ostavku.
By Ulix
Originally posted by Sheytan

Sramota, zbog koje bi večiti ministar zdravlja Tomica Milosavljević trebao da podnese neopozivu ostavku.
Kad bi svakog ministra prisiljavali da podnese ostavku kad se otkrije korupcija u njegovom resoru, mislim da ne bismo imali ministra sa mandatom dužim od nedelju dana.
Korisnikov avatar
By *deni*
Kažu da je upravo Borojević pre nekoliko meseci prijavio Rebraču.
Korisnikov avatar
By *deni*
A i na ovo čekamo odgovor...
Originally posted by *deni*

Otkrij nam, Ulixe, neku pikanteriju o kojoj nećemo moći čitati u dnevnoj i revijalnoj štampi.
Daj nam neku ekskluzivu.
By Ulix

A i na ovo čekamo odgovor...

Daj nam neku ekskluzivu.
Teško da ti mogu dati neku ekskluzivu, samo se pričalo po fakultetu da on uzima procenat od svake pare koja prođe kroz Institut za onkologiju. Ja generalno ne pratim te tračeve, pa ako je neki trač do mene došao, to znači da se o tome BAŠ priča.

Žao mi je što si ostao uskraćen za neku pikanteriju. :sise:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Sheytan

Kad bi svakog ministra prisiljavali da podnese ostavku kad se otkrije korupcija u njegovom resoru, mislim da ne bismo imali ministra sa mandatom dužim od nedelju dana.
I to što kažeš, medjutim ovo je prevršilo sve mere.

Čitam da Tomica sada priča kako opozicija koja traži njegovu ostavku to radi da bi destabilizovala vladu, a ne da bi se otkrila istina.

Strašno je koliko ovaj čovek nema nikakvog obzira prema odgovornosti i moralu.

Šta je interes i zadatak opozicije nego da ruši vladu. Problem je što gospodin ministar zdravlja skoro svakog meseca im kao na tacni nabaci neku aferu zbog koje bi on trebao da podnese ostavku, makar kao moralni čin.

Tim pre što je on večiti ministar zdravlja, a u tom resoru svakim danom je situacija sve gora i gora. No, ministar je izgleda dobio pelcer neobaveštenosti nekadašnjeg premijera.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by mythe

opet jos jedno senzacionalno hapsenje. Pitam se kada cemo procitati da je neko od tih likova i pravosnazno osudjen i poslat na izdrzavanje kazne :lood:
upravo to.
vidiš, za roš u srbiji se recimo zna da je kompanija koja zarađuje više nego bdp srbije, takođe se zna da su se neki od njihovih proizvoda ispostavili kao toksični. nikakvu sankciju, nikakvu ogradu vlada od toga nije imala. baš zato što većina običnih građana nije svesna koja količina novca je tu u opticaju i koje sve strukture od toga imaju vajde, svima ipak imponuje nenadjebivo razvijeni PR dačićevog MUP-a.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa jeste, ruku na srce, pojedini članovi familije rak bolesnika su se verovatno i obradovali toj duploj dozi citostatika, a i konzumenti, da se što pre reše muka, božemeoprosti i sakloni.
Ali opet, nije lepo zarađivati na tuđoj muci.
:neto:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da u Institutu za onkologiju i radiologiju nisu davane prekomerne doze citostatika i da su pacijenti lečeni u skladu sa svim međunarodnim pravilima.

Ministar je naveo da je vanredna provera, koju su sproveli inspektori i eksperti, obuhvatila i analizu istorije bolesti od 2003. do 2010. godine i da prilikom te provere nisu utvrđene nikakve neparavilnosti u radu.

"Primenjivali su se protokoli u skladu sa pravilima struke", naglasio je Milosavljević, posle uručivanja stipendija za nove metode lečenja.

Ministarstvo zdravlja je, 1. jula, naložilo vanrednu inspekciju rada u Institutu za onkologiju, posle hapšenja direktora te ustanove Nenada Borojevića, njegovih saradnika, predstavnika farmaceutskih kompanija i distributera lekova, pod sumnjom da su umešani u malverzacije u vezi sa nabavkom citostatika.

Ministar je poručio građanima da ogroman broj lekara u Srbiji radi svoj posao savesno i korektno, uz ocenu, da se jednom poljuljano poverenje u sistem, teško vraća.

* Ovo je zapanjujuće. Mislim kojom brzinom se radila provera. Za pet dana proverili su sedmogodišnji rad Instituta za onkologiju i utvrdili da su svi pacijenti lečeni pravilno! Ma ministre, mani se ćorava posla, što bi rekao naš narod. Svaka brzina je kusa, pa i vaša odbrana. Nadam se samo da se tužilaštvo neće obazirtati na ovu brzopoteznu inspekciju i da će sudu prediočiti valjane dokaze da se odgovorni primereno kazne, a imovina stečena od mita farmaceuta oduzme.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!