Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Incest - da ili ne?

1. Protiv sam incesta
63
54%
2. Treba ga dozvoliti
32
28%
3. Neodlučan sam, ne zanima me...
21
18%
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Tungi

Mali off.

''

Maljkovicu ce se svideti,ako vec nije gledao film:wundy:
Jao Tungi užasno... Pogledao sam i onaj klip gde se neka žena porađa :uplasen: Zaista nisam morao to da vidim...

@Kala i maka: A u čemu je problem? :hmm:

@Man Troy: Kako bi to degradiralo pedere aj mi objasni? :lol:
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Mage

Pa valjda je isto i sa nama pederima i lezbejkama. Ljudima je to čudno i ne mogu da razumeju pa nas mrze i osuđuju kako smo nemoralni i ne znam ti ja šta...
ISTO?

:smeh:

da ,vrlo je slicno. ovo je ISTO kao da si napisao da je isto biti gej i pedofil.
By dukkehjem
Originally posted by Sheytan
Originally posted by 2kune
Originally posted by Wilhelmina

Nemoj mi samo reci da je Sheytan almight zapravo portir?
Samo te molim, nemoj to shvatiti kao javnu osudu portira kao takvih ili možda da mi se portiri gade... Nije definitivno u pitanju nikakva diskriminacija... Dokle god to drže između 4 zida svoje portirnice i dok se ne množe... :lepeza:
Vrlo je zanimljivo i istovremeno poražavajuće koliko se trudite da diskreditujete profil Sheytana.

Odavno ste to počeli, radite u odredjenim ciklusima, najčešće kada nemate ama baš nikakve argumente da se suprostavite...

No, prvi put sam primetio da to radite u temi koja se ne tiče srpsko-hrvatskih odnosa, gde vam najviše - verovatno i jedino - smetaju moji komentari.

To što ste sada počeli da izmišljate, kako bi obezvredili ono što pokrećem na ovom forumu, a tiče se odnosa Hrvata i Hrvatske prema zločinima nad Srbima, dokaz je koliko ste revolitirani pokretanjem istine i koliko ste nisko pali.

Čudi me samo što sam očekivao drugačije.

No, ovim ste prevazišli sve mere lepog i kulturnog bistvovanja na forumu, tako da ostavljam posetiocima i GS timu da o tome razmisle...
Sheki, duso, onaj ultraserbski izraz koji ti treba je bivstvovanje....
By dukkehjem
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Kala

ne mogu da verujem da je do sada 14 glasalo pozitivno a jos gore 11 je neodlucno!
Sokirana sam!
Je l' si i moralno sablaznuta pride? lepeza1
:up:
-------
Maljkovicu, sta bi za nekrofiliju, ja rekoh zasto mi je diskutabilno, a ti ne rece nish :/
razumeo sam da si za diskutovanje...
zanima me i tvoje misljenje...
Korisnikov avatar
By mmiki
Protiv incesta u porodici. A u siroj familiji, vise sam za nego protiv.
By dukkehjem
Originally posted by mmiki

a u cemu je razlika?
to je samo formalizam i svrstavanje u neke norme kasabalijskog morala...
kao da kazes: pa pederi, hmmmm, vise sam za ako je jedan zenskast a drugi muzevan, ali ako su obojica muzevna, ja sam protiv....
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by maka

Pa valjda je isto i sa nama pederima i lezbejkama. Ljudima je to čudno i ne mogu da razumeju pa nas mrze i osuđuju kako smo nemoralni i ne znam ti ja šta...
ISTO?

da ,vrlo je slicno. ovo je ISTO kao da si napisao da je isto biti gej i pedofil.
Mislio sam ISTO u smislu da je ljudima to odvratno, nemoralno i za osudu, a da zapravo nikoga ne ugrožava. Šta tebe boli pička ako se neki tamo brat i sestra (ili setsra i sestra i brat i brat) odvaljuju ukoliko oboje to žele? :hmm: Dokle god nema potomstva niko nije ugrožen. Niko tebe ne tera da se jebeš sa svojom sestrom... Live and let live :peace:

@dukk: Zoofilija je u većini slučajeva iživljavanje i mučenje životinja tako da to zakonom MORA biti zabranjeno. End of discussion.

Nekrofilija kao što si i sam rekao uništava "čast" umrle osobe i kao što svako ima pravo da ne da svoje organe u smrti, tako ima pravo i da neko NE skrnavi njegov leš.
Korisnikov avatar
By maka
^

niko me ni ne tera da imam stav : ''sve je to kul'' ''nek rade sta oce'' ''zabole me''

:regan:

:peace:
By dukkehjem

ISTO?

Mislio sam ISTO u smislu da je ljudima to odvratno, nemoralno i za osudu, a da zapravo nikoga ne ugrožava. Šta tebe boli pička ako se neki tamo brat i sestra (ili setsra i sestra i brat i brat) odvaljuju ukoliko oboje to žele? :hmm: Dokle god nema potomstva niko nije ugrožen. Niko tebe ne tera da se jebeš sa svojom sestrom... Live and let live :peace:

@dukk: Zoofilija je u većini slučajeva iživljavanje i mučenje životinja tako da to zakonom MORA biti zabranjeno. End of discussion.

Nekrofilija kao što si i sam rekao uništava "čast" umrle osobe i kao što svako ima pravo da ne da svoje organe u smrti, tako ima pravo i da neko skrnavi njegov leš.
Aham, ali je diskutabilno u smislu da ja, lupam, cisto da dam primer, zavestam svoje telo posle smrti svom decku da se igra...
Mada opet mislim da psihijatri imaju poslednju rec...
Licno sam protiv, al nevazno je sta ja mislim o tome, mora se argumentovano prici problematici...
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by dukkehjem

a u cemu je razlika?
kao da kazes: pa pederi, hmmmm, vise sam za ako je jedan zenskast a drugi muzevan, ali ako su obojica muzevna, ja sam protiv....
Nije u tome stvar, vec mislim da bi prosto bio pravi haos po razvoj deteta ili mladog coveka ako bi se desilo da njegov roditelj pocne da mu se udvara ili sl. A mnogi bi takvu legalizaciju shvatili kao "otskrinuta vrata" prema sexualnom nasilju u porodici.

Ovako, zna se da nije dozvoljeno, i bar bi se suzdrzao onaj ko se plasi zakona.

U siroj familiji, odnosi su uglavnom malo dalji i uvek postoji neko blizi daljoj rodbini (roditelj) kome ce recimo ta mlada osoba moci eventualno da se obrati.
By dukkehjem

a u cemu je razlika?
Nije u tome stvar, vec mislim da bi prosto bio pravi haos po razvoj deteta ili mladog coveka ako bi se desilo da njegov roditelj pocne da mu se udvara ili sl. A mnogi bi takvu legalizaciju shvatili kao "otskrinuta vrata" prema sexualnom nasilju u porodici.

U siroj familiji, odnosi su uglavnom malo dalji i uvek postoji neko blizi daljoj rodbini (roditelj) kome ce recimo ta mlada osoba moci eventualno da se obrati.
Cekaj, ja sam za incest medju punoletnim osobama samo, a sto se nasilja tice, svejedno, moze i ujak da bude nasilan...
Hm, mozda da se regulise i da bude samo u uslovima kad je dete nezavisno finansijski itd...?
Korisnikov avatar
By mmiki

a u cemu je razlika?

Cekaj, ja sam za incest medju punoletnim osobama samo, a sto se nasilja tice, svejedno, moze i ujak da bude nasilan...
Hm, mozda da se regulise i da bude samo u uslovima kad je dete nezavisno finansijski itd...?
Sigurno da bi se to odnosilo na punoletne... Medjutim, po zakonu, osoba moze imati sexualni odnos i sa 16godina (negde je to 15 a to hoce da spuste cak i na 13). A kad se desi, jako je tesko utvrditi posle da li je to bilo prisilno ili ne...
A ja sam protiv tih famoznih granica... Mislim da mnogi ljudi nisu zreli ni u 20oj. Pogotovu u Srbiji gde vecina 30ogodisnjaka zivi sa svojim roditeljima jer nema drugih uslova....
By ...Sitnicava...
I naravno, dodjosmo do toga da su gejevi zbog svoje margine toliko tolerantni da prihvataju sve moguće socio-sexualne-devijacije...

Sledeća teza je - "aha, povlačiš liniju izmedju homoseksualnosti, nekrofilije, incesta i pedofilije" i takoooo. Sve u krug...

A mene mrzi više preterano da se uplićem.

:tepih:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
SVE mogucnosti, osim vernih biseksualaca :D ..to ne postoji
Korisnikov avatar
By Tungi
A gde si cula da postoje i verni gayevi?:lezkiss:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by ...Sitnicava...

I naravno, dodjosmo do toga da su gejevi zbog svoje margine toliko tolerantni da prihvataju sve moguće socio-sexualne-devijacije...

Sledeća teza je - "aha, povlačiš liniju izmedju homoseksualnosti, nekrofilije, incesta i pedofilije" i takoooo. Sve u krug...

A mene mrzi više preterano da se uplićem.

:tepih:
nisu gejevi zbog svoje margine toliko tolerantni već je granica izad koje se broje sve moguće socio-sexualne-devijacije preskučena... :alexis:

sljedeća teza je tipično str8ersko mješanje krušaka i jabuka, baba i žaba, frogsova i grandmatherova... možemo li bez takovih banalnosti? :lepeza:

ko si brke ne umasti, odojka se ne omasti... :meso:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja sa mojim sestrama, bogami, imam redovan, obilan, ali instant seks (logicno, da ne bismo bile uhvacene na delu, a i greh se meri po trajanju - tzv. seksoperiodizam).

Pozdravlja vas vasa incest-instant monahinja Suncanija. :opatica:
By XanaX
Ne da mi se sve čitati, jedino primjećujem stalno ponavljanje o "fizički / psihički retardiranom" potomstvu, što uopće ne stoji.

O takvim "deficitima", u smislu genetike tj. nasljeđivanja, može se govoriti kada postoji višegeneracijski inbreeding, a i onda njegove posljedice po (promatramo li tako) malu, zatvorenu populaciju / dem - nisu nužno loše; iako - radi se o surovosti mikroevolucijskih mehanizama, pa je teško tako govoriti kada je riječ o ljudima.

Moralna osuda incesta kao i incest-taboo su "priučeni" i umjesto da se pitamo kako dolazi do incestualnih veza i incesta, trebali bi se zapitati kako i zašto je uopće nastao incest-taboo.

Mišljenja sam, da kada su odnosi unutar obitelji (ako ona uopće i formalno postoji) toliko alterirani da pojedinci i pojedinke ne prepoznaju svoje konformističke uloge majke, oca, djece, rođaka i rođakinja - prepoznavanje istih kao mogućih spolnih (pa, i dalje, na emotivnoj razini) partnera / partnerica, jest nešto sasvim prirodno...

Tj., uz toliko "čudnih" ili "zastrašujućih" stvari u prirodi (try: human chimera), incest je bebina zvečka. Naravno da, privatno, osjećam gnušanje spram ideje, no na široj razini, mogu shvatiti da takvi odnosi, postoje. I naravno, "dopuštanje" incestualnih odnosa ne odnosi se na silovanja i spolna zlostavljanja u obitelji i općenito, porodici, već na specifične slučajeve.
Korisnikov avatar
By 2kune
incest je postao tabu jer je prost puk vazda zavidio na plavoj krvi... :lepeza:
Korisnikov avatar
By Mage

^

niko me ni ne tera da imam stav : ''sve je to kul'' ''nek rade sta oce'' ''zabole me''

:regan:

:peace:
Naravno. Samo nemoj onda da te čude komentari homofoba na račun homoseksualaca.
Korisnikov avatar
By maka
pa ni ne cude me :)

samo mi se ne svidja sto ako si gej mora da imas siroku lepezu tolerancije. ako si gej moras da se saosecas sa svim ugrozenim vrstama i slucajevima na ovoj planeti. :down:
Korisnikov avatar
By Mage

samo mi se ne svidja sto ako si gej mora da imas siroku lepezu tolerancije. ako si gej moras da se saosecas sa svim ugrozenim vrstama i slucajevima na ovoj planeti. :down:
Svaka osoba bi trebalo da je tolerantna i da može da saoseća sa drugima, bila ona gay ili ne. Svet bi bio mnogo bolji da nismo tako uskih shvatanja i da ne osuđujemo sve što nam je strano. Pošto smo i sami osuđivani zbog svoje različitosti, logično mi je da možemo lakše da razumemo i kada se to dešava nekim drugim grupama ljudi. No, očigledno nisam u pravu...
Korisnikov avatar
By svejedno
Svaka osoba bi trebalo da je tolerantna i da može da saoseća sa drugima, bila ona gay ili ne. Svet bi bio mnogo bolji da nismo tako uskih shvatanja i da ne osuđujemo sve što nam je strano.
Jedan od pametnijih odgovora koje sam procitao na vaskolikom internetu u poslednjih par godina.
Korisnikov avatar
By 2kune
well, imade na bijelom svijetu str8era koji će vam pri dolasku u selo ponuditi ženu u znak dobrodošlice a ona će biti presretna ako zatrudni i tako donese snažnog stranog duha u svoj narod... :deda:
kako li su samo pogani ti i takovi str8eri... :pervert:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

-------
Maljkovicu, sta bi za nekrofiliju, ja rekoh zasto mi je diskutabilno, a ti ne rece nish :/
razumeo sam da si za diskutovanje...
zanima me i tvoje misljenje...
Ah vidi se da si mlađani delija, pa en znaš za ovo... Transmutabilni je moj alter-ego, a sve nadalje je umetnički perfromans (da me ne shvatiš ozbiljno!):

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 571&page=1
Korisnikov avatar
By maka

Svaka osoba bi trebalo da je tolerantna i da može da saoseća sa drugima, bila ona gay ili ne. Svet bi bio mnogo bolji da nismo tako uskih shvatanja i da ne osuđujemo sve što nam je strano. Pošto smo i sami osuđivani zbog svoje različitosti, logično mi je da možemo lakše da razumemo i kada se to dešava nekim drugim grupama ljudi. No, očigledno nisam u pravu...
Slazem se! potpuno si u pravu! ali zelim da kazem kako ako si gej odmah po defoltu se ocekuje da si visoko tolerantan.
i ja jesam toleranta,ali ne mogu bas sve da progutam. Ne osudjujem incest zato sto mi je stran ili razlicit,vec zato sto verujem da stvari ne bi trebalo tako da idu.. Zato sto je kontra mojih verovanja i stavova.
By XanaX
Ovo (dolje, pejstano) možda nije izravno vezano uz problematiku incesta, ali svakako govori (doduše, akcent je na religijskom) o toleranciji i kako se ista, tj. tolerancija i intolerancija pojedinca / skupine mijenjaju...

copy/paste:

Once I saw this guy on a bridge about to jump.

I said, "Don't do it!"

He said, "Nobody loves me."

I said, "God loves you. Do you believe in God?"

He said, "Yes."

I said, "Are you a Christian or a Jew?"

He said, "A Christian."

I said, "Me, too! Protestant or Catholic?"

He said, "Protestant."

I said, "Me, too! What franchise?"

He said, "Baptist."

I said, "Me, too! Northern Baptist or Southern Baptist?"

He said, "Northern Baptist."

I said, "Me, too! Northern Conservative Baptist or Northern Liberal Baptist?"

He said, "Northern Conservative Baptist."

I said, "Me, too! Northern Conservative Baptist Great Lakes Region, or Northern Conservative Baptist Eastern Region?"

He said, "Northern Conservative Baptist Great Lakes Region."

I said, "Me, too!" Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1879, or Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912?"

He said, "Northern Conservative Baptist Great Lakes Region Council of 1912."

I said, "Die, heretic!" And I pushed him over.
Korisnikov avatar
By Mage

zato sto verujem da stvari ne bi trebalo tako da idu.. Zato sto je kontra mojih verovanja i stavova.
OK to je tvoj stav.

Ali zar te ne podseća na nešto? Zar isto to ne govore homofobi kada pokušavaju da objasne kako oni zapravo nemaju ništa lično protiv pedera ali ne dele njihova uverenja? :misli:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!