Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Incest - da ili ne?

1. Protiv sam incesta
63
54%
2. Treba ga dozvoliti
32
28%
3. Neodlučan sam, ne zanima me...
21
18%
By loreenche
Originally posted by Stripi

Ne kaže se "rika". Osim ako želiš reći da ričeš.

Kaze se ako si iz Dalmacije, a ja mislim da ovdje nema teritorijalne diskriminacije?:discofever:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne, ne kaže se. Vjeruj mi.
A i VelBoy nije iz Dalmacije.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Radis li ti nesto sem sto kenjas i citas sta Hrvati rade?
By dukkehjem
Ko voli nek izvoli... ukoliko niko nije ugrozen... znaci jedino sto je moguce da bi dete napravljeno moglo da bude loseg zdravlja ili sta ja znam, pa zbog toga nisam za pravljenje dece, ukoliko je to tacno.
Sa druge strane, sto da ne...
mislim, moral je relativna kategorija...
a to je vec prezvakavano i prezvakavano...
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by dukkehjem

mislim, moral je relativna kategorija...
nenene, moral nije kategorija, te ne moze biti relativan. mislim, dokle cu morati da slusam ove laike :roll:

/MalaAlisa mode off

:lol:

morala sam.

dosadno mi je. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
haha mislila sam da je se jedino ja secam :lol:
:kiss:

ot: meni ok. mislim, volu se ljudi, sto da idu u zatvor..

jedino bih stavila da muskarac mora na vazektomiju ako je str8 veza.
By dukkehjem
Originally posted by simarrgL*

haha mislila sam da je se jedino ja secam :lol:
:kiss:

ot: meni ok. mislim, volu se ljudi, sto da idu u zatvor..

jedino bih stavila da muskarac mora na vazektomiju ako je str8 veza.
hehehe :kiss:
pa tako nekako da se regulise, samo ne znam kako, al OK.. inace nemam nista protiv :)
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by Sanja Steppenwolfin

meni je to i dalje bolesno.... mozda sam staromodna, ali ja i kad se druzim sa nekom drugaricom jako dugo, pa kad me pitaju, jel bi bila s njom, ja kazem da gledam na nju ko sestru... mislim... samo kad pomislim da bi sa sestrom... znaci, definitivno, po meni, to nije dobro, majku mu, ima 6 milijardi osoba na svetu, i ja da budem sa nekim clanom porodice... sick
I ti od 3 milijarde muškarca baš navrla na žene.

Kurva sudbina.

:sigh:
:krezavi:
Korisnikov avatar
By Mr. Hunky
za dobrovoljni incest jesam, ali za sklapanje braka i radjanje dece nisam....to mi je too much zbog posledica koje mogu nastati
By dukkehjem
e, ali cekaj, kakvog braka? pa sta ako brat umre a drugi brat/sestra ostane bez icega?
ja nisam za pravljenje dece, ali jesam da ih usvoje? bar mislim da nema problema s tim... ranije sam se ja tripovao i oko istopolnih brakova da li je ok usvajanje a onda shvatis da jeste...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mr. Hunky

za dobrovoljni incest jesam, ali za sklapanje braka i radjanje dece nisam....to mi je too much zbog posledica koje mogu nastati

Pametnica moja :mazi:

Slažem se sa tobom, ali bi ja dopustio i brak. Mislim, what's the harm ;)

Ali kao što sam rekao roditelj i dete to nikako ne. Deca isto ne dolaze u obzir, jedino usvojena.
Korisnikov avatar
By 2kune
problem je što se može glasati i sa 19... :cut:
Korisnikov avatar
By ManToy
Naravno da sam protiv!
Naravno da sam protiv! "Ako se brat i sestra koji su punoletni svojom voljom upuste u seksualni odnos, tu nema žrtve koju bi trebalo štititi. Ugrožen je samo javni moral, ali je pitanje treba li zbog toga ljude slati u zatvor", kaže Turkovićeva.
Zrtva je dete koje se eventualno rodi kao plod brata i sestre.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam dosla samo da vidim koliko puta je Sitnicava postovala na ovoj temi :pucaodsmeha:

OT:

Ok mi je ako su neki likovi koji se nisu ni vidjali nesto blisko...tipa brat sestra od tetke strica koji su se vidjali jednom godisnje...

Ja mog brata od strica videla dva puta u zivotu, super frajer, da nisam znala da mi je buraz kad sam ga videla oma bi mi se svideo.

Ali je istog trenutka proradio neki taboo koji nije klasican, nego bre, vristi ti nesto iz Ida najstrasnije. Nije incest klasican taboo. Pa onoliko sam ih prekrsila bez treptaja.

A sa roditeljima sto Null pomenuo...brate ucili ih od malena da je to kul.
Korisnikov avatar
By Mage
Meni nije jasno zašto su neki izrazito protiv toga. Ne pričamo o rađanju dece iz incesta, to se slažem da je moralno nedopustivo. Pričamo o incestu kao činu, a on ako je želja obostrana zapravo nikog ne ugrožava.

Pa valjda je isto i sa nama pederima i lezbejkama. Ljudima je to čudno i ne mogu da razumeju pa nas mrze i osuđuju kako smo nemoralni i ne znam ti ja šta...

Svaki čovek ima pravo da čini šta želi dokle god to ne ugrožava pravo nekog drugog. Nije ni bitno da li vam je to odvratno ili ne, i strejterima je odvratno da vide dva pedera i to im je jedan od glavnih argumenata da nas osuđuju.

Malo otvorite um...
By dukkehjem
Originally posted by Mage

Meni nije jasno zašto su neki izrazito protiv toga. Ne pričamo o rađanju dece iz incesta, to se slažem da je moralno nedopustivo. Pričamo o incestu kao činu, a on ako je želja obostrana zapravo nikog ne ugrožava.

Pa valjda je isto i sa nama pederima i lezbejkama. Ljudima je to čudno i ne mogu da razumeju pa nas mrze i osuđuju kako smo nemoralni i ne znam ti ja šta...

Svaki čovek ima pravo da čini šta želi dokle god to ne ugrožava pravo nekog drugog. Nije ni bitno da li vam je to odvratno ili ne, i strejterima je odvratno da vide dva pedera i to im je jedan od glavnih argumenata da nas osuđuju.

Malo otvorite um...
:up:
Korisnikov avatar
By inga
Glasala protiv. Prilično sam tolerantna, ali mi je ovo odvratno.

Ako zanemarim sopstveno gađenje prema incestuoznoj vezi, moram da prokomentarišem 2 stvari koje se pojavljuju u postovima u kojima je incest prihvatljiv:

1) zabrana veze roditelj-dete. Sve je to incest i sve spada u istu kategoriju. Ceo paket je ili prihvatljiv ili neprihvatljiv, nema ovo može - ovo ne može ili ovo mi se sviđa - ovo mi se ne sviđa.

2) zabrana razmnožavanja. Zanima me kako biste sproveli u delo tu zabranu kod heteroseksualne incestuozne veze. Možda bi i bilo praktično izvodljivo kod venčanih parova, ali šta je sa onim većim delom - vanbračne veze?
Šta je sa neplaniranim trudnoćama?
By dukkehjem
Originally posted by inga

Ako zanemarim sopstveno gađenje prema incestuoznoj vezi, moram da prokomentarišem 2 stvari koje se pojavljuju u postovima u kojima je incest prihvatljiv:

1) zabrana veze roditelj-dete. Sve je to incest i sve spada u istu kategoriju. Ceo paket je ili prihvatljiv ili neprihvatljiv, nema ovo može - ovo ne može ili ovo mi se sviđa - ovo mi se ne sviđa.

2) zabrana razmnožavanja. Zanima me kako biste sproveli u delo tu zabranu kod heteroseksualne incestuozne veze. Možda bi i bilo praktično izvodljivo kod venčanih parova, ali šta je sa onim većim delom - vanbračne veze?
sto se mene tice, ne smeta mi ni da je deda unuk, unuka ili ko god, dok je dobrovoljno i na zadovoljstvo obe strane, sta ja imam tu da se mesam?
tako da nisam ni pominjao odnos roditelj-dete...

sto se drugog tice, ne zabrana razmnozavanja, vec zabrana radjanja deteta, odnosno ukoliko dodje do trudnoce abortus? mada mi i to mnogo surovo za dete...

eto, jedino ne znam kako bi se to oko dece regulisalo.

Sem vazektomija ili podvezivanje jajnika ili kako vec?
svejedno, za sam... i to totally.
By dukkehjem
Originally posted by ManToy

Naravno da sam protiv!
Naravno da sam protiv! "Ako se brat i sestra koji su punoletni svojom voljom upuste u seksualni odnos, tu nema žrtve koju bi trebalo štititi. Ugrožen je samo javni moral, ali je pitanje treba li zbog toga ljude slati u zatvor", kaže Turkovićeva.
Zrtva je dete koje se eventualno rodi kao plod brata i sestre.
haha, ok, onda gej incest moze?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ Deca incesta mogu da budu jaaaaako losa i retardirana (i fizicki i mentalno), uglavnom i jesu (koliko znam).

Gej incest skroz ok, jer tu nema dece. (meni se gadi u svakom slucaju, svaki oblik)

Ali ako radjanje deteta ide zajedno sa samim incestom, onda sam protiv, i to debelo. Inace, skroz sam ok.
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by Vetur úlfur

^ Deca incesta mogu da budu jaaaaako losa i retardirana (i fizicki i mentalno), uglavnom i jesu (koliko znam).

Gej incest skroz ok, jer tu nema dece. (meni se gadi u svakom slucaju, svaki oblik)

Ali ako radjanje deteta ide zajedno sa samim incestom, onda sam protiv, i to debelo. Inace, skroz sam ok.

Nemam sta da dodam.
Korisnikov avatar
By inga
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by inga

sto se mene tice, ne smeta mi ni da je deda unuk, unuka ili ko god, dok je dobrovoljno i na zadovoljstvo obe strane, sta ja imam tu da se mesam?
tako da nisam ni pominjao odnos roditelj-dete...

sto se drugog tice, ne zabrana razmnozavanja, vec zabrana radjanja deteta, odnosno ukoliko dodje do trudnoce abortus? mada mi i to mnogo surovo za dete...

eto, jedino ne znam kako bi se to oko dece regulisalo.

Sem vazektomija ili podvezivanje jajnika ili kako vec?
svejedno, za sam... i to totally.
Ja nikog kokretno nisam prozvala.

Zabrana razmnožavanja, zabrana rađanja deteta - poenta je ista.

Abortus nije rešenje, a i mislim da je nezakonito terati nekoga na abortus. A kako bi funkcionisalo to podvezivanje jajovoda ili vazektomija? Kad dete uđe u pubertet odmah ga podvežeš, pa kasnije ako hoće decu i ako dokaže da nije u vezi sa krvnim srodnikom obrneš proces? Kao što rekoh, u bračnim zajednicama bi možda i bilo izvodljivo, ali u vanbračnim to možeš regulisati samo ako su srodnici razumni pa sami odluče da ne prave decu. Ako želiš dete, sasvim je logično da želiš da ga napraviš sa osobom koju voliš i sa kojom si u vezi, tako da je gotovo nemoguće spečiti potomstvo koje nastaje kao rezultat incesta.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ali zašto vam se gadi? Da li ste se vi koji ste puni GAĐENJA ikada zapitali odakle to dolazi? Zbog čega ćeš od dosta strejt ljudi i dalje čuti da im je gej seks gadan -- mada se u njihovoj fantazmi on gotovo uvek svodi na analni seks, što praktikuju i strejt parovi, btw?

I u tom GAĐENJU postoji diskriminacija -- tuđa seksualna praksa nam je gadna zato što smo naučeni da je to gadno, a taj opseg gadnoj je u našoj kulturi dosta širok i uklujučuje, u standardnoj verziji, dosta toga -- čak može biti i oralni seks, npr, o analnoj praksi da ne govorim, piss, scat, nekrofilija itd.

No, kada nas nešto privlači, onda nam to nije gadno, ali iz nekog čudnog razloga sve van tog uskog opsega, a moralno proskribovano, ostaje odvratno. U pitanju je naravno moralni svetonazor koji i operiše ovom funkcijom ODVRATNOSTI -- rasistima su ljudi druge boje kože odvratni jer nisu "beli", homoseksualni čin je GADAN jer uključuje analni seks koji ima veze sa izmetom koji je po definiciji nešto gadno, prljavo i smrdljivo itd.

Drugim rečima, sve dok operišete time -- to je meni gadno, ali bih dopustio -- vi i dalje ostajete u dominantnim represivnim moralnim koordinatama. To ne znači da privatno nemamo prava da nam se nešto gadi i da to ne praktikujemo u ličnom seksualnom kontekstu, ali javno to stalno naglašavati i ograđivati se od toga jeste forma diskriminacije.

Kako vam zvuči: "Ma nemam ništa protiv pedera, neka imaju sva prava, samo to što oni rade u seksu je stvarno odvratno". Nije li analogno čuvenoj tezi aktuelnih homofoba u Srbiji i istiniti sadržaj njihove parole: "Nema ništa protiv, neka ih, samo neka sve to rade među četiri zida"?
By dukkehjem
Originally posted by Dušan Maljković

Ali zašto vam se gadi? Da li ste se vi koji ste puni GAĐENJA ikada zapitali odakle to dolazi? Zbog čega ćeš od dosta strejt ljudi i dalje čuti da im je gej seks gadan -- mada se u njihovoj fantazmi on gotovo uvek svodi na analni seks, što praktikuju i strejt parovi, btw?

I u tom GAĐENJU postoji diskriminacija -- tuđa seksualna praksa nam je gadna zato što smo naučeni da je to gadno, a taj opseg gadnoj je u našoj kulturi dosta širok i uklujučuje, u standardnoj verziji, dosta toga -- čak može biti i oralni seks, npr, o analnoj praksi da ne govorim, piss, scat, nekrofilija itd.

No, kada nas nešto privlači, onda nam to nije gadno, ali iz nekog čudnog razloga sve van tog uskog opsega, a moralno proskribovano, ostaje odvratno. U pitanju je naravno moralni svetonazor koji i operiše ovom funkcijom ODVRATNOSTI -- rasistima su ljudi druge boje kože odvratni jer nisu "beli", homoseksualni čin je GADAN jer uključuje analni seks koji ima veze sa izmetom koji je po definiciji nešto gadno, prljavo i smrdljivo itd.

Drugim rečima, sve dok operišete time -- to je meni gadno, ali bih dopustio -- vi i dalje ostajete u dominantnim represivnim moralnim koordinatama. To ne znači da privatno nemamo prava da nam se nešto gadi i da to ne praktikujemo u ličnom seksualnom kontekstu, ali javno to stalno naglašavati i ograđivati se od toga jeste forma diskriminacije.

Kako vam zvuči: "Ma nemam ništa protiv pedera, neka imaju sva prava, samo to što oni rade u seksu je stvarno odvratno". Nije li analogno čuvenoj tezi aktuelnih homofoba u Srbiji i istiniti sadržaj njihove parole: "Nema ništa protiv, neka ih, samo neka sve to rade među četiri zida"?

samo mislim da nekrofilija jeste diskutabilna.
(kao i zoofilija.)
Korisnikov avatar
By inga
Originally posted by Dušan Maljković

Ma neka u mom gađenju ima diskriminacije koliko hoćeš, meni je incest i dalje odvratan. To što ja spadam u diskriminisanu grupu ne znači da moram da izigravam supertolerantnu budalu bez kriterijuma. Nisam rasista, nacionalista, nemam predrasuda prema ljudima koji imaju drugačija razmišljanja i sklonosti od mene ili su na bilo koji način različiti od mene, ali izuzetak je incest.
Mislim da incest i analni sex, nekrofilija, oralni sex, sado-mazo i slične stvari ne mogu da se strpaju u isti koš, jer je u pojam incest uključena porodica kao institucija.

Ove dve teze na kraju posta nisu iste. U prvoj pederi imaju sva prava, punopravni su građani, a strejterima je odvratan samo seksualni čin. U drugoj pederi imaju samo pravo na život, nisu punopravni građani, a strejterima je i dalje odvratan seksualni čin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!