- 19 Maj 2010, 20:39
Originally posted by Gay DudeMeri, ne seri. Jesi li nekad čuo za Hrtkovce?
Kada sam 2006. godine putovao u Hrvatsku (u obilazak Istre) morali smo da menjamo tablice na busu... Imao sam osecaj kao da ulazim u logor. Savetovali su nam da ne progovaramo srpski...
Hrvatska kao zemlja je lepa i ima sta da se vidi. Mi Srbi smo daleko ispred hrvata, jer smo odavno oprostili ustasama, ali nismo, i nikada necemo zaboraviti zlocine koje su hrvati vrsili nad neduznim Srpskim civilima. Dok sa druge strane hrvati niti prastaju niti zaboravljaju na 90-e, imam utisak da ce zuvek biti zarobljeni u 90-im godinama XX veka...
Da li teba da podsecam 2kune i ostale hrvate na logore smrti, na koje se hrvati ponose? Logore za decu (prvi u svetu, za koje niko nije odgovarao)? Svestenike (i opatice) koljace? Unistavanje svega sto je srpsko? Prekrstavanje? Da li je to istorija za ponos? Da li to treba da se voli?
Zaista, Hrvatska je genocidna tvorevina koja je nastala na ustaskoj ideologiji.
Kada je hrvatu u Srbiji razbijeno bilo sta? Npr. staklo na kolima? Imaju svoj nacionalni savet, svoja udruzenja, table sa oznakama na tzv. hrvatskom jeziku, mogu slobodno pricati na tzv. hrvatskom jeziku, mogu imati svoja odeljenja: cisto hrvatska, i da ne nabrajam dalje... To su povlastice koje Hrvati uzivaju u Srbiji. A sta Srbi prognani iz Hrvatske dobijaju kad se vrate ili oni sto zive u Hrvatskoj? Ni 5 posto od svega nabrojanog! Hrvatskoj niko ne treba, hrvati su sami sebi dovoljni, cisto fasisticko rezonovanje hrvata...