Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Rewind
Originally posted by Mahoney

ovo dete NEMA POJMA o zivotu, a kamoli istinu o kosovu, fasizmu i NATO...

ta, pogledajte mu slike.

u moru djubreta od 'odelo-kravata-zamisljen pogled', video sam i foto-galeriju posvecenu tragicno preminulom majklu dzeksonu, koga ovaj NATO lobista iskreno oplakuje.

:beba:

da je to vase dete, sta biste uradili?

ja bih ga odvratio od ludila u koje hita, nisu ovo teme za njega, neka ide da uziva u prolecu. ili gleda sunce. ili tako nesto...

:deda:
Mi bismo tebe poslali u Zemlju Večnog Proleća.
By Rewind
Originally posted by Zwezdica

Ja da sam u shkoli sada i da mi dolazi neko tako obucen,pa dupe bi mu pomerala, a za knjige bi me bolelo uvo i njegove "stavove"
To samo, ali zaista samo, znači da si svojevremeno bila jedna isprazna, besposlena, ojađena protuva. Što si, vrlo verovatno, i danas.

Apsolutno ne znam odakle pojedincima potreba da sve oko sebe uvere u to koliko su ignorantni.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Kiborg

Meni je najsmešnije što neko detetu od 12 godina pridaje neki značaj. Šta god da govori, da je Kosovo srce Srbije ili da je Kosovo nezavisno i da ga kao takvo treba priznati, ja ne vidim kako se to razlikuje od fiks ideja nekog klinca.
Pravi vunderkind je dete koje sa 12 godina reši diferencijalnu jednačinu ili besprekorno odsvira Turski marš ili ume da razlikuje bozone i leptone ili je, na primer, u stanju da objasni šta su protaza i apodoza u gramatici, a šta u pravu ili logici.
Politički osvešćeno dvanaestogodišnje dete sa izgrađenim stavovima je jednostavno contradictio in adjecto, nikako vunderkind.
Ovo dete je zanimljivo samo onima koji hoće da ga koriste za svoje dnevnopolitičke ciljeve, promocije nekakvih ideja itd.

Što se mene tiče Pocesta može da procesira našu političku scenu do mile volje.
A pretnje svakako osuđujem i apelujem na to da se krivci otkriju i primereno kazne.
:up: :up: :up:

sustina cele price... u odnosu na prazno naglabanje u ovoj temi...
Korisnikov avatar
By horus.
to sto neko dete svoju potrebu da bude drugacije manifestuje kroz prosipanje davno, vec izvikanih stavova, uopste nije inteligentno... cak naprotiv, jako je glupo... kad neko nema promil pragmaticnosti (a pritom je "vunderkid") i sa 12 godina ide prstom u oko klerofasistima, covek ne moze, a da se ne zapita: gde to dete zivi? u srbiji, ili u tamo nekom lalalendu, u kome je sigurno od raznih manijaka koje provocira? ili se mozda radi o patoloskom egzibicionizmu i potrebi da se bude u centru paznje po svaku cenu...
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by AngraMaina
Originally posted by Ulix

A iz čega se sastoji taj njegov deo krivice? Moram priznati da zaista ne shvatam. Iz toga što se usudio da u ovoj žabokrečini iznese nešto što odudara od dominantnih ubeđenja, bez ikakvog obzira prema tome što živi "u Srbiji, ne u Nedođiji"? (Ne valja talasati, je l' da?) Ili problem leži u tome što je uopšte formirao drugačije (nepoželjno) mišljenje? Ili je problem u roditeljima koji ga nisu naučili da je "važnije dobro se držati ustaljenog običaja nego biti ličnost"?
On ima dvanaest godina. On je maloletan. Ako je vunderkind, treba s njim da rade ljudi koji ce mu pomoci 1) da razvije svoje potencijale i 2) da nauci da zivi sa svojom razlicitoscu. Tako biva u normalnim zemljama i tako se dobija (velika) korist za zemlju. A vezati takvom detetu kravatu, razvlaciti ga po medijima i postavljati mu ozbiljna pitanja jeste samo i iskljucivo znak srpske politicke neurastenije, nezrelosti, poremecenosti i spremnosti za manipulaciju.

Ne znam ko je shvatio da oni koji ne odobravaju zloupotrebu ovog deteta ujedno podrzavaju pretnje koje mu bivaju upucene. Takvi treba da udahnu i izbroje do deset pre nego sto krenu da bacaju penu. Naravno da decku treba obezbediti da pise blog kakav hoce i da niko ne sme da mu preti.

Ovo su neki od komentara sa facebooka:

"Podrzimo ovog mladog intelektualca u borbi da vrati Srbiju na pravi put."

"Pruzimo podrsku ovom mladom coveku na putu borbe za istinu, pravdu, slobodu i jednakost!!!"

i sl.

Ako neko u ovome ne vidi nista sumanuto, onda, I rest my case.
sve se slažem :velbojana:
By mythe
Originally posted by horus.

ili se mozda radi o patoloskom egzibicionizmu i potrebi da se bude u centru paznje po svaku cenu...
bice da je to...mali psihopata koji zeli da po svaku cenu bude u centru paznje...
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa je izabrao da se bavi politikom? Baš :lol:
Mjesto da ko sav normalan svijet ide okolo i tuče francuske navijače.
By Simor

Naravno da decku treba obezbediti da pise blog kakav hoce i da niko ne sme da mu preti.

...
Detetu treba obezbediti slobodu da piše blog ali su tebe najviše zasvrbeli komentari sa facebooka koji smatraju da je klinac intelektualac koji se bori za nekakvu pravu Srbiju. Interesantno je da u tome vidiš manipulaciju a ne vidiš je u činjenici da je Srbija visokopolitizovano društvo gde se pitanje Kosova i NATO-a postavlja kao pitanje svih pitanja i kao nešto o čemu se, uostalom, raspravlja u školskim udžbenicima. I ne samo da se raspravlja, nego nam ministar spoljnih poslova pitanje Kosova postavlja kao pitanje budućnosti, bez obzira da li nam je 12, 32 ili 62 godine.

:odbij:
By Ulix

On ima dvanaest godina. On je maloletan. Ako je vunderkind, treba s njim da rade ljudi koji ce mu pomoci 1) da razvije svoje potencijale i 2) da nauci da zivi sa svojom razlicitoscu. Tako biva u normalnim zemljama i tako se dobija (velika) korist za zemlju. A vezati takvom detetu kravatu, razvlaciti ga po medijima i postavljati mu ozbiljna pitanja jeste samo i iskljucivo znak srpske politicke neurastenije, nezrelosti, poremecenosti i spremnosti za manipulaciju.

Ne znam ko je shvatio da oni koji ne odobravaju zloupotrebu ovog deteta ujedno podrzavaju pretnje koje mu bivaju upucene. Takvi treba da udahnu i izbroje do deset pre nego sto krenu da bacaju penu. Naravno da decku treba obezbediti da pise blog kakav hoce i da niko ne sme da mu preti.
Ne znam ni ja ko je to tako shvatio. :cekam:

Ali ne znam ni zašto se rasprava u potpunosti okrenula ka Rastku koji je kako se ispostavilo štreber koji ne ume da pika loptu pa izigrava pametnjakovića i njegovim roditeljima koji su, eto, idioti, iako pojma nemamo ko su i šta su. Valjda je malko veći problem od Rastkovih interesovanja to što mu neko preti. To je sve.

Rastko je - koliko je meni poznato - dva puta gostovao u Peščaniku, gde je govorio o tome šta uči u školi i kakvi su mu drugovi iz razreda i kako on gleda na to gradivo i sl. Zlostavljanje i zloupotreba, zlo i naopako!

I dobro. On ima 12 godina, shvatili smo. So fucking what? :drama:
By Simor
Ulixe, ti nisi umeren. Ti si histerični eksponent Druge Srbije. Kako ne razumeš?

:zongler:
By Ulix
Originally posted by Simor

Ulixe, ti nisi umeren. Ti si histerični eksponent Druge Srbije. Kako ne razumeš?

:zongler:
Trebalo je na vreme da me oduzmu od roditelja i nauče da živim u Srbiji i shodno tome se ponašam. Sada je, bojim se, prekasno.
:wundy:
By Simor
Jeste. I da igraš lastiš.

:kesa:

Bah! Zar ovakve rasprave ne utvrde čoveka u onome što je Rand svojevremeno narisala: "Život i prijatelji su me uverili da čovek ne može da prepusti svet onima koje prezire." Znam da ti Ayn ne spada u dive, ali je u ovome vrlo tačna.
By Ulix
I za lastiš je prekasno. A ni na folklor nisam išao, da negujem srpsku tradiciju. Bezveze skroz, kao i da nisam imao detinjstvo. :drama:

Dokle je došlo kad moram da priznam da se slažem sa Ayn Rand! :kosa:
(Kad je tema već otišla u m... - jesi pročitao Veličanstveni izvor?)
By Simor
@Ulix

Jesi li bar svirao 'armoniku dugmetaru?

[A o knjizi in vivo ;) ]

@polarlicht4.1

Pravda za Uroša!
By Ulix

Jesi li bar svirao 'armoniku dugmetaru?
Moram priznati da nisam. Moji maniri Druge Srbije i moj vojvojđanski snobizam dozvolili su mi samo klavir da sviram, da učim nemecki i da pišem ljubavnu poeziju.
:kosa: :roflmao:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Valjda je malko veći problem od Rastkovih interesovanja to što mu neko preti. To je sve.
Upravo!

kao shto rekoh josh na prvoj strani ove teme gde se je, shto se tiche mene, ova tema i zavrshila:
mislim da čabar u kome Srbija (ali i vecina drugih zemalja ex-Yu) sedi već više od dve decenije se očituje ne u tome što to dete interesuje politika, ne u tome što ono postaje politički subjekat vec shto se desnichari osecaju ochito toliko samouvereni i okurazeni da teroristichki prete bilo kome ko ima disidentske i razlichite stavove od mejnstrima, pa i 12-godishnjaku.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ipak tu postoji jedan problem -- dečko ima 12 godina, a već tako konzervativan: voli vrlo konzervativne institucije kao što je EU, a o onim mačističkim i krajnje patrijarhalnim, tradicionalističkim, kao što je NATO, da ne govorim.

Pa šta je onda u njegovoj poziciji prozapadno -- ako termin "Zapad" pročitamo "weberobvski", dakle kao "kritički duh", duh one vrste promišljanja koja je slavu zadobila čuvenim Kantovim kritikama i Marxovim "Kapitalom", čiji je podnaslov "kritika političke ekonomije"? Suštinski ništa -- on politički ne mislim u jakom smislu reči misliti, dakle kritički misliti, već kao i većina ovdašnjih tzy. liberala -- oni zadravo-za-gotovo preuzimaju ideologiju zvaničnog Brisela tj. Vašingtona. Dok su najveći kritičari Zapada i dalje na samom Zapadu -- i dok Srbija ne razvije taj kritički duh (a ne da osciluje između "moskovske" i "atlantske" ideologije), ona neće, naprosto, biti (pro)zapadna.
Korisnikov avatar
By Tungi
U poredjenju sa USA,teshka konzerva.
Korisnikov avatar
By AngraMaina

Ali ne znam ni zašto se rasprava u potpunosti okrenula ka Rastku koji je kako se ispostavilo štreber koji ne ume da pika loptu pa izigrava pametnjakovića i njegovim roditeljima koji su, eto, idioti, iako pojma nemamo ko su i šta su. Valjda je malko veći problem od Rastkovih interesovanja to što mu neko preti. To je sve.
Ulix, molim te da ne izmišljaš. Ništa od ovoga što si rekao nisam ni rekao ni implicirao, ni u nagoveštaju. Niti se bavim Rastkom -- uvek ima nadarene dece, hvala Bogu -- nego sumanutom Srbijom u kojoj je podela na "nas" i "njih" toliko jaka da prevazilazi čak i fundamentalne antropološke kategorije deca/odrasli.
Rastko je - koliko je meni poznato - dva puta gostovao u Peščaniku, gde je govorio o tome šta uči u školi i kakvi su mu drugovi iz razreda i kako on gleda na to gradivo i sl. Zlostavljanje i zloupotreba, zlo i naopako!
Ironija je nepotrebna. Nisam gledao te emisije, da li si ih ti gledao?

Zloupotreba (nisam rekao zlostavljanje!) se sastoji u tome što Druga Srbija koristi tog dečaka za podupiranje sopstvenih političkih pozicija, što je jednostavno pogrešno, neodgovorno i necivilizovano.
I dobro. On ima 12 godina, shvatili smo. So fucking what? :drama:
So fucking everything. Maloletnici su izvan političke arene čak i u najpolarizovanijim društvima, ali u Srbiji se očigledno odavno više ne zna za vo imja oca.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by ChristianTroy

Imas li 1 dobar argument za ovu besmislenu konstataciju?

A zasto mislis da je tvoja konstatacija "smislena"?Ti mislis tako,verujes u to i mislis da si u pravu?Ostavi prostora za misljenje i drugima.Pazi da cu sad da ti iznosim argumente.
Korisnikov avatar
By AngraMaina

Naravno da decku treba obezbediti da pise blog kakav hoce i da niko ne sme da mu preti.

...
Detetu treba obezbediti slobodu da piše blog ali su tebe najviše zasvrbeli komentari sa facebooka koji smatraju da je klinac intelektualac koji se bori za nekakvu pravu Srbiju. Interesantno je da u tome vidiš manipulaciju a ne vidiš je u činjenici da je Srbija visokopolitizovano društvo gde se pitanje Kosova i NATO-a postavlja kao pitanje svih pitanja i kao nešto o čemu se, uostalom, raspravlja u školskim udžbenicima. I ne samo da se raspravlja, nego nam ministar spoljnih poslova pitanje Kosova postavlja kao pitanje budućnosti, bez obzira da li nam je 12, 32 ili 62 godine.

:odbij:
Molio bih da se ne baviš time gde me svrbi a gde ne. Moja pozicija je jasna -- društvo u kome dvanaestogodišnjak igra ulogu u političkom životu je otišlo direktno u kurac, ne znam kako drukčije to da kažem ("visokopolitizovano"? ili pre "medijski manipulisano, politički nezrelo, do neslućenih razmera korumpirano"?).

To što ti i redakcija e-novina imate erotske fiksacije na ministra inostranih poslova je druga stvar. Pitanje Kosova je težak problem koji je Srbija nasledila od Miloševića, ali se ovde uopšte ne radi o tome, niti o poziciji koju po tom pitanju drži zvanični Beograd i njegov eksponent Jeremić, niti se ja bavim time da li je ta pozicija opravdana ili ne.

I molim da mi ne stavljaš reči u usta, što inače imaš običaj da radiš (pozdravio te Goffman).
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Dušan Maljković

Ipak tu postoji jedan problem -- dečko ima 12 godina, a već tako konzervativan: voli vrlo konzervativne institucije kao što je EU, a o onim mačističkim i krajnje patrijarhalnim, tradicionalističkim, kao što je NATO, da ne govorim.

Pa šta je onda u njegovoj poziciji prozapadno -- ako termin "Zapad" pročitamo "weberobvski", dakle kao "kritički duh", duh one vrste promišljanja koja je slavu zadobila čuvenim Kantovim kritikama i Marxovim "Kapitalom", čiji je podnaslov "kritika političke ekonomije"? Suštinski ništa -- on politički ne mislim u jakom smislu reči misliti, dakle kritički misliti, već kao i većina ovdašnjih tzy. liberala -- oni zadravo-za-gotovo preuzimaju ideologiju zvaničnog Brisela tj. Vašingtona. Dok su najveći kritičari Zapada i dalje na samom Zapadu -- i dok Srbija ne razvije taj kritički duh (a ne da osciluje između "moskovske" i "atlantske" ideologije), ona neće, naprosto, biti (pro)zapadna.
Amin, amin. :pop: :up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by ChristianTroy

voli vrlo konzervativne institucije kao što je EU
Omg. Otkad je EU konzerva??? :nesiguran:
Edukuj se malo vise pobogu.
A što nas ti malo ne edukuješ, nego se ovde moralistički sablažnjavaš? Imaš neki argument? Nemaš -- onda držiš lepo jezik za zubima i ostaneš filozof, što bi rekla Gordana Pop-Lazić.

Ne samo da je konzervativna -- što pokazuje aktuelno jačanje desnice i sve intenzivnija pojava neonacizma -- nego je i ksenofobična i rasistička tvorevina, jer se, s jedne strane identitetski određuje spram "površne Amerike", a sa druge spram "primitive Azije i Afrike", dok u svoje članstvo neće da primi Tursku, ali hoće Rumuniju i Bugarsku, iako imaju slabije ekonomske parametre, i to argumentujući kao "razlike u civilizaciji", kako Sarkozi otvoreno kaže. Takođe, o ideologiji Evrope i vezi sa antisemitizmom sjajno piše Tomaž Mastnak u knjizi “Evropa: istorija političkog pojma” (izdao Begradski krug). Itd.

A sad tvoja "edukacija".
Korisnikov avatar
By Frey

To dete ne piše ništa grozno, nego ponavlja opšta mesta zapadnoatlantske ideologije tj. "misli" kao zvanični Brisel i Vašington. Kao uostalom i pola pseudoliberala u Srbiji, dakle ništa preterano novo i zanimljivo.

Velboy, molim te, nemoj ovo da shvatiš kao poziv na dijalog, ne bih sada da kod tebe aktiviram tvoj standardni spihopatološki response i uđemo u debatu u kojoj ti seckaš i komentarišeš svaku moju rečenicu. Prosto, neće biti odgovora s moje strane, da te unapred razočaram. :google:
:up: :up: :up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Vel boy
poshto je pricha tj. offtopic krenuo o EU-u, Americi, Rumuniji, Bugarskoj i Turskoj, bogapitajkudasvene.......

ono shto govori/e taj/ti koji provlachi/e te teze sasvim bi vazilo da je u Americi ostao i dalje bushizam i/ili da su republikanci na vlasti. srecom, nije tako.
problem desnicharstva u Evropi jeste ozbiljan problem ali josh NEMA dimenzije kakve se opisuju u tezama tog. josh manje vidim smisla uvoditi neki rivalizam Turska vs. Rumunija i Bugarska i obratno.
a o bias-ovanom poredjenju Amerike vs. EU-a autora teme da i ne govorim. :smeh: samo cu kratko podsetiti da je SAD nastao od 18 veka naovamo imigracijom, pa opet pogledajmo samo antimigrantizam i ksenofobiju i desnicharstvo i nacifashizam po Americi, tek najnovije- situacija u Arizoni (dela lokalnih bushista i republikanaca tj. tea-baggers-a).
Evropska istorija je neshto puno slozenija......

back ONT, ja lichno uopshte ne kazem da je sve u redu shto taj 12-godishnjak pishe i pricha, jedino ukazujem na nedopustivost desnicharskog terorizma u Srbiji (ali i u drugim zemljama ex-Yu) zbog disidentskih ali pacifistichkih stavova nekog pojedinca koji josh happens to be i samo 12 godina star. boldirao sam ovo jer smatram da je to srz koju bi ova tema trebala da ima.
@ Frey, da li su ti ti palchici u ekstazi i zbog wannabe uvreda na lichnom nivou upucenih meni od strane pisca kojeg citira? :trep: samo pitam. :cuddle:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!