Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Deklaracija Hrvatske o zločinima nad Srbima?

1. Da, Hrvatska će usvojiti dekleraciju o osudi zločina nad Srbima
Nema glasova
0%
2. Možda će Hrvati usvojiti tu dekleraciju jednog dana, ali u skoroj budućnosti sigurno neće
6
18%
3. Ne, Hrvatska takvu dekleraciju neće nikada usvojiti
12
36%
4. Niko više neće usvajati takve dekleracije na prostoru ex-yu
4
12%
5. Ne znam, ne zanima me ...
11
33%
Korisnikov avatar
By Sheytan
Romantiziranje ustaša

'Sramota je da se nacizam kažnjava kao prekršaj'

Privođenje 35-orice organizatora i gostiju koncerta njemačkog neonacističkog benda Blue Max pozdravljeno je tek utoliko što je koncert u Bukovju Križevačkom spriječen. Skromne prijave da su "narušavali javni red i mir nošenjem i isticanjem na javnom mjestu simbola koji potiču na diskriminaciju i nesnošljivost, čime su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", zatim za kršenje Zakona o javnom okupljanju na način da o koncertu nisu obavijestili policiju i za vrijeđanje policajca, pak, izazivaju zgražanje.

Povjesničar Tvrtko Jakovina kazao nam je da može jedino pomalo cinično komentirati ovaj događaj, koji je očigledno bilo moguće organizirati unutar hrvatskih granica, a spriječen je uz minorne posljedice za organizatore.

"Po mom mišljenju, policija je reagirala bolje nego u brojnim prilikama u zadnjih 15 do 20 godina, ali i dalje ne dovoljno dobro. S obzirom na potpuno prešućivanje sličnih događaja u tom periodu ovo je korak naprijed u smislu napredovanja Hrvatske na putu u Europsku uniju, ali jasno govori i zašto još uvijek nismo u EU", kaže Jakovina.

Zakazale obavještajne službe, nema kaznenog progona

Žarko Puhovski smatra da je događaj u Križevcima otkrio dva ključna problema kod ovakvih slučajeva.

"Prvi je taj što je udruga građana odradila posao obavještajnih zajednica i policije. Oni su bili ti koji su upozorili da grupa koja je aktivna na internetu i pod prismotrom je Interpola planira ovako nešto. Sigurno je i da neonacisti nisu u Hrvatsku došli sa tuđim putovnicama", kaže Puhovski, a kao drugu sramotnu činjenicu vidi blag tretman neonacista od strane policije i državnog odvjetništva.

"Kao drugu izrazitu grešku smatram to što su te osobe samo prekršajno gonjene, a ne kazneno. To da vi kažete nešto ružno policajcu, sigurno je da je ružno, ali ne kao propagiranje fašizma i nacizma", upozorava sociolog.

Romantiziranjem ustaštva nećemo spriječiti ovakve događaje

Smatra i da je zabrinjavajuće što među komentatorima ispod tekstova o križevačkom okupljanju objavljenih na internetu ima puno simpatizera nacizma, zbog čega je nužno da pravna država strogo reagira na ovakve događaje. No, kako suzbiti neonacizam?

"Obavještavanjem ljudi o istini, svemu što se zapravo događalo u Drugom svjetskom ratu, a ne fotomonografijama i romantiziranim biografijama Ante Pavelića koje se prodaju uz Večernji list", kaže Puhovski. On je, za razliku od Jakovine, uvjeren da nam u budućnosti predstoji respektabilan broj ovakvih neonacističkih okupljanja.

"Uvjeren sam da da. Pogotovo zato što u vrijeme krize neonacističke i druge radikalno desne tendencije dolaze do izražaja više nego inače", zaključuje sociolog.
Korisnikov avatar
By Stripi
Da ne postoji Storfmornt Srbija i slike poput ove

Slika

ili ove

Slika

ili čak i ove

Slika

i da nema vijesti poput ovih

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prah ... 20553.aspx

http://crvenainicijativa.wordpress.com/ ... -beogradu/

a koliko vidim, čelnik nacističke organizacije nastupa javno i na tvu

''
Za šta je on bio optužen? Aha, za upad i premlaćivanje na fakultetu u Novom Sadu. Fin čoek, nema se šta reć.

Da nema svega ovoga pa da doista pomislimo kako simpatizera nacista ima samo u Hrvatskoj. Međutim, korisnik Šeki je ipak jedan dosta vremešan i ne preveć bistar član ovog foruma, koji nevješto zatvara oči na fašizam oko sebe, a ako i malo proviri onda svakako blagnonaklono gleda na sve to, kao djeca se igraju, nije ništa strašno.
I stvarno i nije, kada sve to ima svoje davne korijene.

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
Ma lako za Pavla, on je samo bio oportunist... On nikada ne bi izrekao ovakve riječi:

„Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.“

Slika

"Ali mnogi Jevreji nisu primili te reči, nego su bili ustali protiv Hrista, i pogazili Ga i umrtvili, na svoju večnu smrt. Zaslepljni satannom ko i Juda oni nisu videli Boga u Hristu. Zadahnuti smradnim duhom satane, oni su Hrista sudili i ubili. I povrh svega, oni su se pokazali gori protivnici Božji nego li neznabožac Pilat, jer su u jarosti zlobe svoje izrekli onu strašnu reč: Krv Njegova na nas i na decu našu! Tako je ta nevina krv postala bič koji ih goni kao stoku kroz vekove iz zemlje u zemlju, i kao oganj koji sagoreva sva njihova slagališta spletki protiv Hrista. Jer tako ih uči đavo, otac njihov. Đavo ih je naučio kako da ustanu protiv Sina Božjeg Isusa Hrista. Đavo ih je učio kroz sve vekove do sada kako da se bore protiv sinova Hristovih, protiv dece svetlosti, protiv sledbenika Jevanđelja i života večnoga. U toku vekova oni koji su raspeli Mesiju Gospoda Isusa Sina Božjega, stvorili su od Evrope glavno bojište protiv Boga, a za Đavola. To je danas glavno bojište Židova i oca židovskog Đavola protiv Oca nebesnog i porotiv Sina Njegovog Jedinorodnog, od Deve vaploćenog i protiv svetinje Duha Svetoga. To Evropa ne zna, i u tome je sva očajna sudba njena, sva mračna tragedija njenih naroda. Ona pre svega ne zna čija je. Onda ona ne zna ko joj je prijatelj a ko neprijatelj. Ona ne zna koga da zove Ocem a koga Sinom, zbog čega je popljuvano u njoj očestvo i sinovstvo, roditeljstvo i čedstvo. Ona ništa ne zna osim onog što joj Židovi pruže kao znanje. Ona ništa ne veruje osim onog što joj Židovi zapovede da veruje. Ona ne ume ništa da ceni kao vrednost dok joj Židovi ne postave svoj kantar za meru vrednosti. Njeni najuceniji sinovi su bezbožnici (ateisti), po receptu Židova. Njeni najveći naučnici uče da je priroda glavni bog, i da drugog Boga izvan prirode nema, i Evropa to prima. Njeni političari kao mesečari u zanosu govore o jednakosti (ignoranciji) svih verovanja i neverovanja, tj. ono što Židovi hoće i žele, jer im je potrebno prvo da se izjednače zakonski sa hrišćanstvom, da bi posle potisli hrišćanstvo i učinili hrišćane bezvernim, i stali im petom za vrat. Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam, i sveopštu revoluciju, i kapitalizam, i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola. I to je sve u nameri da Hrista ponize, da Hrista ponište, i da na presto Hristov stave svoga jevrejskog mesiju, ne znajući ni dan danas da je to sam Satana, koji je otac njihov i koji ih je zauzdao svojom uzdom i bičovao ih svojim bičem. Braćo moja, što Židovi tako čine protiv Boga Oca i Sina Božjeg Gospoda Isusa Hrista, to nije nimalo za čuđenje. Jer je sam Gospod Hristos, vidoviti i nepogrešni, rekao da je otac njihov đavo i da oni čine slasti oca svoga. Ali je za čuđenje da su se Evropejci, kršteni i miropomazani, potpuno predali Židovima, tako da židovskom glavom misle, židovske programe primaju, židovsko hristoborstvo usvajaju, židovske laži kao istine primaju, židovska gesla kao svoja primaju, po židovskom putu hode i židovskim ciljevima služe. To je za čuđenje u naše vreme, i nista više u svetu. Sve drugo je manje važno ili nevažno. Ali je najvažnije kako je hrišćanska Evropa postala sluškinja Židova i kako je otpala od Oca svetlosti i priznala đavola za svoga Oca u svima mislima i zeljamai delima svojim. O tome treba da mislite, braćo Srbi, i u vezi s tim da ispravljate put svoj pre svojih misli, želja i dela. Da se ne nađete kao sinovi satanski! Nek vam je Hristos u pomoći. Amin."
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2kune

Ma lako za Pavla, on je samo bio oportunist... On nikada ne bi izrekao ovakve riječi:

„Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.“

"Ali mnogi Jevreji nisu primili te reči, nego su bili ustali protiv Hrista, i pogazili Ga i umrtvili, na svoju večnu smrt. Zaslepljni satannom ko i Juda oni nisu videli Boga u Hristu. Zadahnuti smradnim duhom satane, oni su Hrista sudili i ubili. I povrh svega, oni su se pokazali gori protivnici Božji nego li neznabožac Pilat, jer su u jarosti zlobe svoje izrekli onu strašnu reč: Krv Njegova na nas i na decu našu! Tako je ta nevina krv postala bič koji ih goni kao stoku kroz vekove iz zemlje u zemlju, i kao oganj koji sagoreva sva njihova slagališta spletki protiv Hrista. Jer tako ih uči đavo, otac njihov. Đavo ih je naučio kako da ustanu protiv Sina Božjeg Isusa Hrista. Đavo ih je učio kroz sve vekove do sada kako da se bore protiv sinova Hristovih, protiv dece svetlosti, protiv sledbenika Jevanđelja i života večnoga. U toku vekova oni koji su raspeli Mesiju Gospoda Isusa Sina Božjega, stvorili su od Evrope glavno bojište protiv Boga, a za Đavola. To je danas glavno bojište Židova i oca židovskog Đavola protiv Oca nebesnog i porotiv Sina Njegovog Jedinorodnog, od Deve vaploćenog i protiv svetinje Duha Svetoga. To Evropa ne zna, i u tome je sva očajna sudba njena, sva mračna tragedija njenih naroda. Ona pre svega ne zna čija je. Onda ona ne zna ko joj je prijatelj a ko neprijatelj. Ona ne zna koga da zove Ocem a koga Sinom, zbog čega je popljuvano u njoj očestvo i sinovstvo, roditeljstvo i čedstvo. Ona ništa ne zna osim onog što joj Židovi pruže kao znanje. Ona ništa ne veruje osim onog što joj Židovi zapovede da veruje. Ona ne ume ništa da ceni kao vrednost dok joj Židovi ne postave svoj kantar za meru vrednosti. Njeni najuceniji sinovi su bezbožnici (ateisti), po receptu Židova. Njeni najveći naučnici uče da je priroda glavni bog, i da drugog Boga izvan prirode nema, i Evropa to prima. Njeni političari kao mesečari u zanosu govore o jednakosti (ignoranciji) svih verovanja i neverovanja, tj. ono što Židovi hoće i žele, jer im je potrebno prvo da se izjednače zakonski sa hrišćanstvom, da bi posle potisli hrišćanstvo i učinili hrišćane bezvernim, i stali im petom za vrat. Sva moderna gesla evropska sastavili su Židi, koji su Hrista raspeli: i demokratiju, i štrajkove, i socijalizam, i ateizam, i toleranciju svih vera, i pacifizam, i sveopštu revoluciju, i kapitalizam, i komunizam. Sve su to izumi Židova, odnosno oca njihova đavola. I to je sve u nameri da Hrista ponize, da Hrista ponište, i da na presto Hristov stave svoga jevrejskog mesiju, ne znajući ni dan danas da je to sam Satana, koji je otac njihov i koji ih je zauzdao svojom uzdom i bičovao ih svojim bičem. Braćo moja, što Židovi tako čine protiv Boga Oca i Sina Božjeg Gospoda Isusa Hrista, to nije nimalo za čuđenje. Jer je sam Gospod Hristos, vidoviti i nepogrešni, rekao da je otac njihov đavo i da oni čine slasti oca svoga. Ali je za čuđenje da su se Evropejci, kršteni i miropomazani, potpuno predali Židovima, tako da židovskom glavom misle, židovske programe primaju, židovsko hristoborstvo usvajaju, židovske laži kao istine primaju, židovska gesla kao svoja primaju, po židovskom putu hode i židovskim ciljevima služe. To je za čuđenje u naše vreme, i nista više u svetu. Sve drugo je manje važno ili nevažno. Ali je najvažnije kako je hrišćanska Evropa postala sluškinja Židova i kako je otpala od Oca svetlosti i priznala đavola za svoga Oca u svima mislima i zeljamai delima svojim. O tome treba da mislite, braćo Srbi, i u vezi s tim da ispravljate put svoj pre svojih misli, želja i dela. Da se ne nađete kao sinovi satanski! Nek vam je Hristos u pomoći. Amin."
Isto tako sam citao da je sveti Sava, tj. Rastko, progonio i ubijao bogumile, ljude koji su verovali u jednog Boga, a bili su zapazeni u Bosni, juznoj Francuskoj i u jos nekim mestima. :lood: Mi smo ucili da su bogumili bili sektasi, a ja ne znam koje su tacno njihove "ideje" bile. U svakom slucaju, ne opravdavam ubistva.

Pocetne ideje Hriscanstva su toliko promenjene, da me je sramota od tog dzumbusa.

Trebao je "History kanal" da mi otvori oci. :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
što će ti history čenl kad imaš mene... :pervert:
Korisnikov avatar
By Sunce
Da napises enciklopediju "Kunelogija". :)
Korisnikov avatar
By 2kune
nijesam ja takova, hi hi hi... :merlinka: radije se bavim stvarima koje pomažu općem zdravlju čovječanstva... npr. Patologija, terapija i prevencija šejtanizma... :doktor:
By XanaX
Originally posted by Sunce

Isto tako sam citao da je sveti Sava, tj. Rastko, progonio i ubijao bogumile, ljude koji su verovali u jednog Boga, a bili su zapazeni u Bosni, juznoj Francuskoj i u jos nekim mestima. :lood: Mi smo ucili da su bogumili bili sektasi, a ja ne znam koje su tacno njihove "ideje" bile. U svakom slucaju, ne opravdavam ubistva.

Pocetne ideje Hriscanstva su toliko promenjene, da me je sramota od tog dzumbusa.

Trebao je "History kanal" da mi otvori oci. :lol:
Gadno s tim History Channelom. Bogumila je bilo i u Bosni (zapravo, tamo su imali opasan impact na odnose Kotromanića s Rimom), i u Dalmaciji itd. i nazivalo ih se svakako.

A hereza bogumilstva je, ako moj history channel dobro radi, bila prvenstveno zato što je opasno naginjalo dualizmu u vjerskom, tj. priznavalo stvarnost postojanja zla i onoga iz kojeg dolazi, naspram Boga i dobra, dakle neki ostatak rimskih misterija, Mitre, parsijanstva i tako to...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by XanaX

Gadno s tim History Channelom. Bogumila je bilo i u Bosni (zapravo, tamo su imali opasan impact na odnose Kotromanića s Rimom), i u Dalmaciji itd. i nazivalo ih se svakako.

A hereza bogumilstva je, ako moj history channel dobro radi, bila prvenstveno zato što je opasno naginjalo dualizmu u vjerskom, tj. priznavalo stvarnost postojanja zla i onoga iz kojeg dolazi, naspram Boga i dobra, dakle neki ostatak rimskih misterija, Mitre, parsijanstva i tako to...
Midleage imadaše navadu nazivati trenutno aktualnu herezu najgorim mogućim imenima (poput današnjih umova u Kuriru recimo) a to bi onda bila imena prošlih hereza koje ostadoše po zlu najzapamćenije... Tako dolazi do pobogumiljevanja i samih bogumila, i krstjana bosanskijeh, i uveženih katara... A oni istom isti nikako ne bijahu...

Bit će prije ostatkom gnostičkih zajednica po rimskom svijetu na koje pak utječaše, ne toliko mitraizam koji bijaše tajno i ekskluzivno inicijantsko društvo po svojoj prirodi, koliko rečeni parsi i zoroastrianizam...

Osobno, pak, snatrim kako je za bosanske krstjane mnogo važniji zakučasti arijanizam salonitanski negoli bilokakav nategnuti dualizam...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Alo, ako ste zaboravili da vas podsetim, dragi forumaši iz Hrvatske, ovo je tema o zločinima Hrvata nad Srbima i dekleraciji Hrvatske kojom bi se izvinula za te strahote, zvane genocid nad Srbima u Hrvatskoj.

Vaši novi pokušaji da zatrpate temu besmislicama, nadam se da neće uspeti i da će vas moderator upozoriti na nepoštovanje Pravilnika.
Korisnikov avatar
By Stripi
Mi i dalje o tome pričamo. Gdje se tebi zmešalo?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Alo, ako ste zaboravili da vas podsetim, dragi forumaši iz Hrvatske, ovo je tema o zločinima Hrvata nad Srbima i dekleraciji Hrvatske kojom bi se izvinula za te strahote, zvane genocid nad Srbima u Hrvatskoj.

Vaši novi pokušaji da zatrpate temu besmislicama, nadam se da neće uspeti i da će vas moderator upozoriti na nepoštovanje Pravilnika.
što je dušo? pofalilo argumenata? ajde, lenštino, kopipejstaj! :shamar:
By XanaX

Bit će prije ostatkom gnostičkih zajednica po rimskom svijetu na koje pak utječaše, ne toliko mitraizam koji bijaše tajno i ekskluzivno inicijantsko društvo po svojoj prirodi, koliko rečeni parsi i zoroastrianizam...

Osobno, pak, snatrim kako je za bosanske krstjane mnogo važniji zakučasti arijanizam salonitanski negoli bilokakav nategnuti dualizam...
A, hebiga, moj history channel zakazao na ovom. Arije je bio neki tamo biskup ili tako nešto, a pojma nemam da je to imalo veze sa Dalmacijom, i ubi me di se to vremenski poklapa - zapravo , ne... to je onda bila već kraljevina Hrvatska i Dalmacija? ili tako nešto.... Arije... možda, wild guess - ono "gotsko kršćanstvo" ? (sigurni pad na ovome, ali neka)

Eh sad, Sheytane, ti ne razumiješ da su forumaši iz Hrvatske promijenili stav, mi tebi pomažemo i nastojimo ti dokazati ustašku praksu. Nije li ustaška praksa kada Tvrtko kaže da je Srbin, ali mu titula kralja ovisi o Rimu, sa Srbijom je na Pahor-Kosor odnosima, a stvarna vlast nad bosanskim Vlasima ovisi o tome da ga podrži Djed. (Djed, ja vala mislim da se tako zvao patrijarh / papa / antikrist te Crkve bosanske...)
Korisnikov avatar
By Sheytan
Na nedavnom obeležavanju godišnjice proboja logoraša u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac, predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je to težak dan za naš narod i poručio, u duhu donete rezolucije o Srebrenici, da narodi moraju pronaći snage da zajedno žive u budućnosti.

Potresne ispovesti logoraša koji su preživeli dečja stratišta na teritoriji NDH u vreme Drugog svetskog rata opominju da „Rana koja se krije teško i sporo zaceli“...

Šest i po decenija pre ove komemoracije na Donjoj Gradini, sa koje su i ovog puta izostali hrvatski zvaničnici, Hrvatska je mirisala na smrt i stradanje.

„Nije ih bilo briga što oko njih nestaju čitava naselja i sela u iskopanim i krečom posutim jamama, što su logori ostavili za sobom najveće srpske gradove pod zemljom. Oni su i dalje išli u crkvu i dalje na mise kod istih onih sveštenika koji su otvoreno pozivali na klanje svega što je srpsko“.

U NDH su, prema do sada istraženim podacima od aprila 1941. godine do maja 1945. živote izgubila 74.762 deteta mlađa od 14 godina. Među njima je bilo 14.528 mališana koji su evidentirani kao žrtve rata. Nad 60.234 dece u NDH izvršen je najteži oblik genocida. Ubijeno je i na druge načine umoreno 30.054 dečaka i 28.012 devojčica, za 168 mališana nije bilo moguće utvrditi pol.
Korisnikov avatar
By Sheytan

što je dušo? pofalilo argumenata?
Kad ih krijete ko zmija noge...

Bljesak "Topničkih dnevnika" baca pravo svetlo na zločinačku "Oluju"

Ako Zagreb ne uspe da uveri glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca da je učinjeno sve na pronalaženju artiljerijske dokumentacije iz operacije "Oluja", Hrvatska bi mogla da bude blokirana na putu ka EU.

Za Hrvatsku bi saradnja sa Haškim sudom ponovo mogla biti prepreka na putu ka Evropskoj uniji, ako Zagreb ne uspe da uveri glavnog tužioca Tribunala Serža Bramerca da je sve učinio na pronalaženju artiljerijske dokumentacije iz operacije "Oluja", piše zagrebački Jutarnji list.

U ovoj fazi to bi mogla da postane prepreka za otvaranje poglavlja o pravosuđu, čime bi se odložilo planirano zaključenje pristupnih pregovora, piše list.

Bramerc će posetiti Zagreb 25. i 26. maja da bi od hrvatskih sagovornika čuo poslednje informacije o tome što je učinjeno u istragama o artiljerijskoj dokumentaciji iz operacije hrvatske vojske i policije na području bivše Republike Srpske Krajine u 1995. godini, naveo je list, pozivajući se na nezvanične izvore.

Jutarnji list je naveo da će glavnog tužioca interesovati da li je Hrvatska istražila sve pravce, u skladu sa očekivanjima Tribunala, koji bi mogli otkriti sudbinu "topničkih dnevnika" i kakvi su rezultati.

Na pitanje da li je siguran da ono što on traži zaista postoji, tužilac Bramerc je odgovorio da i Hrvatska priznaje da su neki od tih dokumenata postojali.

Bramerc je dodao da se on i njegovi hrvatski sagovornici više ne spore oko toga da li su neki od tih dokumenata postojali ili ne, nego se samo ne slažu kad je reč o njihovom broju.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Kad ih krijete ko zmija noge...
Svašta od tebe... :odbij: Pa topničke dnevnike Jaca sa svojom radnom skupinom piše sve u šesnaest... Još malo pa će izići, još će se tinta s njih cijediti... :kopa:
Korisnikov avatar
By Sheytan
I Hrvati osuđuju

Predstavnici Sabora u poseti Skupštini Srbije: I u hrvatskom parlamentu bi se mogla naći deklaracija o osudi zločina na teritoriji SFRJ

ODNOSI Srbije i Hrvatske u poslednje vreme idu uzlaznom putanjom i ušli su u fazu pomirenja. Ovo je zajednička ocena naših i hrvatskih poslanika, posle posete predstavnika Sabora srpskoj Skupštini.

Šef hrvatskog Odbora za evropske integracije Neven Mimica najavio je za ”Novosti” da bi se i u njihovom parlamentu uskoro mogla naći deklaracija kojom bi se osudili zločini na teritoriji SFRJ.

- Biće formalnih inicijativa u tom pravcu - kaže Mimica. - Nakon svega tragičnog što se dogodilo, sigurno je da osuda zločina i politika koja je spremna da prizna zločine i izvini se za njih jesu način jačanja dobrosusedskih odnosa.

Predsednik Odbora za inostrane poslove Dragoljub Mićunović rekao je da parlamenti treba da budu motor sveukupne saradnje ka stabilizaciji regiona i njegovom putu ka Evropskoj uniji.

Poslanici dveju zemalja razgovarali su o evropskim integracijama i privrednoj saradnji.
Korisnikov avatar
By 2kune
kada ga sa svih strana okruže rezolucije, Mladić će sigurno naletjeti na neku od njih i past će a listovi topničkih dnevnika koje skriva rasut će se po čitavoj ledini... :eya:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Šta ćemo sa izvinjenjem Hrvatske za zločine počinjene nad Srbima, kada su upravo dve nevladine organizacije, Centar za društvena istraživanja „Branko Horvat” i Margelov institut iz Zagreba, reagovale na posetu hrvatskog predsednika Ive Josipovića Blajburgu i Teznom, ističući da se hrvatski antifašizam već godinama sistematski demonizuje i obezvređuje.

Potpisnici saopštenja još smatraju da bi zakonska zabrana veličanja ustaškog zločinačkog režima po uzoru na nemačko zakonodavstvo bio poželjan cilj značajnog napretka pre ulaska Hrvatske u EU.

„To treba biti podsticano od strane predsednika Josipovića koji je pravnik, a ako to ne učini, predsednik će i dalje ostati samo deklarativni antifašista kao i većina državnih zvaničnika koji prepliću crveno-crne niti već prema potrebi trenutka i mesta” , piše u saopštenju.

Od Josipovića se traži da pokrene inicijativu za obnovu svih 3.000 spomenika narodnooslobodilačkoj borbi porušenih devedesetih godina prošlog veka, dostojan tretman preživelih partizanskih boraca, kao i obnovu i dostojno obeležavanje svih mesta na kojima su se nalazili ustaški koncentracioni logori i stratišta.

„Uz mit o masovnom stradanju tzv. hrvatske vojske, Blajburg je sve do sada bio i sinonim partizanske krivice za vršenje masovnog zločina jer je na tom mestu ustaška vojska doživela svoj konačni poraz, koji je bilo potrebno uzvisiti aurom mučeništva”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da se „taj mit kao revizionistička pomama opasno pothranjuje u hrvatskoj javnosti od devedesetih, u vreme kad je izvorni hrvatski antifašizam totalno potisnut iz života i svesti hrvatskih građana kao i sećanja na ustaške logore, dok se šminkao zločinački karakter ustaške NDH”. Dve organizacije ističu i slučaj Milivoja Ašnera, šefa ustaške policije u Požegi u Slavoniji, koji je kriv za brojna ubistva i zatvaranje u koncentracione logore Srba, Jevreja i drugih žrtava ustaša.

„Kad je svojom pasivnošću Hrvatska dozvolila da zločinac nesmetano pobegne, trebalo bi u ime pravde i pijeteta prema svim nevinim žrtvama za koje je on odgovoran konačno energično zatražiti njegovo proterivanje iz Austrije, jer je njeno državljanstvo izgubio, što su službeno i potvrdili organi te države. Ašner se kao i svi nacistički zločinci vešto skriva iza lekarskih dijagnoza i pravosuđe obe zemlje izvrgava poruzi, a uz sve to uživa mirnu starost, iako je mnogim požeškim građanima uskratio, ne samo pravo na mirnu starost i srećno detinjstvo već i osnovno ljudsko pravo na život”, ističe se u saopštenju.

Dve organizacije zbog svega ne mogu čin Josipovićeve posete prihvatiti kao državnički čin na području strane države, i to još na privatnom zemljištu, jer Blajburg nije mesto gde se može pokloniti žrtvama, zato što žrtva da bi bila žrtvom mora imati ime, mesto i vreme stradanja, a ne samo brojku procene.

Posetu Blajburgu odbili su i predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABAH) s predsednicom Vesnom Konstantinović-Čulinović na čelu, kao i Srpskog narodnog veća s predsednikom Miloradom Pupovcem na čelu.

„Josipović je išao u Blajburg jer do sada tamo nije bio, ali predstavnici SABAH tamo nemaju šta da traže jer nema žrtava, a pogotovo nema nevinih žrtava”, rekla je Vesna Konstantinović-Čulinović.

„Blajburg nije mesto stradanja, već mesto obnavljanja ideologije i političkih vrednosti koje ne mogu prihvatiti i koje moraju ostati iza nas ako se želimo okrenuti budućnosti”, rekao je Pupovac.
Korisnikov avatar
By Vel boy
slazem se s kritikama koje su dali Centar "Branko Horvat", Margelov Institut, S. A. B. A. H., Milorad Pupovac u vezi ovog, desnicharstvom u Hrvatskoj, prinudjenog poteza Josipovica, ne i sa piscem posta iznad.
no, Josipovic je fino rekao da ne ide na Bleiburg sve dok ustashke uniforme i znakovlja se tamo pojavljuju; i tada kada su hadezeovci zajedno s ustashama ishli, on nije. chovek je otishao na pristojan nachin tamo i BEZ revizionistichkog politizovanja, JOSH MANJE u pratnji bilo kakvih ustasha. sem toga, nije odao pochast samo tamo poginulim ili ubijenim ustashama, vec i domobranima (koji nisu isto zlo kao ustashe) te pripadnicima i nehrvatskih, nazovimo to, kvislinshkih vojski, ukljuchujuci i srpske takve.

da nije ovo uradio, mogu misliti tek onda kakvu bi histeriju hadezeovci (inache opet podsecam- omiljeni saveznici Dodika, Rajka Vasica kao i rkaradzica pre njih, a shto pisac posta iznad uporno odbija da izanalizira.........) napravili protiv "protu-hrvatskog, antihrvatskog izdajice Josipovica", verujem tj. bojim se da bi, na zadovoljstvo Dodika, Rajka Vasica kao i rakradzicevaca, tek onda bilo izgleda da u psihozi antiSDP histerije hadezeovci postave nekog njihovog a la hebrang pro-ustashu za predsednika.
By mythe
Originally posted by Vel boy

da nije ovo uradio, mogu misliti tek onda kakvu bi histeriju hadezeovci (inache opet podsecam- omiljeni saveznici Dodika, Rajka Vasica kao i rkaradzica pre njih, a shto pisac posta iznad uporno odbija da izanalizira.........) napravili protiv "protu-hrvatskog, antihrvatskog izdajice Josipovica", verujem tj. bojim se da bi, na zadovoljstvo Dodika, Rajka Vasica kao i rakradzicevaca, tek onda bilo izgleda da u psihozi antiSDP histerije hadezeovci postave nekog njihovog a la hebrang pro-ustashu za predsednika.
pa ti stvatno ne znas o cemu govoris, lupetas samo tako....sreca da te retko tko jos uzima za ozbiljno....
Korisnikov avatar
By Sheytan
Hrvatska: Desničari traže zabranu srpske stranke

Ekstremno desničarska Hrvatska stranka prava (HSP) iz Vukovara podnela je državnom tužilaštvu predlog za pokretanje zabrane rada Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci (SDSS).

Oni svoj predlog zasnivaju na 86. članu Ustavnog zakona o Ustavnom sudu koji to dozvoljava Državnom tužilaštvu.

Kako piše "Večernji list", HSP svoj zahtev obrazlaže činjenicom da je SDSS, kako su naveli, "nastao udruživanjem Samostalne srpske stranke i Srpske demokratske stranke čiji su članovi na okupiranom području Hrvatske organizovali i sprovodili etničko čišćenje Hrvata i narušavali ustavni integritet Hrvatske čime su se te stranke svrstale u kriminalne organizacije".

Petar Macut, potpredsednik HSP u Vukovaru tvrdi da hrvatski zakon o amnestiji obuhvata samo osobe, a ne i organizacije i na osnovu takvog tumačenja zakona od Državnog tužilaštva traže zabranu rada SDSS-a.

SDSS je daleko najjača srpska partija s tri poslanika u parlamentu, šest zamenika župana, sedam zamenika gradonačelnika, 15 načelnika opština i 27 zamenika načelnika opština, kao i s preko 230 većnika u većima i skupštinama organa lokalne i regionalne samouprave.

HSP u parlamentu ima samo jednog poslanika - šefa stranke Danijela Srba koji se više puta "proslavio" antisrpskim ispadima.

Službenih reagovanja za sada nema, tako da je o dekleraciji Hrvatske o zločinima nad Srbima za sada vrlo teško govoriti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mythe
Originally posted by Vel boy

pa ti stvatno ne znas o cemu govoris, lupetas samo tako....sreca da te retko tko jos uzima za ozbiljno....
pogodio u sridu pa rkaradzic-bobanovac iliti ovdashnji forumski danijel_nl/bl srb vrisnuo...... :giggle:
By mythe
daleko je to od "pogodio u sridu"....vise slici na nepovezana lupetanja nekog lika iz klinke u Vrapce...
Korisnikov avatar
By Srklet
margelov institut? :lol: psiho-ormaruše.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!