Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
dobro je da nisu naletili na sanadera na njegovoj jahti malo vitra. onda bi bile orgije.:fuckbed:
Korisnikov avatar
By Srklet
tadic navodno fista s tri prsta. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Meni je ono bilo mučno za slušati.

Počev od Tadićevog neuobičajenog piskavog glasa...preko uloge Novaka Djokovića u medjudržavnoj saradnji...pa sve do srdačnog pozdrava i Ive Josipovića koji maše Tadiću u odlasku...
Korisnikov avatar
By Mars
Da, da, da. Volim svoj glas, volim svoje lepo uobličene rečenice.

A kad je stao kod one dece na klupi....jebeš mi sve ako mu za par godina ne trčimo i predajemo štafetu za rođendan...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Mislim da jako ohrabruje prvi susret predsednika Hrvatske i Srbije Ive Josipovića i Borisa Tadića, jer su ocenili da je moguće da međusobne tužbe za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu budu rešene vansudskom nagodbom. To onda širom ortvara vrata za dalje jačanje i unapredjenje bilateralne saradnje dve države...
Korisnikov avatar
By Stripi
da ohrabruje? Od sutra ukidamo granice.
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Ukidanje granica? hm, cisto sumnjam. Kad ''susjedi'' udju u EU a to je sigurno pre nas, ostadosmo mi popisani. Madj, Rum, Bug, Maced. Mont, Cro. a sad cujem i na Kosovu postavise granicu. Eto, hteli, ne hteli u EU smo. :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Nova generacija lidera u regionu

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović, predstavili su se na Forumu u Briselu kao nova generacija lidera u regionu, ocenio Ivan Vejvoda. Tadić i Josipović, predstavnici "novog duha saradnje i razumevanja", ističe Sonja Liht.

Direktor Balkanskog fonda za demokratiju Ivan Vejvoda ocenio je da su se predsednik Srbije Boris Tadić i njegov hrvatski kolega Ivo Josipović, predstavili na Forumu u Briselu kao nova generacija lidera sa Zapadnog Balkana koji su voljni da se suoče sa preostalim izazovima.

Vejvoda, koji je vodio deo panela posvećenog Balkanu tokom "Briselskog foruma 2010", rekao je da su predsednici Tadić i Josipović u diskusiji istakli "da su spremni da rade zajedno u duhu evropskog partnerstva, evropskih vrednosti".

Vejvoda smatra da je pomenuti panel bio veoma važan, jer su prisustvovale mnoge ličnosti koje učestvuju u određivanju politike u međunarodnim okvirima.

Oni će u svoje zemlje preneti "duh spremnosti da se Balkan dalje stabilizuje i uspostavi temelje mira", ocenio je Vejvoda u izjavi Tanjugu.

"Panel koji je bio posvećen Zapadnom Balkanu izazvao je nezapamćenu pažnju. Po mišljenju većin ljudi, to je bio najuspešniji panel u Briselu", rekao je Vejvoda.

Tadić i Josipović bez hipoteke prošlosti

Sonja Liht koja je, takođe, učestvovala na skupu "Brisel forum 2010", rekla je da "predsednici Tadić i Josipović, koji su bez hipoteke prošlosti, uspostavljaju novu saradnju i novu politiku".

Lihtova je istakla da su predsednici Hrvatske i Srbije predstavnici "novog duha saradnje i razumevanja i da je samo saradnjom moguće obezbedi evropsku perspektivu celog regiona".

Panel diskusija koja je održana sinoć u okviru konferencije "Brisel forum 2010", pokazala je da rešavajući svoje, bilateralne i regionalne probleme, istovremeno činimo Evropu boljom, stabilnijom, drugačijom, ocenila je Lihtova.

Naglašavajući da je u pitanju bio skup na vrlo visokom nivou, Lihtova je istakla da je ono što je govorio predsednik Tadić, a pridružio mu se hrvatski predsednik, dobilo aplauz kakav, prema rečima onih koji su proteklih pet godina učestvovali na forumu, nije zapamćen.

"Tadić je rekao da i dalje imamo mnogo problema, ali da ih razumemo i znamo da sa njima moramo da se nosimo, da su problemi i naši i evropski i da naši evropski prijatelji moraju to tako da shvate", navela je Lihtova.

"Mislim da su sve poruke bile jasne, a pitanja su bila vrlo zanimljiva. Mislim da je to bio jedan ogroman korak napred u pružanju šanse upravo ovim uticajnim pojedincima da bolje shvate šta se sve na Balkanu događa, da bolje shvate potencijal i Srbije i Hrvatske", zaključila je Lihtova.

Forum posvećen unapređenju saradnje

Na trodnevnom skupu učestvovalo je oko 500 ljudi. Forum je obuhvatio najširi mogući obim tema koje su od interesa za svetsku politiku, od pitanja Avganistana, Iraka Bliskog istoka, do klimatskih promena, globalne ekonomske krize.

U tom sklopu je jedna od plenarnih sednica bila posvećena Balkanu u 2010. godini, a organizatori imali priliku da ugoste predsednike Tadića i Josipovića, američkog republikanskog senatora Džordža Vojnoviča i evropskog komesara za proširenje Štefana Filea.

Briselskom forum koji Maršalov fond organizuje petu godinu za redom je međunarodni skup političara, ekonomista, ljudi koji se bave spoljnom i bezbednosnom politikom.

Maršalov fond je američka javna institucija posvećena unapređenju saradnje i razmevanja između Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.

Fond je nazvan po američkom državniku Džordžu Katletu Maršalu (1889-1959), generalu, zapovedniku kopnenih snaga, državnom sekretaru i ministru odbrane, za koga je britanski premijer Vinston Čerčil rekao da je bio "tvorac pobede" saveznika u Drugom svetskom reatu.

Za takozvani Maršalov plan, koji je inicirao radi obnove razorene Evrope posle Drugog svetskog rata, dobio je 1953. godine Nobelovu nagradu za mir.
Korisnikov avatar
By Stripi
Bouže svašta. Kako je to moguće da iz jednog Ustašilenda dođe takav jedan čovjek? I da su ljudi još za njega glasali a svi redom ustaše?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

Bouže svašta. Kako je to moguće da iz jednog Ustašilenda dođe takav jedan čovjek? I da su ljudi još za njega glasali a svi redom ustaše?
Jedna lasta ne čini proleće!

Na žalost.
Korisnikov avatar
By Stripi
Da svakako. Ivo Josipović se inače sam izabrao :smeh:
Nego, kojeg je datuma kod tebe proljeće? Mislim, da ta lasta i kod tebe već jednom doleti.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Srpsko-hrvatski dogovor o MSP

Srbija i Hrvatska nameravaju da pronađu rešenje koje bi omogućilo vansudsko poravnanje i procese pred redovnim sudovima, u vezi sa tužbom i kontratužbom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, izjavio predsednik Boris Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija i Hrvatska nameravaju da pronađu rešenje koje bi omogućilo vansudsko poravnanje i procese pred redovnim sudovima, u vezi sa tužbom i kontratužbom pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

"Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i ja smo o tome razgovarali tokom poslednjeg sastanka i tragamo za modalitetom kojim se ne bi porekao pravni poredak i ni po koju cenu zaštitili zločinci", rekao je Tadić novinarima u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Prema njegovim rečima, "želja je da se postigne rešenje kojim bi se omogućilo vođenje pravnih procesa protiv onih koji su počinili zločine, ali da se ni na koji način prava žrtava ne dovode u pitanje".

Predsednik Srbije danas je prisustvovao komemoraciji u Donjoj Gradini povodom 65. godišnjice proboja jasenovačkih logoraša.

Kako je najavljeno, Tadić će sutra posetiti manastir Tvrdoš, Trebinje i Ljubinje u istočnoj Hercegovini, a u utorak će u Mostaru otvoriti Sajam privrede.

Najavljeno je da će se Tadić u Mostaru sastati sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
E vala i Tadic jede govna sa tim susretima. Sta ima da se koji moj sastaje sa ovom spodobom iz republike U? Bolje bi mu bilo da se sastaje sa faktorima u Briselu.
Korisnikov avatar
By Stripi
Taman kad sam se zapitao đe je Shekyev kompanjon, kad gle, eto ga :lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Josipović u poseti Srbiji

Predsednik Hrvatske boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji. Ivo Josipović i Boris Tadić se založili za unapređenje saradnje dve zemlje i rešavanje otvorenih pitanja, navodeći da bi bilo dobro da se pitanje tužbe i kontratužbe za genocid reši vansudskim putem.

Kao otvorena pitanja koja treba rešiti naveli su povratak izbeglica u Hrvatsku, zaštitu njihove imovine i rešavanje stambenih pitanja, zaštitu pisma i jezika Srba u Hrvatskoj, pitanje granice, pitanje nestalih, pitanje manjina i zaštite njihovih prava.

Josipović se složio sa Tadićem o tome šta su ključna i otvorena pitanja za obe države, izdvajajući problem rešavanja sudbine nestalih i naglasio da je, u tom smislu, važno to što će Srbija predati Hrvatskoj dokumenta vezana za događaje u bolnici u Vukovaru za vreme rata.

Predsednik Srbije je prvu zvaničnu posetu svog hrvatskog kolege Beogradu ocenio kao istorijsku.

Tadić je ukazao na to da je izuzetno važno postići atmosferu pomirenja, pronaći nestale i ekshumirati grobnice i u Srbiji i u Hrvatskoj.

Hrvatski predsednik je naglasio da je sa Tadićem razgovarao i o regionalnim pitanjima, kulturnoj, naučnoj i sportskoj saradnji Srbije i Hrvatske.
By stau
Josipović u Srbiji pao niz stepenice i ozlijedio ruku
Ni 1500 policajaca nije uspjelo spasiti predsjednika Ivu Josipovića od incidenta tijekom njegovog posjeta Srbiji. Naime, predsjednik je pao niz stepenice poslije govora koji je održao u Subotici i pri padu lakše ozlijedio ruku, javlja Press. "Izgledalo je i strašno i smiješno! Čovjek odjednom usred euforije i osmijeha nestaje, leti. Svi smo se odsjekli, kad smo vidjeli kako se lomi" kažu očevici.
:lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ti neba, sjebo je i Kiću Slabinca :smeh:

''
Korisnikov avatar
By IriS
bitno da su se oni šetkali po gradu u sred saobraćajnog špica, pa je ceo grad bio blokiran.

[tolerancija mode on]

što nisu otišli na Ušće da se šetkaju i nikom da ne smetaju.

ili još bolje, nek to rade u svoja 4 zida.

[tolerancija mode off]
Korisnikov avatar
By erkondisn
tako je, kao i sto ce biti ona parada plavusa u bugarskoj...

sveb'ja to u svoja 4 zida :lol:

a pad josipovica mi je skoro ko Ismetin u Operaciji trijumf... da se podsjetimo :)

''
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by IriS

jako je smešno :krezavi: ^

a ovo mi je još smešnije :rotflmao:

Jaoj, meni nije. Valjda se kao smotana osoba identifikujem sa svima koji su smotani... Nije nimalo smesno...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Aplauzi Tadiću i Josipoviću

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović prošetali su sinoć Knez Mihailovom do Kalemegdana. Tokom ove šetnje nije bilo nijedne neprijatnosti, čak je nekoliko građana Beograda aplauzima ispratilo dvojicu predsednika. Šetnja je krenula sa platoa Filozofskog fakulteta, a prvi je stigao Tadić, petnaest minuta pre Josipovića. Čekajući gosta, Tadić je ćaskao sa okupljenih građanima i novinarima, koje je interesovalo kako je Josipović pao u Subotici.

- Smrzao sam se kad sam video kako pada, ali se divim njegovoj fizičkoj spremnosti - rekao je Tadić.
Kad je stigao Josipović, dvojica predsednika ušla su u knjižaru „Plato", u kojoj mu je Tadić poklonio knjigu „Leksikon YU mitologije", koju je uredno platio na kasi.

Potom su dvojica predsednika popila kafu u „Platou", a par koji je sedeo za susednim stolom i večerao ponudio se da im plati piće. Ova ponuda je odbijena jer su Tadić i Josipović krenuli u šetnju Knez Mihailovom. Znatiželjni prolaznici su posmatrali iznenadnu gužvu koja se stvorila oko dvojice predsednika, a neki od njih su aplaudirali. Tadić i Josipović su šetnju završili na Kalemegdanu.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by IriS

jako je smešno :krezavi: ^

a ovo mi je još smešnije :rotflmao:

Jaoj, meni nije. Valjda se kao smotana osoba identifikujem sa svima koji su smotani... Nije nimalo smesno...
Josipović: Poskočio sam kao mačka

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ispričao je juče kako je u Subotici doživeo malu nezgodu kad je pao sa stepenica bine u Hali sportova u Subotici, gde je održana proslava 20 godina od osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

- Nije mi ništa. Dogodila mi se mala nezgoda, hteo sam da pomognem jednoj gospođi, a na kraju sam sam okliznuo, ali poskočio sam kao mačka i nije mi se ništa ozbiljno dogodilo. Ruka je dobro - rekao je Josipović hrvatskim novinarima.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Josipović u poseti Srbiji

Predsednik Hrvatske boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji. Ivo Josipović i Boris Tadić se založili za unapređenje saradnje dve zemlje i rešavanje otvorenih pitanja, navodeći da bi bilo dobro da se pitanje tužbe i kontratužbe za genocid reši vansudskim putem.

Kao otvorena pitanja koja treba rešiti naveli su povratak izbeglica u Hrvatsku, zaštitu njihove imovine i rešavanje stambenih pitanja, zaštitu pisma i jezika Srba u Hrvatskoj, pitanje granice, pitanje nestalih, pitanje manjina i zaštite njihovih prava.

Josipović se složio sa Tadićem o tome šta su ključna i otvorena pitanja za obe države, izdvajajući problem rešavanja sudbine nestalih i naglasio da je, u tom smislu, važno to što će Srbija predati Hrvatskoj dokumenta vezana za događaje u bolnici u Vukovaru za vreme rata.

Predsednik Srbije je prvu zvaničnu posetu svog hrvatskog kolege Beogradu ocenio kao istorijsku.

Tadić je ukazao na to da je izuzetno važno postići atmosferu pomirenja, pronaći nestale i ekshumirati grobnice i u Srbiji i u Hrvatskoj.

Hrvatski predsednik je naglasio da je sa Tadićem razgovarao i o regionalnim pitanjima, kulturnoj, naučnoj i sportskoj saradnji Srbije i Hrvatske.
Ili je opet Milošević ustao i počeo da uređuje novine u Srbiji ili ti više ne umeš da citiraš... :shtap:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Ministarka sporta kod Josipovića

Zagreb - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je u Zagrebu s ministarkom omladine i sporta Srbije Snežanom Samardžić-Marković.

Tokom susreta razmenjena su iskustva dve države vezana za suzbijanje navijačkog nasilja na sportskim takmičenjima.

U saopštenju iz Josipovićevog kabineta je istaknuto da se razgovaralo i o mogućnostima saradnje policija i angažovanju javnih osoba, posebno sportista, u prevladavanju nasilničkog ponašanja.

Jedna od tema razgovora bila je i mogućnost saradnje Hrvatske i Srbije na planu amaterskih sportskih takmičeja, posebno među mladima, saopšteno je iz Josipovićevog kabineta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!