Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Sad nemam volju ja da pišem...

Ajde, Angra...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja mogu samo pisati o starim Atinjanima,tradiciji,obicajima..Misterijama,bogovima:D
Korisnikov avatar
By Tungi
Sve...To mi je "posao" :) ,a seminarski:drama:
Korisnikov avatar
By Sunce
Stvarno? Kako se zove mesto u koje su stari Grci isli kako bi vrsili obrede, posecivali podzemni svet itd.?

Kako se zove pobednik Olimpijade koji je "drugovao" sa Sokratom? Pitam te ovo zato sto brzo zaboravljam imena.

Kako je doslo da razvoja tj. nastanka pozornice?
Korisnikov avatar
By bothways
Je l' to Sunce obilazi Atinu? :)

Ja bio u istoj pola dana, tako da nisam bas najkompetentniji. Video sam ono "najbitnije", ipak.
Korisnikov avatar
By Tungi
Huh...

1.Eleusina(
2.Herakle je bio prvi koji je pobedio na olimpijskim igrama(ne mogu da se setim koji je "drugovao" sa Sokratom)
3.Nastanak pozornice zahvaljuci Dionisu..itd.
Korisnikov avatar
By Sunce
Necu je uskoro obilaziti, ali zelim na vreme da se "naoruzam".

Znam da je otvoren novi, veliki, muzej antike. Ne znam kako se originalno zove.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Tungi

Huh...

1.Eleusina(
2.Herakle je bio prvi koji je pobedio na olimpijskim igrama(ne mogu da se setim koji je "drugovao" sa Sokratom)
3.Nastanak pozornice zahvaljuci Dionisu..itd.
Bas ti hvala. Voleo bih da posetim to mesto.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eleusina

In the Classical period of Greece, from as early as 1700 BC up to the era of the Roman Empire, Eleusina, or Eleusis, was the site of the Eleusinian Mysteries, or the Mysteries of Demeter and Kore. These Mysteries revolved around a belief that there was a hope for life after death for those who were initiated. Traditionally in Ancient Greece there was little optimistic outlook of death for the general public, one would cross the River Styx and enter Hades, however the Eleusinian Mysteries gave Greek speakers of that time a hope of a better life in Hades. Such a belief was cultivated from the introduction ceremony in which the hopeful initiates were shown a number of things including the seed of life in an ear of corn. The Mysteries are attributed to Demeter and her daughter Kore, or Persephone, and were created while Demeter searched for her lost daughter who had been abducted by Hades.

Tekst o misterijama:

http://en.wikipedia.org/wiki/Eleusinian_Mysteries

I jos jedno pitanje: Afrodita je boginja ljubavi, lepote, seksualnosti, a negde sam citao da je bila boginja i harmonije i jos necega. Zaboravio sam sta je jos bila....Znas li ti?
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa to mi je za seminarski,a do pola stigao sa prevodjenjem:drama:
Korisnikov avatar
By Tungi
Elem,te eleusinske misterije su povezivane sa orfizmom(znamo da se Orfej u Apolonovom hramu zalagao za homoseksualnu ljubav te je Dionis rasrdjen time,slicno kao i Afrodita,nahuskao majnade iz Makedonije na Orfeja i njihove muzeve koji su bili na sluzbi u hramu...Te su dosle tamo i povadile pobodene maceve koji su stajali napolju,poubijali svoje muzeve i Orfeju odsekli udove,glavu bacili u reku Herbo,koja je tako plivala do ostrva Lezb...)A eleusinske misterije su vezane za Demetrin kult.Povorka,ceremonija je isla od Atine do Eleusine,sa posvecenikom(mistom),koga su kupali u reci i davali mu da recituje izreke sa seksualnim simbolizmom....
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Sunce
Originally posted by Mars

Sad nemam volju ja da pišem...

Ajde, Angra...
Kad budes ima volje, pisi. :B
Ma imam ja volje, sam po sebi...uvek...bio 5 puta tamo, ukupno nekih 2 meseca...Nego posle tvog prizivanja apsolutnog autoriteta na ovu temu, Angre...onda nemam šta da tražim...

:)
Korisnikov avatar
By Sunce
Njemu ce biti drago da pises o Atini. To bi bilo kao da majci pricas o njenom detetu. :)
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Zanimljivo gledanje na stvar.

Ništa...ja ću samo da ti kažem da odeš u Atinu što pre jer je mnogo lepo i prijatno. Da se što više muvaš po ulicama, oko Akropolja, po Plaki...i da se popneš na Likavitos, to nekako retko ko uradi...do jednog dela pešaka
(lagano, stepeništem, lepe zgrade sa leve i desne strane)...a onda uspinjačom...gore je crkva Sv. Đorđa i fantastičan pogled na grad i more u pozadini.

I da paziš da u grčkom društvu brdo ne nazoveš Likabet, to jako ne vole jer su ga Turci tako zvali... ;)

Brdo:
Slika

Sa brda:
Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
:hail: :hail: :hail: Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....Hvala ti! Sigurno cu se popeti. Skraticu mantije da budu minic. :opatica:
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Mala crna haljina rulz.
Korisnikov avatar
By colorado
Meni je to najruzniji grad u kojem sam bio. I nema nigde prodavnica po gradu. Bio jul i jaaaako toplo (sto volim), ali nigde nijednog drveta da ti pravi hlad. Lepo sam se proveo zahvaljujuci koncertu Pi Dzej Harvi, i to je to.
Imaju kao neki gej deo grada, mislim da se zove Gazi, ali nisam isao tamo.
etoooo.. Ne bih isao ponovo bez povoda.
By ~ Le Saint X ~
Prvi grad u kojem sam isao sam
sa 16 godina

Posle toga jos dva puta...

Sto napisa colorado,verovatno najmanje zanimljiv grad u kome bio

ipak,ima dosta toga da se vidi...a muzeji sa eksponatima iz antickog doba su prava poslastica
Korisnikov avatar
By maka
meni se jako svidela Atina. ali jako. zelim opet da idem,malo detaljnije da istrazim.
Korisnikov avatar
By spliff
plaka
acropolis
national archaeological museum
monastiraki
apollo temple patroos
pireus
Korisnikov avatar
By AngraMaina
(ovde je stajao jedan previše ličan a slabo upotrebljiv opis Atine)
Korisnikov avatar
By Tungi
Ti bi iz Amerike u Atinu?:drama:
Korisnikov avatar
By Sunce
Na kraju se svi vrate u Srbiju. :uplasen:

Hvala ti, Angra!
Korisnikov avatar
By 2kune
ko oće vidit Atenu nek ode u London :sudija:
Korisnikov avatar
By Incubus
Omonia square obavezno :) )) i ako želiš ok plažu a da nije daleko onda Glyfada,divno naselje i pristojna plaža
By Hans
Isao 2005. i imam desetine fotografija sa Akropolja. Fenomenalan pogled.
@Tungi: Ti i ja se "znamo" mozda? "Felix qui potuit rerum cognoscere causas"? :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!