Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
1. peške do Jerusalima
2. kolima U.S.Route 66 (istok-zapad)
3. vozom trans-sibirskom železnicom Moskva-Vladivostok
4. bajsom kroz Italiju (može i kombinacija bajs kroz Toskanu ostalo motor)
5. dzipom Putem Svile

Pored imena upisati redni broj ture (jedne ili više) za koju ste zainteresovani.
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars

1. peške do Jerusalima
5. dzipom Putem Svile

Pored imena upisati redni broj ture (jedne ili više) za koju ste zainteresovani.
Dzipom putem svile, naravno! (#5)

Bio sam (ne dzipom) i isao bih ponovo... fantasticna marsuta!
Korisnikov avatar
By Zonche!

5. dzipom Putem Svile

Ovo zvuci dobro...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Sing

Dzipom putem svile, naravno! (#5)

Bio sam (ne dzipom) i isao bih ponovo... fantasticna marsuta!
Pa ja mislim na kamilama i konjima samo pojedine deonice, čisto da se oseti atmosfera (oko Samarkanda recimo), a ostalo neke brže varijante sa stanovišta ekonomičnosti vremena...
Korisnikov avatar
By Sing
Moze!

A od tih 3 u Uzbekistanu, meni su Bukhara i Khiva bili zanimljiviji od Samarkand-a. Postavljao sam slike ovde i jeste Samarkand je najpoznatiji, ali Bukhara je za mene bila 'ono' sto sam zapravo trazio u ovom delu sveta...
Korisnikov avatar
By Mars
Ok...fiksacije su tu i prve želje na listi, čemu se najviše raduješ kad kreneš negde...a usput neplanirano čime se oduševiš to je poseban bonus. Ja u knjizi što sam o Samarkandu video...to mi je neverovatno.
Korisnikov avatar
By Sing
Jeste, Samarkand je prelep...ALI....'Samarkand' koji se vidi na slikama je zapravo jedan mali trg u velikom, veoma Ruskom gradu.

Bukhara je stari grad. Naravno ja sam takodje prvo saznao za Samarkand, pa postao obsednut da ga vidim, i tako...

Kad sam bio klinac meni je bilo zanimljivo da prelamam jezik da izgovorim Kualalumpur...ne sluteci nikada da ce ta moja 'obsesija' da me zapravo dovede da zivim u tom gradu mnogo godina kasnije...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
1. peške do Jerusalima*

i dodajem:
6. kolima US-1 (Maine-Key West)
7. kolima kroz Kaliforniju SR-1 (ali ti si već bio, ne?)
8. biciklom gde god hoćeš

Kad sam bio klinac meni je bilo zanimljivo da prelamam jezik da izgovorim Kualalumpur...ne sluteci nikada da ce ta moja 'obsesija' da me zapravo dovede da zivim u tom gradu mnogo godina kasnije...
Ništa...Od sutra i ja krećem da lomim jezik sa jednim gradom, pa možda i prizovem da živim u njemu, nekad...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

1. peške do Jerusalima*

i dodajem:
6. kolima US-1 (Maine-Key West)
7. kolima kroz Kaliforniju SR-1 (ali ti si već bio, ne?)
8. biciklom gde god hoćeš

1. Pa ja mislim ovako: u jedno mesec dana da se vidi koliko može za to vreme da se pređe pešaka...i onda da se taj deo tako i odradi. Pa odakle može da se dobaci...Jordan, Sirija, Alep....ne znam. Ali tih mesec dana pešaka...hodočašće kao.

6. Može naravno, samo što bih ja pravio skretanja uz vodu malo
7. Jesam, al mogu opet
8. :B
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ovim redom:

5. dzipom Putem Svile
Korisnikov avatar
By Mars
Dooubro...

Za sada znamo da će Gay Tours da radi makar jednu godinu :D

Za voz se niko ne otima...to bi stvarno moglo da se ostavi za neke kasnije godine.
Korisnikov avatar
By Sing

Za voz se niko ne otima...
Volim ja vozove, ali nedelju dana u vagonu kroz sibir...pa jedino da od tog voza napravimo bang-train :angel: ...cisto onako za razonodu...
Korisnikov avatar
By Sing

Ništa...Od sutra i ja krećem da lomim jezik sa jednim gradom, pa možda i prizovem da živim u njemu, nekad...
Ajde sad, ponovi zamnom:

Malimokrilug, Malimokrilug, Malimokrilug :spin:
Korisnikov avatar
By Mars
Hehe...

Nisam odmah ukapirao o kom se mestu radi, tako spojeno... :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

1. peške do Jerusalima
5. dzipom Putem Svile

Ne bik jedino peske do Jerusalima. A ovo ostalo ne umem da poredjam, sve mi je super...
Mozda ipak prvo TransSyberia. Ne znam koliko bi to moglo da kosta, ako se uracuna i put do Moskve...
Onda bajs kroz Italiju... Ili Put Svile... Ne, bajs... Bajs, definitivno...
Amerika mi je iz nekog razloga turisticki skroz nezanimljiva. Ali bih volela da se vozam Rutom 66.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Mars, duso, jel si se ti to dokopao mog bucket lista?

Ovo sve, sem pesacenja do Jerusalima, je popisano tamo...

Btw, postoje neke sanse da cu sad u maju/junu motorom po Italiji. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Wilhelmina

Mozda ipak prvo TransSyberia. Ne znam koliko bi to moglo da kosta, ako se uracuna i put do Moskve...
Bilo je nekad JAKO jeftino. Sada su i oni prešli na tržišno privređivanje.

Ima sve na sajtu...

Ja sam pricao sa jednim starijim covekom koji je isao jos u vreme USSR...i kad strani turisti nisu mogli tako...kupis kartu i vozis se...NEGO se fiktivno vencao sa nekom Ruskinjom i onda mogao tako da putuje...par godina.

Posle sam kontaktirao jos neke ljude koji su u poslednjih 7-8 godina putovali...utisci fenomenalni, doživljaj neuporediv...
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by 4NY K3Y

Mars, duso, jel si se ti to dokopao mog bucket lista?
He. Zanimljivo...

The Bucket List

Nisam ti petljao po listi...nego su izgleda vidiš to neke uobičajene želje.

SUPER za Italiju, ja neću moći tako rano...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Bilo je nekad JAKO jeftino. Sada su i oni prešli na tržišno privređivanje.

Ima sve na sajtu...

Ja sam pricao sa jednim starijim covekom koji je isao jos u vreme USSR...i kad strani turisti nisu mogli tako...kupis kartu i vozis se...NEGO se fiktivno vencao sa nekom Ruskinjom i onda mogao tako da putuje...par godina.

Posle sam kontaktirao jos neke ljude koji su u poslednjih 7-8 godina putovali...utisci fenomenalni, doživljaj neuporediv...
Moja mama je za Moskvu isla zeleznicom, jos za vreme Saveza. Ne seca se bas koliko je to kostalo, ali je sigurno bilo jeftino, kada je advokatska plata mog dede to mogla da finansira... Sad, neki utisci su joj fenomenalni, nego manje fenomenalni (bese to neko ludo vreme kod njih, prazne prodavnice, ne mozes da nadjes da kupis obican sok) ali sigurno da je nezaboravno :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Wilhelmina

Moja mama je za Moskvu isla zeleznicom, jos za vreme Saveza. Ne seca se bas koliko je to kostalo, ali je sigurno bilo jeftino, kada je advokatska plata mog dede to mogla da finansira... Sad, neki utisci su joj fenomenalni, nego manje fenomenalni (bese to neko ludo vreme kod njih, prazne prodavnice, ne mozes da nadjes da kupis obican sok) ali sigurno da je nezaboravno :)
Vozom kad ideš prisustvuješ i spektaklu premeštanja vagona...na prelazu iz Madjarske...pošto im je širina pruga drugačija...Unutar zemlje je avio prevoz toliko jeftin da su babuške sa Krima išle na pijacu u Moskvu i vraćale se Aeroflotom...

Nešto od ludog vremena sam i ja zakačio posle mature kad ni uz pare nisi mogao da kupiš ništa nego su nam svuda tražili BILJET! BILJET!...kupone neke za restrikciju...Onda kupovali te biljete od ljudi...one rubljice ko pare za monopol...A posle toga je i kod nas sve to došlo za par godina.

Zemlja ko zemlja...to oko utisaka...i ovakvih i onakvih...Al ići vozom tako, tih 8,000km mislim...svi ti predeli koji se smenjuju...kažu da je mnogo dobro....
Korisnikov avatar
By SabotagE
Ja sam za opciju broj 3.
Volim da putujem vozom,a duuuuuuuuuuuuugo nisam kroz bivsi SSSR prosla vozom.
Na putu Beograd-Cerkasi bilo je zanimljivih predela,jer tada zima jos nije uzela maha.
A na putu Beograd-Riga,bilo je svega i svacega,taj put je trajao,pa cini mi se citavu vecnost.Mesecima posle toga sam mirisala na voz.Ali onaj ruzni miris na voz.
Korisnikov avatar
By Delete
Iako sve deluje izazovno i nesumnjivo bi bilo zabavno, nekako mi najprimamljivije deluje tura bajsom kroz Toskanu ostalo motorom. :)
Korisnikov avatar
By Mars
Gde beše Čerkasi???

Znam da sam bio ali ne mogu da se setim.

To mora na Dnjepru negde da je, Ukrajina?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Delete

Iako sve deluje izazovno i nesumnjivo bi bilo zabavno, nekako mi najprimamljivije deluje tura bajsom kroz Toskanu ostalo motorom. :)
:yes:

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!