Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mikili73
Jesam bio......ajooooj, a šta ne obići? :) Treba barem 5 dana da budeš tamo. Ja ni za 3 meseca nisam sve obišao.
Korisnikov avatar
By bothways
Bio pre oko godinu dana. Bas krenulo prolece, lepo vreme... bilo je divno, samo sto sam previse kratko ostao. Svakako da ima da se obilaz i obilazi. :)
By ~ Le Saint X ~
Bio 2009/2010
tj 2010 docekao ispred KOLOSEUMA

Rim... I'll be back soon sigurno

Placa del Populo je meni omiljena bila i VIA del Corso
kao i deo od Koloseuma do Trga Viktorija Emanuela - tj deo Rimskog Foruma

elem...ako me je nesto odusevilo,to su decaci!!!!!
Znaci... :drama:
NIGDE NISAM VIDEO LEPSIH decaka!!!!!

i vrlo su komunikativni,te,ako im se svidjash,nemoj da te cudi da ti pridju i zagrle iz cista mira
i vrlo su slatkorecivi

ma...

naravno, Sikstinska KApela je HIGHLIGHT!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Dosadno, prljavo, prozaično, prepuno katoličkog kiča i odvratnih gojaznih baroknih anđelčića. Italijani su glasni i nevaspitani.

Antički ostaci su tu i tamo ok. I katedrala Sv. Petra.

Za ostale pare otići na Fiumicino i ukrcati se na prvi avion za Atinu ili Pariz.
Korisnikov avatar
By Sunce
...surova Angrica, umesto da nas pusti da se sami uverimo, ona se uhvatila za andjelcice. :odbij: (salim se)

:lol:

Interesuje me koji je grad najlepsi (ako sme i moze da se meri): Firenca, Venecija ili Rim? Odgovor: Atina? :snesko:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
A prozorljiva Sunčanica prvo pita za utiske, a onda bi da se sama uverava!

Idi pa vidi, šta da ti kažem. Meni se od tri ponuđena najviše svidela Venecija, ali i Firenca je lepa.
Korisnikov avatar
By Sing
Bio sam vise puta.
Ima dosta sta da se vidi.
Takodje, mislim da je (za mene) Rim veoma prljav i pun grafita, ali i sa tim mogu prijatno da se osecam tamo.
Italiani...neki su veoma slatki (ili sam bar tako mislio prvi put kad sam isao, dok jos nisam upoznao Buenos Aires i decke iz tog grada :bale: ), aneki ruzni i poprilicno masni.

Naravno, ipak predlazem da se ode... nikad se ne zna sta avantura donese... :grouphug:
By ~ Le Saint X ~
Iskreno,ja nisam primetio da je Rim prljav...
mozda jer nikada nigde ne idem u 'inspekciju'
i nijedan grad ne gledam sa te strane

grad kao grad je fenomenalan
Firenca isto,samo na drugi nacin

obavezno posetiti gay discoteku MUCCA ASSASSINA
to je najbolja diskoteka u Rimu

znaci,loodilo ututra i Italijanski decaci su :drkanje:
Korisnikov avatar
By Sing
Pa kad sletis u Rim iz Singapura (gde ja zivim), hteo ne hteo, primetices ogromnu razliku u cistoci na ulicama, grafite na zidovima, itd. Naravno, neces na to da obracas paznju svo vreme.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Renoir

Iskreno,ja nisam primetio da je Rim prljav...
mozda jer nikada nigde ne idem u 'inspekciju'
i nijedan grad ne gledam sa te strane

grad kao grad je fenomenalan
Firenca isto,samo na drugi nacin

obavezno posetiti gay discoteku MUCCA ASSASSINA
to je najbolja diskoteka u Rimu

znaci,loodilo ututra i Italijanski decaci su :drkanje:
A Tivoli? Nameravam da obidjem Hadrijanovu vilu i ostale zgodne vile. Inace, idem u Rim...samo da sacekam leto :yay: Kartu kupujem za par dana.

http://www.tibursuperbum.it/ita/index.htm

Hadrijanova vila:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hadrian's_Villa
By ~ Le Saint X ~
Kazu da je Tivoli prelep
ali ja nisam zeleo da idem tamo...
Odgovaralo mi je vise da bolje upoznam Rim
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
planiram sever italije u julu, rim jos gledam kako da ukombinujem
Korisnikov avatar
By Sing
Ja sam vozio iz Firence za Rim proslo leto i put je cak i lep za gledanje, ali voznja po Rimu je druga stvar...ne bih ponovio.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
da, to svi kazu - da itlaijani drze nogu stalno na kvacilu i krecu vec na bledo zeleno :)

sto se ovih mojih potencijalnih kombinacija za rim tice - ideja je bila da kad vec idem za Umag, na jedan od najboljih moto-skupova na balkanu, odem dalje motorom do Venecije, Verone, Pize, Rima, i onda Bari - Bar...

al svi kazu da voze kao nenormalni u italiji, pa se ja premisljam....
By ~ Le Saint X ~
Hmmm... bas na protiv
ja sam se zacudio koliko su Italijani strpljivi i prijatni u voznji...

posebno u onim uskim,malim ulicama u centru Rima oko Trevi Fontane i Panteona...

Znaci, enormno strpljenje i osmeh
prema turistima koji gledaju kroz svoje fotoaparate,a ne da li i gde prelaze ulicu!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
@ renoir - da li si vozio neko prevozno sredstvo po rimu?
By ~ Le Saint X ~
Kissicka,nisam vozio

mene su vozili po gradu
:)

ali,verujem da se ne trebas bojati
Korisnikov avatar
By Sing
Mene je jednom kresnuo jedan inzenjer - znam ja nesto o poluprovodnicima, ali 'ebi ga, i dalje nisam inzenjer. :veverice:

P.S. Renoir, nemoj se srditi, morao sam malo da se nasalim. :cvece: :hug:
By ~ Le Saint X ~
Ne srdim se,mico...
ali...
nesto i ne kuzim oko cega bi trebao biti

et toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By _miki_
Planiram ove jeseni da posetim Rim.
Zanimaju me vasa iskustva,predlozi,saveti...
Da li je bolje da idem preko neke agencije ili u privatnoj reziji?
Zeleo bih da kombinujem obilaske lokalnim manastirima sa obilascima nocnih klubova.

Kako je najbolje da idem u Rim?Najjeftinije putovanje?Avionom,vozom,busom..?

Gde da odsednem?Hoteli,hosteli..?

Gej dnevni i nocni zivot?Najbolji klubovi,kafici,gej mesta..?
Korisnikov avatar
By Sunce
Koliko dana planiras da provedes u Rimu?

Moje predlog je da putujes avionom. Cuo sam da postoje jeftini letovi - oko 100 e. Klasicne karte kostaju oko 210 e.
Hotel mozes da bukiras preko booking.com. Potrebno je da neko to uradi specijalnim karticama (pogledaj na sajtu).
Karta od aerodroma do glavne zeleznicke stanice u Rimu (Termini) kosta 14 e. Pre ulaska u voz se raspitaj gde kartu da ponistis.

Agencije najcesce organizuju odlazak u Rim ukoliko se prijavi odredjeni broj putnika, recimo 15, pa to moze da poremeti organizaciju. Cesto se ne prijavi dovoljan broj ljudi, pa put odloze.

Top 10 u Rimu, po mom misljenju su:

1. Koloseum (plus Palatin, Foro Romano), Konstantinov luk

2. Panteon

3. Kapitolski muzeji i trg Kampidolj (bronzana vucica, Gal na samrti, kapitolska Venera, statua Marka Aurelija na konju, Kupidon i Psiha itd.)

4. Nacionalni muzeji (recimo palata Massimo alle Terme gde se nalazi Bacac diska itd.), Dioklecijanova kupatila, Trajanov market i Imperial Fora

5. Vatikan (vatikanski muzeji i Sikstinska kapela, crkva svetog Petra i Castel Sant' Angelo). Vatikanske muzeje obavezno rezervisi preko neta jer je nemoguce uci, dok je obilazak crkve svetog Petra besplatan. Na kupolu mozes liftom ili peske - placa se. :)

6. Trastevere - na neki nacin boemski deo grada sa tipicno mediteranskim fasadama, cvecem, restorancicima, malim trgovima i lepom crkvom Santa Maria in Trastevere

7. trgovi, ulice i fontane Rima (Piazza del Campidoglio, Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza Venezia i palata Venezzia, Piazza di Spagna - Spanske stepenice itd., Via del Corso, Via Delle Quattro Fontane, Campo de' Fiori, Fontana di Trevi itd. )

8. galerija Borgeze, galerija Doria Pamfilj (sa pre svega baroknim i renesansnim delima); Nacionalna galerija moderne umetnosti

9. crkve (San Klemente, San Djovani u Lateranu, Santa Maria in Cosmedin, Santa Marija iznad Minerve, Santa Maria in Arakoeli, Santa Maria Maggiore itd)

10. vidikovci (Gianicolo i Pincio) i mostovi na Tibru, ukljucujuci ostrvce Isola Tiberina.

Ako imas dovoljno vremena, lepo je da obidjesTivoli, mesto pored Rima, i tu obidjes recimo Villu D' Este.

Pitaj sta te interesuje.
Korisnikov avatar
By _miki_
Mislio sam da budem 4-5 dana,produzeni vikend,neku takvu varijantu.

Evo,celo jutro sam nesto pretrazivao net i nasao sam dosta podataka o Rimu,ali jako malo nasih sajtova vezanih za prevoz do tamo.
Zanimaju me te jeftinije karte.Kako,gde..?Da li postoje ti polazci iz BG-a?

Ja bih izbegao da idem na neko organizovano putovanje sa organizovanim obilascima,mnogo vise(i jedino) bih voleo da sam obilazim Rim.Da idem gde hocu i da tamo ostajem koliko hocu.

Koliko sam se do sada raspitao,autobuzi ne idu do Rima,ima nekih varijanti do Milana(u jednom pravcu kosta 6 300 dinara).
Ne znam ni koliko se to isplati.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Marvin

OMG OMG OMG

:hyper:

Wizz Air, najveća niskotarifna avio-kompanija Centralne i Istočne Evrope, danas je saopštila je da će u aprilu 2011. godine uspostaviti svoju novu, 13. po redu, bazu u Beogradu. Na beogradskom aerodromu će biti stacioniran novi avion ove kompanije tipa Airbus A320.
Istovremeno, Wizz Air uspostavlja 5 novih linija iz Beograda prema Rimu, Malmeu, Stokholmu (aerodrom Skavsta), Ajndhovenu i Minhenu (aerodrom Memingen), pored već postojećih letova ka Londonu i Dortmundu.

Novi letovi:
Rim (FCO), 3 puta nedeljno, od 15.decembra 2010.
Malme (MMX), 2 puta nedeljno, 15. decembar 2010.
Stokholm (NYO), 2 puta nedeljno, 3. april 2011.
Ajndhoven (EIN), 2 puta nedeljno, 1. april 2011.
Minhen (FMM), 2 puta nedeljno, 3. april 2011.

Karte za sve nove kao i za postojeće destinacije su vec od danas u u prodaji na sajtu www.wizzair.com. Najniža ukupna cena karte u jednom smeru, uključujući sve takse, iznosi 24,99 evra (oko 2.600 dinara).
Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a rekao je: “Izražavamo izuzetno zadovoljstvo što smo započeli novu etapu svoga razvoja. Otvaranjem beogradske baze, veliki broj Srba kao i posetilaca vaše zemlje moći će da koristi naše zaista niske tarife koje podrazumevaju izuzetan kvalitet putovanja avionima Wizz Air-a. Buduće unapređenje poslovanja na srpskom tržištu znači da ćemo zaposliti stotine ljudi, a biće povećan i prihod srpske turističke privrede.”
Wizz Air je tokom proteklih godinu dana prevezao 9,2 miliona putnika. U svojoj floti trenutno ima 34 aviona tipa Airbus A320 koji trenutno saobraćaju iz 12 baza u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini i Češkoj. Trinaesta baza će biti otvorena u Srbiji u aprilu 2011. godine.
Sa popustom ili bez, najbolje je avionom. Bez popusta povratna karta kosta oko 210-220 e.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!