Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Cottonmouthto ti je "nash slavni" pisac u trkacem galopu.
Originally posted by SprinterPardon?
srbi i hrvati su slovenska plemena koja su naselila ovo podrucije. to nam pise u istoriji za 6. razred. seselj tvrdi da je tih hrvata ostalo jako malo, a da su preostali tzv. hrvati u stvari srbi. u to necu da ulazim, a sve i da je to istina ne vidim u cemu je problem da neko predje iz jednog u drugo pleme. malo mi je to genetsko dokazivanje porekla shiti.
a bosnjaci ne postoje.
Originally posted by XanaXza tebe je i mikijev zabavnik intelektualni izazov.
Idem čitati "Srpstvo Dubrovnika" - magična knjiga, cijela je online, i intelektualno izazovna.
Originally posted by Sprinterboldiraj
Originally posted by CottonmouthPardon?
a bosnjaci ne postoje.
Originally posted by SprinterZnači, svi smo zapravo slovenci...
srbi i hrvati su slovenska plemena...
Originally posted by SprinterNesto je tu posebno smesno?
Originally posted by Wilhelmina
Piše: Boris Dežulović
Originally posted by 2kune
Originally posted by 2kune
Originally posted by Wilhelminama da nije njega i njegove pisane reci, balkanski narodi bi ziveli u mraku neznanja. O, ti mudri covjece.
Nesto je tu posebno smesno?
Ili pomalo boli to sto je covek u pravu
Originally posted by AngraMainaDa, ijekavski je "rješenje". No, konfuzija već odavna vlada, a ja sam iz "jekavskog" kraja, gdje se govorilo: ili sve "ekavski" ili sve s "je" ("jekavski")... Nisam jezikoslovac, no čini mi se kako postoji puno riječi s "kratkim jatom" gdje se piše "je", a izgovara se, zapravo, "dugi jat"... Ne znam - koji primjer - npr. "vještica" je sigurno "kratki jat" i piše se "je", no "vještac" je po (mojem, vlastitom) sluhu, zapravo "dugi jat", ali se svejedno piše s "je".
@Xanax: Ovo za Acu Velikog nije bez osnova, utoliko što je slovenski prevod Aleksandride računao Aleksandrov zavičaj u Srbiju (Makedonija je stvarno bila njen deo od Milutinovog doba, znači oko 1300. pa nadalje) i u jednom broju verzija Aleksandar se redovno prevodi kao "Lesandar Srbljanin". Ne znam za Gundulića, ali uopšte nije isključeno da bi neko u to doba glatko mogao da napravi takvu zamenu ako bi mu do ruku došao neki od slovenskih prevoda.
Uopšte, kako su Dubrovčani referirali na sebe u smislu etniciteta? Kao Slovini, Hrvati, Dubrovčani, ili nešto treće? U grčkim srednjovekovnim tekstovima se tu i tamo spominju raguzinski trgovci, obično s podsmehom, kao pohlepni i obučeni u rite.
Nego zar se ijekavski ne piše "rješenje"?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1792851#p1792851]XanaX napisao:[/url]A ja mislio da su prvo malo Germani palili i rušili, a zatim dolazi prvi avarsko-slavenski val, i onda i plemenski savezi tzv. Srba i Hrvata...Izmešani Slaveni iz svih krajeva su bili ovde barem vek i po, do dva pre dolaska Avara, barem po sveodčenjima Jordanesa, a kasnije i Prokopija, cela oblast od Osijeka (Kopačkog rita, Mursijanskog jezera), Noviodunuma što se tiče južne granice, a Dnjepra i Dnjestra što se tiče severne. Već je izgleda u IV i V veku Slovenima kolonizovana cela oblast od Dnjepra do Atlantske obale, to što se tiče arheologije i pisanih izvora do V veka, a da li je bilo ranije, zavisi od tumačenja; po mom mišljenju da, jer ja tako tumačim Tacita, Plinija starijeg i Ptolemeja (i neke druge, doduše samo sam ovu trojicu čitao u celini). Arheologija za Slovene pre V veka već pravi mnošto dvosmislenosti i problema kojima treba oprezno pristupiti.
A to da su baš Slaveni voljeli paliti i rušiti, ne znam - ima neki bizantijski kroničar koji je, zaprepašten, opisivao kako su se Slaveni bacali, i gušili, no svejedno trzali kako bi preplivali Dunav... I da on smatra da ih je nešto gadno prepalo kad su tako riskirali...
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!