Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by deželaš

Loni, složićeš se da su Biljana Srbljanović i Balašević ipak uticajniji sada (bar članovima ovog foruma i publici kojoj se DM uobičajeno obraća) nego Milošević-Šešelj-Arkan. Mislim da kritiku pomenute trojke Dušan podrazumeva i stoga i ne pokreće.
Baby ovo je mnogo naivno. Kao oni to podrazumevaju pa ne kritikuju BAŠ NIKAD, a ovo drugo UVEK.

Kao večito ću da prozivam đaka, koji je dobio ocenu 4- (kao LDP), a nikad neću dati kritiku jediničarima i dvojkašima?

I nije istina da su i Balaš i Bilja uopšte uticajni.

Pa i kad nema Slobe, imamo bar 25 % ljudi u Srbiji, za koje je on pozitivac.
SRS je ipak dobila u Odžacima 9 %.

S druge strane čemu kritika LDP-a kad je to partija, koja ne vlada?
Koja se jednostavno bori za cenzus?
Ovih dana upravo se bore da Gorana Miletića stave kao poverenika za ljudska i manjinska prava jer se dokazao u tome dugogodišnjim radom.
Za razliku od nje DS nudi nekog, ko se ljudskim pravima nikad nije bavio.

I tako mali i na žalost jadan LDP, koji se bori za opstanak je Maljkoviću isuviše veliki i opasan pa hajde da ga sahranimo totalno.
Ta partija sa SDU-om (uzgled najglasnija od parlamentarnih partija kad su gej prava u pitanju) izgleda je toliko grozna i opasna s onih 4,7 % trenutnih,
da ću zaista poverovati da Dušan nema preča posla nego da baš njih sahranjuje i umanjuje im ugled. Čemu?!

A to da neko neke stvari podrazumeva pa zato ne kritikuje tek je teška naiva.

Sećam se, pitao sam jednom neke anarhiste i antiglobaliste - Je li bre, zašto vi po celom svetu uvek pravite demonstracije samo kad dolaze predstavnici SAD i EU. Kad su zapadni lideri u pitanju.

Hej pa i taj Iran, koji besi gejeve i kamenuje žene preljubnice ima ambasade svud po svetu. Plus imaju i nuklearne bombe.

Hej pa i ta Severna Koreja koja ubije svakog ko pokuša da pobegne iz nje isto ima neke bombe i uticajna je...

Pa pola afričkih zemalja kako krši ljduska prava?
Pa u Mjanmaru je poznata intelektualka pobedila na izborima 1989. Izbore su pokrali, pobedu osporili, a žena je tamo još uvek u zatvoru.

Hej pa gde je kritika teokratske Malezije, pa gde je kritika Kine zbog gaženja svojih ljudi na Tjenanmenu i zato što održava zločinački režim u Severnoj Koreji, koji bukvalno izgladnjuje ljude?

Ja kod anarhista i ekstremnih levičara nigde ne vidim to, ali će zato kritikovati sitne propuste demokratije u zapadnim zemljama.
Kako to.

I ZNAŠ ŠTA SU MI ODGOVORILI?

- Pa ... ovaj onaj... ta kritika totalitarnih, nedemokratskih sistema po svetu se nekako podrazumeva... Zato mi kritikujemo zapad.

E MA NEMOJ.
MA NEĆE BITI.

Nego je istina u tome da kad bi se usudili da poentiraju da je kriv neko sa strane alterglobo zemalja (zemalja protivnica novog svetskog poretka) presušila bi DRAGA SLAVINA, onih, koji finansiraju njihove pokrete.

E na žalost zbog toga ja ne padam više na priču o tome da neko nekog ne kritikuje jer se podrazumeva.

Nek gej čovek (Maljković ili neko drugi) najpre kritikuje Naprenjdake (30 %) jer je Toma Nikolić bio protivnik potpisivanja antidiskriminacionog zakona rekavši da to njemu nije prirodno.

Nek oni, koji ne bi dali život za to da bismo ponovo gospodarili nad 2 miliona Albanaca, najpre kritikuje one snage u zemlji, koje usporavaju napradek Srbije zbog težnji da - Kosovo bude u Srbiji.

Nek pacifisti po Srbiji najpre popljuju one, koji su zaista mobilisali momke tokom 90-tih i koji su odlazili u rat i javno ih zagovarali.
Retko ko od njih je uopšte ispaštao.
Lustracije ni 6.oktobra nije bilo.

Pa tek onda kad se završi s njima, treba ići na manje prioritete - one, koji su tokom 90-tih samo VERBALNO zgrešili.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Loni

Kao večito ću da prozivam đaka, koji je dobio ocenu 4- (kao LDP), a nikad neću dati kritiku jediničarima i dvojkašima?
Dobri i loši đaci se druže posle škole :P

Drugim rečima, modernistički diskurs koji ovde (implicitno) sugerišeš podrazumeva par stvari - da nacionalizam nekako smenjuje (ili je trebalo da smeni) neka naprednija politika, da su devedesete završene (ili je trebalo da budu završene)... Ali globalizacija i novi nacionalizmi (kao reakcija) su u međuvezi, i utapaju se jedno u drugo ne samo u Srbiji.... SRS i naprednjaci su samo varijacije adaptacije nacionalizma u okviru evro-integracijskog konteksta, kao što je i DS, DSS, LDP. Tako da je kritika najmanje vidljivog od njih (pretpostavljam LDP) usmerena na sve te blended žanrove koji su KVALITATIVNO (i proed različitih ocena, da se vratim na prosvetnu metaforu) slični. Capisce?

A Severna Koreja, Kina i MjanMar se odražavaju na ovdašnju situaciju taman koliko i Atlantida. Jasno je da nema ovde nikakve bitne panhumanitarne organizacije - kritike su date u kontekstu dominantnih lokalnih politika. Za one koje pominješ ne znam, ali DM nije finansiran, a i jeste postovao - zamisli - čak i protiv Kine...
Korisnikov avatar
By Loni
Eh, kad bi tako bilo, ali nije...

Idi na sajt PRESS vest o naoružavanju Severne Koreje.

Većina se raduje što će Korejci da ,,jebu kevu'' Amerima.

Idi na sajt ,,srpski nacionalisti''.
Ljudi neće da priznaju da je u Severnoj Koreji glad i beda i diktatura nego kažu da je to samo propaganda.

Većina komentatora navijaju za Ahmadinedžata u odnosu na zapad, koji ga kritikuje.

Kamo sreće da smo mi kao nacija sazreli u pogledu vrednovanja.

Ja i dalje ne vidim razlog da se tako fanatično spušta nešto tako malo, kao LDP, koji se jedva bori za cenzus.
Čemu?!

Da LDP ima 25 % podrške i ja bih im zamerio na prevelikom naglašavanju urbanoidnosti na primer ili na to što Čeda ima dobra kola.

Ali ako znamo da tu partiju podržava samo 3 % ljudi u zemlji od čega su pola GLBT-ovci, (to što namaknu 5 % je samo zato što 40 % ljudi ne izlaze na izbore pa se procenat poveća) čemu onda njeno dalje sahranjivanje.

Kao da su ... šta ja znam... na listu Artemija stavili...
Ne vidim jasnu i smislenu poentu.

Kao kad bi Francuska umislilila da joj je najveći neprijatelj mali Monako.

Isto mislim da važi i za Đoleta.
Tokom 90-tih godina ogromna većina je potcenjivala Albance.
Bili smo bombardovani sa svih strana i iz svih medija mržnjom prema njima.
Mene su krajem 80-tih deca iz ulice učila da su najveće uvrede - PEDER, CIGAN' i ŠIPTAR.

Ako je ogromna većina tako mislila, čemu onda kritika samo Balaševića, koji se zadržao samo na rečima, ako znamo da su drugi prelazili i na dela.

I na kraju, moj konkretan dokaz da se ne podrazumeva to da je Maljković protiv gorih je taj da je on 2002. rekao da je Đinđić gori od Koštunice.
Zatim da je recimo fan Isidore Bjelice, poznate po desničarenju.
Dakle svakako nije reč ni o kakvom podrazumvanju da je nešto gore...
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Loni
I na kraju, moj konkretan dokaz da se ne podrazumeva to da je Maljković protiv gorih je taj da je on 2002. rekao da je Đinđić gori od Koštunice.
Zatim da je recimo fan Isidore Bjelice, poznate po desničarenju.
Dakle svakako nije reč ni o kakvom podrazumvanju da je nešto gore...
Ne sećam se da sam to rekao, ali sada stojim iza toga -- Đinđić je bio gori od Koštunice, ako ni zbog čega drugog, onda zato što je rehabilitovao samog Koštunicu -- 2000. godine novinari nisu znali gde su prostorije DSS, ta stranka je bila minorna, a Đinđić je iz mrtvih digao tog upokojenog vampira i upravo zaigravši na kartu ULTRANACIONALIZMA pobedio na izborima. Isti Đinđić koji je bio najveći prijatelj i politički saradnik Karadžića i Mladića i koji je nasledivši Miloševićev aparat vlasti nastavio da autoritarno vlada, spajajući Crkvu i državu kroz uvođenje verskog obrazovanja, izbacujući poslanike i skupštine )što je ruiniranje temeljen institucije demokratije), itd. Da, Đinđić je gori od Koštunice.

A što se Bejlice tiče -- ja sam njen fan samo u kemp-umetničkom, ne u političkom kontekstu i to baš u onom delu kada ismeva stereotipe srpskog nacionalizma, npr. nedoddirljivost patrijarha Pavla, tog "živog sveca", za koga kaže da je prešao u budizam, jer nije jeo meso! (Uostalom, Biljana Srbljanović je sa njom pisala za četničke časopise i pravila udruženje "Samo Srpkinja Srbina spašava" na kome se učilo štrikanje i kukičanje, a ne ja). Kao što sam već rekao na ovoj temi, ja te dve stvari razdvajam. Kao što mogu smatrati da su Heidegger i Schmitt bili vrsni filozofi (bez obzira što se njiam ne slažem) iako su podržavali nacizam, kao što je Mišima podržavao japanski fašizam, a ja i dalje ostajme njegov književni poklonik.
Korisnikov avatar
By Loni
Eh sad...

Tad si rekao da je DS mafijaška i da su zbog toga gori.

Đinđić jeste lik, kog treba i kritikovati, ali svakako nije bio NAJVEĆI prijatelj Karadžića i Mladića.
Bio je pragmatičan tip, koji je imao viziju razvijene evropske Srbije, do koje je dolazio na mal onedosledne načine.
Igranje na kartu malo nacionalizma, pa malo koketiranja sa interesima Srba u Bosni ...

No u atmosferi kad je 95 % Srba bilo tako orijentisano on i nije mogao drugačije, ako je mislio da dođe na vlast.
A ako nije mislio da dođe na vlast, čemu onda bavljenje politikom?
Nek ode u NVO sektor.

Politika je veština mogućeg.

A što se Bilje tiče, koliko je ona imala godina kad je pisala za POGLEDE?
Ja sam izračunao.
21 ili 22 godine. (Ako je to bila 1991-1992).

Možemo li nju ili Čedu osuđivati zbog mladalačkog zaleta.
Uostalom te 1991. mnogi su podržavali sve i svašta samo da bi bili protiv Slobe.

Ko sve nije podržao Draškovića 9.marta, pa veličao Acu Karađorđevića i Jelisavetu...
Drašković ipak jeste bio neka pristojna granica, ali već Šešelj i Arkan su prelazi ka fašizmu i konkretnom zlu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dušan Maljković

Kao što sam već rekao na ovoj temi, ja te dve stvari razdvajam. Kao što mogu smatrati da su Heidegger i Schmitt bili vrsni filozofi (bez obzira što se njiam ne slažem) iako su podržavali nacizam, kao što je Mišima podržavao japanski fašizam, a ja i dalje ostajme njegov književni poklonik.
...ili kao sto mnogi razdvajaju Balasa lkao pesnika i umetnika od Balasa dodvoricke lude bivsih i sadasnjih rezima.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Tako je. A ja sam se bavio ovde njegovim političkim delovanjem, koje je šovinističko. Uostalom, nije li ta podvojenost vidljiva i na forumu -- imamo fan klub njegovog umetničkog rada i hate klub njegove političke delatnosti.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Wilhelmina

Kao što sam već rekao na ovoj temi, ja te dve stvari razdvajam. Kao što mogu smatrati da su Heidegger i Schmitt bili vrsni filozofi (bez obzira što se njiam ne slažem) iako su podržavali nacizam, kao što je Mišima podržavao japanski fašizam, a ja i dalje ostajme njegov književni poklonik.
...ili kao sto mnogi razdvajaju Balasa lkao pesnika i umetnika od Balasa dodvoricke lude bivsih i sadasnjih rezima.

Tako je. A ja sam se bavio ovde njegovim političkim delovanjem, koje je šovinističko. Uostalom, nije li ta podvojenost vidljiva i na forumu -- imamo fan klub njegovog umetničkog rada i hate klub njegove političke delatnosti.
Wow, a ja sam mislio da je ovaj topic trebalo da posluži da dokaže da se u slučaju Balaševića poetika i politika ne mogu razdvojiti. Šta sam propustio? :nerd:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Propustio si da primetiš da razliku između "veze politike i umetnosti" i "odnosa prema umetnosti uprkos politici". Prvo je stvar dokazivanja, drugo stvar ukusa: neko može biti fašista, a dobar umetnik, nema tu kontradikcije.
Korisnikov avatar
By Incubus
Originally posted by mythe

Potpuno se slazem sa dve gore navedene Balaseviceve izjave, covek je rekao istinu i ono sto vecina pravih Vojvodjana (ljudi rodjenih i/ili barem odrasli u Vojvodini) misli. Posebno kad se setim 90ih i tih likova sto su se u Vojvodinu dovukli ili via "9e ofanzive" ili oni tzv. 'vecni crnogorski studenti'. Svuda naokolo se tih godina mogao cuti njihov primitivni govor, uzasan akcenat, stalno su bili u nekim "poslovnim kombinacijama" i "shemama" , prodavali svercane cigarete, droge...ili u najboljem slucaju "da rade nedje na obezjbjedjenje"...tu su bile i one njihove cuvene price "vidju, ja ti radim za DB", prevare, pozivanje na cast i obraz (do koga je uvek dolazilo kad se nije imalo para da se nesto plati)...Djoko ima potpuno pravo.

Žalosno...Primitivni govor? omfg
Korisnikov avatar
By Azdaja
protiv mojih vojvodjana nikad jednu ruznu rec necu reci...punkt :vrcka:
By LeDeNa_
Ja kad god hocu da napisem nesto ova Azdaja me zasmeje!!!

Ajd kad ti prodjes ja cu doci da napisem nesto ozbiljno lol

Balasevic?....Ne, ne mogu sad o njemu!!!....Ma ne podnosim ga!!!

On nije ni sovinista ni TAJ DRUGI LOL....On je dileja!!!

Ja se izvinjavam Azdaji....Volim ja Vojvodinu....

Hvala!!!

:closet:
By LeDeNa_
@Tungi, POTPISUJEM!

Elem, veoma sam inspirativna kada je Balasevic u pitanju.
Ukoliko i prezivim NAMETNUTE MI ideje o tome kako on leeeeeeeepooooo pise ostaje jedno jadno, gorko osecanje.To je, nekakva-banalnost u njegovim pesmama a narocito i izvedbi istih.

Kome jos vrat nije poplaveo od njegovih sadisticko-egzibicionistickih silovanja mase u smislu- beskrajno dosadnih kako i tupavih nazovimo "viceva" kojima ne da nas urnise-ah, to bi jos i prezivela.

Banalan je.

OK, OK....

Napisao je "Ne lomite mi bagrenje".Lepo, nema sta al, zar i corava koka neko zrno ne ubode.

(nastavim ja....mogu do prekosutra za one koji se jos u muziku razumeju)

:pivce:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma i meni se to omaklo, bilo ovde, sa leve strane, odmah pored :seronjo:
:sweet:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by mythe

Potpuno se slazem sa dve gore navedene Balaseviceve izjave, covek je rekao istinu i ono sto vecina pravih Vojvodjana (ljudi rodjenih i/ili barem odrasli u Vojvodini) misli. Posebno kad se setim 90ih i tih likova sto su se u Vojvodinu dovukli ili via "9e ofanzive" ili oni tzv. 'vecni crnogorski studenti'. Svuda naokolo se tih godina mogao cuti njihov primitivni govor, uzasan akcenat, stalno su bili u nekim "poslovnim kombinacijama" i "shemama" , prodavali svercane cigarete, droge...ili u najboljem slucaju "da rade nedje na obezjbjedjenje"...tu su bile i one njihove cuvene price "vidju, ja ti radim za DB", prevare, pozivanje na cast i obraz (do koga je uvek dolazilo kad se nije imalo para da se nesto plati)...Djoko ima potpuno pravo.
:up:
Korisnikov avatar
By Blady

Recimo da kod Balasa i dalje mogu da razgranicim taj njegov profesionalni deo licnosti od onog privatnog i daleko losijeg (na stranu sve izvale, a imao ih je da glava zaboli, najvise mrzim njegov jebeni nepotizam i njegove glupe, netalentovane tjurke od cerki koje bi on po svaku cenu da ubaci da budu glumice i rediteljke. Ne moze! I ne ide! Kupi im jebene cvecare i neka prodaju cvece).
Mina... jbte, al si popizdela na Balasevicku....
U ostalom ja nemam nista protiv one, koja se ne fura toliko u medijima, i mislim da nije ni malo glupa..
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ Black Lady, to se ti sasvim slazesh s onim mythe-ovim generalizujucim wannabe-rasistichkim postom? :nesiguran:
whatever......
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Vel boy

@ Black Lady, to se ti sasvim slazesh s onim mythe-ovim generalizujucim wannabe-rasistichkim postom? :nesiguran:
whatever......
Slazem se sa onim delom o crnogorcima, iako nisam nacionalista.. ali u potpunosti je tacno. To je ono sto se desilo i desava jos uvek...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Black Lady

Recimo da kod Balasa i dalje mogu da razgranicim taj njegov profesionalni deo licnosti od onog privatnog i daleko losijeg (na stranu sve izvale, a imao ih je da glava zaboli, najvise mrzim njegov jebeni nepotizam i njegove glupe, netalentovane tjurke od cerki koje bi on po svaku cenu da ubaci da budu glumice i rediteljke. Ne moze! I ne ide! Kupi im jebene cvecare i neka prodaju cvece).
Mina... jbte, al si popizdela na Balasevicku....
U ostalom ja nemam nista protiv one, koja se ne fura toliko u medijima, i mislim da nije ni malo glupa..
Pa, ne bas. Ne kazem da je bas retardirana, ali mislim da se maksimalno provlaci jer ima poznato prezime.
Zapravo, isto mislim za generalno svu decu nasih poznatih osoba, uz nekoliko izuzetaka koji potvrdjuju pravilo.
Korisnikov avatar
By Vel boy

whatever......
Slazem se sa onim delom o crnogorcima, iako nisam nacionalista.. ali u potpunosti je tacno. To je ono sto se desilo i desava jos uvek...
ja ne kazem da tamo nema istine i da se ono nije deshavalo (oh, itekako sam svestan svega toga), ali mythe-ovo pisanje i izrazavanje je, kao i chesto s njegove strane - namerno generalizujuce (dakle, bez i namere da razluchi loshe od boljih i bolje od loshih vec u nameri da chitav jedan narod strpa u isti losh kosh) i rasistichko.
ja ne znam zashto ovo opet objashnjavam kako su negativne generalizacije losha stvar.
Korisnikov avatar
By *deni*
Uporedite ove dve pesme...
Kao jaje jajetu...
Pa o čemu mi dalje da pričamo ?
''
''
Korisnikov avatar
By Blady

whatever......
ja ne kazem da tamo nema istine i da se ono nije deshavalo (oh, itekako sam svestan svega toga), ali mythe-ovo pisanje i izrazavanje je, kao i chesto s njegove strane - namerno generalizujuce (dakle, bez i namere da razluchi loshe od boljih i bolje od loshih vec u nameri da chitav jedan narod strpa u isti losh kosh) i rasistichko.
ja ne znam zashto ovo opet objashnjavam kako su negativne generalizacije losha stvar.
Da je bilo ko to napisao ja bih ga citirala, posto je dobro to napisao... jeste generalizacija, ali me nekako taj text podsetio na stvarnost... koja mi se ne svidja...
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, vidi, ne znam shta vishe da kazem sem da zamislish sebe kao Crnogorku (koja svojim zivotnim primerom i ponashanjem ne samo da nema/sh nishta zajednichko s onim Crnogorcima/kama kakve opisa mythe, vec si zapravo sve suprotno u pozitivnom smislu od njih, a OPET Crnogorka i sve i da hocesh ne mozesh da izbegnesh da te etiketiraju tako jer te drugi samim tvojim chinom rodjenja u Crnoj Gori i pripadnosti crnogorskom narodu automatski etiketiraju kao Crnogorku) i lezbijku ujedno- napadaju te generalni crnogorofobi s jedne strane te lezbofobi s bilo koje i chije antigej strane.
........

ja opet kazem- da je mythe izvrshio bar minimalno potrebno razluchivanje pojmova da bi izbegao generalizaciju (a to se moze uchiniti i onom vrlo brzom rutinskom ogradom npr. kazavshi bar "chast izuzecima"), ne bi bilo moje reakcije, ali poshto mythe namerno ne htede ni toliko, treba reagovati kritikujuci ga a ne slagati se sa njim. i bilo ko da je u pitanju, ne samo on.
By mythe

ja opet kazem- da je mythe izvrshio bar minimalno potrebno razluchivanje pojmova da bi izbegao generalizaciju (a to se moze uchiniti i onom vrlo brzom rutinskom ogradom npr. kazavshi bar "chast izuzecima"), ne bi bilo moje reakcije, ali poshto mythe namerno ne htede ni toliko, treba reagovati kritikujuci ga a ne slagati se sa njim. i bilo ko da je u pitanju, ne samo on.
a jeste li vi (Velboy) ziveli mozda 90ih u NS? Ne bih rekao, niste ni bili tamo, niti sta znate o situaciji tamo 90ih (ah , da, vi ste onda bili zrtva nekakvog krdz-ses-mil-bob-tudj...projekta, blablabla) i sta se uopce javljate, verovatno vam je zelja da sve relativizujete i bagatelizujete! Niko ne kaze da su svi Crngorci i Bosanci isti, ali su tih godina ti i takvi bili dominatni i najglasniji. Uostalom, poslusajte Balasevicevu pesmu "Ne volem" pa budete i tamo culi opis tih likova.

edited by :hys:
Korisnikov avatar
By Vel boy
opet ponavljam: Ja jako dobro znam kakvih Crnogoraca, Bosanaca, Hercegovaca (bilo koje da su nacije, vere....) ima. To nije nepoznato. Ali, TAKVI su ti KOJI SU TAKVI, NISU SVI Crnogorci, Bosanci, Hercegovci (bilo koje da nisu nacije, vere....) po nekom difoltu takvi.
Pa, ja i moja porodica i nama slichni od Bosanaca-Hercegovaca smo PRVI bili ti koji smo se i zivotnim primerom/ima i ponashanjem OGRADILI I RAZDVOJILI (te konsekventno bili njihove zrtve) od varvarskih tipova Crnogoraca, Bosanaca, Hercegovaca (bilo koje da su nacije, vere....).
I, shta sad treba da dozvolim/o da budemo trpani u isti kosh sa onakvim Crnogorcima, Bosancima, Hercegovcima (bilo koje da nisu nacije, vere....) samo zato shto sam/smo i ja/mi eto Hercegovci???????????
Are you for real, mythe??

Sem toga mythe, nije tebi ovo prvi put da rasistichki generalizujesh narode, vere, rase, geografske lokacije itd....itd..... ti mythe nikakve razlichitosti od stereotipa ne dozvoljavash a to ti uopshte ne valja!
samo se chudim da Black Lady nije vec uochila u kakvu je shemu upala slagajuci se s tobom.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
A jeste li vi (mythe) možda čuli za situaciju tamo 1720ih? I kako su Madžari i Nemci gledali na, rečima ledi Montagju, "prljave sirote Rašane, sa dugim bradama, nalik životinjama"?

Da utuviš dobro u tu tvoju glavicu: ne postoji primitivan akcenat, postoje samo primitivne misli.

Neka mi se oprosti aforizam. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!