Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By nsc
Dušan Maljković Dark lord Sauron

Hajde dete proveri neke elementarne fakte, pa onda lupetaj: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of ... erzegovina

otvorih link, procitah i nadjoh neke tragove istorije, nista vise od onog sto se u Beogradu 60. i 70. god ucilo u skoli (1961.-69. osnovna "Radoje Domanovic" ugao Cetinjske i Safarikove, 1969.-73. I beogradska gimnazija), kad je ovo dete islo u skolu, ali tragove te hiljadugodisnje evropske kulture ne nadjoh

nisam obozavalac Djordja Balasevica,pesma koja je analizirana potpuno mi je nepoznata, vise bi mi se dopala analiza neke od poznatijih pesama, ali opet nisam i ne mogu da shvatim potrebu onih koji nisu, niti ce trag u istoriji ostaviti, da omalovazavaju i pljuju one koji su svoj trag vec ostavili
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa, da si malo avanzovao od znanja ponuđenog u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u periodu 1961-69, znao bi da Bosna jeste evropska zemlja sa bogatom hiljadugodišnjom kulturnom tradicijom.

Ali izgleda da će to priznati svaki eminentni inostrani istoričar i književni stručnjak pre nego kojekakve srbijanske babe koje se javljaju, prema sopstvenim rečima, iz "centra centra nedođije" -- one duhovne, to jest. :kada:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by AngraMaina

Ne, osim što predstavlja ekscesivan promašaj žanra, izražajnog registra i što je direktno politička, pa je laka za analizu -- ekstreman primer mehanizma po kojem inače rade skoro sve Balaševićeve pesme. Nema veze sa Bosnom kao Bosnom.
Ako mislis na uvijanje politicnog misljenja, tj. poruke u svilenu bombonu laku za gutanje, da. Ima nekoliko takvih, moj favorit ipak Nevernik. I cisto sumnjam da je ljubovao sa nekom Banjalucankom.
No, ako je to ultimativni razlog za kvalifikovanje Balasevica kao loseg coveka, moram da spomenem i masu srpsko-bosansko-hrvatskih umetnika i umjetnika koju su se rado angazovali za pokoji stih raznim raznjenim zemljama, obracali se Bogu i ko zna sve kome, apelovali na vise dece isl...
Da ne bude zabune, u potpunosti razumem da neko jednostavno Balasevica ne voli. Ni ja ne volim Cecu, pa opet ne raspredam o njoj na x strana.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by mythe

a ona njegova pesma gde se spominju voz, crkveno zvono... :chilling:
Sta tacno u pesmi Sugar Rap nije korektno?
pretpostavljam da se mislilo na ovo:

On viknu: "Ti si glupi Lala!" "E, pa lepo, bas ti fala,
al' sam jedno ipak uspeo da s'vatim:
Supalj si k'o crkveno zvono, jeb'o te voz koji te don'o,
da se ja tu s tobom cela veka patim!"

sušta korektnos'. :sweet:

btw, krasna tema, taman da preselim svoj post iz fanovskog mu klaba, đe je stvarno bio neprikladan ( :pardonnezmoi: ).
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by ns.happy
njemu je taaako svejedno koje si nacionalnosti i veroispovesti, i koja je forma u pitanju, sustina je vazna.
sve dok nisi gej.
ili "kolonista".
tu je već osetljiv i na formu i na suštinu.

[size=-1]a pričalo se i da je ono bagrenje kosovskim albancima posvećeno...[/size] :spijun:
Korisnikov avatar
By nsc
posto vikipedija tu kulturu ne poznaje da li biste vi uvazeni i kompetentni mogli da nas u istu bolje uputite? mislim na hiljadugodisnju kulturu koju spominjete

a ako sebe vidite kao babu nemojte se i u drugima prepoznavati ili diskutujte "kulturnim" argumentima, a ne vredjanjem nepoznatih vam osoba
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by nsc

posto vikipedija tu kulturu ne poznaje da li biste vi uvazeni i kompetentni mogli da nas u istu bolje uputite? mislim na hiljadugodisnju kulturu koju spominjete

a ako sebe vidite kao babu nemojte se i u drugima prepoznavati ili diskutujte "kulturnim" argumentima, a ne vredjanjem nepoznatih vam osoba
Oh, što volim ove forumske osetljivosti: prvo slete niotkuda, kažu mi da su takvi kao ja osudili Žanku Stokić, da sam besposlen pop, da nemam život i da vegetiram, da sam nekompetentan, da pljujem i omalovažavam jer sam istorijski beznačajan -- valjda nisam nešto propustio -- a kad im se skrene pažnja da su zadušne babe (što po godinama, što po neargumentovanom zađevanju), smeštene u centar duhovne nedođije (po njihovim sopstvenim rečima), onda su to, gle, "uvrede".

Posle takvog nastupa sigurno ti neću govoriti o bosanskoj kulturi, nisam ni biblioteka ni narodni univerzitet.
Korisnikov avatar
By nsc
nesto se ne secam da sam ikada centar Beograda nazvao duhovnom nedodjijom, ali to valjda kompetentni sa hiljadugodisnjom kulturnom tradicijom bolje od nas samih znaju sta smo mi rekli, ako ne i mislili, kao oni kriticari koji po galerijama objasnjavaju sta je slikar tom slikom hteo da kaze, a sta je mislio dok je slikao
Korisnikov avatar
By AngraMaina
nsc
..:: Novajlija ::..

Registrovan/a: 9-19-2009
Rod: Muški

Raspoloženje: Nikad bolje,sve cekam,ali
Korisnikov avatar
By antibiotic
Wilhelmina

Bagrenje, kapiram, opevava nekadasnji rezim. No vise je metafora. Lomiti nekom granje, krila...itd.
Nije ni bitno.

Balash je jednostavno duhovno zarobljen u nekom "poslom lepsem i nostalgicnom vremenu" a zivi u ovom danasnjem. No, dosta je ostario, pa sad samo gundja. Da je Vojvodina u Madjarskoj, sad bi bio srpski separatista.

...i ne verujem da je pravi homofob. Mozda je do sada promenio misljenje kao i u mnogim stvarima do sada.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
a što, dušo? :maljkovic:

i find it rather delicious and quite revealing.
Korisnikov avatar
By ns.happy

jel' ovo znači da treba da konsultujem cvijića oko regionalne pošumljenosti, ili sugerišeš da je samo autor pozvan da interpretira svoje (ne)delo?
jovan cvijic je ime ulice u kojoj balasevic zivi... :awesome: sumnjam da bi onako mrtav razumeo tvoje pitanje... :awesome:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
umro cvija?
a jbt! onakav čovek...
:usamljen:

:doh:
dakle, ovo "diranje u balaševića" je, izgleda, zaista vrlo stresno za najvernije fanove.
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by AngraMaina

nsc
..:: Novajlija ::..

Registrovan/a: 9-19-2009
Rod: Muški

Raspoloženje: Nikad bolje,sve cekam,ali
jos kad bi metuzalem objasnio gde je tu i sta nasao duhovno?

...Oh, što volim ove forumske osetljivosti: prvo slete niotkuda...

i zasto nekima nikad ne padne na pamet da smo mi mozda i duze od njih tu, ali smo imali zivot pa smo njihove prizemnosti samo pratili i pitali se do kada ce, a kako smo sada, nesrecnim sticajem okolnosti, u isti virtuelni zivot uvuceni, spustili se na nivo babazvaka i zadusnih baba i odgovamo im

mi nismo zajedno ovce cuvali zato sto ja ovce nikada cuvao nisam
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by nsc

i zasto nekima nikad ne padne na pamet da smo mi mozda i duze od njih tu, ali smo imali zivot pa smo njihove prizemnosti samo pratili i pitali se do kada ce, a kako smo sada, nesrecnim sticajem okolnosti, u isti virtuelni zivot uvuceni, spustili se na nivo babazvaka i zadusnih baba i odgovamo im

jer mi nismo zajedno ovce cuvali zato sto ja ovce nikada nisam cuvao

auuuu, koliko se podzapleta ovde otvorilo!

život, lurking, tragični virtuelni vrtlog, dve podvrste baba i konačni obračun u pastoralnom ključu...
cenim da bi balašević od ovako bogatog materijala navuk'o bar 4 dobra hita.

:kokice:
Korisnikov avatar
By ns.happy

umro cvija?
a jbt! onakav čovek...
:usamljen:

:doh:
dakle, ovo "diranje u balaševića" je, izgleda, zaista vrlo stresno za najvernije fanove.
hmmmm, ne verujem da je on tip coveka koji bi imao ''najvernije fanove'' pre bi se reklo mozda postovaoce, poklonike, tako nesto. fanove ima madona, jk, ceca, ovde to nije slucaj. pogotovo na forumu ne bih rekao da ima. a jos manje da iko odavde ne moze spavati jer neko (ti) ne voli balasa.:alexis:
Korisnikov avatar
By hlaefdige

d'izvinu svi ovde prisutni...ali ovo je ziva istina!

primetila sam nesto za svoga balasevicevski-mrzackog staza - veoma se cesto desi da ljudi koji inace sasvim solidno argumentuju svoje stavove, potpuno izgube tu sposobnost ako se u balasevica dirne....
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by hlaefdige
primetila sam nesto za svoga balasevicevski-mrzackog staza - veoma se cesto desi da ljudi koji inace sasvim solidno argumentuju svoje stavove, potpuno izgube tu sposobnost ako se u balasevica dirne....
Pa naravno -- Budalašević je ordinarni narodnjak za Vojvođane koje je blam od sebe i drugih da slušaju Cecu. (Kao što su BG urbanoidi željni Guče kao prihvatljive forme muzičkog egzotizma jer ne mogu ni pred sobom ni pred drugim da odu na neki narodnjački splav i zadovolje svoje potisnute turbo-folk potrebe -- BLAM, brate!) Još ako na to nadodaš njegov politički stav koji većina Vojvođana takođe ima -- da su bolji od ostatka Srbije, da su "dođoši" dno dna, da Vojvodina treba da bude "svoja na svome" i sl, dobijaš skoro pa kompletan identitet mnogih stanovnika severne pokrajine. I naravno da kada ga neko napada reakcija može biti samo iracionalni otpor -- pa nekome bi da oduzmeš temelj identiteta i gurneš u šizofreniju, kako drugačije da reaguju? Ne brani se tu Budalaševićeva persona, pa ni umetnički rad uzet sam za sebe, nego sklop političke ideologija koju on reprezentuje kao background za samoidentifikaciju.
Korisnikov avatar
By ns.happy
maljkovicu ti si dakle od onih koji nam ne daju nase novce? :lol:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Slaninari nijedni -- kuš bre more! Ima sve pare da se sliju u VAŠ glavni grad -- Beograd -- i da budete srećni zato što prestonica cveta, da kad posetite jedinu metropolu u Srba -- ta nije valjda NS, ta provincijalna varošica, centar sveta? -- imate rašta da se radujete i ponos u duši osetite!:lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
jes' ti ces da se vozis metroom, a mi ni tramvaj da nemamo, bas! :P
By zmeu

2. "Nikad ne mozes neke vojvodjanske Srbe, pravoslavce, usporediti s nekim iz Knina, Leskovca ili Sumadije. To su civilizacijske razlike."
Ovo se možda baš i ne uklapa u tvoj naslov, jer je etnološka činjenica. Ja uistinu nemam nikakve sličnosti sa Gradišćanskim Hrvatima, petom generacijom Amerikanaca rvackog podrijetla, Moliškim Hrvatima, Janjevcima i BIH-Hrvatima. Srbi iz Knina su kulturno i dalje najsličniji s Hrvatima, kao i što su Janjevci kulturološki najsličniji kososvskim Srbima.

Evo nešto iz pera samih hrvatskih Srba:
http://www.snv.hr/tjednik-novosti/525/d ... hrvatskoj/
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by ns.happy

hmmmm, ne verujem da je on tip coveka koji bi imao ''najvernije fanove'' pre bi se reklo mozda postovaoce, poklonike, tako nesto. fanove ima madona, jk, ceca, ovde to nije slucaj. pogotovo na forumu ne bih rekao da ima. a jos manje da iko odavde ne moze spavati jer neko (ti) ne voli balasa. :alexis:
ah da, kod balaša je sve to mnogo dramatičnije, duševnije i, nadasve, patetičnije.
on umesto fanova generiše poštovaoce, idolopoklonike, sledbenike, vernike, tihočežnjiv(i)ce i slične raspamećene worshipovce... i to zato što svojim stihovima prodire duboko u prostu dušu slovensku, kao kakav paračistač u stari, prašnjavi nameštaj...

:kopanos:
Korisnikov avatar
By Loni
E recimo da je sve to i tako, ja Dušane kod tebe primećujem sklonost da se degradiraju isključivo oni, manje ogrezli u ,,balkanzlodevedesetih'' od onih više ogrezlih.

Balašević je lupao svašta, ok. Ali on ipak nije bio ni prvi, ni drugi, ni treći red ključnih igrača u okviru režima Milošević-Šešelj-Arkan.

Ipak nije on taj, koji je pozivao u rat, koji je pričao loše o drugim narodima, pozivao na mržnju te vrste.

U redu je i njega kritikovati, ali koliko je samo onih, koji su bili upravo u tim prvim redovima. Hej Milorad Mandić Manda je bio funkcioner Slobinog SPS-a, da bismo ga par godina kasnije videli na B92 kao otvarača kutija sreće.
Željko Mitrović deo JUL-a, vladajuće koalicije, koja je toliko upropastila zemlju, zbog koje je na hiljade ljudi poginulo ili osakaćeno.

Đorđe ipak nije bio deo tog sveta.

Zato ja i ne vidim poentu da se sad pluje on samo zbog izjava, a da se štede drugi.

Isto si to uradio sa Biljanom Srbljanović i Čedomirom Jovanovićem.
Našao si da je Bilja 1991. pisala u tad četničkom listu ,,Pogledi'',
a da je Čeda na demonstracijama 1996. digao tri prsta i razgovarao sa Amfilohijem.

Pa ok. Etop oni su TADA bili predstavnici jednog pogrešnog principa, ali ti danas kritikuješ samo njih, koji su to bili TADA, a štediš one, koji su to i TADA i SADA.
Zato ja ne očitavam u tvojim stavovima neku iskrenu kritiku, koliko tendencioznost.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Dušan Maljković

Slaninari nijedni -- kuš bre more! Ima sve pare da se sliju u VAŠ glavni grad -- Beograd -- i da budete srećni zato što prestonica cveta, da kad posetite jedinu metropolu u Srba -- ta nije valjda NS, ta provincijalna varošica, centar sveta? -- imate rašta da se radujete i ponos u duši osetite! :lol:
Slika:rotflmao:
Korisnikov avatar
By deželaš
Loni, složićeš se da su Biljana Srbljanović i Balašević ipak uticajniji sada (bar članovima ovog foruma i publici kojoj se DM uobičajeno obraća) nego Milošević-Šešelj-Arkan. Mislim da kritiku pomenute trojke Dušan podrazumeva i stoga i ne pokreće. Takođe, smatram takvu vrstu kritike izazovnijom - ne samo zato što ju je teže postići (jer je ono što kritikuje danas mnogo više normalizovano nego toposi devedesetih) već i jer je važnija - jer Balaševićeve pesme kao i Biljanini blogovi upravo pokazuju kako su se razne vrste lokal-patriotizama i fašizama prilagodile tranzicionim politikama i ostale, u jednoj izmenjenoj formi, uticajne i danas. Npr., kad smo već kod podele tada/sada (devedesete/dvehiljadite), otkud gore Minino pominjanje neslažanje dođoša sa administracijom - ako ne iz specifičnog urbanoidnog trabunjanja o "urbicidu", koji se mrestio upravo kao reakcija na pokretanje stanovništva zbog rata i inflacije u veće gradove, a posebno u Beogradu i Novom Sadu???

Pruznajem da topic postaje sve zanimljiviji, ali mi je ova vrcavost Lepe Kempe ulepšala dan :lol: :love:

P.S. Ako neko želi, imam doktorat devojke koja je radila antropološki teren u Novom Sadu, upravo baveći se kako se mlada, građanska NS elita pokušala pozicionirati "kosmopolitski" sredinom 2000-tih, a kroz Exit, šoping i priče o vizama/transportu, i naravno pljuvanje devedesetih i donekle dođoša i dizelaša. Ko hoće neka javi na u2u :)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Tu kritiku -- nacionalizma Srbije -- obavila je Druga Srbija. Sada je red da se ona suoči sa kritikom. Tim više što je nacionalizam 90-ih -- onaj ratni, ekspanzionistički -- doživeo poraz i travestirao se u carevu novu odoru graždenskog, evropejskog i sl. Sada je upravo ta forma fašistoidne ideologije najopasnija. Sada su Balašević i Biljana Srbrljanović -- ne oni kao pojedinci, nego politički diskurs koji oni zastupaju -- prvi protiv kojih se treba boriti. Devedesetih sam bio protiv Šešelja i Arkana, a oni su u međuvremenu suštinski ispali iz igre (Šešelj može da drvi po Hagu do prekosutra, SRS je ipak postala manja parlamentarna stranka). Danas je, pak, mesto najveće opasnosti upravo kuturrasistički i elitistički projekat oko LDP-a i sl. pozicioniranih, a njihova prva tačka predstavlja Denkverbot kritike upravo proevropskog (dis)kursa Srbije, evroatlanstkih integracija, laissez-faire ekonomije i sl, dakle svega onog što predstsvalja LDP i NVO dogmu en general.

http://www.pescanik.net/content/view/4481/1270/

P.S. Inače, Loni, kao pravi predstavnik Druge Srbije, upada u standardne zamke one Prve: nije li njegova reakcija analogna reakciji na govor o zločinima nad ne-Srbima: čim to pokreneš, odmah ti kažu -- a gde su srpske žrtve u tvojoj analizi? Tako i Loni -- čim ja kritikuje Srbljanu i Budalaša on odma skače sa tekstom: a gde su ti Arkan i Ceca? Je l da bi kritikovao bilo koga uvek moram od njih da počnem? ZAŠTO? Da bi udovoljio očekivanjima Druge Srbije? Ma hajde... I onda, naravno, sledi klasična odbrana -- jesu oni svašta radili u 90im, ali su se promenili, bla bla... A odgovornost? Promena mišljenja ne oslobađa odgovornosti, a i ta "promena" je teza koju treba pokazati. Nasuprot tome, ja sam više puta pokazao da postoji kontinuitet -- na primeru Nikole Samardžića ponajviše -- nacionalističke ideologije 90ih u slučaju konvertovanih zastupnika "građanskog" diskursa. Dakle, oni su se našminkali, okupali i namirisali, ali mnoge njihove ideje ne poznaju takav make-over.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!