Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

"Pet maloletnika izbodeno je u tuči ispred Trgovačke škole u Beogradu. Svi su van životne opasnosti."

Izvor

Izvor 1

Šta li roditelji rade sa ovom decom? Kako uopšte stati ovakvom idiotluku na put? Stil 90.ih preplavljuje ulice (ili se, pak to samo meni čini) a društvo i država kao da ne haju i nemoćno posmatraju...
Da li država treba da uvede oštrije mere kažnjavanja maloletnika? Da li škole trebaju postaviti dektetore za metal kao što je to rađeno u SAD i GB u nekom momentu?

Preporučujem i iščitavanje bloga koji se nalazi u jednom od gore navedenih izvora (na kraju članka)...
Korisnikov avatar
By He_Marlene
To nije nista cudno nazalost.Postoji gomila takvih slucajeva koji se ne zavrsavaju sa nozevima gde se grupica nekih momaka skupi i bije prvog koji prodje.To je sada nazalost IN.Sve ce vam reci podatak da je u mom gradu jedno
od najposecenijih gostovanja od strane dece uzrasta od 12 do 20 bilo gostovanje Kristijana Golubovica...
Korisnikov avatar
By 2kune
a što bi jenjavalo? zar ovisi o položaju ciklone? :kisa:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by just_me

Šta li roditelji rade sa ovom decom? Kako uopšte stati ovakvom idiotluku na put? Stil 90.ih preplavljuje ulice (ili se, pak to samo meni čini) a društvo i država kao da ne haju i nemoćno posmatraju...
Da li država treba da uvede oštrije mere kažnjavanja maloletnika? Da li škole trebaju postaviti dektetore za metal kao što je to rađeno u SAD i GB u nekom momentu?

Preporučujem i iščitavanje bloga koji se nalazi u jednom od gore navedenih izvora (na kraju članka)...

Pa ne možeš da VASPITAVAŠ DECU u 21. veku, zaboga, it is so last million years

Deca ne smeju da se vaspitavaju, ona imaju svoja prava da se razvijaju u pravcu u kome žele, npr. da budu napadači ljudi po ulici

Sad kada je glupost napravljena nema nazad. Današnja divlja deca će uskoro biti glavnina odrasle populacije
Korisnikov avatar
By simarrgL*
sve vreme se desava sranje.
i deca se igraju 'americkog rvanja'.
i devojcice vrse samoubistva.
i osmaci nose stangle na fajtove izmedju skola.
i meni je muka od toga.

(jedan od izbodenih likova je iz mog kraja.)
Korisnikov avatar
By Tungi
Kukuruz ih zove:egzorcist:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Zlo...
Sećam se protesta u Sarajevu kada je jedan dečko izboden u tramvaju, ako se ne varam, samo zbog nacionalne pripadnosti... Možda bi i ovde ljudi trebali da izađu opet na ulice (koalicija protiv nasilja) i da izvrše pritisak na ovu našu kaubojsku vladu i ostale...
Korisnikov avatar
By simarrgL*

Zlo...
Sećam se protesta u Sarajevu kada je jedan dečko izboden u tramvaju, ako se ne varam, samo zbog nacionalne pripadnosti... Možda bi i ovde ljudi trebali da izađu opet na ulice (koalicija protiv nasilja) i da izvrše pritisak na ovu našu kaubojsku vladu i ostale...
bilo bi savrseno.

da pokazemo da nas ima vise, iako su oni glasniji
Korisnikov avatar
By deželaš

Meni je cute kako se ljudi momentalno dohvate roditelja i "države" kad se ovako nešto desi. :sweet:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
A koga da se dovatim? Kada sam kao klinac pretukao druga od svojih sam dubio duplo više batina kako bih se naučio pameti. Drža vata sve te glupake koji se danas biju, a sutra već pljačkaju, pa ih pušta na ulicu mesto da ih kako valja sredi... Koga ti kriviš?
Korisnikov avatar
By deželaš
Nema "države". Definiši šta podrazumevaš pod nadležnim društvenim institucijama...
Korisnikov avatar
By 2kune
možda su nas 90-tih prerano zaustavili... :shrug: poznato je da su balkanska djeca življa od ostalih... lepeza1
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by jukie

Deca ne smeju da se vaspitavaju, ona imaju svoja prava da se razvijaju u pravcu u kome žele, npr. da budu napadači ljudi po ulici

Sad kada je glupost napravljena nema nazad. Današnja divlja deca će uskoro biti glavnina odrasle populacije
Amin. Od malih neurotičara postaju veliki :pop:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Neka se stoka poubija medju sobom, ionako su sve retardi ! :hvala:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by jukie

razumem sta hoces reci, ali mislim da se radi o "deci" koja BASH nisu vaspitavana - dakle totalno su zapustena tokom 90tih i ranih 2000tih godina i da to nema veze s tim novim teorijama o kojima ti pricas, a koje te kao bivseg prosvetnog radnika nerviraju.

ja mislim da ne treba da se okupi koalicija PROTIV nasilja, nego bukvalno da se organizuje jos jedan miting za kosovo, s tim sto ce ovog puta ova decurlija da dobije po pichci a ne ambasade i miskovicevi butici. i eto instant vaspitanja.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa sto ne bi pravili sranja kad nas krivicni zakon stiti maloletnike od odgovornosti kao da su svete krave.
Mogu slobodno da izbodu nekog nozem kad znaju da ce dobiti uslovnu i nece ni dan odrobijati jer pobogu oni su jos "deca" njih nije humano slati u zatvor :lood:
A oni su sami vrlo "humani" prema drugima kao sto se vidi :barf:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by unic0rn

razumem sta hoces reci, ali mislim da se radi o "deci" koja BASH nisu vaspitavana - dakle totalno su zapustena tokom 90tih i ranih 2000tih godina i da to nema veze s tim novim teorijama o kojima ti pricas, a koje te kao bivseg prosvetnog radnika nerviraju.
Pa taj od 14 godina koji je najviše i ubadao nožem je imao 4 godine kada su "nove teorije" na prečac uvedene u praksu, ova tri starija pomagača su bili predškolci i prvaci, tako da mislim da su baš dobra ilustracija teze da su f*king "dečja prava" kriva za sve.

ja mislim da ne treba da se okupi koalicija PROTIV nasilja, nego bukvalno da se organizuje jos jedan miting za kosovo, s tim sto ce ovog puta ova decurlija da dobije po pichci a ne ambasade i miskovicevi butici. i eto instant vaspitanja.
Mislim da ćeš teško moći da prebiješ npr. 40 odsto trenutnih maloletnika, koji, ponavljam, u stvari pojma nemaju da bi njihovo ponašanje uopšte moglo da bude društveno neprihvatljivo i sankcionisano
Korisnikov avatar
By Mariška
"Pet maloletnika izbodeno je u tuči ispred Trgovačke škole u Beogradu."
Eto šta biva kad se deca ne uče da vole životinje...

Children who are taught to be kind to animals also learn to show compassion and empathy for their fellow humans. Studies suggest that teaching kids to respect and protect even the smallest and most seemingly insignificant animals will help them to value one another.

Izvor: http://www.care2.com/causes/education/b ... the-roots/

Srpski rečeno:
Originally posted by nsBeckie
Nije nebitan onaj izraz "on/a ne bi ni mrava zgazio/la" -- deca koja nauce da vole zivotinje, da se staraju o njima i pomazu im, obicno izrastu u ljude koji imaju vise strpljenja, ljubavi i saosecanja i prema ljudima oko sebe... A to se moze nauciti--ako se detetu od pocetka pristupa na takav nacin, ono moze nauciti da ceni Zivot...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!