Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Dakle, stvarno sam zgrozen! Kad neki nafrakani lezilebovic rikne jer se overdozira belim, svi mu ga daju po ripu, a kad se ovako nesto desi, niko nista... Cak ni temu da pokrene, obelezavali smo ovde sve moguce i nemoguce, isli u off dok nam oci ne pobele, a kada pogine pola stanovnika tamo negde, nebitno gde, to se zaobidje?!

RIP i njima, a i nama. :flaming:
Korisnikov avatar
By Loni
Grozno.

Sreća u nesreći je ta što su mnogi Haićani tako siromašni da su živeli u slamnatim kućama. Kad se one sruše ipak ne pogineš za razliku od betonskih zidova.

Ne verujem da će im ikakva pomoć može pomoći. Najbolje bi bilo da SAD, Kanada, Francuska itd prime na hiljade Haićana i daju im posao.
By XanaX
Hmh, pa i nije lijepo da tako pišeš o toj katastrofi. Ali, točno je - i ja sam jutros / noćas pročitao i ... k'o da i nisam. Tužno. Mene je na mom stand. buzzu s info-linkovima kojeg otvaram prvo zapalo da Amerikanci kreću s brodovima, pa nisam niti htio dalje čitati jer , mislio sam, Obama krenuo na Pakistan ili neki drugi -stan... :(

Tek onda skužio. Pisalo i da predsjednik (valjda Haitija?) procjenjuje da bi broj mogao doseći i 100 000... Pa Haićani u Francuskoj... Šok itd. A onda sam vidio culture-prilog i sve je otišlo negdje drugdje (u Rusiju...)
Korisnikov avatar
By spliff
strashna tragedija :(
kazu da mozda ima preko 100.000 zrtava
sad sam video snimke u dnevniku na rts-u :cut:
kutje potpuno srushene
ko zna koliko josh ima zivih ljudi ispod tih rushevina
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by Loni

Ne verujem da će im ikakva pomoć može pomoći. Najbolje bi bilo da SAD, Kanada, Francuska itd prime na hiljade Haićana i daju im posao.
bas si sladak...
evo samo sto nisu potrcali da ih zaposle....

mozda ce im nasa vlada poslati vakcine protiv novog gripa kao pomoc s obzirom da ih mi svakako imamo previse pa steta da propadnu. :roll:

katastrofa je ogromna...ja sam pogledala slike samo u jednim vestima i promenila kanal...mrtvi i ranjeni leze na sve strane a nema ko da im pomogne.
Korisnikov avatar
By Insorcer
"The death of one is a tragedy, the death of a million is just a statistic"

Marilyn Manson parafrazirao Staljina...čini mi se
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Kakva tema, a ja ne mogu da prestanem da se smejem! :evilgiggle:
Mora da je jako zabavno biti ti.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Wilhelmina

Kakva tema, a ja ne mogu da prestanem da se smejem! :evilgiggle:
Mora da je jako zabavno biti ti.
A jako tužno biti potcenjivač.

Inače Francuska je držala Haiti kao svoju koloniju.
Na Haitiju se govori francuski jezik.
Iako je odavno nezavisna, Francuzi često daju pomoć ovoj zemlji i na njihovoj televiziji često se vodi rasprava o Haitiju, za čiji je razvoj u nekoj meri i Francuska odgovorna.

Kao što Franzuzi primaju Alžirce, Marokance, Tunižane, Nigerce, Obaloslonovačane, primaju i Haićane.

Dakle samo sam rekao da to primanje treba intevizirati.

Pored Francuske, Kanađani, naročito iz Kvebeka vole ovu jedinu frankofonu državu na Karibima i često letuju tamo osećajući se kao kod kuće.

Ništa čudno ako Francuska i Kvebek pospeše doseljavanje Haićana kao izbeglica.

Uostalom kad su neki gradovi u BiH stradali Hrvatska i Srbija nisu toliko davale konkrentu pomoć koliko su naprimale izbeglica zar ne?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Kanađani
Danas je nemoguce dobiti iseljenicku vizu za Kanadu ako nemas bar godinu dana radnog iskustva i to u deficitarnim zanimanjima. Jos uvek osecaju posledice lose politike imigracije po kojoj su primali ljude sa visokim obrazovanjem, nemajuci gde da ih zaposle, sto je dovelo do toga da ljudi sa fakultetskim diplomama voze taksije ili u najboljem slucaju one velike kamione.
Isto tako, upisivanje master ili PhD studija se takodje razmatra kroz prizmu izvodljivosti ili korisnosti tvoje teze.
Uz legalne i ilegalne imigrante, mislim da bi i Amerikanci i Kanadjani i Francuzi bili odusevljeni sa jos Haicana. A u doba ekonomske krize bi im sigurno ustupili svoja radna mesta.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja sam upravo danas pomislio isto sto i ns.happy :povez:

Gledao snimke sinoc na CNN-u, BBC-u tamo je potpuna apokalipsa, sve je poruseno i u rasulu, mrtvi leze po ulicama i trunu, ljudi pod rusevinama ne mogu da budu spaseni jer nemaju mehanizacije da ih izvuku. pomoc koja stize ne moze da se raspodeli jer im je ionako losa putna infrastruktura sad jos i unistena zemljotresom....apokalipsa....
Korisnikov avatar
By Madonna
mic po mic 2012...
Originally posted by ns.happy

Dakle, stvarno sam zgrozen! Kad neki nafrakani lezilebovic rikne jer se overdozira belim, svi mu ga daju po ripu, a kad se ovako nesto desi, niko nista... Cak ni temu da pokrene, obelezavali smo ovde sve moguce i nemoguce, isli u off dok nam oci ne pobele, a kada pogine pola stanovnika tamo negde, nebitno gde, to se zaobidje?!

koliko drame u jednom postu

ot:

jadni ljudi.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Armand

Da, zaista je zanimljiva ova pojava. Mislim da mi je jednom psihijatar objašnjavao zašto se to dešava i ima neke veze sa iscrpljenjem nadražaja. Jednu smrt doživimo kao tragičnu jer tog jednog čoveka doživimo kao individuu sa kojom možemo da saosećamo, ali što ih je više to sve više gubimo osećaj da su to zaparavo ljudi jer ne možemo da saosećamo sa svima njima (jednostavno nemamo toliki kapacitet) i doživljavamo ih kao brojke.

Eto kako ljudski mozak ima neka jasna ograničenja...
By ...Sitnicava...
Originally posted by Armand

Marilyn Manson parafrazirao Staljina...čini mi se
Baš sam ovo htela da napišem.

Lepo si to zapazio, Hepi.

A za tragediju... Šta pametno reći, užas.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by shut

mic po mic 2012...
Originally posted by ns.happy

koliko drame u jednom postu

ot:

jadni ljudi.
sta, bilo te blam da tvoji hejterski postovi budu prvi, pa si ih lepo isekao, i stavio ovde, pa kao imas stav... :roll:
i da, koliko drame, nema je dovoljno zapravo, pogotovo kad vidim ovakve komentare, poput tvog.. tuzno.. :odrasti:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
I reniad ne môr, nuithannen.

Gde su otišli bolje im je. To što se ovde ne/priča o njima, nikakvo dobro neće im doneti.

Kada žalim za drugim ljudskim bićima nemam potrebu da svoju žalost nakačim na forum i svima pokazujem kako sam saosećajan.
Korisnikov avatar
By Loni
Pa znaš kako i Srbija i Hrvatska su bile jako, ali izrazito siromašne tokom 90-tih pa su primile izbeglice.

Ne kažem da treba da prime ceo Haiti, ali 10 000 Francuska, 10 000 USA, 5 000 Meksiko, 10 000 Venecuela (To je najbogatija i najnaftonosnija država latinske Amerike, pa nek se Čavez sad pokaže na delu)...

Nek prime 100 000 najugroženijih pa kad stanu na noge nek ih vrate.
Korisnikov avatar
By Mage

Pa znaš kako i Srbija i Hrvatska su bile jako, ali izrazito siromašne tokom 90-tih pa su primile izbeglice.

Ne kažem da treba da prime ceo Haiti, ali 10 000 Francuska, 10 000 USA, 5 000 Meksiko, 10 000 Venecuela (To je najbogatija i najnaftonosnija država latinske Amerike, pa nek se Čavez sad pokaže na delu)...

Nek prime 100 000 najugroženijih pa kad stanu na noge nek ih vrate.
E da svet tako funkcioniše gde bi nam bio kraj...

Misliš da je nekome stalo do tih ljudi?
Korisnikov avatar
By 2kune
Gđe si ti požurio sa Haitijem, ovdje su tek Kravice na redu...

Elem, nije problem sa Haitijem što netko neće da pomogne već što ne može da pomogne. Ne postoji 100 000 najugroženijih već 3 milijuna najugroženijih. Ne postoji infrastruktura niti logistika koja može distribuirati pomoć (koja dobrano dolazi) niti osigurati da pomoć dođe onima kojima je potrebna. Stručne ekipe za spašavanje došle su na Haiti ali imaju problema za doći do ruševina. A vrijeme prolazi... Statistike govore da 80 do 90% od preživjelih pod ruševinama ne preživi više od 2 dana.
Koliko treba da strane snage (UN ili ameri ili bilo tko drugi) dođu, organiziraju život donesu sve što je potrebno i izgrade infrastrukturu? I u ratu to traje po misec dana i više. A do tada je sve već davno gotovo za one koje treba spasiti. Koliko će za to vrijeme umrijeti od gladi i bolesti od ovih 3 milijuna što su trenutno živi i zdravi ali ništa nemaju? Dok se to izorganizira, neće li Haiti već poodavno postati Somalija u kojoj bande žive od pljačkanja međunarodne pomoći? Usprkos volji čitavog svijeta da pomogne, nagledaćemo se mi još užasnijih scena sa Haitija... A sigurno će biti snimljen i kakav black hawk down... Jebiga...
Zašto se božja mržnja sa Indonezije premjestila na Haiti? Pitaj boga... Možda je previše vudua krivo?
By Storm
Ogromna tragedija.
A vesti su izgleda sve gore. Vlasti Haitija kažu da je možda i 200 000 poginulih.

Pomoć jedva stiže, logistika je kriminalna.

Za ovoliki broj žrtava je krivo i siromaštvo, loš kvalitet gradnje kuća, raspad-država bez kvalitetnih propisa o gradnji, nemaština da se kupe kvalitetni materijali...
Korisnikov avatar
By Srklet
izgleda da su oni americki krscanski fundamentalisti u pravu! haiti je doista proklet jer je svojedobno napravio pakt sa sotonom kako bi se oslobodili francuza.

''
By Simor
Hvala ti lana-bg što si sa nama podelila ovu sjajnu vest sa venecuelanske televizije. Naime, ja sam čuo glasine da su Amerikanci, tog dana kada je Haiti zadesio zemljotres, masovno skakali ne bi li izazvali potrese, ali navodno to skakanje nije bilo dovoljno sinhronizovano te je umesto Srbije, koja je svojom slovenskom toplinom glavni neprijatelj zlih Amerikanaca, najebao Haiti. Ali, priča se da će Ameri pokušati da isprave tu grešku - naime, Medlin Olbrajt će da skače u Kongresu, a sve američke mreže će to prenositi kako bi se građani i građanke Amerike uskladili i konačno uklonili glavnu opasnost koja stoji na putu korporativnog kapitalizma - Srbiju.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Ja citiram vesti, a ti glasine koje si samo ti "cuo". Vesti mogu biti tacne ili ne, ali prica o nekakvom skakutanju me ostavlja bez komentara.
By Simor
Zaista? Ne znam - kažu da su u tom skakutanju koristili Teslino tajno oružje.

Kako god, kao i ti, i ja više verujem venecuelanskoj televiziji. Doduše, ne znam kojoj više, obzirom da je Ugo Čavez u svom naletu demokratije isključio šest kablovskih televizija koje su ga kritikovale, a potom je njegova policija nenasilno ubila jednog dečaka u protestima u gradu Merida gde su neki studenti pomislili da je to gušenje medijskih sloboda a ne jedan visoko moralni čin koji ima za cilj da donese socijalno blagostanje na zemlji.
Korisnikov avatar
By mmiki
Za mene je ovo jos jedna vest u novinama..... Sve to jeste strasno, ali daleko od ociju - daleko od srca. Sa svima se solidarise samo onaj u Lazi Lazarevic koji milion briga brine a svoje ne.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!