Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by SprinterPa samo uzmeš škole u kojima više nema đaka i na prozore staviš rešetke... ako škola nije još skroz ugašena, đake malo prerasporediš po ovim preostalim školama (napraviš dve smene gde ima jedna, napraviš odeljenja od tridesetoro), a nekih 10 odsto mogu i da ostanu u zgradi, ne moraju da se sele.
zatvorska kazna je neizvodljiva jer su nam zatvori prebukirani a izgradnja novih zatvora kosta i mi to u ovom trenutku ne mozemo da priustimo.
Originally posted by Mars
Ne znam. Zakon o dostupnosti informacijama je na snazi, tako da...
S tim što mislim da se gomila silovanja i ne prijavljuje. Jer je to "sramota".
Originally posted by mythe- Uvodjenje hemijske kastracije prvo je u Srbiji predlozio potparol Drzavnog tuzilastva Tomo Zoric.
Well, osobno mi se gade pedofili (i silovatelji), nemam nista protiv kada u zatvoru puste pedofila u istu celiju sa kriminalcima koji znaju sta je cast, pa mu ovi presude. ALI, ALI ideja o kastraciji je nezamisliva i neostvarljiva , najpre iz razloga sto EU to nece dopustiti jer je to protivno nacelima modernog pravnog sustava, isto kao i Baticevo lupetanje o "javnom objavljivanju spiskova pedofila i silovatelja" - svi znamo sta bi se nakon toga dogodilo, da bi ljudi krenuli sami da uzimaju pravdu u svoje ruke sto svakako nije namera pravne drzave.
Originally posted by lana-bgdabome.
Medjutim, ako bi minimalna kazna bila povecana na npr. 20 god, verujem da bi skoro svi prijavili ovakve slucajeve.
Originally posted by J...
Protiv.
Kao sto sam vec govorila na nekoj drugoj temi, problem je kod takvih u glavi a ne medju nogama. Nisu oni nista vise potentni od drugih ljudi vec su skloniji nekontrolisanom agresivnom i sadistickom ponasanju koje bi ispoljavali cak i u slucaju da su impotentni. Nasli bi vec neki nacin za to.
Originally posted by Vel boysavudine ja nisam pominjao njihov krivicni zakonik. ne ono sta oni dozvoljavaju a sta zabranjuju, vec kaznenu politiku tj. sankcije. kad bi se kod nas za pljacku sekla ruka, a za silovanje elektricna stolica duboko verujem da bi srbija procvetala. nemam ni najmanju dilemu oko toga, medjutim svestan sam da to kod nas ne moze da zazivi jer bi ceo parlament otisao u invalidsku penziju na keca, a onda cedica ne bi mogao deci da kiti jelku.
joj, zaboga, ni u sarkazmu ne treba hvaliti sherijat ni stanje u Saudijskoj Arabiji.
kakva Saudijska Arabija, ljudi? pa, tamo je najvece heteropatrijarhalistichko licemerje gde se nasilnim mushkarcima skoro sve dozvoljava samo dok su heteroseksualni.
Zato, ne!
Vec se treba ugledati na savremeni zapadni svet a chije je linkove odlichno dala lana-bg.
samo, bez onog linka o kozofilki jankovicki.
Originally posted by mythe
to je jos jedan u nizu jeftinih demagoskih trikova Vladana Batica ( a koga bi drugog). Isti je poznat po prosipanju tih fora u koje ni sam ne veruje da mogu proci, ali vazno je da on nesto kaze, da podseti ljude da jos postoji i eventualno pridobije nekog biraca. Jedini mu je problem sto on na taj jeftino-populisticki nacin podcenjuje inteligenciju glasaca.
Well, osobno mi se gade pedofili (i silovatelji), nemam nista protiv kada u zatvoru puste pedofila u istu celiju sa kriminalcima koji znaju sta je cast, pa mu ovi presude. ALI, ALI ideja o kastraciji je nezamisliva i neostvarljiva , najpre iz razloga sto EU to nece dopustiti jer je to protivno nacelima modernog pravnog sustava, isto kao i Baticevo lupetanje o "javnom objavljivanju spiskova pedofila i silovatelja" - svi znamo sta bi se nakon toga dogodilo, da bi ljudi krenuli sami da uzimaju pravdu u svoje ruke sto svakako nije namera pravne drzave.
A poznat je Batic po njegovim glupim izjavama, podsetimo se samo par njih:
negde u leto 2002. a u vezi donosenja novog ZKP - da se iz sudnice ide pravo u zatvor, zaboravljajuci pritom da postoji nesto sto se zove i 'pravo na zalbu'
prolece 2003. - uvodenje smrtne kazne, sto je bilo momentalno osudjeno od strane EU zvanicnika jer su oni jadnog Batica shvatili ozbiljno (u tom momentu je nazalost Batic bio ministar pravde)
jesen 2007 - u vezi istrage o (samo)ubistvu dvojice gradista na Topcideru - 'oni su ubijeni jer su videli Ratka Mladica' - a pritom nije dao ni jedan dokaz cak ni indiciju tome kao i sto su se njegove izjave glede tog slucaja potpuno razlikovale od nalaza americkih eksperata
ili onaj jeftina demagoska ideja da se " izboti odrzavaju uvek na 12 mart kao secanje na dan kada je ubijen Zoran Djindjic" - koji jadan pokusaj manipulacije sa mrtvim covekom![]()
![]()
Originally posted by KgCS3Daklem, valja odabrati onu pravu...
postoji razlika izmedju fizicke i hemijske kastracije![]()
Originally posted by Sprinterko je taj?
savudine
Originally posted by Sprinterja nisam pominjao njihov krivicni zakonik. ne ono sta oni dozvoljavaju a sta zabranjuju, vec kaznenu politiku tj. sankcije. kad bi se kod nas za pljacku sekla ruka, a za silovanje elektricna stolica duboko verujem da bi srbija procvetala.to tek sad pojashnjavash.
Originally posted by Sprintera-ha, bitno je da si Chedu prozvao i napao. znachi, hop-hop tu ti je poenta.
nemam ni najmanju dilemu oko toga, medjutim svestan sam da to kod nas ne moze da zazivi jer bi ceo parlament otisao u invalidsku penziju na keca, a onda cedica ne bi mogao deci da kiti jelku.
Originally posted by 2kune
Originally posted by KgCS3Daklem, valja odabrati onu pravu...
postoji razlika izmedju fizicke i hemijske kastracije![]()
![]()
Originally posted by KgCS3Predlažem da se i taj dio prvo znanstveno testira na miševim i psima...
Daaaaaa, samo kad se ne bi kosila sa ljudskim pravima![]()
Originally posted by Sprinterznam. ali, ja i dalje ne znam kako se to moze tako odvojeno posmatrati kaznena politika (te njeno tamo vrlo selektivno primenjivanje) od krivichnog zakonika koji im je ekstremno heteroseksistichan i varvarski, da se zadrzim na tvom hvaljenju saudije........
@velboj
ne pojasnjavam sad, jasno je bilo jos u onom postu. kaznena politika je jedan pojam, krivicni zakon je drugi pojam.
Originally posted by Sprintersve ti je ovo nepotrebno meni objashnjavati jer sam ja upravo u tom smislu sve i postovao na ovu temu. zato sam vec prvim mojim postom na ovu temu rekao da se slazem s lanom-bg i vecinom koja je postovala ovde.
krivicni zakon se odnosi na ono sta je zabranjeno-dozvoljeno, a kaznena politika se odnosi na nacin kaznjavanja, visinu kazne itd.
primer:
krivicni zakon: zabranjeno je upotrebljavati mobilni telefon dok upravljas vozilom.
kaznena politika (za gorepomenuti prekrsaj): 5000 dinara.
znaci sta. svima je jasno da je kaznena politika (najvise njena primena) u ovoj zemlji vrlo slaba. ogroman broj slucajeva zavrsava na uslovnoj. kaznena politika (do juce) u saobracaju takodje nije bila jaka, jer imucnijim ljudima ne predstavlja problem da plate za prekrsaj koji je mogao ugroziti neciji zivot. iz tog razloga su uvedeni oni poeni pored novcane kazne, kao sto je svuda u eu. isto tako i za silovatelje i druge prestupnike nasa kaznena politika nije dovoljan bloker za njih, a pod time se ne podrazumeva samo ono sto stoji na papiru vec dobrim delom i kako ih sudije primenjuju.
oko postovanja ljudskih prava kad su te drakonske kazne u pitanju nemam ni najmanju dilemu jer je meni to zamena teza.
izdrzavanje zatvorske kazne vise od par godina je po meni besmisleno. zatvor je po meni ustanova u kojoj se laksi prestupnici rehabilituju kroz razlicite psiho-socijalne programe do nekoliko godina. sve preko toga meni nema nikakvog smisla.
. za pojedina krivicna dela kao sto su oruzana pljacka, silovanje, pedofilija, teski oblik nasilja i jos po nesto: smrtna kazna. i to na elektricnu sotlicu sa slabom voltazom da se trese ceo dan pre nego sto crkne.
a CZ moze subotom i da organizuje akciju za siroke narodne mase "zabijte prestupniku viljusku u oko"![]()
e sad da se malo uozbiljim poenta cele price je da je rigorozna kaznena politika u drustvu kao sto je nase (duboko psihicki poremeceno sa sistemom vrednosti iz druge galaksije) neophodno kako bi ubrzano iskorenili ili bar na minimum sveli teska krivicna dela.
Originally posted by Sprinterto se samo tebi i krugu oko tebe javlja u glavi.
dosta stvari tebi treba da se pojasni.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!