Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
to je jos jedan u nizu jeftinih demagoskih trikova Vladana Batica ( a koga bi drugog). Isti je poznat po prosipanju tih fora u koje ni sam ne veruje da mogu proci, ali vazno je da on nesto kaze, da podseti ljude da jos postoji i eventualno pridobije nekog biraca. Jedini mu je problem sto on na taj jeftino-populisticki nacin podcenjuje inteligenciju glasaca.

Well, osobno mi se gade pedofili (i silovatelji), nemam nista protiv kada u zatvoru puste pedofila u istu celiju sa kriminalcima koji znaju sta je cast, pa mu ovi presude. ALI, ALI ideja o kastraciji je nezamisliva i neostvarljiva , najpre iz razloga sto EU to nece dopustiti jer je to protivno nacelima modernog pravnog sustava, isto kao i Baticevo lupetanje o "javnom objavljivanju spiskova pedofila i silovatelja" - svi znamo sta bi se nakon toga dogodilo, da bi ljudi krenuli sami da uzimaju pravdu u svoje ruke sto svakako nije namera pravne drzave.

A poznat je Batic po njegovim glupim izjavama, podsetimo se samo par njih:

negde u leto 2002. a u vezi donosenja novog ZKP - da se iz sudnice ide pravo u zatvor, zaboravljajuci pritom da postoji nesto sto se zove i 'pravo na zalbu'
prolece 2003. - uvodenje smrtne kazne, sto je bilo momentalno osudjeno od strane EU zvanicnika jer su oni jadnog Batica shvatili ozbiljno (u tom momentu je nazalost Batic bio ministar pravde)
jesen 2007 - u vezi istrage o (samo)ubistvu dvojice gradista na Topcideru - 'oni su ubijeni jer su videli Ratka Mladica' - a pritom nije dao ni jedan dokaz cak ni indiciju tome kao i sto su se njegove izjave glede tog slucaja potpuno razlikovale od nalaza americkih eksperata

ili onaj jeftina demagoska ideja da se " izboti odrzavaju uvek na 12 mart kao secanje na dan kada je ubijen Zoran Djindjic" - koji jadan pokusaj manipulacije sa mrtvim covekom :( :(
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Sprinter

zatvorska kazna je neizvodljiva jer su nam zatvori prebukirani a izgradnja novih zatvora kosta i mi to u ovom trenutku ne mozemo da priustimo.
Pa samo uzmeš škole u kojima više nema đaka i na prozore staviš rešetke... ako škola nije još skroz ugašena, đake malo prerasporediš po ovim preostalim školama (napraviš dve smene gde ima jedna, napraviš odeljenja od tridesetoro), a nekih 10 odsto mogu i da ostanu u zgradi, ne moraju da se sele.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by Mars

Ne znam. Zakon o dostupnosti informacijama je na snazi, tako da...

S tim što mislim da se gomila silovanja i ne prijavljuje. Jer je to "sramota".

Zrtve jeste sramota, ali je mnogo cesci razlog neprijavjivanja silovanja upravo los zakon. Zakon koji ohrabruje pocinioce,a dodatno ponizava zrtve.
Zena npr. kada izadje pred sud, mora sebe da pravda i da opisuje koliki je imala dekolte i kakvu je suknju nosila.
Ta ista zena mora detaljno da opisuje uzas kroz koji je prosla i da ga ponovo prezivljava, dok joj se neko smeje u lice znajuci da ce izaci iz zatvora za cas...

Deca koju su zlostavljali roditelji se takodje neusudjuju da prijave iste, jer znaju da ce se ovi naci na slobodi vrlo brzo.
http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hr ... ovao-cerku (kaznjen 10 meseci)

Medjutim, ako bi minimalna kazna bila povecana na npr. 20 god, verujem da bi skoro svi prijavili ovakve slucajeve.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by mythe

Well, osobno mi se gade pedofili (i silovatelji), nemam nista protiv kada u zatvoru puste pedofila u istu celiju sa kriminalcima koji znaju sta je cast, pa mu ovi presude. ALI, ALI ideja o kastraciji je nezamisliva i neostvarljiva , najpre iz razloga sto EU to nece dopustiti jer je to protivno nacelima modernog pravnog sustava, isto kao i Baticevo lupetanje o "javnom objavljivanju spiskova pedofila i silovatelja" - svi znamo sta bi se nakon toga dogodilo, da bi ljudi krenuli sami da uzimaju pravdu u svoje ruke sto svakako nije namera pravne drzave.
- Uvodjenje hemijske kastracije prvo je u Srbiji predlozio potparol Drzavnog tuzilastva Tomo Zoric.
http://vesti.krstarica.com/?rubrika=akt ... odina=2009
-Hemijska kastracija, na dobrovoljnoj osnovi se primenjuje u Norveskoj, Svedskoj, Danskoj, Belgiji, Svajcarskoj, Spaniji,Velikoj Britaniji, a van Evrope u Izraelu i nekoliko drzava USA ( u Luizijani je obavezna).
- Vlasti u Ceskoj nude fizicku kastraciju uhapsenim silovatejima koji to sami zatraze.Oni tvrde da je ovakav nacin kastracije efikasniji od hemijske, koju takodje primenjuju.
- Hemijska kastracija je krajem novembra u Poljskoj postala obavezna za sve koje su silovali dete do 15 godina ili clanove svoje porodice. http://www.roditeljski.info/magazin/200 ... -pedofila/
- Vlada Francuske je u oktobru objavila da takodje razmatra opciju prinudnog hemijskog kastriranja zatvorenika koji su pocinili silovanja.http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=148551
- Predlog ovakvog zakona dao je i italijanski ministar Roberto Calderoli, jer je broj silovanja nad decom u porastu. http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/98 ... telje.html

U USA se inforamcije o sexualnim prestunicima mogu dobiti preko interneta
http://www.familywatchdog.us/faq.asp

Psiholog Aleksandra Jankovic je za Reviju 92 rekla:

-Nasa praksa je pokazala da ce onaj ko jednom siluje ili pokusa silovanje, sigurno to ponovo uciniti. Zato, recimo, vlasti u Kanadi, kako bi napasnika sprečili da tako nešto ponovo uradi, obaveštavaju javnost da je silovatelj pušten iz zatvora i objavljuju adresu na kojoj stanuje. Ne sme da menja mesto boravka i policija ga svakodnevno kontroliše.
http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=516
Korisnikov avatar
By Vel boy
draga lana-bg, dokazivati neshto razumno korisniku mythe-u je..... sizifov posao. bitno je njemu da je on opanjkao Batica, a selja ilic moze da se shepuri koliko hoce. eto to je shto basically mythe nama poruchuje.

sve se apsolutno slazem s tvojim linkovma koje si dala, samo molim te preskochi kozofilku jankovicku. ona je medju najmanje kompetentnim da ishta govori.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by lana-bg
Medjutim, ako bi minimalna kazna bila povecana na npr. 20 god, verujem da bi skoro svi prijavili ovakve slucajeve.
dabome.
s tim sto bi ja kaznenu politiku preslikao iz saudijske arabije. a kad bi se to i primenjivalo ovde bi bilo med i mleko.
By Kragi
Originally posted by J...

Protiv.

Kao sto sam vec govorila na nekoj drugoj temi, problem je kod takvih u glavi a ne medju nogama. Nisu oni nista vise potentni od drugih ljudi vec su skloniji nekontrolisanom agresivnom i sadistickom ponasanju koje bi ispoljavali cak i u slucaju da su impotentni. Nasli bi vec neki nacin za to.
:up:

+

Ovo mi lici na bozanski zakon islama tj Serijat. Zgrazavam se nad bilo kojim vidom sexualnog zlostavljanja/nasilja, narocito kada su deca u pitanju ali sam za postovanje ljudskih prava :) Dozivotne robije u ovom slucaju mi zvuce humanije ... :nokti:
Korisnikov avatar
By Vel boy
joj, zaboga, ni u sarkazmu ne treba hvaliti sherijat ni stanje u Saudijskoj Arabiji.
kakva Saudijska Arabija, ljudi? pa, tamo je najvece heteropatrijarhalistichko licemerje gde se nasilnim mushkarcima skoro sve dozvoljava samo dok su heteroseksualni.
Zato, ne!
Vec se treba ugledati na savremeni zapadni svet a chije je linkove odlichno dala lana-bg.
samo, bez onog linka o kozofilki jankovicki.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Vel boy, prihvatam savete :)

Black Lady, hvala na odgovoru :)

Ja sam u medjvremenu probala onaj USA sajt sa informacijama o registrovanim seksualnim prestupnicima i radi super.
Dovoljno je samo ukucatiti neku adresu, a zatim kliknuti jedan od kvadratica na mapi i pojavice se slika prestupnika sa punim imenom , prezimenom i kucnom adresom. Sa jos dva-tri klika dobijete spisak dela za koja je osudjen, zatim njegov opis, datum rodjenja.. ma sve.

Ako neko zeli da proba, moze da ukuca npr:

street : 155 Miami St.
city: Tiffany
state: Ohio
zip code: 44883

http://www.familywatchdog.us/
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Vel boy

joj, zaboga, ni u sarkazmu ne treba hvaliti sherijat ni stanje u Saudijskoj Arabiji.
kakva Saudijska Arabija, ljudi? pa, tamo je najvece heteropatrijarhalistichko licemerje gde se nasilnim mushkarcima skoro sve dozvoljava samo dok su heteroseksualni.
Zato, ne!
Vec se treba ugledati na savremeni zapadni svet a chije je linkove odlichno dala lana-bg.
samo, bez onog linka o kozofilki jankovicki.
savudine ja nisam pominjao njihov krivicni zakonik. ne ono sta oni dozvoljavaju a sta zabranjuju, vec kaznenu politiku tj. sankcije. kad bi se kod nas za pljacku sekla ruka, a za silovanje elektricna stolica duboko verujem da bi srbija procvetala. nemam ni najmanju dilemu oko toga, medjutim svestan sam da to kod nas ne moze da zazivi jer bi ceo parlament otisao u invalidsku penziju na keca, a onda cedica ne bi mogao deci da kiti jelku.
Korisnikov avatar
By Loni
Ja bas i ne razumem sta je to hemijka kastracija?

Kao ostane ti spolja i penis i testiti, ali primas neke inekcije i pijes medikamente da ti se smanji seksualna zelja?

Ako je to onda sam za jer ne deluje tako strasno kao neki islamisticki zakoni (odsecanje ruku posle kradje itd), a ipak sam cuo da deluje.
Pocinilac, posle hemijske kastracije samo u 5 % slucajeva pocini ponovo to isto delo.
Posle zatvorske kazne cak 40 % silovatelja uradi to ponovo.

Za apsolutnu kastraciju nisam.
Imamo transvestite, koji placaju skupo promene pola, a ovi bi sve da dobiju dzabe. E ne moze.
Korisnikov avatar
By 2kune
A može li se kako obična pedofilija i višestrukosilovateljstvo pretvoriti nekim tabletama u nekrofilni oblik? Tako bi dobili situaciju u kojoj pedofili i silovatelji neće nikog povrijeđivati a opet će zadovoljavati svoje strasti. :sladoled:
Vuk sit a sve ofce na broju. :cobanica:
Korisnikov avatar
By 2kune
Elem... Baš mi pade na pamet...
Ovaj problem prosmatramo samo sa pravne i medicinske strane... A što je sa duhovnom? Možda se nije dobro kastrirati zbog duhovnih razloga?
Valjda postoji razlog zašto se monasi ne kastriraju iako bi njima bilo najpotrebnije... :opatica:
Znači li to također da bi crkva trebala dignuti svoj glas protiv kastracije i proglasiti je grešnom? :kgcs3:
By Kragi
Ne znam samo kako mozes da baratas statistickim podacima vezanim za disciplinu koja se primenjuje od skora u svega nekoliko zemalja ;) U takvim situacijama je sve manje vise bazirano na procenama :kiss:

Injekcije i medikamenti mogu imati "fizicki" ne i "emotivni" efekat :)
To je ono o cemu je J... govorila a ja citirao. Silovatelj je u stanju da napadne i ako nema erekciju, jer se u svesti osobe zapravo ne menja nista osim smanjenja sexualnih potreba. Ja imam podatak da postoji procena da takav tretman može biti efikasan za deset do petnaest procenata prestupnika, ali ne i za većinu.

Kod ovakvih stvari treba teziti stvarima ili cilju koji bi dao rezultate a ne eksperimentisati. Zato sam i rekao dozivotna robija ili zdravstvena insitucija za mentalno zdravlje zatvorenog tipa (dozivotno) :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Kad se psi kastriraju postaju neagresivni, nadebljaju se i mnogo spavaju. To nije upitno. :sudija:
By Kragi
postoji razlika izmedju fizicke i hemijske kastracije :)
By Kragi
Originally posted by mythe

to je jos jedan u nizu jeftinih demagoskih trikova Vladana Batica ( a koga bi drugog). Isti je poznat po prosipanju tih fora u koje ni sam ne veruje da mogu proci, ali vazno je da on nesto kaze, da podseti ljude da jos postoji i eventualno pridobije nekog biraca. Jedini mu je problem sto on na taj jeftino-populisticki nacin podcenjuje inteligenciju glasaca.

A poznat je Batic po njegovim glupim izjavama, podsetimo se samo par njih:

negde u leto 2002. a u vezi donosenja novog ZKP - da se iz sudnice ide pravo u zatvor, zaboravljajuci pritom da postoji nesto sto se zove i 'pravo na zalbu'
prolece 2003. - uvodenje smrtne kazne, sto je bilo momentalno osudjeno od strane EU zvanicnika jer su oni jadnog Batica shvatili ozbiljno (u tom momentu je nazalost Batic bio ministar pravde)
jesen 2007 - u vezi istrage o (samo)ubistvu dvojice gradista na Topcideru - 'oni su ubijeni jer su videli Ratka Mladica' - a pritom nije dao ni jedan dokaz cak ni indiciju tome kao i sto su se njegove izjave glede tog slucaja potpuno razlikovale od nalaza americkih eksperata

ili onaj jeftina demagoska ideja da se " izboti odrzavaju uvek na 12 mart kao secanje na dan kada je ubijen Zoran Djindjic" - koji jadan pokusaj manipulacije sa mrtvim covekom :( :(
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:

E, znas sta, uz veliko postovanje, ali stvarno mislim da kao fan SPS-a, JUL-a i sl stranaka zvucis smesno majblaze receno ... Pssssssssssst
Korisnikov avatar
By Vel boy

savudine
ko je taj? :neznam:

ne znam ni zashto imash potrebu da vokativishesh ikakva imena.........
Originally posted by Sprinterja nisam pominjao njihov krivicni zakonik. ne ono sta oni dozvoljavaju a sta zabranjuju, vec kaznenu politiku tj. sankcije. kad bi se kod nas za pljacku sekla ruka, a za silovanje elektricna stolica duboko verujem da bi srbija procvetala.
to tek sad pojashnjavash.

ja i dalje ne znam kako se to moze tako odvojeno posmatrati kaznena politika (te njeno tamo vrlo selektivno primenjivanje) od krivichnog zakonika koji im je ekstremno heteroseksistichan i varvarski
........
nemam ni najmanju dilemu oko toga, medjutim svestan sam da to kod nas ne moze da zazivi jer bi ceo parlament otisao u invalidsku penziju na keca, a onda cedica ne bi mogao deci da kiti jelku.
a-ha, bitno je da si Chedu prozvao i napao. znachi, hop-hop tu ti je poenta. :radosnice:
By Kragi
da to sam hteo da kazem i u prethodnom postu. Kosi se i sa pravima zivotinja, ali je njihova prava valjda jednostavnije i lakse krsiti :)
Korisnikov avatar
By 2kune
ne znam baš... mislim ipak da se prava žena najjednostavnije i najlakše krše... no i to ne bi bilo zgorega testirati na miševima... :dancing:
Korisnikov avatar
By blabla54380
@velboj

ne pojasnjavam sad, jasno je bilo jos u onom postu. kaznena politika je jedan pojam, krivicni zakon je drugi pojam. krivicni zakon se odnosi na ono sta je zabranjeno-dozvoljeno, a kaznena politika se odnosi na nacin kaznjavanja, visinu kazne itd.

primer:
krivicni zakon: zabranjeno je upotrebljavati mobilni telefon dok upravljas vozilom.
kaznena politika (za gorepomenuti prekrsaj): 5000 dinara.

znaci sta. svima je jasno da je kaznena politika (najvise njena primena) u ovoj zemlji vrlo slaba. ogroman broj slucajeva zavrsava na uslovnoj. kaznena politika (do juce) u saobracaju takodje nije bila jaka, jer imucnijim ljudima ne predstavlja problem da plate za prekrsaj koji je mogao ugroziti neciji zivot. iz tog razloga su uvedeni oni poeni pored novcane kazne, kao sto je svuda u eu. isto tako i za silovatelje i druge prestupnike nasa kaznena politika nije dovoljan bloker za njih, a pod time se ne podrazumeva samo ono sto stoji na papiru vec dobrim delom i kako ih sudije primenjuju.

oko postovanja ljudskih prava kad su te drakonske kazne u pitanju nemam ni najmanju dilemu jer je meni to zamena teza.

izdrzavanje zatvorske kazne vise od par godina je po meni besmisleno. zatvor je po meni ustanova u kojoj se laksi prestupnici rehabilituju kroz razlicite psiho-socijalne programe do nekoliko godina. sve preko toga meni nema nikakvog smisla.

. za pojedina krivicna dela kao sto su oruzana pljacka, silovanje, pedofilija, teski oblik nasilja i jos po nesto: smrtna kazna. i to na elektricnu sotlicu sa slabom voltazom da se trese ceo dan pre nego sto crkne.

a CZ moze subotom i da organizuje akciju za siroke narodne mase "zabijte prestupniku viljusku u oko" :smeh:

e sad da se malo uozbiljim poenta cele price je da je rigorozna kaznena politika u drustvu kao sto je nase (duboko psihicki poremeceno sa sistemom vrednosti iz druge galaksije) neophodno kako bi ubrzano iskorenili ili bar na minimum sveli teska krivicna dela.
Korisnikov avatar
By Vel boy

@velboj

ne pojasnjavam sad, jasno je bilo jos u onom postu. kaznena politika je jedan pojam, krivicni zakon je drugi pojam.
znam. ali, ja i dalje ne znam kako se to moze tako odvojeno posmatrati kaznena politika (te njeno tamo vrlo selektivno primenjivanje) od krivichnog zakonika koji im je ekstremno heteroseksistichan i varvarski, da se zadrzim na tvom hvaljenju saudije........
........
krivicni zakon se odnosi na ono sta je zabranjeno-dozvoljeno, a kaznena politika se odnosi na nacin kaznjavanja, visinu kazne itd.

primer:
krivicni zakon: zabranjeno je upotrebljavati mobilni telefon dok upravljas vozilom.
kaznena politika (za gorepomenuti prekrsaj): 5000 dinara.

znaci sta. svima je jasno da je kaznena politika (najvise njena primena) u ovoj zemlji vrlo slaba. ogroman broj slucajeva zavrsava na uslovnoj. kaznena politika (do juce) u saobracaju takodje nije bila jaka, jer imucnijim ljudima ne predstavlja problem da plate za prekrsaj koji je mogao ugroziti neciji zivot. iz tog razloga su uvedeni oni poeni pored novcane kazne, kao sto je svuda u eu. isto tako i za silovatelje i druge prestupnike nasa kaznena politika nije dovoljan bloker za njih, a pod time se ne podrazumeva samo ono sto stoji na papiru vec dobrim delom i kako ih sudije primenjuju.

oko postovanja ljudskih prava kad su te drakonske kazne u pitanju nemam ni najmanju dilemu jer je meni to zamena teza.

izdrzavanje zatvorske kazne vise od par godina je po meni besmisleno. zatvor je po meni ustanova u kojoj se laksi prestupnici rehabilituju kroz razlicite psiho-socijalne programe do nekoliko godina. sve preko toga meni nema nikakvog smisla.

. za pojedina krivicna dela kao sto su oruzana pljacka, silovanje, pedofilija, teski oblik nasilja i jos po nesto: smrtna kazna. i to na elektricnu sotlicu sa slabom voltazom da se trese ceo dan pre nego sto crkne.

a CZ moze subotom i da organizuje akciju za siroke narodne mase "zabijte prestupniku viljusku u oko" :smeh:

e sad da se malo uozbiljim poenta cele price je da je rigorozna kaznena politika u drustvu kao sto je nase (duboko psihicki poremeceno sa sistemom vrednosti iz druge galaksije) neophodno kako bi ubrzano iskorenili ili bar na minimum sveli teska krivicna dela.
sve ti je ovo nepotrebno meni objashnjavati jer sam ja upravo u tom smislu sve i postovao na ovu temu. zato sam vec prvim mojim postom na ovu temu rekao da se slazem s lanom-bg i vecinom koja je postovala ovde.
Korisnikov avatar
By Vel boy

dosta stvari tebi treba da se pojasni.
to se samo tebi i krugu oko tebe javlja u glavi.

i, molim te, pripazi da ne kompenzujesh tvoju povredjenu sujetu paternalistichkim tonom prema meni! :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!