Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Photo Retouch

Da, ukoliko nije preterano
4
25%
Da, ako je smisleno i svrsishodno
6
38%
Ne, nikako!
1
6%
Ne, jer tada i prosečan čovek može da uradi isto što i umetnik (fotograf)!
Nema glasova
0%
Ne, iz više razloga
3
19%
I da i ne.
2
13%
By J...
Pa zavisi i sta je cilj onoga koji fotografise, da li prikazuje realnost ili zeli da je na fotografiji izmeni. U prvom slucaju dorada je besmislena. Inace nemam problem sa ovakvim doradama kao na slici. Ako neko to zeli zasto da ne.
By J...
Originally posted by Swanheart

zato sto se onda 90% osoba trudi da postgne taj ideal sa fotografije koji zapravo i ne postoji
Zar to ne bi trebalo da bude problem koji treba da brine psihologe i eventualno urednike modnih casopisa (mada i oni od necega moraju da zive) a ne da se zbog toga ogranicava umetnicka sloboda fotografa?
Korisnikov avatar
By simarrgL*
da, i ja je koristim.
zato sto smatram da mi fotografije jos uvek nisu dovoljno dobre da bi mogle bez toga.
naravno, sve sa merom.

mada, ja znam nekad da se zaigram :blush:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
apsolutno nemam stav nikakav prema tome :D
možda jer još n'umem da koristim ništa za obradu fotkgrafija haha

ok, lažem. ne volim kad sprcaju fotke.
nema bora nema celulita nema smeća nebo je jebeno plavo i trava ne mož bit zelenija. mrš u kurac.
pardon.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Možda isključivo u neke reklamne svrhe itd. Drugačije ne vidim neku posebnu svrhu, osim što je lepo za videti, a ono u stvarnosti ni blizu ne bude tako.
By Kragi
Originally posted by KiWi

Da li podržavate digitalnu doradu fotografija?
Da.
Da krenemo od jednostavnih digitalnih obrada:
Zasto bih uslikao B&W fotku ako mogu to naknadno da odradim u PS?

Fotografija je davno postala digitalna umetnost i ne mislim da obrada iste na racunaru moze da skodi. Naravno da u svemu treba imati meru, ali bi to moglo da se podvede pod ukusum (sto je individualno).

Podesavanje kontrasta, boja, fokusa i sl su mi tako normalni :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Hm, podrzavam u odredjenoj meri, posebno ako se radi o prevazilazenju ogranicenja fotoaparata (sto je sa mojim slucaj, recimo, sve slike sa snega su mi ispale sive, pa sam malo sredila white balance digitalno) ili sitnih nedostataka, kao sto su bubuljice, razmazana sminka ili tako nesto.
Ne podrzavam potpuno menjanje realnosti, osim ako to nije bas navedeno i ocigledno.
Korisnikov avatar
By m..
jedino ako se krpe chibulje pmsushe. :D

mislim podrzavam ako se radi o fashion editorijalu pa treba da se opeglaju neke nepravilnosti u cilju bokje prodae proizvoda i tako to, kad vidim ribu na fejsbuku koja je onako antirofi retushirala svoju fotku nekako znam da e rohava i ima komplex zbog toga.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Da ukoliko je smisleno...
fotografija je posebna grana umetnosti i ipak je treba shvatiti za ozbiljno. Ne mislim da sada svi treba da ulepsavamo svoje fotke, i tako to..Medjutim kada se radi o profesionalnoj fotografiji podrazumeva se da ce tu biti dosta potrebnih "doradjivanja" kako bi krajnja fotka ipak mogla da bude umetnicka!:slika:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by ultraviolet

ok, lažem. ne volim kad sprcaju fotke.
nema bora nema celulita nema smeća nebo je jebeno plavo i trava ne mož bit zelenija. mrš u kurac.
pardon.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

apsolutna podrška postu...:smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!