Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Pratim vec neko vreme sta se deshava kada neko novi krene da pishe po forumu.
To mu dodje kao inicijacija u neko americhko koledz bratstvo: maltretiranje i nipodashtavanje do bola.

E sad, ja razumem da su ljudi ljudi, i da nisu svi najsvetlija svetiljka na novogodisnjem drvetu, ali valjda svako od nas koji smo duze na forumu kapira da svakome treba da se snadje s ovim nacinom komunikacije, da ljudi koji traze pomoc imaju svojevrsan haos u glavi i da ako vec ako ne mozemo/ne zelimo pomoci ne moramo ni da odmazemo ili podjebavamo.

Najhitichnije mi je kad se nekome zalupi odgovor: postoji tema! (bozhe sachuvaj da se da i link do te teme - pu pu). Pa taj neko da zna da koristi ovo sigurno ne bi upadao ko mahnit i pisao nepovezane postove itd.

Ako nista, retko ko nije imao svoju dramu, svoj zahtev za pomoc ili nesto slicno ovde.

Mesto za vashe vidjenje kako tretiramo novalije je u ovoj temi. Enjoy! :)
By Kragi
Ja samo imam predrasudu prema novajlijama koji fantasticno barataju smajlijima :nesiguran: :shmi:
Korisnikov avatar
By krpica
losha situacija . bila sam nedavno i sama novajlija , znam kako je ! znam kako je ! :(

:placko:
Korisnikov avatar
By horus.
ljudi su nekako paranoicni, jer je svaki novajlija potencijalni dupli nalog...
svako "glupo" pitanje je ustvari jebanje u zdrav mozak od strane nekog duplog/vaskrslog naloga, pa otuda neprijateljski odnos...

btw, mene takodje jako iritira to "ima tema", pa potom histerisanje zbog vadjenja bajatih tema iz 2005-te... :hekla:
Korisnikov avatar
By 2kune
zapravo... nekako baš volem novajlije... podsjećaju me na tek ispečene krafne... :mljac:
i tako idem od jedne krafne do druge... i gricnem... a svaka zaskviči JOJ! i ja sve živim u nadi da će napokon jedna zaskvičati БРЕЕЕ!...
:radosnice: :radosnice: :radosnice:
Korisnikov avatar
By Mars
Pre ću da ispadnem budala pa da se primim na nečiji dupli nalog (i on da se smeje u svojoj sobi kako me zajebao) - nego da se ispostavi da sam nepotrebno maltretirao neko nedužno stvorenje koje misli da je među svojima.
Korisnikov avatar
By Mars
Greska. Izbrljaveh sve na ovoj stranici.
By fazza
Stvarno ne mogu da se setim kako su mene dochekali ondashnji forumashi, ne verujem da je bilo neshto tipa ovoga kako se danas dochekuju, inache bih verovatno pobegao glavom bez obzira. Skoro neshto beshe, kad sam nekom novajliji pozheleo dobrodoshlicu, te me napadoshe sa svih strana kako mu se uvlachim u dupe i muvam ga. Ja reko' WTF, "shta sam rekao"?!

Sve u svemu, nevezano za taj dogadjaj, mislim da ovde vishe ne postoji volja ni strpljenje da se nekom novajliji izadje u susret, a oni koji to pokushaju - pokaju se. Zashto je svaka tema novajlije dochekana na nozh, nije mi bash najjasnije i iskreno, stidim se pojedinih komentara. Nije ovo nichija teritorija, mada pojedini i se*u i pishaju po njoj ne bi li je obelezhili, pa da niko zhiv vishe ne mozhe da udje bez njihove dozvole. Naprotiv, mislim da je ovom forumu potrebno osvezhenje, mada se sa poslednjim aktivnim chlanovima i nismo usrecili, chast izuzecima. Zbog takve generalno loshe atmosfere na forumu, ni ja kao jedan od starijih chlanova ovog foruma, vishe nemam zhelju da napishem ni slovo "a", jer nemam kome.
Korisnikov avatar
By Mars
Nije nego!? Moš' misliti!

Ne volim ni ja tebe pa te ne napadam!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali stvarno ih ne volim, iritiraju me.
Korisnikov avatar
By Mahoney
ja se isto ne secam kako sam primljen kada sam bio novajlija...

ustvari, prvih par godina sam samo citao, nije mi palo na pamet da pisem i piskaram...

mislim da je odnos prema novim clanovima foruma cesto okrutan upravo iz straha od duplih naloga, jer se cesto znalo desiti da iza nekog ljupkog novaka, koji naivno pokusava da se snadje u svemu ovome, stoji neki matori forumas koji ce se, potom, zlurado smejati, podjebavati diskutante, praviti skandale i drame...

apelujem da se PRESTANE sikaniranje novih clanova, jer mi to, kao i uvek kada su bahatost i zapisavanje teritorije, strasno ide na nerve!
:besan:

a jos vise od podjebavanja novaka mi na nerve ide kad neko na bilo koju pokrenutu temu stavi ono pateticno: BILA TEMA...

mislim, jebote - pa sta AKO je bila? i to pre 5 godina. kao da nismo promenili misljenje, kao da nisu dosli neki novi ljudi sa novim idejama, kao da se ne moze OPET prodiskutovati o necemu...
uzas!!!

e, aj... cujemo se ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
A zašto si samo čitao , Mahoney ?
Što se nisi odmah izjasnio ?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
bila tema!

:)

cheda - novajlije, vi ste bitni (pa 100 uzvicnika)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by AngraMaina

bila tema!

E pa ja nisam dovoljno dugo ovde pa da znam da je bila! :durenje:
Dobro da je otvorena tema, sad cu da razvezem...

Mene je izvesni ovde cenjeni gospodin :maljkovic: jos pre 5-6 godina vrbovao da se uclanim ( sad me ignorise ili ne provaljuje ko sam, ali razumem) dok sam se izlezavao na sofi u vasem GS ofisu, dragi moji, i ravnodusno gledao preko ramena moderatora kako okrutno udaraju po ceznji nekim forumasima...

ali imao sam pametnija posla tada - jurio sam frajere u cilju sakupljanja potrebnog pederskog staza i utoljavanja svojih nagonskih apetita.
Sad se kajem sto tada nisam barem otvorio nalog ( a mozda i jesam, ko ce ga znati?...) jer bi danas bio medju starosedeocima...

Ali opet imam srecu, jer su me ovde neki ljudi prepoznali od ranije, pa sam primljen kao da sam "od starijih". Takodje, imam srecu jer sam vec izgubio nevinost na drugim forumima sa reputacijom gde sam vec stari i pocasni clan, te sam ovde usao sa nekim forumaskim iskustvom... :diplomac:
tamo su mi dupe pomerali u pocetku - str8 hell! :cigareta:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by unic0rn

Pratim vec neko vreme sta se deshava kada neko novi krene da pishe po forumu.
To mu dodje kao inicijacija u neko americhko koledz bratstvo: maltretiranje i nipodashtavanje do bola.

Sve stoji.

Samo jedno pitanje - koliko opomena si ti ili moderatori do sada podelili zbog maltretiranja i nipodaštavanja novajlija do bola?
Korisnikov avatar
By Dina
Forum ima pozitivnije i negativnije faze, valjda zavisi od ljudi koji dolaze i energije... U poslednje vreme je neka negativnija, bar meni...

Ja novajlije volim, oni su nosioci nove energije, sad ne znamo da li pozitivne ili negativne ali donose uvek nesto novo. Sto se negativnih doceka tice, meni su upadljiva dva slucaja koja se ponavljaju. Jedan je kad dodje strejter i kaze nesto - ja vas podrzavam. A onda neke reakcije budu, ma sta ti nas ima da podrzavas, ko si ti da nas podrzavas, ti si gay samo to jos ne znas i tako... Dobro i ja mislim da je pogresan nastup na forumu - "ja sam strejt i ja vas podrzavam", ali evidentno je da osoba ima dobre namere pa linc nije bas adekvatan odgovor na to. Druga je dodje gay koji je jos mlad recimo 18 god, i vidi se da je i rascistio mnoga pitanja koliko se moze u tim godinama, ali ne govori bas sasvim politicki korektno i onda post za postom napad - aha ne znas da se kaze orijentacija a ne opredeljenje, aha ne znas za buch lezbejke i fem lezbejke... pa ima covek 18 godina, naucice, ne zivimo u nekoj tolerantnoj sredini gde nam svakog dana objasnjavaju pojmove, a i nije jos stigao da se pozabavi svim lezbejskim pitanjima sto ne znaci da je odmah diskriminatoran. Ima tih situacija sigurno jos sijaset ali ove su mi onako upale u oci jer su se vise puta ponavljale...
Korisnikov avatar
By Azdaja
volim da maltretiram ljude i ne volim novajlije

(i dalje, krejzi mode on - ugasicu se posle rucka...)
Korisnikov avatar
By wlan
Meni su obrisali temu zato sto sam pitao zasto sam dobio opomenu!
Korisnikov avatar
By Azdaja
eto vidis...ni moderatori ne vole novajlije :D
Korisnikov avatar
By Azdaja
ooo da :veverica:

+ volim da napisem IMA TEMA

:D
By Ulix
Nemam neki odnos prema novajlijama.

Ponekad se šokiram da, recimo, kad prvi put primetim nekog korisnika, "novajlija" ima više zvezdica nego ja, i to sve za mesec dana. :klavir:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!