Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By ...Sitnicava...
Svako će drugačije da definiše vezu,
to je subjektivni doživljaj,
a čini mi se da je najbezopasniji i univerzalan onaj koji sam navela.
No, dobro, u nekoj drugoj temi ćemo o tome.
;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
razumem. upravo zato reagujem :) , inace bas i nemam naviku da razgovaram o tome.

na nekoj drugoj temi, da. ili kafani :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by ...Sitnicava...
Zna se na šta se misli pod terminom "veza".
Odnos, kakav god on to bio.
Odgovara mi ta sirina....zbog ovog svega sto je Hlevdija rekla.

I vise volim duge veze...nisam ja tip za sprint, nikad bila.
By Çâðê_DUP
imala par varijanti i kratkih veza ali chini mi se da mi to ne odgovara,
trenutno sam u dvogodishnjoj vezi i tek sad pochinjem da primecujem neke stvari i da upoznajem osobu sa kojom sam na pravi nachin, na prvom mestu ona je moj najveci prijatelj,a sve ostalo sledi...trenutno odrastamo zajedno, sve shto spoznajesh u sebi lakshe dozhivljavash kad imash nekoga pored ko te mozhe sabrati i oduzeti. Dakle pre sam za duzhe veze, ali one koje funkcionishu radi necheg sto nije navika i sexualno nadoknadjivanje. Kratke veze su se kod mene barem pokazale kao promashaj, te je po meni kad si solo mnogo bolje da ispunjavash sopstvene hirove nego da ulazish u neshto za shta znas da ce biti promashaj.
By Kragi
Sve je to individualno :) Kao da pricamo o ukusima, a o njima ne vredi raspravljati. Sve u svemu mislim da kvalitetna veza ne mora po difoltu da bude duga ili kratka (tj. jedno od ta dva) i da je mnogo bitniji kvalitet vremena koji provedes uz nekoga od toga koliko ces vremenski da dobacis.
Iz iskustva bih rekao da je preduslov "slicnost baza" kako to rece Adenim, i da je najbolje kad se na pocetku (u toj ljubavnoj euforiji) stvori dobar temelj za izgradju veze. :) Racunam da se osoba malo pazljivije bira od onoga "joj sto je sladak, ja sam se zaljubio" ;)
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Naprotiv, drago mi je da cujem da je neko od mojih prijatelja, poznanika u dugoj vezi. Nazalost, cesto sam u prilici da cujem da sve te duge veze, sa sobom nose i veliku kolicinu problema i pitanje je koliko su kvalitetne?

Naravno da bih voleo da ostvarim.
Ali, ne po svaku cenu... :)

Preduslov za vezu?

Hm...

-iskrenost
-postovanje
-vernost
-slicnost
-paznja
-poverenje
i jos dosta toga...

:)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Campos_boy_20
Preduslov za vezu?

Hm...

-iskrenost
-postovanje
-vernost
-slicnost
-paznja
-poverenje
i jos dosta toga...

hemo, e si cuo!

:smeh:
Korisnikov avatar
By maka
One night stand ili ti vatanje i sve ostalo po klubovima ima svoje.. Kad si polupan,sjeban,kad izadjes iz duge veze.. Neki to rade.
Mislim da to normalnu osobu ne moze da ispuni. Veza je mnogo vise od sexa i zabave. 50% ljubav + 50 % rad i MOZDA uspete. Za vezu sam. Ovu sad :)
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Dominion
4 godine i kusur, nemam nikakve porive da shvrljam, dodushe nikada mi nije u zivotu palo na pamet da svrljam... valjda ja spadam u onu statisticku gresku/devijaciju...
Takođe; čak se i godina poklopila. :)

Meni je vernost jedna od komponenti poštenja, a poštenje je bitan deo mog vrednosnog sistema. Što bi rekli, nema laži nema prevare.

Za dugu vezu osim poštenja, iskrenosti i, naravno, ljubavi, jako je bitno umeti artikulisati emociju.

I, da, poželjno je da ako si kocka pristaneš da ideš do toga da budeš romboid ili pravogaonik, ali ne i da ako si kocka da se praviš da si krug ili trougao. Hoću reći, promene su neophodne, ali samo one promene koji ne narušavaju lični integritet.
Konkretan primer: ako uzmemo činjenicu da sam temperamentna, konstruktivno je da radim na sebi da što manje dozvoljavam nuspojave koje nosi taj temperament, dok bi bio potpun promašaj da pokušam da budem flegma.
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Galateja
Originally posted by Dominion
4 godine i kusur, nemam nikakve porive da shvrljam, dodushe nikada mi nije u zivotu palo na pamet da svrljam... valjda ja spadam u onu statisticku gresku/devijaciju...
Takođe; čak se i godina poklopila. :)

Meni je vernost jedna od komponenti poštenja, a poštenje je bitan deo mog vrednosnog sistema. Što bi rekli, nema laži nema prevare.

Za dugu vezu osim poštenja, iskrenosti i, naravno, ljubavi, jako je bitno umeti artikulisati emociju.

I, da, poželjno je da ako si kocka pristaneš da ideš do toga da budeš romboid ili pravogaonik, ali ne i da ako si kocka da se praviš da si krug ili trougao. Hoću reći, promene su neophodne, ali samo one promene koji ne narušavaju lični integritet.
Konkretan primer: ako uzmemo činjenicu da sam temperamentna, konstruktivno je da radim na sebi da što manje dozvoljavam nuspojave koje nosi taj temperament, dok bi bio potpun promašaj da pokušam da budem flegma.
jedan update i dodatna informacija,
evo vec pet godina, od toga 3 zivimo sticajem okolnosti u dve razlicite drzave (tri drzave i 1500km nas razdvaja a vidjamo se na svakih par meseci po nedelju, dve, nekad samo par dana) - ali, jos malo pa se selim kod njega). elem, ni pomislio o svrljanju :shmi:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by ::fy::

Mislim da "emotivno nestabilni" ljudi imaju frustracije zbog toga što nisu sposobni da održe kontakte sa ljudima duže od 24h (ma koliko neko pričao da nije isfrustriran i da on ne želi vezu, mislim da je to obična laž u koju si i oni sami počeli da veruju)...
Ima i tog, al i drugih stvari. Recimo nedostatak gajbe.
Kad se 10. put nađete s tipom u gradu samo na razgovoru i kafi, to može itekako da frustrira.

Da ga odvedete u neki park, hladno je uvek, osim leti.
A osim toga više nije ni tako bezbedno.
Kad čuje mda su izvukli dvojicu iz žbunja i pretukli ko volove, pomislim da je bolje i odreći se seksa.

A onda dobijete sledeći odgovor: - Ne bih voleo da te potpuno izgubim,
ali od kako izgubismo onu gajbu, koju smo koristili, ja se osećam frustrirano. Ko zna kad ćemo je sledeći put imati, a ja osećam neverovatnu želju za tipovima.
Zovu me neki novi s romea kod njih... bla bla bla...

Takav sam odgovor recimo ja dobio i potpuno ga razumem.

I da. Zavidim onima, koji imaju duge veze, ali ako su prave. Ako su čisto - sistem, da ne budem sam - onda je bezveze.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Treba od samog starta definisati cemu teze obe strane. Ako su obe za kratku vezu, nesto neobavezno (ono, ajd videcemo kako nam ide), to nekad moze biti 100 puta bolje iskustvo nego da si u vezi koja je ustvari ozbiljna, koja dugo traje, a gde nema ljubavi. A realno, sta je duga veza bez ljubavi??? NAVIKA, a to je najgore sto se u vezi moze javiti.

Parovi koji su dugo zajedno mi daju nadu, i ja tezim dugoj vezi i nadam se da ce uskoro naleteti...:backstab:
Korisnikov avatar
By Blady
Ne zavidim, bude mi drago... i bas sada gledam jednu vezu od osam godina, koju ima moja sestra i kako da mi ne bude drago.
Za to je potrebno sve.. kompromis, ulaganje...
Ma jako puno stvari, ali naravno i da se opustis i uzivas...
Da, svakako da bih volela...
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Campos_boy_20
Preduslov za vezu?

Hm...

-iskrenost
-postovanje
-vernost
-slicnost
-paznja
-poverenje
i jos dosta toga...

hemo, e si cuo!

:smeh:
sve ja to znam
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by Sixto

Da li zavidite poznanicima, prijateljima i svim ostalim koji imaju duze veze tipa 4-5 pa i vise godina zajedno!?
Na kraju krajeva da li bi vi voleli da ostvarite neku takvu i sta je za nju glavni preduslov?
Samo podlac može nekom nešto da ZAVIDI... Srećan sam kad vidim tako nešto, li u mom okruženju toga nema...
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ja sam za duge i ozbiljne. :vezan:
Slazem se da i takve veze imaju svojih mana, posebno kad predugo traju, ali nisam nikad bila u kratkoj, niti zelim da budem deo nekih kombinacija, rekreacija i slicno... :D
Ne zavidim drugima na tome sto uspevaju da je ostvare i mislim da u takvu vezu treba da se ulozi puno ljubavi, poverenja, strpljenja, razumevanja... sa obe strane da bi opstala i odrzala se.
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by Sixto

Da li zavidite poznanicima, prijateljima i svim ostalim koji imaju duze veze tipa 4-5 pa i vise godina zajedno!?
Na kraju krajeva da li bi vi voleli da ostvarite neku takvu i sta je za nju glavni preduslov?
Ne zavidim im. Svaka cast :)
Nesto i nemam puno takvih primera u okolini.

Nadam se da necu uci u vezu! :sudija: Ni kratku ni dugu...nije to za mene...

Kad ostarim, posveticu se humanitarnom radu i dosta mi je :dance:
Korisnikov avatar
By Galateja
Duge veze vs. kratkih? Najvažnije je da je veza funkcionalna, a manje je bitno hoće li trajati 6 meseci, 6 i li 60 godina.
By Hans
Sve je stvar kompromisa i čistih računa.
Korisnikov avatar
By blabla54380

Duge veze vs. kratkih? Najvažnije je da je veza funkcionalna, a manje je bitno hoće li trajati 6 meseci, 6 i li 60 godina.
izvini, a sta podrazumevas pod tim funkcionalna?

i ono kad jedan partner funkcionalno laze, pretvara se i vara drugog partnera?
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Ulix
Originally posted by Null

:up:
Nije li trajanje upravo znak funkcionalnosti?
pa ok, svako funkcioniše na razne načine, neko može da funkcioniše i u vezama u kojim ima varanja batinanja itd. ali in my book, veza funkcioniše dok si spokojan, dok osećaš da je sve ok. čim počnu crvi da grickaju znači da je počeo raspad i da će do pucanja doći kad tad. ok, to i tad ''funcioniše''(zajedno ste, jelte) dok se ne kažu goodbyes, ako tako posmatraš... al ja ne posmtram tako. :posmatrač:
By Ulix
Originally posted by Ulix
Originally posted by Null

:up:
Nije li trajanje upravo znak funkcionalnosti?
Nije zato sto je trajanje ponekad posledica prećutkivanja, loših kompromisa, straha i još n faktora.
Ali i to je način funkcionisanja. Ne naročito efikasan, ali recimo da može da bude nekakav pokazatelj značaja te veze - neka funkcioniše, pa makar i "nefunkcionalno", tj. neka veza opstane, pa makar bilo i teško i bolno, itd.
Korisnikov avatar
By Madonna
galateja :up: ja ću samo da up-ujem a ti piši :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!