Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

...ili je ovo opet neka Šaperova žvaka?

Ako je iskren, ako je ovo zaista nova osnova njegove politike i politike njegove stranke, možda i ima nade za Srbiju...

(1)

"Veoma važno je da identifikuju koje organizacije i ljudi su vršioci nasilja, ko su inspiratori nasilnika i koje ideje inspirišu nasilništvo kao ideju u našem društvu", poručio je Tadić.

"Vrhunski je nemoral da i oni koji štite nasilničke grupe i bore se protiv njihovih zabrana danas oplakuju žrtve koje su posledica stvaranja atmosfere nasilja u ovom društvu", istakao je Tadić.

http://www.politika.rs/rubrike/vesti-da ... je.lt.html

(2)

Korene nasilja, predsednik vidi u 90-im godinama.

"Vidim neprekinutu nit između nasilja koje se dešavalo devedesetih zverskih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, podrske štrajkovima Jedinice za specijalne operacije, političkog jezika koji je proizvodio bes prema takozvanim izdajnicima i stalnog traganja za neprijateljima u društvu", naveo je on.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=384179
Korisnikov avatar
By horus.
ne...

mislim da samo govori ono sto se od njega ocekuje da govori... jer satro, ne zivimo u mjanmarskoj uniji...
Korisnikov avatar
By blabla54380
o boze. sve u ovoj zemlji traje max 15 dana, posle sve kao da niceg nije bilo. podsetite se samo svih dogadjaja unazad nekoliko godina. potpisujem da ce se na francuza potpuno zaboraviti vec pocetkom novembra.

iskrene akcije se desavaju mimo burnih dogadjaja. da je zabrana obraza recimo usledila bez ikakvog konkretnog slucaja, onda bi mogli da kazemo da nije saperova zvaka.
By Simor
Čitav politički i teorijski kupleraj se godinama trudi da izbriše sve granice u Srbiji - upinjali su se da pokažu kako su antifašisti i fašisti onomad u Novom Sadu isto, kako su borci za ljudska prava i tzv. Druga Srbija izdajnici koji narušavaju bit srpskog društva, kako su pripadnici Jedinice za specijalne operacije heroji a ne banda, etc. Sve one paracrkvene, parabezbednosne i parapolitičke strukture koje ne dozvoljavaju da se Srbija izvuče iz blata u koje je duboko uglibljena, sve su one ovde pomenute. I meni je to jako važno.

Ovo je šansa. Ako zabrane neofašiste, ako urade ono što je najavio državni tužilac upravo posle sastanka sa Tadićem - da će se sprečiti organizovana okupljanja navijačkih grupa koje pred svaku utakmicu prave vanredno stanje u srpskim gradovima, ako zaista krenu da raskrinkavaju ulogu tajnih bezbednosnih službi, neformalnih političkih i crkvenih centara moći, onda možda i nastavimo tamo gde smo stali 12. marta 2003. godine kada je ubijen Zoran Đinđić.
Korisnikov avatar
By blabla54380
"paracrkvene" :smeh:

ja mislim da se ti lozis previse, a to je i cilj tadica i vlasti uopste da naloze narod. nista se nece promeniti zaista. najmanji je problem zabraniti obraz na papiru. wow. ono sto vidimo i ono sto znamo je vrh ledenog brega takvih struktura u samoj vlasti i podzemlju koje je povezano sa vlascu. rapidno brzo zaboravljamo dogadjaje. jedna afera zamenjuje drugu.
dokle god se ne ocistimo kriminala u drzavnom vrhu, dotle su ovo klasicne x puta vidjene magle. mislim, naravno da tadic nece izaci i reci, ja stvarno ne znam kako da se izborim sa obrazima.
By Simor
OK, evo jedan tekst sa "Peščanika" koji je napisao Žarko Korać. Potpisujem sve šta je čovek rekao i izražavam istu nadu koju i on izražava na kraju teksta, a sada se prebacujem u svoj mali lični eskapizam, pošto od previše bavljenja srbijanskom društvenom stvarnošću čovek može da ode u kurac.

:kgcs3:

http://www.pescanik.net/content/view/3739/1216/

Složena je ljudska priroda. Ponekad smrt jednog čoveka više dirne nego smrt hiljada ljudi. Upravo to se desilo u Srbiji, gde je divljačko ubistvo mladog Francuza Tatona izazvalo veoma snažnu reakciju javnosti. Ta ista javnost, koja gotovo ravnodušno posmatra svakodnevno nasilje u Srbiji, ovoga puta je reagovala besno i uplašeno. Čak su i političke stranke koje su u početku relativizovale ulično nasilje stavom - Otpor ili Obraz, sve je to isto - ustuknule. Uplašile su se da se oštrica gneva opravdano ne okrene protiv njih.

Ove stranke su imale dosta razloga za tu promenu stava. Upravo su one najodgovornije za sve što se desilo.

Kada je pre dvadeset godina Milošević inaugurisao svoju politiku „nacionalnog preporoda“, njena osnovna poruka je bila da je Srbija konačno našla vođu spremnog da upotrebi silu za ostvarenje toga cilja. Ostala je zapamćena njegova rečenica: „ni ratovi nisu isključeni u ostvarenju politickih ciljeva“. I tada je u potpunosti prihvaćena kultura nasilja kao nešto normalno. Ta kultura nažalost i dalje dominira u Srbiji.

Kako inače objasniti to što Vlada Srbije daje veliki novac i uz pomoć falsifikovane putne isprave izbavlja iz zatvora u SAD mladića, koji je u kafanskoj tuči drugome zadao udarce koji su ga bacili u komu. Kako objasniti to što taj siledžija postaje heroj u Srbiji i što ga dovode u parlament da ga prikažu. Kako objasniti to što je cela Srbija ispisana grafitima „Pravda za Uroša“, gde se cinično menjaju uloge žrtve i agresora, i onaj koji gura baklju u usta policajca postaje ugroženi pojedinac. Kako objasniti to što učesnici planirane Parade ponosa bivaju optuženi da „ugrožavaju javnost“, a svakodnevno dobijaju poruke u kojima im se preti linčom.

Kako to drugačije objasniti nego time da je na smrt premlaćeni Francuz zapravo žrtva još uvek dominirajućeg stava da je u borbi za političke i kvazi političke ciljeve sve dopušteno. Neofašističke organizacije koje terorišu javnost pokrivaju se nacionalnim parolama, koje su im ponudile „patriotske političke stranke“. Te organizacije u svom imenu imaju 1389. godinu ili, kao Obraz, ističu hrišćanske simbole. Navijači na utakmicama nose slike Mladića i Karadžica i skandiraju „Nož, žica, Srebrenica“. Sve to treba da ubedi javnost da su u pitanju borci za nacionalnu stvar, a ne siledžije i kriminalci. A zar nisu njihovi uzori „patriote“ iz bivših ratova, gde su preko noći lopovi i probisveti postajali heroji. Zar glorifikacija Ulemeka-Legije, pošto je osuđen za ubistvo premijera Đinđića, nije identičan stav.

I tako je Srbija postepeno odgajila svoje „cveće zla“! Dok su se političke stranke koje su neprekidno nametale ovaj sistem vrednosti povukle i tobož „evropeizirale“, njihova duhovna deca nastavila su terorisanje i premlaćivanje neistomišljenika. Ta deca su iskrenija. Ona doslovnije shvataju kulturu nasilja.

Siledžije koje su ubile Tatona na ulici Beograda samo su sledile svoje političke mentore i duhovne vođe. Za njih je „patriotski“ osvetiti se za bombardovanje Srbije ili za hašku presudu Šljivančaninu. Smrt na ulici Beograda je nastavak one iste smrti od snajpera na ulici opsednutog Sarajeva. Nema tu razlike, to je ubistvo nevinog u ime „velikog patriotskog cilja“. I javnost ne treba da se čudi – tamo gde je u centru politike bezobzirnost prema ljudskom životu, života zapravo nema. Nesrećni Taton pridružio se hiljadama nevinih žrtava iz proteklih ratova. Reakcija javnosti ovoga puta ipak budi nadu da je kultura nasilja na izmaku. Ova poslednja žrtva možda će nešto trajno promeniti u Srbiji. Naime, ovu smrt na ulici Beograda, ovoga puta niko se više nije usudio da opravda.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Simor
Ako je iskren, ako je ovo zaista nova osnova njegove politike i politike njegove stranke, možda i ima nade za Srbiju...
Ako je iskren (u šta ne verujem) i ako je odlučan (u šta još manje verujem) - onda će da ga ubiju i onda opet nadu za Srbiju treba tražiti na drugom mestu....

Za predsednika je krajnji kapacitet odlučnosti izbor samo ČETIRI glavna stuba spoljne politike.
Korisnikov avatar
By 2kune
Jedino da zamaše Sabljom... Nema drugog načina izgleda... :meduza:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Tadic is such a poser... i nista vise.

Ako njegove krajnje uopstene izjave mogu da se smatraju vodjenjem politike, onda ok, ja imam problem u glavi.
Korisnikov avatar
By .L O S T
ja njemu (vise) ne verujem nista... sve je do sad zajebao pa ...... cim opet bude pomislio na glasace vratice se na staro:barf:
Korisnikov avatar
By Mars
Primenjuješ princip strogosti na njemu.
By Hans
Originally posted by Sprinter
o boze. sve u ovoj zemlji traje max 15 dana, posle sve kao da niceg nije bilo. podsetite se samo svih dogadjaja unazad nekoliko godina. potpisujem da ce se na francuza potpuno zaboraviti vec pocetkom novembra.
Upravo. Da imaju nameru da se obračunaju sa nasilnicima, organizovali bi oni nešto poput hajke na Đinđićeve ubice, dan posle događaja. Po mom mišljenju su huligani gorući problem i jednostavno se mogu staviti u istu ravan sa bilo čime. Oni su kao nekakva hibridna biljka, nešto što samo od sebe raste a ne zalivate ga i pravo je čudo kako će jednog dana ta ista biljka početi da vam smeta kad krene da bocka sa svih strana...
Korisnikov avatar
By Mars
Korovska biljka?

Hibridna, korovska...ne slažem se da je samonikla.

Zlo seme palo na pogodno tle i negovano sa raznih strana.
Korisnikov avatar
By blabla_guy
ne verujem da se odredio...mislim da je ostao neodlucan kao i uvek sto je bio...nazalost

bilo bi super da se Ds konacno baci u konkretniju politiku i konkretnije akcije, a ne samo da obecavaju i kritikuju
Korisnikov avatar
By blabla54380
ma bre, znamo kako zavrsavaju svi oni koji se odrede i prestanu da budu neodlucni.
Korisnikov avatar
By blabla54380
kao djindjic. mozda cu morbidno da zvucim, ali mislim da je cinjenica da cemo znati da je tadic iskren ako popije metak.
Korisnikov avatar
By Creative
Da li se Boris Tadić konačno politički odredio...

On se politički uvek određuje par meseci pre izbora. Ali, na nesreću nikad konačno i nikad skroz.
JBG. Nikada on nije bio figura koja je odisala iskrenom inteligencijom. Ova koju mu ubrizgavaju samo ga stavlja kako neko reče u POZERE. Sve izgovoreno je klasična citpolazmatična žvaka (poluljigava, poluprozirna, želatinasta) kojoj ni sam B. ne veruje dok vežba pred ogledalom.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Sprinter
mislim da je cinjenica da cemo znati da je tadic iskren ako popije metak.
I onda postane heroj, veliki borac, najbolji predsednik bla, bla, blaaaa... :zev2:
Korisnikov avatar
By blabla54380
vrlo je zanimljivo da niko od politicara, odnosno stranki nije podrzao, a kamoli ucestvovao na skupu (ldp i ako jeste, ne racunam). nasilje je problem i tema koja se tice celog drustva, svih nas koji zivimo u ovoj zemlji nevezano za politicko opredeljenje. znaju da u periodu izborne kampanje ispiraju mozak ne skidajuci se sa televizije, organizujuci visokobudzetne mitinge i skupove sirom srbije (koje naravno mi placamo vecim delom). to znaju. a ne znaju, krvi im se napijem, da ucestvuju na ovakvom skupu.

za stranku selje ilica i one nedojebane fuksare aleksandre j. me i ne cudi, posto je selja ilic svojim ponasanjem (sutiranjem novinara, izjavama da je ok "kraduckati po malo" i "razbiti po koji prozor na amabasadama) dao primer mladima u ovoj zemlji. od DSS-a me isto ne cudi, posto se on ne ogradjuje od nasilja. dok su smradikali svojim ponasanjem u parlamentu takodje saopstili model prihvatljivog ponasanja. uopste taj seljacki blok politickih stranaka, sto rece canak, treba ustavom zabraniti i pohapsiti.

jel ovaj skup nije dostojan pojavljivanja, drage li nam pickice od predsednika, tadica? jel ovaj skup moze da ide ruku pod ruku sa skupovima poput podrske kasandri u zatvoru? toliko je beznacajan ovaj skup i ono sta imaju da kazu i mladi i stari na istom, da stranke ne vide interes da se angazuju na njemu. bedak. vise srece sledeci put.

zanimljio je isto i ponasanje medija. rts-u palo na pamet nije da eventualno prenosi uzivo skup jer je svakako bitnija 158. epizoda serije "porodicno blago". skup je pomenut u beogradskoj hronici na takav nacin, kao da se odvija performans na belefu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!