Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Volite li nasheg Pukovnika?

Obozhavam ga, milica moja! :love:
5
24%
Ne volim ga :(
16
76%
Korisnikov avatar
By unic0rn
(Pukovnik = Amfilohije ako neko nije znao)

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=112542

Teškom mukom i dugotrajnim pregovorima na majskom zasedanju Sabora formirana crkvena vlada, kako stvari stoje, raspašće se posle samo četiri održane sednice.

Kako tvrde dobro obavešteni izvori bliski Sinodu, nepomirljivi stavovi između patrijarhovog zamenika mitropolita Amfilohija i većine koju čine vladike Irinej Bački, Grigorije Hercegovački i Fotije Dalmatinski, posle niza svađa o gotovo svim stavovima, došli su do tačke sa koje, izgleda, nema povratka.
Na prekjuče održanoj sednici ova trojica su najavila da će podneti ostavke, čime će se nužno otvoriti pitanje vanrednog sabora.
Sinodska većina zamera Amfilohiju to što ne poštuje nijedan dogovor i sve važne odluke donosi samostalno mimo Sinoda, što čak ni patrijarh Pavle i njegov prethodnik German nisu nikada radili.

Naš izvor iz Patrijaršije kaže da se čaša prelila kada su članovi Sinoda saznali da Amfilohije zajedno sa vođstvom jedne niskorangirane parlamentarne stranke prvo pokušava da spreči ili odloži posetu ruskog predsednika Medvedeva, a kada to nije uspeo, da nametne šta će predsednik najveće zemlje na svetu da poruči Srbima tokom predstojeće posete. Na ovo su trojica vladika na prekjuče održanoj sednici oštro protestovali, ukazujući da Crkva ne sme da bude u službi nijedne političke opcije, bilo na vlasti ili u opoziciji, a naročito da dovodi u pitanje odnose Srbije sa najvećom pravoslavnom snagom.

Amfilohiju, pored ostalog, Sinod zamera što je u Patrijaršiji zaposlio celokupno rukovodstvo ultradesničarske NVO „Dveri“, čime dovodi javnost u zabludu da su stavovi ove organizacije stavovi srpskih vladika.

Obratiti pazhnju na boldovani deo.
Korisnikov avatar
By spliff
pukovnik tje ujskoro da bude marshal

ontopic: ne volem
Korisnikov avatar
By blabla54380
ma vazi. to sad oni hoce da se operu, a mi smo svi sisali vesla i sad cemo da mislimo kad amfilohija smene crkva ce biti blazena, nece se mesati u politiku, ponasati ovako ili onako. ovo su price za trece oko, a ne za blic.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by unic0rn
Na ovo su trojica vladika na prekjuče održanoj sednici oštro protestovali, ukazujući da Crkva ne sme da bude u službi nijedne političke opcije
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By ns.happy
kako god, i spc kao i srbija - jedan huligan sve drzi u saci.
By ...Sitnicava...
Da, čitala sam to jutros i delovalo je kao da je reč o nekom tvrdoglavom bosu u okviru narko-bande, a ne crkvi.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa crkva i funkcioniše kao mafija. rovare po politici iz potaje (a bogami i javno), imaju svoj interni sud na kom rešavaju unutrašnja pitanja, od državnog pravosuđa su de facto potpuno zaštićeni (a bogami i de jure, otkad je donesen onaj nesrećni zakon), imaju strogu hijerarhiju čije se nepoštovanje strogo kažnjava, imaju svoje ulične pse, imaju sto i jedan biznis za koji ne plaćaju porez, nit su dužni ikome da polažu (a bogami ni da izdaju) račune, reketare ljude koji se sa'ranjuju, krste i venčavaju (tu su one step ahead u odnosu na mafiju, jerbo trguju i životom i smrću), vozikaju se u fensi kolima sa zatamnjenim staklima... ak' se neko seti još nečega, nek dopiše. :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ontopic: pukovnika totalno obožavam nakon ovog poslednjeg istupa u "kuriru". ne pamtim kad sam se toliko smejala, smejala, smejala... a plakala bih. :luda:
By Simor
"Želja nam je samo jedna, da fašista više nema..."
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Sve je to ista kurva-banda :shrug:

Nas Amfilohije je gori od pape Benediktushe.....fala bogu pa nije izabran zvanicno za patrijarha...gde bi mu tek onda bio kraj :shrug:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ma meni je hit deo HTEO DA SPRECHI DOLAZAK MEDE U SRBIJU

eeeejjjjj!!

olinjali deda u haljini se bavi takvim stvarima i josh mu neko to dozvoljava

znachi uzas.....
Korisnikov avatar
By blabla54380
nemoj da si smesan. crkvi preti ozbiljan pad reputacije i amfilohije, kao personifikacija crkvenog bahatog ponasanja, je izabran da se zrtvujuci za ugled crkve skloni sa tog mesta, dok se naravno po pitanju crkve nista nece promeniti time.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma meni je hit deo HTEO DA SPRECHI DOLAZAK MEDE U SRBIJU

eeeejjjjj!!

olinjali deda u haljini se bavi takvim stvarima i josh mu neko to dozvoljava

znachi uzas.....
Sad si mi bukvalno uzeo reci iz tastature.

..

Uzas.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by media
Naš izvor iz Patrijaršije kaže da se čaša prelila kada su članovi Sinoda saznali da Amfilohije zajedno sa vođstvom jedne niskorangirane parlamentarne stranke prvo pokušava da spreči ili odloži posetu ruskog predsednika Medvedeva, a kada to nije uspeo, da nametne šta će predsednik najveće zemlje na svetu da poruči Srbima tokom predstojeće posete. Na ovo su trojica vladika na prekjuče održanoj sednici oštro protestovali, ukazujući da Crkva ne sme da bude u službi nijedne političke opcije, bilo na vlasti ili u opoziciji, a naročito da dovodi u pitanje odnose Srbije sa najvećom pravoslavnom snagom.

Amfilohiju, pored ostalog, Sinod zamera što je u Patrijaršiji zaposlio celokupno rukovodstvo ultradesničarske NVO „Dveri“, čime dovodi javnost u zabludu da su stavovi ove organizacije stavovi srpskih vladika.

Obratiti pazhnju na boldovani deo.
samo mi nije jasno shto bi to amfilohiju smetao Medvedev (zar nisu slichni?).
a, ono drugo Sinodovo zameranje, koje ide pored ostalog, bi zapravo trebalo da je prvo i pre svega, i to josh godinama i godinama pre vec bilo uradjeno.

elem, neka, neka..
Korisnikov avatar
By 2kune
ali... ali... ali... da nije Amfilohija Presveumešnog kako bi mi saznali tko stoji izad Dveri? :radosnice:
By RACABG

olinjali deda u haljini........

hteo si reci baba tetka u halljini ?
Korisnikov avatar
By KiWi
Nije da ga ne volim, ali Pahomije mi je oduvek bio draži ...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja bih sada povratio, ako ne zamerate...
Korisnikov avatar
By Mars
Otišli smo u qrac, da citiram jednu forumašicu.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by 2Q2Bstr8
Na ovo su trojica vladika na prekjuče održanoj sednici oštro protestovali, ukazujući da Crkva ne sme da bude u službi nijedne političke opcije
:pucaodsmeha:
Ona ne može biti u službi ni jedne opcije jer je sama dominantna politička opcija u Srbiji, tj. korigira sve ostale kada treba i zatreba. Zato je veoma oprezna kada nekome treba dati podršku. Poeni crkve ne stiču se lako. Izvesno je da svi moraju biti dobri sa crkvom. Crkva ne daje direktan feedback nego se samo namršti i potpali vatru a onda svi zaključuju oko čega i kako se crkva ljuti. Dakle crkva ima uticaj u svakoj vladi i funkcioniše kao jak sistem moći.

Zašto je to tako? Zato što u stvari ni jedna politička partija ne može biti dobra za crkvu dok do slovce ne sprovede Nikolajev antievropski i fundamentalistički politički projekt. Oni znaju šta hoće. Dakle, nije dovoljno biti konzervativan.

Sve što kaže Amfilohije ima direktne političke posledice. Nesumnjivo je kovladar Srbije.

Tako da mislim da je krajnje vreme da se Srbija proglasi verskom državom, da Amfilohije šutne Tadića iz njegove kancelarije i lepo se tamo smesti. Pa da rušimo režim.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Obozavam. On je osoba koja meni, kao strastvenoj blafemicarki i protivnici SPC uvek daje dovljno materijala da pokrepim svoje stavove (cak i kada sam ja svesna da serendam).
Ali kada sam videla ko mu preti da ce napustiti Sinod, htedoh da lupam glavom o tastaturu. Stvarno.
Osoba zvana Irinej je rasterivao umetnike iz centra Novog Sada, zabranio odrzavanje Zmajevih Decijih Igara kod spomenika JJ Zmaju, jer prave previse buke, zalagao se da se izmeste baste kafica koje su na gradskoj teritoriji, jer su preblizu njegovog kreveta. Isto tako, rasterao je pripadnike neke druge verske zajednice, koji su deci delili novogodisnje paketice, jos je nepoznato zasto.
Gospodin zvani Grigorije je bliski prijatelj Milorada Dodika, poseduje hotel i jos stosta u Trebinju (toliko o skromnosti danasnjih monaha), koristi crkvene sudove da se obracuna sa neistomisljenicima i ljudima koji o njemu ne pisu hvalospeve.

Rugale se serpe loncu da ima velika usta.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina
Ali kada sam videla ko mu preti da ce napustiti Sinod, htedoh da lupam glavom o tastaturu. Stvarno.
Osoba zvana Irinej je rasterivao umetnike iz centra Novog Sada, zabranio odrzavanje Zmajevih Decijih Igara kod spomenika JJ Zmaju, jer prave previse buke, zalagao se da se izmeste baste kafica koje su na gradskoj teritoriji, jer su preblizu njegovog kreveta. Isto tako, rasterao je pripadnike neke druge verske zajednice, koji su deci delili novogodisnje paketice, jos je nepoznato zasto.
Gospodin zvani Grigorije je bliski prijatelj Milorada Dodika, poseduje hotel i jos stosta u Trebinju (toliko o skromnosti danasnjih monaha), koristi crkvene sudove da se obracuna sa neistomisljenicima i ljudima koji o njemu ne pisu hvalospeve.

Rugale se serpe loncu da ima velika usta.
Upravo!
i, sve se "zavrshi" tako shto je irinej sav srecan i nabrekao demantovao da ima ikakvih podela. "ma, nema ljudi nikakvih podela, samo malo razlichita mishljenja, to je sve...."
divota....
Korisnikov avatar
By castor
@: Wilhelmina :up:

VolEm ga.
Uvek me bas dobro zasmeje + ne mogu da mrzim :lood: ljude
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne, ne volim ga.
ALI!- svi se nesto kunu u Pavla (Ptrijarha). Jeste on divan covek, bozji covek, ali ne mogu a da ne budem ljuta na njega jer je upravo zbog takve svoje prirode dozvolio sve sto se sada u SPC desava.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!