Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Nije priča o mojoj erekciji.

Čike, doduše zgodni momci mi dolaze da mi ga nameste (moj novi komp) e sada pošto će ga sklapati u mojoj kući...odmah do kreveta izlažu se opasnosti. Ali uprkos tome oni žele da mi ga nameste, elem...da li da zatražim od njih da mi prebace stvari sa starog harda (koji ima bad sectore) na novi. Tj, da li će oni po babski copy/paste uz detaljnu analizu foldera...ili će to nekakvom IT magijom biti prenešeno da ne ispadne 4 - Ralph Fucks Pierre.avi file corrupted unable to bla bla.... :smeh:

Ili samo da im zatražim da mi nataknu stari na novi pa ja sve to da prebacim?

Detaljno sam analizirao sajtove koji se bave ovom tematikom i obično sam se izgubio kod insertovanja booty(namerna greška) diskete.

Pošto zaista bi me mrzilo da ponovo treniram firefox da izgubim sve vuze fajlove i lozinke koje sam zaboravio....a tu su i igrice koje su teške...

Ili odma čim uđu da im kažem da moj kompjuter ima pedera za vlasnika...čisto da se ne šokiraju? Iskreno jebe se meni da li će se oni šokirati, ali bi mi bio bedak da mi ga ostave polu rasklopljenog sa sve crevcima i da pobegnu.

Šta bi ste vi radili da ste na mojem mestu?*

*[size=-10]TextPošto je ovo ipak zna se kakav forum, moram da pojasnim pitanje...Šta bi ste radili u vezi harda...a ne s mladićima koji znaju da potrefe pravu žicu?

[/size]
Korisnikov avatar
By andjela
prebaci sam. jako je mala verovatnoca da je bad sector bas na mestu gde je pohranjen video fajl.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by V I V I S E C T
dolaze da mi ga nameste ... Ali uprkos tome oni žele da mi ga nameste, elem...
Ili samo da im zatražim da mi nataknu... booty

*[size=-10]TextPošto je ovo ipak zna se kakav forum, moram da pojasnim pitanje...Šta bi ste radili u vezi harda...a ne s mladićima koji znaju da potrefe pravu žicu?

[/size]
kresnuo bih jednog od njih
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by andjela
prebaci sam. jako je mala verovatnoca da je bad sector bas na mestu gde je pohranjen video fajl.
Lako je tebi reći andjela, da imam tvoje IT znanje već bi napravio MicroVulva OS i pokrao čitavo žensko tržište od Microsofta.

Moje znanje se završava na tome da promenim napajanje i ventilator.

Originally posted by shut
Originally posted by V I V I S E C T
dolaze da mi ga nameste ... Ali uprkos tome oni žele da mi ga nameste, elem...
Ili samo da im zatražim da mi nataknu... booty

[/size]
kresnuo bih jednog od njih
Bar si iskren.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjela
lepo rečeno ...

A koje je potrebno znanje za copy-paste?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Method 1

1. Open the computer case and unscrew the hard drive from the computer that you will not be using to transfer the files.
2. Unplug the power, keyboard, mouse, etc. from the computer you will be using to transfer the files.
3. Open the case of the computer that you will be using to transfer the files.
4. With the hard drive you just took out in your hand, search the exterior for a diagram showing the different jumper settings for the modes.
5. On the rear of the hard drive, remove the jumper and fit it over the two pins that match the diagram for the 'Cable Select' or 'Slave' setting.
6. Find the wide cable that the hard drive in the computer case is connected to.
7. Connect this cable to the hard drive you have in your hand. The colored strip (usually red) should be on the side nearest the power connector.
8. Find a power connector that is not hooked into anything. It will usually have 4 female pins.
9. Plug the power connector into the power slot in the rear of the hard drive
10. Plug the power, monitor, keyboard, mouse, and anything else you unplugged back into the back of the case.
11. Turn on the computer.
12. The hard drive should be displayed in 'My Computer' as another drive if you are using Windows.
13. Drag & drop the files from one hard drive to the other.
14. Wait for the transfer to complete.

Method 2

1. Determine what type of harddrive you have. There are many interface variations, IDE, SATA, SCSI and they come in many varieties (some may not be possible by this method).
2.
USB 2.0 External Hard Drive Housing
USB 2.0 External Hard Drive Housing
If available: Purchase a USB 2.0 External Disk Housing that is suitable for your hard drive (See Image). In this example we have a good old IDE drive.
3. Ensure your drive is set to master or single drive, on IDE interfaces there is usually a small jumper. Consult your hard drive manual.
4. Open the case of the housing, plug in the drive power and data leads, note these are keyed. You can only put them in one way around. If you need to force it, you are probably wrong. Check and check again before doing up housing. The assembly varies but for the type shown there are two plastic runners that fit over the screw holes.
5. Plug the external power block into the housing and switch on the power. Note; for small notebook drives the housing usually gets its power from the USB lead.
6. Plug the USB lead into the housing.
7. Power up your PC and login if you have not already done so.
8. Plug the other end of the USB lead into your PC.
9. Wait for your system to find the USB device. If using Microsoft Windows, check in My Computer, you should find the device listed as a removable drive. It will have a drive letter, for example your PC's harddisk is usually C: and the CD/DVD drive D: so it may be shown as E: (Remember when finished, before removing click the safe to remove drive icon on the task bar near the clock). If using SuSE Linux check My Computer, although you might get a screen pop up with the device listed.
10. In My Computer open the drive to list its contents.
11. Open a second Windows Explorer window to find the data you wish to copy from. In SuSE Linux click on the blue house icon or open a Konqueror window and browse the directories to the data to be copied.
12. Copy the data to the external second drive

[edit] Tips

* If your aim is to make a complete copy of the drive in your PC, then there are software tools, such as Norton Ghost. Though for such activities you might consider a removable drive caddy, which runs on the internal data bus. Ensure that the drive you are copying to, has enough capacity. When making copies of a drive it is usual to choose a drive of the same size or larger.
* When copying data try doing it in small chunks, sometimes taking large blocks of data can cause systems to stall. So perhaps do a folder or directory at a time.

Kontam da je lakše da to odradim uz norton ghost....ima li neko iskustva? I da li isti može preneti SVE podatke s starog harda na novi?
Ili prvo treba da se instalira OS, hardveri pa tek onda? Pitam se jer hardveri nisu isti, u pitanju je novi komp...a ako ce norton ghost kopirati sve fajlove onda hoće li se windows zbuniti?
Korisnikov avatar
By Rei
Ja se ne bih igrao i rizikovao da napravim neprijatnu situaciju (ili neshto gore) zato shto me mrzi da prebacim podatke.. Zasuci rukave i odradi to sam, polako, instaliraj programe jedan po jedan i bice sve to ok.

Shto se tiche firefox podataka w/passwords, pogledaj ovaj link, za vuze dodushe nemam pojma..
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Hvala REI, nisam znao da je to moguće...sada mi je barem laknulo što se tiče firefox-a.
Tako da iako ne uspem da kloniram disk, barem neću morati da se mučim sa sajtovima.
Korisnikov avatar
By andjela
ako ti je to sistemski disk (onaj na kome je windows, c: particija onda je nebitno da prebacujes program files i windows folder i tako ces morati ponovo da instaliras windows i programe)

jedino ako imas neki program koji cuva neka tebi bitna podesavanja u svom folderu, recimo kod mene je namesteno da opera u svom folderu cuva moj profile folder, pa tako samo ponovo prekopiram operu kada reinstaliram sistem i imam sve isto podeseno
Korisnikov avatar
By CareBear
+1 da poslusas andjelu i da zaboravis ghostovanje. To ce samo da ti napravi haos.

Za sve igre za koje zelis da sacuvas progress mozes da izgooglas gde cuvaju profile/savegameove i da to posle reinstalacije prekopiras.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ma sve nešto razmišljam da nastavim da upotrebljavam ovaj hard a da novi samo bude prikačen za isti master/slave. Ali i to može biti problematično jer su mogući konflikti....*baca se na menjanje imena fajlova i foldera u Zeke skakuću 1,2,3...*
Korisnikov avatar
By CareBear
Bolje potrosi na jedno popodne na googlanje saveta kako sa sacuvas sve od podataka i jos 2-3-4 sata drugog popodneva da dignes sistem, nego da se patis. Sve i da ti se digne (sistem, posto majstori odu), imaces problema sa brzinom i stabilnoscu sistema. Bolje samo nakaci stari hard pored da iskopiras sve sta ti je bitno (filmovi, muzika, zeke, teletubbies), pa eventualno mozes i da probas koji programi od onih sa starog harda rade i da i njih prebacis.

Jel znas samo jel ti je stari hard PATA ili SATA, posto je novi sigurno SATA i ploca sigurno ima SATA, a ne mora da ima PATA kontroler? (PATA su ti oni siroki konektori sa sirokim, najcesce sivim, trakama, a SATA oni manji, "u G", sa uzim i cesto sarenim trakama)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by CareBear

Jel znas samo jel ti je stari hard PATA ili SATA, posto je novi sigurno SATA i ploca sigurno ima SATA, a ne mora da ima PATA kontroler? (PATA su ti oni siroki konektori sa sirokim, najcesce sivim, trakama, a SATA oni manji, "u G", sa uzim i cesto sarenim trakama)
Ima traku koja viri iz njega...znači PATA. Pa bio bi fazon da nema šanse da se prebace podatci... no svakako ću razgovarati s tim likovima barem jedno deset puta pre nego što mi uđu u kuću pa ću im napomenuti da se jebu ako nije moguće da se podatci prebace direktno.

Pošto sam u procesu objedinjavanja stvari sa sličnim stvarima na kompu iznenadio sam se koliko sam imao smeća na hardu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Rei
Ja se ne bih igrao i rizikovao da napravim neprijatnu situaciju (ili neshto gore) zato shto me mrzi da prebacim podatke.. Zasuci rukave i odradi to sam, polako, instaliraj programe jedan po jedan i bice sve to ok.

Shto se tiche firefox podataka w/passwords, pogledaj ovaj link, za vuze dodushe nemam pojma..
Uspelo je!

Šta bih ja radio bez tebe i anđele, hvala vam.
Korisnikov avatar
By Rei
:eya: aion u prodavnicama 25. sept :blenta:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prebaci sam... jbt, to cak i ja umem! :shtap:

:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!