Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By IriS
na kojoj paradi? :puzzle:

ne želim da razmišljam o tome. nek o tome misle oni koji bi da od ove države naprave demokratsku državu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Parada ce se odrzati uskoro, u to sam ubedjen.

Pisao sam vec na forumu da je jedna Amerikanka bila zabezeknuta kada je videla kako proslavljamo pobedu vaterpolista. Huligani se popeli na spomenik na Trgu Republike, pucali su izlozi i nikom nista. Policajci su samo pomagali momcima da sidju sa konja, nisu im nista rekli, niti su dobili kaznu.:wow:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Sunce
Kako se boriti?

strpljivo
inkluzija marginalizovanih grupa je spor i dugotrajan proces
ovde svi hoce promene preko noci pa i pederi

a ako govorish o nasilju uopste
ove generacije su izgubljene

u sledece se mozda nadam se bude i ulagalo

i nikog nece brinuti pitanja manjinskih grupa
dok se ne rese osnovna zivotna

e sad mozes reci da to i spada osnovna ljudska prava,
ali vecina tako trenutno ne mislii
i dobijacemo po njonji
sve dok se stvari u globalu ne poprave

sve u svemu ista prica vec duuuuugo
By Simor
Tako što se, za početak, delegitimiše kultura nasilja koja je dominantna u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Mars
Jao sunce moje...ti i tvoj pusti optimizam.

Jeste, održaće se. A Amelija je morala da doživi happy end i pun je svet takvih slučajeva oko nas...
Korisnikov avatar
By 2kune
Ima 2 samo načina:

1) nasiljem :cyborg:

2) zakonskim sredstvima :eu:

A tko bira - masturbira. :sesir:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by 2kune
1) nasiljem :cyborg:
Nasilje radja nasilje.

If blood will flow when flesh and steel are one
Drying in the colour of the evening sun
Tomorrow's rain will wash the stains away
But something in our minds will always stay
Perhaps this final act was meant
To clinch a lifetime's argument
That nothing comes from violence and nothing ever could
For all those born beneath an angry star
Lest we forget how fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are how fragile we are
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by arwen_evenstar
a ako govorish o nasilju uopste
ove generacije su izgubljene
u sledece se mozda nadam se bude i ulagalo
Ma kakvi ulagalo. Decu će svu da potrpaju u ogromna odeljenja (racionalizacija radnih mesta, navodno ima PREVIŠE nastavnika pa su odeljenja sa 29-30 đaka previše mala) gde nastavnik neće moći ni da usmeno ispita svakog ponaosob, a kamoli da porazgovara o nečemu što nije gradivo, a školski psiholog i pedagog će i dalje da tumače dečja prava u smislu "dete ima pravo da jednog dana bude gilipter i da se razvija u tom pravcu, tako da ga ne treba sputavati". Već imamo generacije koje su stasale na tom principu i odatle sve one priče o deci koja biju profesore i nikom ništa. Đilas lepo reče u Utisku nedelje kakva je situacija.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Neprestanim pritiscima da se primenjuju i sprovode vec postojeci jebeni Zakoni i stalnim tuzakanjem i pritiskanjem i ako treba i ucenjivanjem kao pozitvnim reinforserima na derishte zvano Srbija dok joj ne udje u glavu! sve to treba raditi na najvishim nivoima i onako kako i gde Srbiju najvishe svrbi i/ili boli, sve dok se ne opameti! sve isto vazi za svaku drugu zemlju sveta slichnu i/ili goru od Srbije.
shta drugo?
Korisnikov avatar
By Tot
Prvo treba imenovati nasilje. Jedna postratna država koja je nasilje negovala i još uvek ima problema da raskrinka ratne zločince jer se oni u narodnim glasački plodonosnim masama tretiraju kao heroji, takva država ima problem da imenuje konkretno nasilje.

Kada se smanji taj pritisak nataloženog fašistoidnog šljama opšta klima će biti povoljnija za smanjivanje mnogo suptilnijih vidova nasilja kojemu su pripadnici LGBT izloženi, vrsti građanskog nasilja koje je postojalo i bez nanosa ratova koje smo preživeli.

Prvo treba ubediti javnost da postojimo, i da kao takvi imamo prava na fizičku prisutnost i život ravnopravno sa drugima (upravo jedan takav pokušaj simboličkog rušenja ignorancije je propao činom zabrane parade).

Drugo je raditi puno na tome da bi javnost uopšte stekla elementarni utisak da smo ugroženi .

Svi problemi koje imamo proizilaze iz ove užasne ignorancije. Tvrdim da tih 75% ljudi koji su protiv gej osoba ne prihvata njihovo postojanje (samo u četiri zida), zato što jednostavno ne želi da oni postoje a zatim nema nikaku svest o tome da LGBT grupa ima bilo kakve probleme.

Ignorancija je temeljno nasilje koje se nad nama sprovodi.
Korisnikov avatar
By Mars
Kažite vi meni: gde ja da nađem optimizam za sve te akcije?

Religija, psihoterapija... Alkohol, kokain?

Pristajem na sve.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Mojih couple o' cents: u uskoj, koordinisanoj saradnji s strategijom GSA-e i svih njoj saveznih organizacija shto u Srbiji shto u inostranstvu.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Tot
Drugo je raditi puno na tome da bi javnost uopšte stekla elementarni utisak da smo ugroženi .

Svi problemi koje imamo proizilaze iz ove užasne ignorancije. Tvrdim da tih 75% ljudi koji su protiv gej osoba ne prihvata njihovo postojanje (samo u četiri zida), zato što jednostavno ne želi da oni postoje a zatim nema nikaku svest o tome da LGBT grupa ima bilo kakve probleme.

Ignorancija je temeljno nasilje koje se nad nama sprovodi.
ma ko da stekne? to ni pederi ne kapiraju
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Mars
Kažite vi meni: gde ja da nađem optimizam za sve te akcije?

Religija, psihoterapija... Alkohol, kokain?

Pristajem na sve.
Znaš kako, sad kad vidim da država pribegava zabrani svih skupova u centru grada, umesto da omogući nesmetano odvijanje svakog skupa koji nije nasilan i time promoviše kulturu tolerancije, kanda sam se jako sneveselio.

Ali generalno sam optimista jer su sve to potezi teških gubitnika. Njih vreme poražava čak i ovde u Srbiji; jer iako mentalno daleko od Evrope, geografski nije te ne može a da ne prima njene uticaje. Fakat je da je gejevima danas nešto bolje nego pre deset godina. To što im je bolje nije zaslužan ni jedan političar, stranka pa ni aktivista; to im je doneo duh vremena. Taj duh vremena radi za nas. U jednoj istorijskoj perspektivi to neće biti dugačak period mada gledano iz ugla pojedinca i njegovog životnog veka, možda hoće.
Korisnikov avatar
By Mars
Pod duhom vremena koji je išao na ruku i doveo do porasta kvaliteta života gay pojedinca i gay zajednice u Srbiji - podrazumevam isključivo internet i mobilnu telefoniju. Ništa više!

A uticaj Evrope koja je geografski bllizu se ograničava na anticiklonsku masu koja će se u toku dana sa severa proširiti na ostale delove zemlje (i eventualno pojedinačne odlaske u Peštu na seks, i kasnije ideje da i Beograd dobije gay saunu...) To je uticaj te bliske Evrope.

Srbija je danas pokazala da je iako udaljena više hiljada km - bliskija islamskim dzamahirijama nego evropskim vrednostima.

Predloge i savete za zalivanje i uzgoj slabašne biljčice zvane moj optimizam primam i dalje.
Korisnikov avatar
By deran
Pod duhom vremena koji je išao na ruku i doveo do porasta kvaliteta života gay pojedinca i gay zajednice u Srbiji - podrazumevam isključivo internet i mobilnu telefoniju. Ništa više!

A ti prestani da mi čitaš misli,pa prepisuješ ovde-taman sam ih otkucao :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by deran
A ti prestani da mi čitaš misli...
Kad bi to bilo tako lako... :D
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by nsBeckie
Nasilje radja nasilje.
:isus:
Korisnikov avatar
By Sunce
Jao sunce moje...ti i tvoj pusti optimizam.

Jeste, održaće se. A Amelija je morala da doživi happy end i pun je svet takvih slučajeva oko nas...
Odrzace se! Pod pritiskom NVO organizacija, UN ili vec nekoga, o gej pravima ce se vise pricati i poradice se na tome.
Amelijan!
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Tot
Ovo me je podsetilo na IUCN, the International Union for Conservation of Nature, prema kojoj se biljke i zivotinje mogu svrstavati u kategorije ugrozenosti. Postoje:

taksoni koji su iscezli
krajnje ugrozeni taksoni
ranjivi
oni kojima ne preti opasnost od iscezavanja
kategorija - bez dovoljno podataka

Slazem se sa Totom. Javnost prvo mora da (sa)zna da gej ljudi zive u Srbiji, da bismo iz kategorije (bez dovoljno podataka) presli u neku drugu.
Korisnikov avatar
By Mars
Odrzace se! Pod pritiskom NVO organizacija, UN ili vec nekoga, o gej pravima ce se vise pricati i poradice se na tome.
Amelijan!

Pa znaš kako....ajde onda da je ovako pred održavanje otkažu i SLEDEĆE GODINE, DA BI ONE TAMO godine - bila JOŠ BOLJA!

Ja mislim da tako treba da se uradi.

Ko moj drug koji godinama ne kupuje računar jer čeka da još malo padnu cene.

E, nisam ti reko. Razvela se Amelija. Nije im išlo. Načisto se promenila u braku, mnogo mu zvocala...on našo drugu, i tako....

:D

:kiss:
Korisnikov avatar
By Sunce
Nemoj pricati, nije valjda i abortirala! :giggle: Amelija u meni je ostala penzionerka, da znas. I lepo joj je - posmatra kako zivot tece, reka zivi, i tako...
Korisnikov avatar
By Mars
Ma šalim se. Jeste tako, ko što pričaš.

Zar to nije - čudesno?

(izvini, oprosti)

Korisnikov avatar
By Sunce
Jeste. Na toj temi si mi se popeo na stidnu dlacicu. Bio sam "mladjan-forumas-ja", pa sam sve ozbiljno shvatao!

I dobro, sta je cudesno u sudbini Amelije?

Vratimo se na temu, kako se boriti protiv nasilja?

Amelijama u nama.
Korisnikov avatar
By Mars
:smeh: Jao kad se samo setim. Drago mi je da i ti pamtiš.

:)

I Mars-prkos...
Korisnikov avatar
By Sunce
"Mars, ja sam tu da se zapitas sta je to cudesno u tvojoj sudbini. :saint: Coveka cine i odnosi - interakcije koje gradi sa drugim ljudima. Moji odnosi su bili cudesni: vratila sam klikercice cikici i to ga je toliko usrecilo da je plakao kao pickica; komsinici-pacenici sam napisala pismo umesto muza (prekrojila sam milijardu njegovih pisama u jedno moje-njegovo), samo da bi zena vaskrsla; svom ocu sam omogucila putovanja - poverovao je u coveculjka, a nije verovao meni, ma kako god; dekici sam omogucila da naslika pogled devojke. Cinila sam da se ljudi osecaju srecno, bravo za mene, ura, i to je bilo cudesno. Onda je mene nasao Metju Kasovic, i postidela sam se kao visibaba. Posle me je vozikao na biciklu, a sevili smo se danonocno. Cudesni neki orgazmi!"

Slika

Protiv nasilja - verovanjem u cuda!
Korisnikov avatar
By Mars
Jao, i još kad bi meni dala sad taj tvoj creme brulee koji se spremaš da napadneš...

Tačno bi I MENE usrećila i odmah bi zaboravio na hiljade tvojih drugarica, komšinica, prolaznica koje su u životu imale mnogo manje sreće od tebe...

Baš mi se jede.
Korisnikov avatar
By Sunce
"Izvoli, Mars! Nisam znala da te tako lako mogu usreciti. Cula sam da marises i palacinke. Ne pravi vise off-ove, izbacice nas sa teme. Pobogu, pa ja nisam nasilnica da me ovde smestas"

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Jao, Amelija...odličan ti je creme - nemoj posle da se žališ što ti je Matthew pustio stomak.

ON TOPIC! ON TOPIC!

DOMOVINA SE BRANI LEPOTOM

Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na svetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem

E, tako ja sa nasilnicima i nasiljem. A ako ne pomaže - tek onda BATINE!

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!