Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Ko vlada Srbijom iliti marginalije uz beslovesno raspaljivanje pohote muškog na muško i ženskog na žensko 02

Boris Tadić je predsednik, Mirko Cvetković je premijer, sve ostalo su sitnice
1
4%
Navijači i desničari, sve ostalo su sitnice
9
38%
Boris Tadić je navijač i desničar, Mirko Cvetković je navijač i desničar, sve ostalo su sitnice
6
25%
Izvinite, ne mogu da odgovorim na pitanje. Naime, u potrazi sam za stranim državljanima u Beogradu koje bih prebio jer sam se patriotski napalio
8
33%
Posle otkazivanja Povorke ponosa ja sam u dilemi ko zapravo vlada Srbijom.

Ako država ne može da zaštiti jednu društvenu grupu onda to znači da je ili nemoćna pred desničarima, navijačima i fašistima ili zapravo neće da učini ništa pošto je reprezent desničara, navijača i fašista.

Primera radi, zar nije zanimljivo da policija sada predlaže da se povorka održi na Ušću, a isti predlog nedavno su imali "Jugoslovenska vojska u otadžbini" i "Dveri srpske".
Korisnikov avatar
By nsBeckie
trebao si da stavis u anketu i opciju: Izvinite, ne mogu da odgovorim, u potrazi sam za nacinom kako da sto pre odem iz ove proklete zemlje...

inace, odgovorila sam: navijaci i desnicari

posto je drzava ustuknula pred njima, znaci da su oni stvarna vlast, i mogu da rade sta god im se prohte, bez da budu sankcionisani--to je barem poruka koju im drzava salje
By Simor
Originally posted by nsBeckie
trebao si da stavis u anketu i opciju: Izvinite, ne mogu da odgovorim, u potrazi sam za nacinom kako da sto pre odem iz ove proklete zemlje...
Ta opcija nije bitna. Ti si kao pripadnica LGBT nebitna, građanka drugog reda.
Korisnikov avatar
By Tot
Ili što reče Slobodan Vuksanović, otprilike "pa znate šta, sve što nije prirodno ili je delimično prirodno ne može biti podržano od strane društva". Jebite se sa zakonom o antidiskriminaciji itd. zna se kako se u Srbiji razmišlja.

Srpska vlada ovim činom odbija da jedan dan u godini zaštiti svoje građane i građanke, pripadnike diskriminisane manjine. Znamo da se posle parade ne bi ništa značajno promenilo, barem ne brzo, ali bi država simbolički, time što bi zaštitila diskriminisanu grupu, taj jedan dan u godini, dala na znanje toj grupi da barem načelno štiti i njihova prava i ravnopravnost.

Umesto toga, država direktno krši zakon, to jest usvojeni AD zakon kada pripadnicima LGBT predlaže karantiniranje. Ciganima, pederima i njihovim kućnim ljubimcima nije mesto tamo gde šetaju pristojni građani. Možete da se okupite ali na Ušću. Time smo dobili na znanje da smo i dalje gomila prokaženih i gubavaca. Svetu će se predočiti malo drugačija slika. Eto, procena bezbednosti je bila takva, ne možemo ih zaštititi; ali mi smo za ljudska prava. Zaista su nas vešto odjebali i zajebali!

Zaitsta sam očekivao više od ove vlade kada je u pitanju ravnopravnosr LGBT i zaista sam bio naivan!
Korisnikov avatar
By nsBeckie
ma treba podneti tuzbu protiv drzave--za krsenje zakona protiv diskriminacije, za nedozvoljavanje javnog okupljanja

cak i ako ne prodje tuzba i uspeju da se izvuku na to kao "mi smo hteli da se odrzi ali nije bilo bezbedno" (sto je smesno, jer su oni ti koji su trebali da garantuju bezbednost), ipak ce svi otici do vraga
By Simor
Da bi znali da li je država ispostava desničarskih i profašističkih organizacija ili ne, ključno je šta će se dešavati narednih dana.

To je jako lepo analizirao Dinko Gruhonjić, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine:
Pozivam policiju da postupi po naređenju, odnosno zakonu, i da zabrani takve organizacije, a da odgovorna lica uhapsi, jer kad bi to uradili - onda ne bi bilo problema ni oko održavanja parade ponosa, smatra on.

Gruhonjić navodi i da mu nije jasno zašto država toleriše fašističko vršljanje ulicama Srbije i apeluje na nadležne da izgrednike, koji su javno najavili fizički obračun s neistomišljenicima, preventivno strpa u pritvor.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=382258

U tom smislu, meni je obeshrabrujuća poruka ministarke pravde, poznate po aferi njenog učešća u Republičkoj izbornoj komisiji i naplaćivanja naknada za rad u komisiji:
Ona je navela da se vlada zalaže za apsolutnu ravnopravnost bilo kada su u pitanju verske sekte ili neke druge grupacije.

Ona je kazala i da će Ministarstvo preduzeti inicijativu u tom pravcu ukoliko se proceni da neke organizacije deluju protiv državnih interesa i bezbednosti.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=382289
Znači, prvo ministarku treba obavestiti da skup koji je otkazan nije bio verskog karaktera, ili je prosto ministarki teško da prevali preko usta seksualnu orijentaciju kao različitost i osnovu za ravnopravnost. Drugo, treba je obavestiti da je izraz "sekta" neprihvatljiv za državu u kojoj postoji ravnopravnost verskih zajednica.

Treće, ministarku treba podsetiti da danima stižu pretnje po bezbednost građana, pa ne mora puno da istražuje da bi psihopate pohapsili, zabranili i onemogućili da terorišu srpsko društvo.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Simor
ministarku treba podsetiti da danima stižu pretnje po bezbednost građana, pa ne mora puno da istražuje da bi psihopate pohapsili, zabranili i onemogućili da terorišu srpsko društvo.
slazem se, i interesuje me sta se desava sa ovim:
Koalicija protiv diskriminacije pozdravlja pozive na uzdržavanje od nasilja koje su proteklih dana uputili neki od najviših predstavnika vlasti u Srbiji. Izjava Republičkog Javnog tužioca Slobodana Radovanovića da će svako ko krši zakon biti procesuiran predstavlja prvu jasnu garanciju reakcije pravosudnih organa u slučaju pokušaja napada na učesnike Povorke ponosa. Međutim, Koalicija podseća sve državne organe da su pre dve nedelje usvojene izmene Krivičnog zakonika Srbije, kojima je značajno dopunjen član 387. koji se odnosi na rasnu i drugu diskriminaciju.

U svojoj izjavi televiziji B92, tužilac Radovanović je zatražio uzdržavanje od nasilja prema učesnicima Povorke ponosa i najavio krivične postupke protiv svih koji narušavaju javni red i mir. Međutim, pretnje organizacija „Obraz“, „SNP 1389“, „Naši“ i navijačkih grupa okarakterisao je kao „polemičke tonove“ i „oprečne stavove“ i zaključio nema potrebe da Tužilaštvo reaguje sve dok „ne nastupe posledice“.

Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Izmenama zakona koje su usvojene 31. avgusta ove godine, ovaj član je dopunjen stavom kojim se predviđa kazna od tri meseca do tri godine za svakog „ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva, izvršiti krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od četiri godine zatvora“. Sve dosadašnje pretenje iznete u medijima, ispisani grafiti u Beogradu i poruke na forumima već poznatih grupa, mogu se podvesti pod ovo krivično delo.

Istim izmenama ovog člana Krivičnog zakonika zabranjeno je svako širenje, činjenje dostupnim slika, tekstova i ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema grupama koje su zaštićene zbog svog ličnog svojstva. I za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Koalicija protiv diskriminacije očekuje od svih državnih organa, a pre svega od policije i tužilaštva da istu pažnju posvete pretnjama nasiljem koje se upućuju pre Povorke ponosa, koliko i eventualnim pokušajima ometanja skupa i napada na učesnike Povorke. Broj javno iznetih pretnji od strane poznatih počinilaca je dovoljan razlog za reakcije institucija, a Krivični zakonik se ne sme primenjivati samo u najtežim slučajevima, već uvek kada je prekršen.
By Simor
Koalicija protiv diskriminacije je u pravu, ali mi živimo u državi u kojoj je donet Antidiskriminacioni zakon, u državi u kojoj se u još nekim zakonskim tekstovima pominje zabrana diskriminacije osoba različite seksualne orijentacije, dakle u državi koja formalno štiti ljudska prava ali se diskriminacija gejeva i lezbejki svakoga dana nastavlja.

Nijedna utakmica nije otkazana zbog bezbednosnog rizika.

Nijedna profašistička organizacija nije zabranjena.

Nijedan medij nije kažnjen zbog širenja mržnje prema gejevima i lezbejkama.

Javno tužilaštvo je smatralo da ne treba da pokreće nikakvu istragu iako danima pljušte pretnje od strane fašista.

Bezbednost ovde ugrožava Povorka ponosa, ali ne i navijači, Obrazovci, 1389, Nacionalni stroj, Dveri srpske, Naši i slični.
Korisnikov avatar
By Lunja
Dzaba zakoni kada niko ne zeli da ih sprovede.

:pop:
Korisnikov avatar
By Tot

Nijedna utakmica nije otkazana zbog bezbednosnog rizika.
Vladi je jako stalo do javnog mira, do bezbednosti građana, hej! Oštar demarš iz francuske ambasade povodom teškog premlaćivanja gostujućih navijača im poručuje da se malo uozbilje pošto ni strane građane nisu u stanju da zaštite. Dakle, vidimo koliko vladu boli uvo za javnu bezbednost kada treba reagovati u sasvim redovnim situacijama. Javno tužilaštvo vidi da sa takvom vladom nema svrhe baviti se previše prevencijama fašističkih pretnji. Nema političke spremnosti ni volje.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Javno tužilaštvo je smatralo da ne treba da pokreće nikakvu istragu iako danima pljušte pretnje od strane fašista.
ma, to su pljuštali polemički tonovi. nisi ti to dobro razum'o.
By Galaxy
Originally posted by Lunja
Dzaba zakoni kada niko ne zeli da ih sprovede.
A sta je Djilas trubio celu nedelju u Utisku Nedelje...
"Zakoni postoje, samo se moraju sprovoditi... A nema razloga da to ne cinimo...
Ja sam spreman da to cinim... Vidite da to cinim... Zatvaram kladionice..."

Kad se setim tog zutog pedera kako od prvog dana govori da je to ok, ali on nije za to, ali povorka se moze odrzati, to je pravo gradjana.

Smrad je sve vreme znao, zajedno sa Dacicem i Tadicem kako ce ovo zavrsiti.
Samo su se postavljali korektno za javnost.

Cvetkovic je smesan, taj nema nikakvu funkciju na ovom svetu sem da trosi kiseonik. Sta Tadic kaze on to radi.

A najveca ljiga je bez konkurencije Dacic.
Ja ponavljam i ubedjen sam u to da od policije nema ko jaci u drzavi. To da ne mogu da obuzdaju par hiljada (ako i toliko) huligana je tako smesna prica, da mi se ni ne smeje.

ONI NE ZELE DA SE POVORKA ODRZI. ONI NE ZELE DA OBEZBEDE POVORKU.
Ove pickice nacionalisti who ever su im samo lep izgovor da to i ne urade.
Ne cudi me uopste da je vecina ovog pritiska koji je bio serviran bio u medjusobnom dogovoru.

Nazalost, lgtb populacija nema snage, volje, hrabrosti za odgovor ovom teroru.
Kako to biva na ovim prostorima, morace da nam dodje noz do glavne arterije ne bismo li reagovali.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Lepa Krepa

ma, to su pljuštali polemički tonovi. nisi ti to dobro razum'o.
lol
Korisnikov avatar
By unic0rn
grupa nekih ljudi, ko zna kojih.. jedan od njih je sigurno i pukovnik amfilohije itd...
By mythe
zaista je tuzno sto se Povorka ponosa nece odrzati, to je veliki udarac gay populaciji Srbije ali realno gledajuci, ruku na srce, bezbedonosno rizik je bio preveliki, kako za ucesnike skupa tako i za policiju. Policija jeste tu da stiti bezbednost svakog gradjanina, ali nije poenta da oni sluze za izivljavanje raznih profasistickih organizacija kao i da medju policajcima bude desetne povredjenih, pa mozda i nesto gore. Uzmimo za poredjenje slucaj od pre nekih mesec dana, kada je isto navijacima Slavije iz Praga bilo zabranjeno da se slobodno setaju po Beogradu (bilo zabranjeno i da svrate u Novi Sad), nego autobuse na stadion pa unutra i isto tako nazad. To je bilo najpre u interesu njihove vlastite sigurnosti, pa mislim da je i ova odluka Vlade Srbije najvise u interesu potencijalnih ucesnika Povorke ponosa, a i Beograda i Srbije jer se za koju sedmicu odlucuje o ukidanju viza pa bolje da se ne dogodi jos jedno nasilje na ulicama Beograda (nakon onog u cetvrtak) i da se ruzna slika posalje u svet. Bolje ne.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by mythe
jer se za koju sedmicu odlucuje o ukidanju viza pa bolje da se ne dogodi jos jedno nasilje na ulicama Beograda (nakon onog u cetvrtak) i da se ruzna slika posalje u svet. Bolje ne.
Ruzna slika se i ovim itekako salje u svet: Drzava kapitulirala pred nasiljem. Da, to je pravi nacin da se udje u EU, i da se dobije bezvizni rezim, i tako dalje. Stranci ce prosto sad da pohrle u Beograd i u Srbiju, posto tu ima tako mnogo divnih ljudi koji velichaju SAMO SRBSKE VREDNOSTI i koji ce na najmanji znak pohrliti da BIJU druge ljude.

Divna slika.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
zaista je tuzno sto se Povorka ponosa nece odrzati, to je veliki udarac gay populaciji
nije to veliki udarac "gay populaciji", to je veliki (auto)udarac državi, njenim zakonima, institucijama, građanima i građankama - barem onima koji ne drže da zakon treba da bude u topuzu iliti bejzbol palicama, bakljama, noževima i brendiranim-gillette-krompirima. udarena je sloboda okupljanja, mišljenja, izražavanja, informisanja i kamara drugih ljudskih prava, kao i ustavni poredak per se.
i da se ruzna slika posalje u svet. Bolje ne.
ružnija od ove?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by nsBeckie

Da, to je pravi nacin da se udje u EU, i da se dobije bezvizni rezim, i tako dalje.
da sam betting type, ponudila bih ovakvu opkladu - u šta da će vizni režim svejedno biti ukinut, da se "proces eu integracija" neće ni zakašljucnuti zbog svega ovoga i da se evropskoj uniji živo jebe da smisleno odreaguje na ovaj horor?
By Simor
Ma da! Jebeš ljudska prava tamo nekih pederčina i lezbejštura! Najvažnije je da Boris Tadić, uz medijsko sasluženje Dragana Đilasa, dobije svake izbore, bude večno na vlasti i ima svoj mali DS protektorat u ovoj balkanskoj prćiji.

Ne, kada bolje razmislim: zabrana Parade ponosa je prava Srbija. A mi smo budale koje su pomislile da su se stvari promenile i da zato što nas je podržalo pet glumaca i šest pevača živimo u demokratskoj građanskoj državi.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Lepa Krepa

nije to veliki udarac "gay populaciji", to je veliki (auto)udarac državi, njenim zakonima, institucijama, građanima i građankama
slazem se, al to mi vidimo tako.
ja sve vise verujem da nase vlade ( vasa i nasa) ustvari ne zele u EU. njima ovo odgovara.
nasa vlada na pr. uveliko maze oci ljudima za bolji zivot kada udjemo u EU, a paralelno gradski stadion naziva Arena Filip II.
nasi politicari su takvi oloshi da njima ne odgovara EU i njihove legislative. onda ne bi mogli da vladaju i kradu.
By Simor
Ne znam kako je u Makedoniji, ali u Srbiji je premijer Cvetković već rekao da će se sadašnja Vlada Srbiji pamtiti po viznoj liberalizaciji, čime nam je implicite poručio da što se tiče procesa pridruživanju EU to je to.

Da, vizna liberalizacija je gotova stvar i to je jedina stvar koju je ova Vlada uspela da odradi kada je u pitanju približavanje Srbije Evropskoj uniji (nema odblokiranog Prelaznog trgovinskog sporazuma, nema Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, nema kandidature za članstvo u EU i sl.).

Čak i njihovi medijski glasnogovornici kažu da je vizna liberalizacija tehničko pitanje i nema blage veze sa suštinskim menjanjem društva i pravila koja u tom društvu važe. (To dokazuje i ova Povorka - tehnički su odradili i doneli Antidiskriminacioni zakon, jer je to bio uslov za viznu liberalizaciju; suštinski, zabranjivanjem povorke i nereagovanjem na linč koji se u medijima i javnosti sprovodi nad gej ljudima dokazuju da ih menjanje karaktera društva savršeno ne interesuje).
Korisnikov avatar
By starsailor
pa isto je. sada i nasi pripremaju antidiskriminacioni zakon, dobijemo viznu liberalizaciju i oni su odradili svoje.
dalje nema. tako ce na 5 ili 10 godina donositi po jedan zakon i u sledecem veku ucicemo u EU :nesiguran:
By Simor
E moja starsailor, nije ni čudo da srpski fašisti kažu da je Makedonija zapadna Srbija.

:giggle:
By mythe
starsailor says "nasa vlada na pr. uveliko maze oci ljudima za bolji zivot kada udjemo u EU, a paralelno gradski stadion naziva Arena Filip II. "

prijatelju, tako se zovu stadioni i po EU, npr. u Amsterdam i Brussel, pa zasto ne bi moglo i u Srbiju, ne treba kritikovati sve i svasta a da ne znas neke stvari ;)

a sto se tice eventualne reakcije EU na otkazivanje Povorke Ponosa - wel, pa najpre bi bilo u redu da te iste zemlje preslisaju vlastite ambasadore koje vec dve godine unazad idu na gradsku slavu onog Markovica-Palme koji javno izjavljuje "homoseksualci su bolesni" i jos cinicno predlaze da se Povorka Ponosa "odlozi do 2150" - neka pitaju vlastite ambasadore sta traze u drustvu takvog coveka koji tim izjavama najgore diskrminise gay populacije i cije su izjave poptuno suprotne osnovnim nacelima na kojima se temelji Ustav i zakoni zemalja koje ti ambasadori predstavljaju
Korisnikov avatar
By starsailor
ja sam prijateljica i nisam iz Sr. I nas se zove Filip II Makedonski ;)
and u miss my point
Korisnikov avatar
By Galadriel
A mi smo budale koje su pomislile da su se stvari promenile i da zato što nas je podržalo pet glumaca i šest pevača živimo u demokratskoj građanskoj državi.
je je

"All animals are equal, but some animals are more equal than others"
Korisnikov avatar
By Vel boy
.....ali realno gledajuci, ruku na srce, bezbedonosno rizik je bio preveliki, kako za ucesnike skupa tako i za policiju. Policija jeste tu da stiti bezbednost svakog gradjanina, ali nije poenta da oni sluze za izivljavanje raznih profasistickih organizacija kao i da medju policajcima bude desetne povredjenih, pa mozda i nesto gore. Uzmimo za poredjenje slucaj od pre nekih mesec dana, kada je isto navijacima Slavije iz Praga bilo zabranjeno da se slobodno setaju po Beogradu (bilo zabranjeno i da svrate u Novi Sad), nego autobuse na stadion pa unutra i isto tako nazad. To je bilo najpre u interesu njihove vlastite sigurnosti, pa mislim da je i ova odluka Vlade Srbije najvise u interesu potencijalnih ucesnika Povorke ponosa, a i Beograda i Srbije jer se za koju sedmicu odlucuje o ukidanju viza pa bolje da se ne dogodi jos jedno nasilje na ulicama Beograda (nakon onog u cetvrtak) i da se ruzna slika posalje u svet. Bolje ne.
o, boze :roll:

policija je imala obavezu da vrshi preventivna hapshenja, a nije to namerno htela da radi da ne bi ispalo "kako ugadja pederima".

vizne olakshice? poshto je apsolutno dokazano da je gej populacija daleko najugrozenija u Srbiji od svih mogucih i nemogucih grupacija ljudi, mislim da bi u najmanju ruku bilo fer da se samo i jedino onda toj daleko najugrozenijoj populaciji u Srbiji ukinu vize za odlaske u zapadnu polovinu Evrope, Severnu Ameriku i slichno.
ta ne misli valjda Srbija da izvozi josh i obradovica, "nashe", 1389-u, delije, grobare u Evropu (k'o da se oni nisu vec nashetali ionako iovako.....)

dalje, to pitanje u vezi evropskih ambasadora koji hodochaste palmu, pa gospodine mythe ti si u toj Evropi i jesi li im postavio to pitanje? jesi li ti ishta konstruktivno ikad uradio, gospodine mythe?
By polarlicht4.1
Originally posted by Tot
Ili što reče Slobodan Vuksanović, otprilike "pa znate šta, sve što nije prirodno ili je delimično prirodno ne može biti podržano od strane društva".
Šta znači "delimično prirodno"? :nerd:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!