Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
mama,mama,hoces da mi kupis bicikl?
-ma ne dolazi u obzir!
-ali,mama,sva deca imaju bickl i vozice ga celo leto!
-ne zanima me!
-ali,mama,imao sam sve petice!
-slusaj,prvo to sto sva deca imaju bicikl i sto si imao sve petice me uopste ne interesuje. drugo,to sto zivim sa tvojim tatom ne znaci da treeba da me zoves mama!
-pa kako onda da te zovem?
-pa,zovi me....cika Zoki!

:smeh: :smeh: :smeh:
By Dragonite
Originally posted by just_me
Ja sam protiv toga da gay parovi usvajaju decu!
Zivimo u patrijahalnom konzervativnom drushtvu.
Dete odgajano u gay porodici ne bi imalo lepo detinjstvo jer bi ga na svakom koraq neko prozivao, vredjao i tukao.

Takodje mislim da gay osobe ne mogu biti privrzeni detetu kao hetero osobe.
Ali ti u prvom stavu nisi per se protiv usvajanja zbog nesposobnosti roditelja, već pružaš argument u prilog tome da bi kvalitet života takvog deteta bio loš zbog uticaja okoline.
Isti argument može da se koristi ukoliko se heteroseksualni par preseli iz Srbije u Kinu, a deca im budu tamo diskriminisana zbog drugačijih običaja i ličnih svojstava roditelja.

Ne slažem se sa drugim stavom. Hetero osobe nisu same po sebi privržene deci zbog svoje seksualne orijentacije više ili manje.
Korisnikov avatar
By hefestion
iskljucivo sam protiv toga da homoseksualni parovi usvajaju decu, iz nekoliko razloga: moralnih , etickih i pravnih. Takvo dete pre svega ne bi moglo da se razvije u normalnu licnost. Dete pre svega ima potrebu za oba roditelja, za majkom i za ocem. A u takvoj zajednici detetu bi nedostajao jedan roditelj. Dakle priroda je starija od svih nas i ona je tako odredila a covek (mi homoseksualci) ne bismo trebali ici protiv toga. Ja da sam dete nebi nikada voleo da zivim sa dva roditelja koji su istog pola. Ima li icega lepse od toga da se dete razvija u normalnoj , skladnoj porodici pored svog oca koji ga je zaceo i pored svoje majke koja ga je rodila. Pomalo konzervativno zvuci, ali neke tradicionalne vrednosti su jos uvek neprevazidjene
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by hefestion
iskljucivo sam protiv toga da homoseksualni parovi usvajaju decu, iz nekoliko razloga: moralnih , etickih i pravnih. Takvo dete pre svega ne bi moglo da se razvije u normalnu licnost. Dete pre svega ima potrebu za oba roditelja, za majkom i za ocem. A u takvoj zajednici detetu bi nedostajao jedan roditelj. Dakle priroda je starija od svih nas i ona je tako odredila a covek (mi homoseksualci) ne bismo trebali ici protiv toga. Ja da sam dete nebi nikada voleo da zivim sa dva roditelja koji su istog pola. Ima li icega lepse od toga da se dete razvija u normalnoj , skladnoj porodici pored svog oca koji ga je zaceo i pored svoje majke koja ga je rodila. Pomalo konzervativno zvuci, ali neke tradicionalne vrednosti su jos uvek neprevazidjene
Lichno, meni ideja da budem u gay braku, uopshte u braku je jeziva, josh da usvojim dete...neka hvala.
Ali postoje ljudi koji to zele. Deca se mogu razvijati normalno i u gay/lezbo brakovima, jedan dokaz za to je shto smo svi mi iz tzv. str8 brakova pa ipak nismo ono shto bi main stream nazvao normalni.
S druge strane deca koja su odgajana od strane samohranih roditelja nisu drugachija niti imaju vishe psihichkih problema nego deca odgajana od strane dva roditelja razlichitog pola.

Shto se tradicionalnih vrednosti tiche...
Postoje osobe koje same prave svoje vrednostne sisteme, i osobe koje to nisu u stanju chiniti pa kopiraju od drugih. Treba napomenuti da sadasnje tradicionalne vrednosti kojih si ti svestan imaju korene u socijalizmu i titoizmu. Kao takve obuhvataju jedan mizerno mali deo slovenske istorije. Shto dalje izuchavash istoriju videcesh da su vrednosti sve liberalnije.

Shto je drushtvo manje opterecno egzistencijalnim pitanjima i problemima to je drushtvo liberalnije.
Korisnikov avatar
By hefestion
otkud tebi takav zakljucak da ''tradicionalne vrednosti kojih sam ja svestan'' imaju korene u titoizmu i socijalizmu? Naprotiv, ja sam mislio na tradicionalne vrednosti uopste, pa i naseg naroda do sredine 20 stoleca. Jednostavno neke stvari su nespojive sa zdravim razumom. ja sam za najsire moguce slobode, tome svi stremimo, ali povezivati neke nespojive stvari - ne ide. ideal svih je najliberalnije drustvo sa svim mogucim najsirim spektrom sloboda. To podrazumeva i dozvoliti sklapanje brakova izmedju osoba istog pola, ali ta sloboda nije neogranicena. Takvi parovi mogli bi da odlucuju o svojoj licnoj sudbini, ali nikako o odgajanju jednog mladog bica koje treba da izraste u normalnu osobu. Svi znamo da je procedura usvajanja deteta u nasem pravnom sistemu veoma komplikovana a kakva bi tek bila ako bi se dozvolilo ovo o cemu mi sada pricamo? Daj mi reci neku zemlju u svetu gde je omoguceno homoseksualnim parovima da usvajaju decu? Jednostavno, priroda je jaca od nas. ubedjen sam da bi se kod takve dece stvorili odredjeni psiholoski poremecaji....licno sam protiv.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jedan od skorijih primera gde je dozvoljeno usvajanje dece jeste Izrael. http://www.gay-serbia.com/vesti/index.jsp#3076
Norveshka. http://www.gay-serbia.com/vesti/index.jsp#3078

Shto se psihichkih poremecija tiche. Trebash shvatiti da oni mogu biti pokrenuti mentalnim ili fizichkim maltretiranjem unutar porodice ili od strane drushtva. Znachi tvoja logika da ce deca odgajana u homoseksualnim zajednicama postati osobe s poremecajima zaista nema osnova. Jer uzmimo samo Srbiju za primer, 40% zena starijih od 30godina je na lekovima za smirenje. Zene koje su odrasle u patrijahalnim porodicama, koje su sasvim normalne pate od stresa koje trpe kako unutar porodice tako i u drushtvu. I ti se pozivash na mogucnost psihichkih poremecaja prouzrokovanim od strane homoseksualnih roditelja!?
Zao mi je shto ti bushim balon, ali get real.

Deci je potrebna ljubav, nekada je dobijaju od bioloshkih roditelja nekada od ochuha ili maceha. Ljubav nema boju, miris, ukus, oblik. Ona nije vezana za brak, pol ili rod. I kao takva moze biti pruzena svima. Zbog chega je ochinska ili majchinska ljubav prema usvojenoj deci inferiornija od ljubavi obichnih porodica?
Dok ti smislish odgovor. Ja cu ti objasniti zashto je superiornija.

Odluka o usvajanju nije cef. Ona se analizira mesecima, nekada i godinama. I osobe koje se odluche na taj korak su zrele za roditelje.
Moj otac koji se blizi 6-oj deceniji zivota i dalje nije zreo da bude roditelj. Zalosno ali istinito. Mnogo zalosnija chinjenica shto nije jedini, daleko od toga on je jedan kap u moru osoba koje su se ozenili i poudavali bez trunke razmishljanja.
Korisnikov avatar
By hefestion
ok. Vidim da si intelektualno superiorniji od mene, ali nema veze. Takvi zakoni koji ce omoguciti sve ovo o cemu pricamo nikada nece ni proci skupstinsku proceduru usvajanja jer ovo je zemlja Srbija. A sto se tice roditelja i jednog i drugog mogu reci da i moj otac je samo otac na papiru ali ne i u pravom smislu te reci, te otuda mozda i lezi ovoliko moje jako zalaganje za oba roditelja, majku i oca. Onaj ko nesto nema on za tim cezne, tako da cu malo "olabaviti" svoj stav, mada se meni licno vise svidja jedan roditelj muskog pola a drugi roditelj zenskog. Ovako....dete ce uvek biti predmet ismejavanja, okolina ce prezirati takve roditelje...ma cela nam je Srbija jedna selendra
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ovako....dete ce uvek biti predmet ismejavanja, okolina ce prezirati takve roditelje...ma cela nam je Srbija jedna selendra
Nikad je uzasno velika kolichina vremena. Pogledajmo samo odnos izmedju crnaca (afro-amerikanaca) i belaca u USA. Pre 50godina bio je taboo da se crnac ozeni belkinjom. Sada je to sasvim normalna pojava.
Promene u drushtvima mogu biti revolucionarne ili pak evolutivne prirode. Srpsko drushtvo se menja i vremenom osude GLBTT osoba ce prestati, mozda ce vecini trebati malo vishe vremena, ali ja jesam optimista po ovom pitanju.
Kada opshta kultura gradjana bude na nivou da svaka rech izgovorena u drushtvu (ne intelektualaca nego obichnih seljaka) koja je pezorativna, rasistichka, shovinistichka ili homofobichna bude osudjena od strane prisutnih. Tek tada se mozemo pocheti zvati kulturnim drushtvom. Do tada, ce mnogo vode Tisom proci, ali buducnost se kroji u sadasnjosti.
Korisnikov avatar
By hefestion
moguce, ja licno bih voleo da se ostvari sve to o cemu pricas, ali ja to necu docekati, mozda za jedno 1oo godina....
By Dragonite
Originally posted by Wh1t3 Tra$h

Lichno, meni ideja da budem u gay braku, uopshte u braku je jeziva, josh da usvojim dete...neka hvala.
Ali postoje ljudi koji to zele. Deca se mogu razvijati normalno i u gay/lezbo brakovima, jedan dokaz za to je shto smo svi mi iz tzv. str8 brakova pa ipak nismo ono shto bi main stream nazvao normalni.
S druge strane deca koja su odgajana od strane samohranih roditelja nisu drugachija niti imaju vishe psihichkih problema nego deca odgajana od strane dva roditelja razlichitog pola.
:up:

Čak su u USA i Holandiji rađena i istraživanja na datu temu (da li deca istopolnih roditelja imaju normalan razvoj u odnosu na decu hetero roditelja) i nije nađen dokaz u prilog tvrdnji da imaju poremećen razvoj. Štaviše, obično istraživači izjavljuju da takva deca imaju više pažnje i ljubavi, kao i razgovora i razumevanja od strane roditelja (istog pola), no još niko nije dokazivao tu tezu.
Originally posted by Wh1t3 Tra$h

Deci je potrebna ljubav, nekada je dobijaju od bioloshkih roditelja nekada od ochuha ili maceha. Ljubav nema boju, miris, ukus, oblik. Ona nije vezana za brak, pol ili rod. I kao takva moze biti pruzena svima. Zbog chega je ochinska ili majchinska ljubav prema usvojenoj deci inferiornija od ljubavi obichnih porodica?
Dok ti smislish odgovor. Ja cu ti objasniti zashto je superiornija.

Odluka o usvajanju nije cef. Ona se analizira mesecima, nekada i godinama. I osobe koje se odluche na taj korak su zrele za roditelje.
Moj otac koji se blizi 6-oj deceniji zivota i dalje nije zreo da bude roditelj. Zalosno ali istinito. Mnogo zalosnija chinjenica shto nije jedini, daleko od toga on je jedan kap u moru osoba koje su se ozenili i poudavali bez trunke razmishljanja.
Svaka ti se pozlatila.
otkud tebi takav zakljucak da ''tradicionalne vrednosti kojih sam ja svestan'' imaju korene u titoizmu i socijalizmu? Naprotiv, ja sam mislio na tradicionalne vrednosti uopste, pa i naseg naroda do sredine 20 stoleca. Jednostavno neke stvari su nespojive sa zdravim razumom. ja sam za najsire moguce slobode, tome svi stremimo, ali povezivati neke nespojive stvari - ne ide. ideal svih je najliberalnije drustvo sa svim mogucim najsirim spektrom sloboda. To podrazumeva i dozvoliti sklapanje brakova izmedju osoba istog pola, ali ta sloboda nije neogranicena. Takvi parovi mogli bi da odlucuju o svojoj licnoj sudbini, ali nikako o odgajanju jednog mladog bica koje treba da izraste u normalnu osobu.
Shodno tome, moji roditelji su nesposobni da odlučuju o sudbini mene (bili i ostali) jer sam nenormalan? Pri čemu su moji roditelji hetero.

Imaš užasnu grešku u logici.
Svi znamo da je procedura usvajanja deteta u nasem pravnom sistemu veoma komplikovana a kakva bi tek bila ako bi se dozvolilo ovo o cemu mi sada pricamo? Daj mi reci neku zemlju u svetu gde je omoguceno homoseksualnim parovima da usvajaju decu? Jednostavno, priroda je jaca od nas. ubedjen sam da bi se kod takve dece stvorili odredjeni psiholoski poremecaji....licno sam protiv.
Klik ovde

Španija - izrazito katolička zemlja. Izmislili inkviziciju i bili pod diktaturom do '75. A vidi ih danas.

:doh:
Korisnikov avatar
By Ralph Wiggum
Mislim da su pitanje tipa Gay roditelj - dobar ili los glupa.Pre svega sve osobe su posebne nevezano da li su gay ili ne, tako da grupisanje miliona razlicitih ljudi u jednu grupu samo na osnovu seksualne orijentacije i donosenje odluka oko ovako bitne stvari samo na osnovu toga da li si gay ili ne je glupo i nepravedno.Treba da postoji odredjen kriterijum na osnovu koga se dozvoljava usvajanje deteta koji ce vaziti za SVE osim ukoliko naravno neki roditelj koji daje dete na usvajanje nije izrazito izjavio da njegovo dete moze samo heteroseksualna osoba da usvoji, sve ostalo, in my opinion, je nepravedno i ugrozavanje trenutne manjine(gay osoba) od strane vecine.
Korisnikov avatar
By Oximoron
ja bih podrzao gej brakove i ne samo podrzao nego i konzumirao, ali drzava je primitivna i zaostala od turcizma i nama gejevima ne garantuje nikakva prava.
Korisnikov avatar
By neny
ja bi podrzao zakon kojim bi istopolni parovi mogli da usvajaju decu.zasto?
zato sto bi se time suzbila diskriminacija po sexualnoj orjentacijji,jer detetu je najvaznije da zivi okruzeno ljubavlju,mirom,a kog su pola roditelji ili roitelj je nebirno.kolko samo ima hetero parova,koji imaju problem sa alkoholizmom,prebijaju dete,a drzava tu ne vidi nista lose jer to je zaboga hetero par,"ce;ija drustva".najvise mrzim to pravljenje dece kurcem i pickom ,a ne mozgom.

i prestanite dsa zaostalost srbije pravdate turcima i istokom,turska ima mirnu gej paradu bez ijedne kapi krvi,a izrael je vec dostigao i do legalizacije usvajanja dece.
Korisnikov avatar
By Val
Mislish tata nekom gay-u ili...? :nerd:

:smeh: Mali, pozdravi mamu! :D

Zbog chega bi gay-roditelj bio bolji ili loshiji od str8 ?
Korisnikov avatar
By Danceboy
Gej osobe treba da imaju pravo na starateljstvo o deci, bas kao i na brakove. :zastava:
Korisnikov avatar
By Primeval
Meni su svi rekli da bih bio odličan tata jednog dana. :zen: Samo što ovaj... Ono, am... Pa...
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
Lez i gay osobe mogu biti i dobri i losi roditelji,zavisi od osobe.

@ Magnovey-i ja mislim da ces biti divan tata
Korisnikov avatar
By Primeval
Originally posted by MILENA-otrovnica
O pa hvala. :sweet: Mada pre će biti "mama" pošto volim kuhinju, sve
mora da mi bude tip top, uvek vodim računa o svemu, jako sam popustljiv
itd itd...
Btw sviđa mi se tvoj avatar! :)
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
Originally posted by Magnovey
Originally posted by MILENA-otrovnica
O pa hvala. :sweet: Mada pre će biti "mama" pošto volim kuhinju, sve
mora da mi bude tip top, uvek vodim računa o svemu, jako sam popustljiv
itd itd...
Btw sviđa mi se tvoj avatar! :)
Ma,bices najbolja "mama". :carica:

Avatar je Dulce Maria,jedna meksicka pevacica i glumica.
Korisnikov avatar
By Primeval
Originally posted by MILENA-otrovnicaAvatar je Dulce Maria,jedna meksicka pevacica i glumica.
E znam za nju. Zato sam i rekao da mi se sviđa. :) Iz Rebelde a? Meni se sviđa
i ona druga. Mislim da se zove Mia ili tako nešto... Slatke su obe! :)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by ivorr
nema sumnje da bih dva muskarca ili dvije zene i u nasim sredinama drugacije odgojili svoje djete.... ja bih svoje dijete odgajao kako su moji roditelji odgojili mene.... nisu oni krivi sto sam ja odabrao ovaj put i sto mi se svidjaju decki....
znaci homosksualizam je stvar izbora after all :novinar:
Korisnikov avatar
By Srklet
genijalan treš:
Vidim da si intelektualno superiorniji od mene, ali nema veze.
:lol:
Korisnikov avatar
By Cvećka
Mislim da cinjenica da li je neko dobar ili los roditelj nema veze sa time da li je gay ili str8. To ima veze sa onim kako podignes to dete i kakve mu vrednosti usadis.I sami smo svedoci toga kako deca koja rastu u onim ''normalnim'' porodicama mogu da budu jako losi ljudi i da od svoje dece naprave jos gore ljude i opet mogu da napravi jako dobre osobe.
Znam ljude koji poticu iz oba ''modela'' porodice i ima ih i dobrih i losih.
By Stephen Dedalus
Ne vidjeh temu koja se eksplicitno odnosi na "gay roditelje", bez ovih epiteta krajnosti (dobar, loš, itd). Tako da ću dati stav na tu temu napisati ovdje. Prvo, ovo pitanje ne treba simplificirati i svoditi ga na ono šturo "za i protiv". Ako gledamo esencijalistički ja sam za usvajanje djece. Međutim, ako pogledamo specifične kontekste i različite kulture i države, onda se stvari komplikuju. Mislim da je večina kultura nezrela za takvu pojavu. Djeca gay roditelja bi npr. u trenutnim balkanskim kulturama mogla biti žrtve maltretiranja, izrugivanja od strane konzervativne sredine i tako bi njihovo djetinjstvo bilo obilježeno traumom. Mislim da prvo treba doći do stanja kulture u kojem će ovakva pojava biti neprimjetna. Potrebno je mnogo toga učiniti na osvještavanju, pa tek onda se boriti za gej roditeljstvo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!