Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Vanredna kontrola ispravnosti aviona „Jata" je završena, a rezultati bi trebalo da budu izneti danas prvo na Komitetu za sigurnost letenja, posle čega će i javnost o tome biti obaveštena.
Povod za vanrednu kontrolu „Jatovih" letelica bio je propust zabeležen 14. avgusta na liniji Krit-Kos-Beograd, kada je na levom panelu „boinga" popustilo pet od 30 šrafova. PR menadžer „Jat ervejza" Željka Stojanović naglašava da niko u ovoj kompaniji nije rekao da je otpadanje šrafova na krilu aviona normalna pojava, ali objašnjava da je činjenica da ponekad tokom leta dolazi do sličnih stvari.

- Do toga dolazi zbog strukture i prirode spoja na krilima. Ali, od dana kad smo saznali za pomenuti slučaj, „Jat" je promenio proceduru održavanja i uveo poseban zahtev za pregled gornjih površina aviona na dnevnom pregledu. To do sada nije bila praksa, jer nedostatak ili nekoliko olabavljenih šrafova ne može da utiče na sigurnost i bezbednost leta. Ipak, sada smo dnevnim pregledom panela dodatno obezbedili naše avione - objasnila je Stojanovićeva.

Pre dva dana, međutim, otkazala je i elektronika na letu za Podgoricu, pa se avion vratio na beogradski aerodrom. Na pregledu u hangaru „Jat tehnike" ispostavilo se da je signalna lampica na instrument tabli dala pogrešnu indikaciju, pa je ovaj nedostatak otklonjen, a avion ubrzo vraćen u saobraćaj.
Trenutno „Jat" ima flotu od 12 operativnih i četiri aviona na radovima. Prosečna njihova starost je 21 godina.
Korisnikov avatar
By NewYorker
Do sad nisam leteo, pa me JAT slabo interesuje.
Mrzi me i da citam ceo uvodni post.

Jer interesuje me nesto drugo :lukavi: -
off: Zvezdas, jesu li tvoje noge na tom avataru? :shmi:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Pa, pitam onako... :D
Bio bih zahvalan ako bih ih mogao videti cele... Cini se da su to dobre noge... (ali ne mogu da garantujem
ovako, iz ove perspektive ;) )
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Pa ono ne zalim se. Nego, ne skrnavi mi temu. :lol:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Dobro de, samo pitam. :nesiguran:
Jedan offtopic manje vise, i ovako ti je tema o JATu :neznam:
Korisnikov avatar
By Dominion
jatovi avioni su isti kao i jatove stjuardese i piloti - ocvali. sve se raspada, ljusti se farba, korozija na sve strane...a ni avioni nisu nista bolji. stjuardesama dobro dodju ona kolica za hranu/shopping umesto hodalice, a za pilota se svaki put pitash oce li ga raspaliti infarkt onako zadriglog, debelog i matorog usred leta.

zato i izbegavam more preko domacih agencija jer lete carter jatovim avionima. samo lufthansa i star alliance.
Korisnikov avatar
By NewYorker
Originally posted by Dominion
jatovi avioni su isti kao i jatove stjuardese i piloti - ocvali. sve se raspada, ljusti se farba, korozija na sve strane...a ni avioni nisu nista bolji. stjuardesama dobro dodju ona kolica za hranu/shopping umesto hodalice, a za pilota se svaki put pitash oce li ga raspaliti infarkt onako zadriglog, debelog i matorog usred leta.

zato i izbegavam more preko domacih agencija jer lete carter jatovim avionima. samo lufthansa i star alliance.
E nemoj tako. U prethodnom stanu, komsija pored je bio JAT-ov pilot, i sve je bio samo ne ocajan :leviathan: 1.90 i nesto, kad korakne :bale:

Nadam se da ovo nije offtopic, vezan je za JAT :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Combo
Muka mi je od njihovih objašnjenja, obrazloženja, cifara, statistike, BEZUPORIŠNE priče o NAJBOLJIM pilotima na svetu.

Ua smrdljivi JAT, ua monopolizam!
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by NewYorker

E nemoj tako. U prethodnom stanu, komsija pored je bio JAT-ov pilot, i sve je bio samo ne ocajan :leviathan: 1.90 i nesto, kad korakne :bale:

pilot ili kopilot? primetio sa da su poceli da osvezavaju flotu sa mladjim kopilotima? ili je bio stjuar(t) litl pa se kurchio da je pilot :P
Korisnikov avatar
By deran
I što više ne menjaju ime-kakav JAT više...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Combo
Zato što Dušan Savić i Đule Van Gog ne umeju da kažu nijedan airways.

A i SAT glupo zvuči...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by deran
I što više ne menjaju ime-kakav JAT više... :cowboy:
Može u ĕ... :trep:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Originally posted by Dominion
Originally posted by NewYorker

pilot ili kopilot? primetio sa da su poceli da osvezavaju flotu sa mladjim kopilotima? ili je bio stjuar(t) litl pa se kurchio da je pilot :P
Pa, rekao je da je pilot. A meni bilo tesko da mu poverujem :lol:
Ima nekih 30ak, valjda moze da bude pilot sa toliko godina.
Pricao je i pricao, a ja samo "aha" :bale:

Ma i ako je kopilot, koga briga, :fuckbed: mu ne gine
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Combo
Zato što Dušan Savić i Đule Van Gog ne umeju da kažu nijedan airways.

A i SAT glupo zvuči...
Pa može Serbia Airways...
Korisnikov avatar
By Delete
Zasto bi ga menjali? I u drugim drzavama postoje mnogobrojne aviokompanije koje nemaju veze sa nazivom drzave? Ne mora kod nas bas sve da nosi odrednicu srpskog? :bljak:

ont: To zbog cega se digla velika medijska hajka oko JATa nije alarmantan pokazatelj da letovi Jatovim avionima nisu bezbedni. Naprotiv, letete avionima drugih avioprevoznika (koji su kod nas i samo kod nas cenjeniji u odnosu na JAT) su daleko neispravniji i nesigurniji, sa slabijim tehnickim kontrolama.
Moje zamerke Jatu su neke druge prirode, ali avaj, ovo nije tema o tome.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Hm... posledni let... prosle godine... mini aviJonom Jatovim je bilo horor iskustvo.

Kao najgori onaj raspad bus, sa krilima!

I kada smo sleteli na zeljenu destinaciju, pored nas je bio aviJon hrvatske kompanije istih dimenzija, samo je izgledao 100 puta novije i ocuvanije.
By wilmott
@Delete
Na koje avioprevoznike mislis?
Korisnikov avatar
By antibiotic
neeeee... ne treba menjati. JAT zvuci jako orginalno. Mnogo bolje nego aerodrom Nikola Tesla (trt!) - Surcin mi se mnogo vise svidjao.
Bilo bi steta promeniti u nesto srednje zalosno/kompromisno i da nam neko drugi ugrabi JAT.
Korisnikov avatar
By Combo
To valjda da stranci kada slete prvo padnu u nesvest od spoznaje da je Tesla naš, kad ugledaju spomenik... Onaj jednocifreni procenat koji zna za njega.

A JAT...pa i to što kažete. Eno palata Albanija stoji tamo i dalje, pa šta...Sedam puta menjali nazive nekih ulica, ali ne i to.

Ne znam samo da li je taj akronim postao zvanični naziv kompanije ILI se u dokumentima razlaže na "jugoslovenski aero transport", hm...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Leon Walras
@Delete
Na koje avioprevoznike mislis?
OlimpicAirlines sa ocajnim, ali zaista ocajnim ATR avionima, za koje je Jatov Boing BMW odnosu na njihov Yugo :D , Thomas Cook, Germanwings, koji koristi avione koje Lufthansa ne zeli da upotrebljava (mozda neko treba da se zapita i zasto), itd.
Korisnikov avatar
By antibiotic
kad moze jugoslovensko dramsko pozoriste, moze i jugoslovenski aero transport...
To sto se vazda hvalimo Teslom mi je uvek bilo vise neprijatno, nego sto sam se nesto ponosio...
mislim... covek koji je rodjen Hrvatskoj i migrirao u USA... no hajde...

JAT je mogim strancima, kako sam stekao utisak, jako zvucan i interesntan - originalan naziv za avio kompaniju + ima tradicionalnog i nostalgicnog shmeka.

A aerodromu stvarno treba da vrate nazib "Surcin". U svim prestonicama se aerodomi zovu po mestu u kome se nalaze, a ne po nekoj znamenitoj licnosti... Surcin - kako to na nekom stranom akcentu cool zvuci :)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by antibiotic
Surcin - kako to na nekom stranom akcentu cool zvuci :)
:smeh:
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by antibiotic
U svim prestonicama se aerodomi zovu po mestu u kome se nalaze, a ne po nekoj znamenitoj licnosti...
Pa i nije...

Amsterdam: Schiphol
Brussels: National/Zaventem
Paris: Charles de Gaulle, Le Bourget, Orly
Ottawa: Macdonald-Cartier
London: Gatwick, Heathrow, Luton, Stansted
Washington, DC: Ronald Reagan itd itd...

Za Englesku nisam siguran da su svi međunarodni, ostali jesu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
JAT je jedna od bezbednijih avio kompanija. Jeste da je sve staro i da bi dobro došla modernizacija flote i personala...ali uvek sam za iskustvo. Volim da vidim matore pilote jer znam da su prošli mnogo toga, da imaju iskustva koje je nemoguće steći u simulatoru ili iz udžbenika.
By wilmott
NewYork - JFK

@Delete
To su, osim Olimpika, low cost kompanije. Mozda i nije najbolje poredjenje iz tog razloga.

Inace, mislim da ovo vestacko odrzavanje JAT-a u zivotu mnogo vise steti nego koristi, i nije izlaz iz situacije. Para za novu flotu iz prihoda kompanije nece biti u dogledno vreme, a kupci ce i dalje placati skuplje karte zbog toga.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Par shrafova manje vise na krilu kao da je to bitno :lol:
Korisnikov avatar
By Paki
Prvi put sam JAT-om leteo '86. a poslednji '88. godine. :)

Tad bilo fino ... :kosa:
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Leon Walras
NewYork - JFK
New York nije prestonica.

Da podsetim i na to da kada naši veličaju pouzdanost JAT-a, uzimaju apsolurni broj havarija, ne relativan u odnosu na ukupan broj sati u vazduhu. I onda ispadne da neka tamo kompanija sa hiljadu puta više letova od JAT-a ima gori failure record.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!