Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By RACABG
Originally posted by antibiotic
zakljucak: tada i sada ima svoje prednosti i svoje mane...

@AbD... kad vec spominjes Austriju... do pre nekoliko godina i oni su imali samo nacionalnu televizuju 1 i 2. Od skoro imaju jos dva kanala... to sto Srbija i Bosna danas imaju mali milion kanala ne kazuje da zivimo u slobodi i demokraciji....
odlicno se secam da je u parizu 1987 godine bilo 4 TV kanala i da posle 22 casa nisi smeo da udjes u metro zbog bezbednosti.
a u beogradu si mogao u prizemlju da spavas pored otvorenog prozora i sirom otvorenih ulaznih vrata.
a beograd je neke 75 imao 3 tv kanala (treci je bio Novi sad)
By RACABG
Originally posted by Hans_87
Jao AbD, pa ti si bio dete kad je "Vruc vetar" premijerno isao, a za "Bolji zivot" si vec bio odrastao covek. Ti nam ipak najbolje mozes reci, tebi se ipak najvise moze verovati... :)
ja sam bio dete kada je premijerno isla serija pozoriste u kuci :)
Korisnikov avatar
By AbD
što se životnog standarda tiče, živim značajno bolje nego tada. dovoljno da sjednem anytime na avion i odem na koncert na koji me volja. zadnji puta početkom lipnja u london, bez vize, na britney. okay, taj dio smo riješili.

vrijednost znanja u komunističkoj jugi je svakako bila dvojbena, zato jer je vrijednost partijske knjižice bila nedvojbena. zadovoljan sam jer nisam član niti jedna stranke a moje se znanje cijeni i vrednuje. check. ajmo dalje.

primjer gdje se batina i prije, i poslije mog primjera je da se smrzneš. ne, za mene batinanje i policijska država nije okay i ne, nema opravdanje za batinanja ljudi u borbi za demokraciju. niti u jednoj godini prošlosti niti u budućnosti.

slažem se da broj kanala nije linearan s količinom demokracije, nešto toliko debilno definitivno ne bih implicirao. :) samo ja sam govorio o sadržaju programa u socijalističkoj jugi. i tome da su jedine vijesti do kojih si mogao doći bile one koje ti servira država. a država ti servira da je sve baš bajno, iako nije. to je držanje masa pod kontrolom pomoću laži. brrrr.
By wilmott
Meni ovde stosta nije jasno, ali me strasno zanima - izvin'te, da li mislite da treba da ucim od onih koji su 40 godina ziveli na tudj (buducih generacija) racun? Mislim, kada vec govorimo o mitskom prosecnom predstavniku srednjih i starijih generacija. Mada mi, moram priznati, ni bas skockane price o idilicnoj proslosti nisu narocito ubdljive.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by AbD
što se životnog standarda tiče, živim značajno bolje nego tada. dovoljno da sjednem anytime na avion i odem na koncert na koji me volja. zadnji puta početkom lipnja u london, bez vize, na britney.
ma... u kojoj to drzavi ti zivis AbD?
Korisnikov avatar
By AbD
Originally posted by Hans_87
Jao AbD, pa ti si bio dete kad je "Vruc vetar" premijerno isao, a za "Bolji zivot" si vec bio odrastao covek. Ti nam ipak najbolje mozes reci, tebi se ipak najvise moze verovati... :)
krivo računaš.

ja sam bio dijete kad je išlo "pozorište u kući" (vidim da se i raca toga sjeća) a ovo sam već bio stari konj... naročito za bolji život.

daklem... pozorište u kući sam obožavao. :love: kad bi olivera marković rekla rođi "ja, bre zete..." neznam zašto, al to mi je bio mrak. i znam i dan-danas otpjevati uvodnu pjesmu sa špice te serije. :)

vruć vetar mi je bio super, jedino sam nekako stalno bio tužan od te serije i bilo mi je šurde žao. on je jadan uvijek ispao jebena stranka, a baš je bio nice. :mazi:

što se boljeg života tiče, tu mi je super bila ova koviljka koka stanković koja je zatrudnila s jatagancem. :love: njega sam obožavao jer mi je to jebeni nadimak. jataganac. :love: a inače, onaj najmlađi sin mi je bio hot. :pinknaocari:

i tako... pravi sam jugospomenar, ha ha... :D
By RACABG
Originally posted by AbD
što se životnog standarda tiče, živim značajno bolje nego tada. dovoljno da sjednem anytime na avion i odem na koncert na koji me volja. zadnji puta početkom lipnja u london, bez vize, na britney. okay, taj dio smo riješili.

vrijednost znanja u komunističkoj jugi je svakako bila dvojbena, zato jer je vrijednost partijske knjižice bila nedvojbena. zadovoljan sam jer nisam član niti jedna stranke a moje se znanje cijeni i vrednuje. check. ajmo dalje.

primjer gdje se batina i prije, i poslije mog primjera je da se smrzneš. ne, za mene batinanje i policijska država nije okay i ne, nema opravdanje za batinanja ljudi u borbi za demokraciju. niti u jednoj godini prošlosti niti u budućnosti.

slažem se da broj kanala nije linearan s količinom demokracije, nešto toliko debilno definitivno ne bih implicirao. :) samo ja sam govorio o sadržaju programa u socijalističkoj jugi. i tome da su jedine vijesti do kojih si mogao doći bile one koje ti servira država. a država ti servira da je sve baš bajno, iako nije. to je držanje masa pod kontrolom pomoću laži. brrrr.
eto gde se sudaramo ti zivis u hrvatskoj ja u srbiji

"što se životnog standarda tiče, živim značajno bolje nego tada. dovoljno da sjednem anytime na avion i odem na koncert na koji me volja. zadnji puta početkom lipnja u london, bez vize, na britney. okay, taj dio smo riješili."

nama trebaju vize tebi ne ... retko ko u srbiji moze da plati avionsku kartu u jednom smeru beograd london.

sto znaci da se nasi zivotni standardi razlikuju jako mnogo.

"vrijednost znanja u komunističkoj jugi je svakako bila dvojbena, zato jer je vrijednost partijske knjižice bila nedvojbena. zadovoljan sam jer nisam član niti jedna stranke a moje se znanje cijeni i vrednuje. check. ajmo dalje."

ovaj deo necu komentarisati jer je moja porodica bila van partije i bez knjizica.

"primjer gdje se batina i prije, i poslije mog primjera je da se smrzneš. ne, za mene batinanje i policijska država nije okay i ne, nema opravdanje za batinanja ljudi u borbi za demokraciju. niti u jednoj godini prošlosti niti u budućnosti."

nas je budala batinala zarad ocuvanja fotelje a iz bolesnih ambicija.

"slažem se da broj kanala nije linearan s količinom demokracije, nešto toliko debilno definitivno ne bih implicirao. :) samo ja sam govorio o sadržaju programa u socijalističkoj jugi. i tome da su jedine vijesti do kojih si mogao doći bile one koje ti servira država. a država ti servira da je sve baš bajno, iako nije. to je držanje masa pod kontrolom pomoću laži. brrrr."

da li si ti cuo za glas amerike recimo ili radio london niko nije ometao frekvencije a zabrana slushanja je ukinuta mnogo mnogo davno .
Korisnikov avatar
By AbD
u hrvatskoj. ali radim u izvrsnoj kompaniji na dobroj poziciji. nema sumnje da ulažem puno truda i napora u posao, ali ništa neljudski.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@Leon: Ni meni vise nije jasno, al idemo dalje... treba da se uci od starijih! Veruj im kad ti kazu da ne radis kao sto su oni radili!

@AbD: Rodja nije bio zet O. Markovic i Koka nije zatrudnela od Jataganca... ovo sad namerno lupetas...
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by AbD
...kad bi olivera marković rekla rođi "ja, bre zete..." neznam zašto, al to mi je bio mrak.
Olivera Marković?

Edit: pa da. Pomešao nešto čovek.
Mada ja ne mogu da se setim imena glumice koja je igrala taštu u toj postavi.

Olga Ivanović.
Korisnikov avatar
By AbD
rođa je bio zet olivere marković, a njoj se upucavao vasa s. tajčić. nemoj ti meni. :)

ovo priznajem da sam možda pomiješao... a kaj je onda koka zatrudnila sa starijim sinom? :nerd:
By RACABG
Originally posted by AbD

daklem... pozorište u kući sam obožavao. :love: kad bi olivera marković rekla rođi "ja, bre zete..." neznam zašto, al to mi je bio mrak. i znam i dan-danas otpjevati uvodnu pjesmu sa špice te serije. :)
tastu je igrala olga ivanovic a ne olivera markovic izgleda da si mladji od mene.

ovde se moze videti
http://www.imdb.com/title/tt0199262/
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by AbD
rođa je bio zet olivere marković, a njoj se upucavao vasa s. tajčić. nemoj ti meni. :)
Jel znaš ti ko je Olivera Marković?

Ti si pomešao sa "Grlom u jagode" gde je njoj zet 'Jataganac' iz "Boljeg života".

Kompletan haos!
Korisnikov avatar
By AbD
kriv sam. :giljotina:

raca je u pravu za pozorište, a combo ovo za bolji život mislim da sam uspio ipak na kraju ispravno povezati nakon prve pogreške. :) jesam li? mislim... koka trudna od starijeg sina?

i btw, mislim da smo offt, doći će nam antibiotic i namlatiti nas jer mu kvarimo temu. :blush:
Korisnikov avatar
By antibiotic
O.K ... alles klar...

Znaci, jos jedan forumas iz HR koji govori o blagostanju u ljepoj nasoj i kako im nikad nije bilo bolje i bajnije i sjajnije... pa u pravu si... mi u Srbiji smo stvarno jadnici kako i od cega zivimo...
Jos kazi da si bio u domovinskom ratu, pa da zatvorimo temu.
Korisnikov avatar
By Combo
I ja sam u pravu za Pozorište :)

A za Bolji Život nemam pojma.
Korisnikov avatar
By AbD
Znaci, jos jedan forumas iz HR koji govori o blagostanju u ljepoj nasoj i kako im nikad nije bilo bolje i bajnije i sjajnije...
govorim za sebe osobno. nekima je još bolje, većini je lošije. generalno kao država smo pred bankrotom.
pa u pravu si... mi u Srbiji smo stvarno jadnici kako i od cega zivimo...
ne znam, to možeš prosuditi ti odnosno ostali stanovnici srbije. ja mislim da se čovjek prisiljen snalaziti kako može u zadanim okolnostima.
jesam, baš sam neki dan dobio i iskaznicu. :lol: samo ne kontam na koji je to način relevantno za ovu temu? :nerd:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nije relavantno, kao ni prica o boljem zivotu...
By RACABG
Originally posted by AbD
jesam, baš sam neki dan dobio i iskaznicu. :lol: samo ne kontam na koji je to način relevantno za ovu temu? :nerd:
relevantno je samo da bi stvorili sliku o tebi kao o licnosti a tim bi znali sta mozemo ocekivati od tebe.

ja licno ne mogu da svarim ljude koji su pristali da idu u taj rat sa bilo koje strane
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by AbD
u hrvatskoj. ali radim u izvrsnoj kompaniji na dobroj poziciji.
Da vidimo još neku slikicu sem te na avataru :shmi:
Korisnikov avatar
By Combo
Jel si se ti Jukie zaljubiška??
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Leon Walras
Meni ovde stosta nije jasno, ali me strasno zanima - izvin'te, da li mislite da treba da ucim od onih koji su 40 godina ziveli na tudj (buducih generacija) racun? Mislim, kada vec govorimo o mitskom prosecnom predstavniku srednjih i starijih generacija. Mada mi, moram priznati, ni bas skockane price o idilicnoj proslosti nisu narocito ubdljive.
Moj utisak je da je život kao da si lik u jednoj od onih serija na TV koje idu jednom nedeljno. Desi se neka situacija i onda vidiš šta su tvoje mogućnosti u datom trenutku i deluješ na određeni način. Mislim da su ljudi na različit način reagovali na isti stimulus iz svakodnevnog života npr. 1985, 1997, 2009. zato što je i njihova okolina drugačija.

Današnji tinejdžeri ne pamte Slobino vreme. Iskreno rečeno ni ja ga ne pamtim mnogo, sem u situacijama kada mi glas u glavi kaže "mi ovo nismo imali". Kao i ti tinejdžeri i ja sam od 2000 počeo da koristim internet, da imam sopstveni kompjuter, da koristim mobilni, Gugl, wikipediju, kako se šta razvijalo. Kupujem u megamarketima, jedem hranu koja je čista egzotika, razmazio me Džejmi Oliver. Sada bi mi povratak na situaciju gde imaš tri kanala na TV, nema interneta a nema ni hrane pa jedeš hleb umočen u začin C, izgledao kao ista noćna mora kao i toj omladini.

Period npr. 1981-1985 je bio nešto sasvim drugačije od perioda Slobe. Ja sam tada bio mali đak kod učiteljice i realno gledano bilo je svega što je detetu tih godina potrebno. Npr. izlazila su bar tri-četiri kvalitetna dečja strip-časopisa koji su u zapletima oslikavali ono što bismo nazvali moderno građansko društvo. Školski pribor i slatkiši bili su raznovrsni kao i danas (fensi flomasteri koji menjaju boju kada ih premažeš drugim flomasterom, male i velike bojice, gumene bombone, med u maloj providnoj tubici, dvojni A sokovi na slamčicu).

Sa druge strane postojao je jak komunističko-NOBovski pritisak u školi, tj. celokupno gradivo književnosti i istorije (poznavanja društva) bilo je kao da je sada 1951 a ne npr. 1981. Tito, partizani, maleni kuriri, drugi svetski rat, sve ono gde danas u ćošku TV ekrana stoji "nije namenjeno mlađima od 14 godina" zbog krvavih scena
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by jukie
Sa druge strane postojao je jak komunističko-NOBovski pritisak u školi, tj. celokupno gradivo književnosti i istorije (poznavanja društva) bilo je kao da je sada 1951 a ne npr. 1981. Tito, partizani, maleni kuriri, drugi svetski rat, sve ono gde danas u ćošku TV ekrana stoji "nije namenjeno mlađima od 14 godina" zbog krvavih scena
Ma imaš isti kurac i sada, samo se zove vjeronauk... :hand:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Hm, nikada nisam voleo noviju istoriju covecanstva... da preciziram, poslednja 2 veka.
Dakle, nema te sile koja bi me naterala da pozelim da zivim u nekom drugom vremenu, pogotovu u malopre pomenutom okviru.

Ne volim nista vezano za to, ukljucujuci kulturu, politiku, nauku...
By RACABG
jos jedan primer
da li je neko od vas morao da zameni pasos jer nije bilo mesta da se udari pecat u njemu par godina od izdavanja?

ja sam sa 18 god proputovao pola sveta a vecina danasnjih dvadesetogodisnjaka jedva da su videli grcku ili i nisu presli granicu.

svako doba je donelo nesto novo savremenije, tehnologija napreduje ali se i ljudi zbog nje otudjuju.
ne nikako se ne bih vratio unazad, ali voleo bih da sam mogao da zadrzim mnoge stvari iz proslosti i njih da nadogradim ovim novim, to bi to tek bio napredak. ovako imam osecaj da tapkam u mestu .... zacarani krug iz kojeg ne izlazim godinama ..... stagniram umesto da napredujem.
By Simor
Meni ovde stosta nije jasno, ali me strasno zanima - izvin'te, da li mislite da treba da ucim od onih koji su 40 godina ziveli na tudj (buducih generacija) racun?
A umesto tog tobožnjeg života na račun budućih generacija, ti nam nudiš neoliberalnu paradigmu, koja pokazuje neverovatnu odgovornost prema ljudima en generale, prema planeti Zemlji i budućim generacijama?

Da li je primer te fenomenalne odgovornosti onih osam miliona ljudi koji godišnje umru od gladi i usled bolesti koje su povezane sa nedostatkom hrane? To što milioni ljudi ne mogu da kupe hranu je baš onako život na račun sebe a nikako na račun drugih? Pretpostavljam da u to življenje nikako-na-račun-budućih-generacija spadaju i pokušaji transnacionalnih kompanija da svoju šapu stave i na kontrolu vode? Ili, recimo, industrije najrazvijenijih zemalja koje proizvode efekat staklene bašte, pa budućim generacijama ostavljaju sjajne prilike na planetici...

:roni:
Korisnikov avatar
By antibiotic
OK, Simore necemo sad o globalnim problemima, ima daleko da nas odvede...
hajde da se vratimo na ove domace...

Cini mi se da oni koji imaju Jugoslaviju u lepom secanju, kao neko bolje vreme nego danas - ili nisu bili u situaciji da osete na svojoj kozi tamnu stranu rezima koji je neke oterao u zatvor, a neke u bedu i ludilo,
ili jednostavno su takvi ljudi koji pamte samo lepe i pozitivne stvari u zivotu.

Reginonalno gledano najveci jugonostalgicari su gradjani Bosne i Hercegovine, pa onda Srbije i Makedonije, nesto manje Crne Gore I Hrvatske (bez Srba), a najmanje Slovenije. Razumljivo je i zbog ceg je tako...
By Simor
Oni koji Jugoslaviju imaju u lepom sećanju, imaju je zato što je njenim raspadom došlo samo do goreg.

Umesto demokratije produbili smo autoritarizam koji je vladao u bivšoj Jugoslaviji, umesto komunizma dobili smo nacionalizam, klerikalizam i česte primese nacional-socijalizma, umesto transformacije ekonomije dobili smo pljačkašku privatizaciju, umesto negovanja socijalne pravde dobili smo neverovatna raslojavanja stanovništva i ogromno siromaštvo, umesto daljeg unapređenja nesumnjive emancipacije na nekim poljima dobili smo retradicionalizaciju, etc. A političke protivnike je gutao mrak tada a na žalost guta ga i danas (setimo se samo atentata na Zorana Đinđića u demokratskoj Srbiji). Političkog fundamentalizma nam nikada nije manjkalo - ni pre, ni tokom, ni nakon komunizma.

I naravno da svako vreme nosi i dobre i loše strane, i naravno da ne treba u prošlosti (dakle ni u komunističkoj prošlosti) nalaziti rešenja za budućnost. I naravno da tržišni fundamentalizam nije rešenje za sranje u kome se nalazimo poslednjih 20 godina.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2kune
Originally posted by jukie
Ma imaš isti kurac i sada, samo se zove vjeronauk... :hand:
Da ali veronauku ovde predaje gostujući veroučitelj, jedan čas nedeljno, i to ne svima nego samo onima koji su pristali da na to idu, a ostali idu na neki predmet koji se zove građansko vaspitanje, dok smo mi drvili Drugi svetski rat (koji se završio 35 godina ranije) kao da je juče bio, iz srpskohrvatskog (bar 4 sata nedeljno + domaći), iz poznavanja prirode i društva, iz likovnog, iz muzičkog (jedino nismo iz matematike).

Meni je jedno vreme čak bilo nejasno kako će učiteljice sada uspevati da popune fond časova kada se više ne uči o Titu i WWII...
tj. koje to gradivo uopšte imaju da uče decu :zid:
By wilmott
Originally posted by Simor
Meni ovde stosta nije jasno, ali me strasno zanima - izvin'te, da li mislite da treba da ucim od onih koji su 40 godina ziveli na tudj (buducih generacija) racun?
A umesto tog tobožnjeg života na račun budućih generacija, ti nam nudiš neoliberalnu paradigmu, koja pokazuje neverovatnu odgovornost prema ljudima en generale, prema planeti Zemlji i budućim generacijama?

Da li je primer te fenomenalne odgovornosti onih osam miliona ljudi koji godišnje umru od gladi i usled bolesti koje su povezane sa nedostatkom hrane? To što milioni ljudi ne mogu da kupe hranu je baš onako život na račun sebe a nikako na račun drugih? Pretpostavljam da u to življenje nikako-na-račun-budućih-generacija spadaju i pokušaji transnacionalnih kompanija da svoju šapu stave i na kontrolu vode? Ili, recimo, industrije najrazvijenijih zemalja koje proizvode efekat staklene bašte, pa budućim generacijama ostavljaju sjajne prilike na planetici...

:roni:

Pretpostavimo u ovom trenutku da je tacno sve sto si rekao. Mene zanima, gde je, u kom sistemu, drugacije i bolje?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!