Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
da imam imalo pojma o komponentama ne bih ni postavljala ovo pitanje, zar ne ?

:maca:

hvala vam na odgovorima :)

@ Allkey razmišljala sam o i7, ali jedva ću ovo sastaviti nekako
:misici:
btw imam problema sa napajanjem i kućištem nemam pojma šta tu da izaberem a da me ne košta previše, a opet da ne bude neki krš najgori :molise:
ićiće Sapphire Radeon 4850 dunno još da li 512 MB ili 1GB
:nope:
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Video sam(bolje reci cuo sam) CHIEFTEC-ovo kuciste koje me je odusevilo!Zapravo kuciste je necujno cak i kad stavite uvo na njega UOPSTE SE NE CUJE! Vec sam odvojio kintu za njega da zamenim ovaj govnjivi NEO
Korisnikov avatar
By andjela
chieftec i necujno... stavi malo vise hardova pa da cujes kako vibrira nocu (zato je i leteo iz moje kuce, nikad vise)
postoji samo 2 kvalitetna proizvodjaca kucista Lian Li i Silverstone, i oba su all aluminium, nema glupe plastike i glupog secc metala. upravo sebi sredjujem jedno lian li, kuciste je stvarno posebno :)

Kulturni Jelen ako uzimas quad core i high end maticnu, i tako jaku graficku onda napajanje od barem 600W ali pravih tj. da ima 600W continious power (recimo neko cheifetc cft turbo seriju) ili jos bolje ako nadjes corsair hx620 ili tx650 (seasonic ili cwt based napajanja)

znaci ne moze quad core, highen ploca jaka graficka i napajanje od 50 eura... jednostavno ne ide to tako i nemoj da se igras, quad je mean machine i trazi kvalitetno napajanje. meni je quad spalio abit ip35 pro plocu
Korisnikov avatar
By Rei
Chieftec CH-02 :love:

Slika

Posebno zeleno :love:

Al' ako andjela kazhe da 'vibriraju' :nesiguran:
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Mislio sam na ovo kuciste
Slika

Doduse stvarno je unutra bio samo jedan hard disk.Zar je moguce da toliko vibrira sa vise hardova??
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
joj, vibrira, vibrira. :cupakosu: doduše ja sam skinuo stranice i malo "izolovao" diskove, tako da je vibriranje svedeno na minimum, a imam i bolju ventilaciju. :) istina nisam siguran da li je izvor vibracija zapravo to što se sve komponente instaliraju bez šrafova, pa nisu stegnute u adekvatnom položaju.

btw, da li 512 ili 1024 za HD4850 manje više svejedno. razlika u FPS je par procenata. biraj model koji ima bolje hlađenje (dual slot).

edit: zar nisu Chieftec CTF napajanja modularna?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sad sam još pogledao, neka jesu neka nisu.
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by andjela

Kulturni Jelen ako uzimas quad core i high end maticnu, i tako jaku graficku onda napajanje od barem 600W ali pravih tj. da ima 600W continious power (recimo neko cheifetc cft turbo seriju) ili jos bolje ako nadjes corsair hx620 ili tx650 (seasonic ili cwt based napajanja)

znaci ne moze quad core, highen ploca jaka graficka i napajanje od 50 eura... jednostavno ne ide to tako i nemoj da se igras, quad je mean machine i trazi kvalitetno napajanje. meni je quad spalio abit ip35 pro plocu
ne pa naravno da nisam mislila da kupim nekog hrčka za 50eura da mi napaja quad

corsair nije loš, znam, ali nema ih nešto mnogo sada u BGu
a i mislila sam pre bih chieftec i s'obzirom da ne mogu na osnovu opštih spec. da procenim koje je cont. a koje je sa (na?) modulama i koje napaja onom punom snagom koja piše na specifikaciji.

da li:

CHIEFTEC
CFT-750-143 750W

ili bi morala da uzimam

CHIEFTEC
CFT-850G-DF 850W

ako drugo budem morala da uzmem, ostaće mi samo za neko kućište od stiropora

:nope:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne moraš ni taj od 750, može i 650. Corsair je ~20 EUR skuplji od Chieftec-a iste jačine, pa ako imaš višak para, vredi. možeš naći oba modela koja je andjela pominjala (link).

sva tri napajanja daju punu snagu na 80% opterećenja, tako da ne moraš da brineš.

modularno znači da se svi kablovi mogu skinuti, jer imaš priključke i na napajanju. to je super zbog bolje ventilacije i manje gužve, ali je lošije zbog samog priključivanja. idealno je da struja ide jednim neprekidnim provodnikom, dakle što manje priključaka i spojeva.

takođe, kako ne treba preterivati sa štednjom, ne treba ni budžiti prejako napajanje. fora je da postoji neki optimum koliko napajanje treba da je opterećeno (čini mi se oko 60%) kako bi dobila što kvalitetniju struju. ako je preslabo opterećeno, može da pregori.
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by 2Q2Bstr8
ne moraš ni taj od 750, može i 650. Corsair je ~20 EUR skuplji od Chieftec-a iste jačine, pa ako imaš višak para, vredi. možeš naći oba modela koja je andjela pominjala (link).

sva tri napajanja daju punu snagu na 80% opterećenja, tako da ne moraš da brineš.

modularno znači da se svi kablovi mogu skinuti, jer imaš priključke i na napajanju. to je super zbog bolje ventilacije i manje gužve, ali je lošije zbog samog priključivanja. idealno je da struja ide jednim neprekidnim provodnikom, dakle što manje priključaka i spojeva.

takođe, kako ne treba preterivati sa štednjom, ne treba ni budžiti prejako napajanje. fora je da postoji neki optimum koliko napajanje treba da je opterećeno (čini mi se oko 60%) kako bi dobila što kvalitetniju struju. ako je preslabo opterećeno, može da pregori.
oki

ali od ovih modela na koji Corsair si mislio
hx620W ili tx650W ?

i usput ako ti nije problem uz sve ovo neko kućište koje je o.k. po tebi a da je 50-60eura

and i promise i'll nevah bother you again :saint2:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
hx je modularno (dakle, kablovi se zasebno kače) i prema zvaničnim specifikacijama nešto tiše, a oba imaju istu efikasnost. da li to vredi 30 EUR, odluči sama.

za kućište pojma nemam. kod Chieftec-a je mala šansa da se zezneš u odlučivanju, a u toj cenovnoj kategoriji imaš baš velik izbor. a da li će da zuji, pa... :neznam: vidi koje ti se dopada i kakvo je hlađenje. ako ne planiraš puno da budžiš i često da nadograđuješ, manje-više ti je svejedno.
Korisnikov avatar
By MusicManiac
ovaj znas koliko kosta 1GB memorije danas?

neko potrosi 3 puta vise za izlazak u grad
:hvala:
danas je za normalan rad na racunaru minimum 1GB rama, ako imas Vistu onda je to 2GB
ja trenutno imam 2 GB, ali kontam da kupim jos 2 i nov cooler....
andjo imas predlog za neki solidan cooler?
Korisnikov avatar
By andjela
koji procesor? i koliko para maximum dajes?

meni stize za dan dva jos 2 giga, pa i prelazim na x64 sistem
Korisnikov avatar
By MusicManiac
trenutno: Microstar 945P NEO3-F 775 + Kingston DDR2 2GB
mada ako dobijem ove pare sto bi trebalo, onda mozda uzmem i novu maticnu i procesor i definitivno novo kuciste, jer ovo sa vratima mrzim

pa ne znam, nesto vise od nekog srednjaka, posto ce svakako godinu i po sljakati valjano, a posle ce se "izlizati" i trebati nov
Korisnikov avatar
By andjela
mislim na procesor, ne plocu i memoriju :)

prepostavljam da je socket 775 tako da ako mozes da nadjes u BG OCZ Vendetta 2 kosta oko 2500dinara i za te pare nema boljeg kulera
Korisnikov avatar
By Neve
Nije baš da mi treba komp. Elem, tokom noći ostadoh bez monitora i tokom dana bih trebala naručiti novi. Do sad sam koristila SMSNG 22 NW i bio je za moje potrebe ok. Obzirom da mi je ovo neplaniran trošak.. ne bih sad uzimala nešto fensi šemsi.. već nešto slično ovom do sad.
Preporuke?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pošto je ovde u Bečeju sve dva-tri puta skuplje nego u većim gradovima, interesuje me od onih koji su se skoro ponovili s kompom cene za nešto ovako:

U pitanju je minimum koji mi je potreban da bih bio spreman da igram Aion. Znači u opciji je sve iznad ovoga.

# Dual Core CPU 2.0GHz or equivalent
# 2GB RAM
# NVIDIA® 6800 with 256MB RAM / ATI® Radeon® x800 with 256MB or higher

E sada kontm da ove kartice imaju shader 2 ili 3 ali shader 3 je nešto što verujem da je minimum za buduće igrice.

Gotove konfioguracije koje sam gledao, pa natakli su na njih neke stvari koje meni zaista nisu potrebne. A kada hoćeš da sastaviš ličnu konfiguraciju, onda ima šansa da te zajebu.

A nisam poznavalac hardvera toliko, da bi znao sta je kompatibilno s čime.
Korisnikov avatar
By DarkStar
Preporučujem ti da u svakom slučaju sačekaš još malo i skupiš još keša, pa da uložiš u nešto što ćeš zaista i moći da koristiš duže vreme...
nVidia 6800? That's ANCIENT! Možda si mislio na 8600?
Korisnikov avatar
By andjela
koliko maximum novca mozes da odvojis za kompjuter? (i da li treba i monitor da se uklopi u tu cenu)
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by DarkStar
Preporučujem ti da u svakom slučaju sačekaš još malo i skupiš još keša, pa da uložiš u nešto što ćeš zaista i moći da koristiš duže vreme...
6800 je actually preporuchena kartica za Aion od strane NCSofta. Amazon kazhe drugachije (7600), ali nekako bih pre verovao samom NCsoftu. Ne deluje logichno, ali i sam sam se uverio da Aion radi na gf 6600gt (jedva, ali radi). Cryengine = win. :)

Vivi koliko razumem nema veliki budzet, neki sistem baziran na AMD 7750+/7850+, sa 2 gb rama i nekim Radeonom 4650 (u Nvidijinim karticama sam se totalno izgubio, tri aktuelne generacije na nashem trzhishtu ajme), sa propratnim komponentama bez monitora ne bi trebao ispasti vishe od 30 hiljada, a bio bi sasvim dobar za Aion.

Mada shto kazhesh, mozhda bi bilo dobro malko sachekati, pa kupiti dvojezgarni Phenom II i DDR3, koji bi trajao duzhe tj imao bolju mogucnost za upgrade.

Vivi neka odluchi ( kad smisli koliko para ima:) )

PS im an AMD fan :misici:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Rei
Originally posted by DarkStar
6800 je actually preporuchena kartica za Aion od strane NCSofta. Amazon kazhe drugachije (7600), ali nekako bih pre verovao samom NCsoftu. Ne deluje logichno, ali i sam sam se uverio da Aion radi na gf 6600gt (jedva, ali radi). Cryengine = win. :)

Vivi koliko razumem nema veliki budzet, neki sistem baziran na AMD 7750+/7850+, sa 2 gb rama i nekim Radeonom 4650 (u Nvidijinim karticama sam se totalno izgubio, tri aktuelne generacije na nashem trzhishtu ajme), sa propratnim komponentama bez monitora ne bi trebao ispasti vishe od 30 hiljada, a bio bi sasvim dobar za Aion.

Mada shto kazhesh, mozhda bi bilo dobro malko sachekati, pa kupiti dvojezgarni Phenom II i DDR3, koji bi trajao duzhe tj imao bolju mogucnost za upgrade.

Vivi neka odluchi ( kad smisli koliko para ima:) )

PS im an AMD fan :misici:
Evo ovaj AMD fan je skoro sve rekao andjela. Znači nikakav perverzan keš... do nekih 30-35k (ako se monitor računa onda do nekih 50k max.)

Inače igrao sam se s nekim komponentama.
http://www.pixelcomp.co.rs/php/konfigurator.php

I to kada ja plavuša nasumično odabiram konfiguraciju bez ikakvog znanja. To izgleda ovako.
Slika

Ali nisam siguran da li je kompatibilno jedno s drugim, da li je kućište dovoljno snažno itd, da li je cooler ok da izdrži moje seanse s uključenim kompom po 60sati.)

Svaki savet je dobrodošao...inače :rei: mi je preporučio http://www.winwin.rs/proizvodi.66.html?productId=2711

Jedino što mi je bitno jeste da je u stanju da glatko igram AION na high resolution sa svim efektima (max.)
Korisnikov avatar
By Rei
Dadoh link kao referencu, trebalo bi mu bolju plochu staviti a ostatak je po meni ok za te pare. Nece bash high resolution & max ici glatko, ali mislim da bi moglo da ide na max na 1024x768 ili eventualno 1280x1024 (ne znam kakav monitor imash).

Na ovom tvom konfiguratoru nije sve kompatibilno :)
Trebalo bi staviti plochu sa 770 chipsetom, DDR 2 memoriju, izbaci tu Sweex zvuchnu karticu poshto imash integrisanu karticu na plochi, i cooler izbaci jer procesor dolazi sa box coolerom, ushtedjenim paricama stavi procesor 7850+, neshto su mi sumnjivo jeftina ova Frontier napajanja itd :)

Najveci je problem gde to kupiti, a oni ce ti valjda vec modifikovati sistem u zavisnosti od cena i ponude i ideje sa kojom si doshao, samo treba naci dobru prodavnicu. A koje bi to bila, ja nemam pojma. :D
Korisnikov avatar
By andjela
ako mozes jos par hiljada vise...

Slika

http://atom.rs/

noviji amd procesor (phenom II arhitektura k10.5)
kvalitetna maticna ploca
kvalitetno napajanje
dobro tiho kuciste (zvucna izolacija)
i graficka dosta jaca od ove koju si ti stavio
Korisnikov avatar
By Kiborg
Koja ploča je otprilike best-buy za i7 920 procesore?
Ne zanima me overklokovanje i te kerefeke, ali je poželjno da ima SLI ili Crossfire.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Zahvaljujem ;)

Pa sad, best-buy bi bilo
Pa da bude kvalitetna :) bez nepotrebnih džidžabidža :D a opet da ne bude skupa ko ASUS Rampage.
Sviđa mi se ova gigabyteova :)
Sad samo još da skupim pare :D
Potrajaće :(
Korisnikov avatar
By andjela
bolje sacekaj spetembar-oktobar pa uzmi lynnfield (s1156) recimo i5 750 i neku p55 plocu
Korisnikov avatar
By Kiborg
Jel će to da bude brže od ovoga?
tj od kombinacije X58+i7 920
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!