Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Danas se obelezava 15 godina od Oluje. Mnogi od nas su tada stigli ovamo. Posveceno svim putnicima...
Slika
Avgust

Da li ste ikada videli tugu?
(pamtite li suze osamdesetogodisnjaka?)
Tuga je prosta.
Kao zivot.
Bilo je dosta tuge
medju stotinama hiljada ljudi.

Da li ste ikada videli strah?
(pamtite li avione?)
Strah je prost.
Kao zivot.
Straha oduvek ima.
Tako ga je mnogo bilo
na tom otvorenom drumu.

Da li ste ikada videli smrt?
(pamtite li muve?)
Smrt je prosta.
Kao zivot.
Smrt te moze zateci
i dok putujes.

Da li ste ikada videli nadu?
(pamtite li decaka na biciklu?)
Nada postoji.
Kao i zivot.
Nikada me necete ubediti u suprotno.

posveceneo svim putnicima...

by deckonja
Korisnikov avatar
By Dina
:(

Mene jos vise potrese danas kad sretnem neke od ljudi koji su tada dosli i zivoti su im i danas nesredjeni tj teski... Ipak je toliko vremena proslo i negde ocekujem da su sredili zivot kako tako, pretpostavljam da jedan broj i jeste. Ali neke ljude koje sretnem su bez stana, bez stalnog posla, pokusavali u inostranstvu pa se vratili ovde ili ih izbacili, bolesti i sve tome slicno...
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Naivno je ocekivati ili nadati se da je vecina prognanih sredila svoj zivot jer i mi koji smo u Srbiji rodjeni a nismo prosli kroz taj pakao nemamo sredjene zivote. :mete:
Korisnikov avatar
By Combo
Life's a Bitch and Then You Die.

Neki ljudi jednostavno nemaju sreće.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Combo
tacno, da su imali srece bili bi jedni od onih koji su se do tada vec bili nakrali dovoljno po hrvatskoj i sklonili u srbiju ili vec negde :ubise:
Korisnikov avatar
By Combo
Ne, to je da su imali pameti.
Korisnikov avatar
By ns.happy

da, tako je jednostavno da je kao haiku. :wcsolja:
Korisnikov avatar
By Combo
hmmm...bez obzira što ni struktura ne odgovara (7-5-7-5) tema haikua su obične, svakodnevne stvari i pojave.

Ona moja kompilacija gore, ipak, čini jednu veliku mudrost...

(Edit: nije za zezanje)
By Hans
Samo neka se ne ponovi. :(
By Ulix
hmmm...bez obzira što ni struktura ne odgovara (7-5-7-5) tema haikua su obične, svakodnevne stvari i pojave.

Ona moja kompilacija gore, ipak, čini jednu veliku mudrost...

(Edit: nije za zezanje)
:shtap:

Jeste, ns.happy je baš govorio o strukturi haiku poezije.
:doh:
Korisnikov avatar
By Combo
Znam. Žao mi je.

Nije da ne bih mogao i Rat i mir od posta da napišem na tu temu, ali mi se onaj mali koji je njega podsetio na haiku činio primerenijim.

Još jednom izvinjavam se.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Da nije bilo Oluje teško da bih upoznao neke ljude koji su u nekim trenutcima poslužili kao zvezvde vodilje kada su se sve ostale zvezde na nebu ugasile.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Još jednom izvinjavam se.
ne moras, nista mi ne znaci :green:
Korisnikov avatar
By Burak
Da nije bilo Oluje ni ja vjerovatno ne bih upoznao ovoga šećera koji mi mnogo znači i za koga bih sve dao.
Ipak, žalosno je to što za takav bezuman zločin, isplaniran ne strane države Hrvatske još niko nije odgovarao. :(
Korisnikov avatar
By Blady

Korisnikov avatar
By 4ndr01d

Aj i ja da citiram.
Korisnikov avatar
By Vel boy
kolikogod da ne zelim, moram
Originally posted by burak-BL
Ipak, žalosno je to što za takav bezuman zločin, isplaniran ne strane države Hrvatske još niko nije odgovarao. :(
jesi li obavijeshten da je zlochinac gotovina te vecina njegovih saradnika/suradnika u haashkom zatvoru? tudjman bi isto bio da nije u medjuvremenu crk'o.
Korisnikov avatar
By Stripi
A ni za Republiku Šumsku također niko nije odgovarao. Mislim, još je tamo.
I da, nadam se da se neće nikad više ponoviti ništa od svega što se dogodilo tih godina.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Stripi
...nadam se da se neće nikad više ponoviti ništa od svega što se dogodilo tih godina.
By mythe
Originally posted by Vel boy
jesi li obavijeshten da je zlochinac gotovina te vecina njegovih saradnika/suradnika u haashkom zatvoru? tudjman bi isto bio da nije u medjuvremenu crk'o.
isuse, kakva kultura??? ko bi rekao da forumas VelBoy zivi u SAD kada covek pogleda ovakav recnik tipa "crk'o" i slicno... :( :(

Gotovina je jos uvek samo optuzen a hoce li biti osudjen to cemo jos videti. Licno mislim da nije kriv jer nije on mogao da obuzda svakog vojnika a pre neku sedmicu smo na sudjenju culi da su vecinu zlocina nakon Oluje pocinili pojedinci kriminalne proslosti , sa psihickim problemima i zavisni od alkohola i/ili droge. Pre bih rekao da su Srbi iz Hrvatske otisli dobrovoljno, a mnogi od njih su se itekako lepo udomili u Srbiji, sto preko zaposljenja u drzavnim sluzbama istovremeno oduzimajuci radna mesta starim Vojvodjanima i isto dilujuci devize, prodavajuci drogu, svugde okolo se mogao cuti njihov prepoznatljivi akcenat, primitivno ponasanje, parkiranje auta na zelenim povrsinama...uostalom sami su krivi jer nisu slusali Milosevica i odbili Plan Z-4 koji im je jamcio siroku autonomiju u okviru Hrvatske.

A glede Tudjmana citiracu reci mudre Biljane Plavsic "volela bi da mi Srbi imamo predsednika kao sto Hrvati imaju Tudjmana"
By mythe
I da, nadam se da se neće nikad više ponoviti ništa od svega što se dogodilo tih godina.
a ja jos uvek nemogu prezaliti i jos se nadam da i Hrvati u BiH budu dobili svoju teritorijalnu jedinicu, jer im to po nacelu pravicnosti i pripada. Dosta je bilo muslimanske dominacije i izbornih inzinjeringa preko kojih se na odredjene funkcije postavljaju marionete kao onaj Komsic!
Korisnikov avatar
By _ J O H N 2.0
Dobrovoljno otisli?

da vidimo.. Zivis na nekoj teritoriji od kada si se rodio, tu odrastes, krenes da sredjujes svoj zivot, zasnujes porodicu, sve pare utrosis npr. u izgradnju nove kuce da bi se osamostalio i onda naprosto uzmes jedno cebe, osnovna dokumanta, decu za ruke, sednes u autobus i odes u drugu zemlju u kojoj nemas nista.. naravo, stoji i to, jeli, da je to DOBROVOLJAN ODLAZAK!!!!???!!!!
Korisnikov avatar
By _ J O H N 2.0
Ja jos nisam upoznao coveka koji je dosao iz Krajine a kome dole nije zapaljena kuca...

Pa se moze ici prostom logikom i videti da li su to mogli izvesti sami tamo neki POJEDINCI SA KRIMINALNOM PROSLOSCU ili...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by mythe
a ja jos uvek nemogu prezaliti i jos se nadam da i Hrvati u BiH budu dobili svoju teritorijalnu jedinicu, jer im to po nacelu pravicnosti i pripada. Dosta je bilo muslimanske dominacije i izbornih inzinjeringa preko kojih se na odredjene funkcije postavljaju marionete kao onaj Komsic!
Fino je rekao jedan mladi čovjek u emisiji "Oluja koja traje" koja je bila danas na RTSu-činjenica je da se ljudi vraćaju svojim matičnim državama u periodu od zadnjih 150 godina. E pa tako neka se svi Hrvati i Srbi kojima smeta nepodijeljena BiH fino isele u svoje matične zemlje jer će tamo biti em među svojima, em svoji na svome i neka puste i Bošnjake i sve normalne građane Bosne i Hercegovine da žive normalno. Da ne kao danas, da su podijeljeni na kojekakve kantone i entitete sa ogromnom birokracijom koja troši međuanordne resurse namijenjene očuvanju BiH a oni rade baš suprotno-na rasturanju! Vidim da si poštovalac ideje jednog od rasturača, Milorada Dodika, koji se vodi logikom "zavadi pa vladaj" pa tako sad on, iz Republike Šumske huška hrvatske ekstremiste da traže svoj entitet! Koji će im to kurac?!? Hoće im to donjet kakav boljitak? Tvornice, radna mjesta, ekonomiju? Jebote, nisu mi jasni ovi ljudi koji bi htjeli da svaka općina bude država....
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vel boy
isuse, kakva kultura??? ko bi rekao da forumas VelBoy zivi u SAD kada covek pogleda ovakav recnik tipa "crk'o" i slicno... :( :(

Gotovina je jos uvek samo optuzen a hoce li biti osudjen to cemo jos videti. Licno mislim da nije kriv jer nije on mogao da obuzda svakog vojnika a pre neku sedmicu smo na sudjenju culi da su vecinu zlocina nakon Oluje pocinili pojedinci kriminalne proslosti , sa psihickim problemima i zavisni od alkohola i/ili droge.
znam ja da tebi gotovina nije kriv.
Originally posted by mythePre bih rekao da su Srbi iz Hrvatske otisli dobrovoljno, a mnogi od njih su se itekako lepo udomili u Srbiji, sto preko zaposljenja u drzavnim sluzbama istovremeno oduzimajuci radna mesta starim Vojvodjanima i isto dilujuci devize, prodavajuci drogu, svugde okolo se mogao cuti njihov prepoznatljivi akcenat, primitivno ponasanje, parkiranje auta na zelenim povrsinama...
ima i toga, ali ovako generalizovati celi jedan narod je tvoj tipichni rasizam. opet me nisi iznenadio.
uostalom sami su krivi jer nisu slusali Milosevica i odbili Plan Z-4 koji im je jamcio siroku autonomiju u okviru Hrvatske.
to shto su bili zrtve krajinskog rezima koji je idiotski prema svom narodu (a takvi su i bili miloshevicevi i njemu satelitski rezimi- idiotski prema svom narodu) odbio plan Z4, ne znachi da su svi izbegli Srbi Hrvatske sami krivi.
ali kome ovo ja objashnjavam....
Originally posted by mytheA glede Tudjmana citiracu reci mudre Biljane Plavsic "volela bi da mi Srbi imamo predsednika kao sto Hrvati imaju Tudjmana"
o, boze.... sem shto nisam upoznat da je to ona ikad izjavila, reci cu sarkastichno sve bolji od boljeg i moj do moga, ako je i tachno da je bila izjavila.
:odbij:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Pa, Hrvati (preciznije, hadezeovci i haespeovci; jer nisu svi Hrvati BiH takvi kao i ne odnosi se ovo shto cu reci na sve Hrvate BiH) i imaju josh od samog pochetka tj. od pochetka 1992-e godine svoju "teritorijalnu jedinicu" koja se je krstila od Hrvatska Zajednica Herceg-Bosna preko Hrvatska Republika Herceg-Bosna do sadashnjeg vecinski hrvatskog dela Federacije BiH. Ne znam shta to takvi Hrvati nisu imali/nemaju a shto su Srbi RS-e imali/imaju? To shto je vecinski hrvatski entitet u kao savezu s vecinskim boshnjachkim ne znachi da nije josh od samog pochetka entitet u entitetu.
By wilmott
Fino je rekao jedan mladi čovjek u emisiji "Oluja koja traje" koja je bila danas na RTSu-činjenica je da se ljudi vraćaju svojim matičnim državama u periodu od zadnjih 150 godina. E pa tako neka se svi Hrvati i Srbi kojima smeta nepodijeljena BiH fino isele u svoje matične zemlje jer će tamo biti em među svojima, em svoji na svome i neka puste i Bošnjake i sve normalne građane Bosne i Hercegovine da žive normalno. Da ne kao danas, da su podijeljeni na kojekakve kantone i entitete sa ogromnom birokracijom koja troši međuanordne resurse namijenjene očuvanju BiH a oni rade baš suprotno-na rasturanju! Vidim da si poštovalac ideje jednog od rasturača, Milorada Dodika, koji se vodi logikom "zavadi pa vladaj" pa tako sad on, iz Republike Šumske huška hrvatske ekstremiste da traže svoj entitet! Koji će im to kurac?!? Hoće im to donjet kakav boljitak? Tvornice, radna mjesta, ekonomiju? Jebote, nisu mi jasni ovi ljudi koji bi htjeli da svaka općina bude država....
BiH nije mogla biti nikakva drugacija nego onakva kakva je nasadjena. A nasadjena je nakrivo. I ocigledno jeste da sada nepodeljena ne moze biti, jer su podele isuvise duboke, a ekonomska kriza podele produbljuje.

Zato neka izvole, ili nek se dele, sto je legitimno i bolje od statusa kvo, ili nek sve svoje snage usmere na ekonomski rast koji ce inicirati razvoj gradjanske drzave, sto je zapravo najbolje. A malo nacionalizma, malo politicarenja, malo sibicarenja i pilicarenja na sve tri strane - i srpske, i bosnjacke i hrvatske - i spolja i iznutra - to ne moze. Hrvatska neka ukine pravo glasa, Srbija ohladi specijalne veze, islamski svet prestane da salje novac za razne bogougodne skole i dzamije. Izbor, je dakle, vrlo suzen - takoreci treceg nema.
By Simor
Originally posted by Leon Walras
...
Da li je ekonomska paradigma jedina koja u tvom sistemu vrednosti reguliše odnose među ljudima ili postoji još nešto?
By wilmott
Originally posted by Simor
Originally posted by Leon Walras
...
Da li je ekonomska paradigma jedina koja u tvom sistemu vrednosti reguliše odnose među ljudima ili postoji još nešto?

Ekonomija je divna nauka, Simore, a ekonomisti su najveci medju eticarima.

No, dobro je da si pitao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!