U Tunisu sam bila 2 puta, a u Egiptu 5 puta. Iako nisi pitala za iznosenje licnog misljenja po pitanju odabira destinacije, svoj glas ubedljivo dajem Egiptu. A i uostalom, u Tunis sam otisla prvi put jer sam zelela malo da promenim, a drugi put jer sam putovala last min.
Bila sam u hotelu sa pet zvezdica(to navodim jer ne smatram da je dobar odnos izmedju broja zvezdica i onoga sto pruza) u Port el Kantauiu, i necu zaboraviti more koje je bilo sivo i puno morske trave od koje se nije moglo plivati. A pesak u moru je bio takav da su mi noge neprestano upadale u isti, cineci da se osecam kao u nekom mulju. Moja sestra se opekla na meduzu, a sutradan ih je plima nanela na obalu pa je cela plaza bila puna njih. I da, imali smo problema sa tom plimom i osekom, propadne ti pola dana jer je voda popodne na kilometar ispred tebe, pa se napesacis vise nego sto bi da si ostala u Beogradu.
Hrana tu i tamo.. Puno slatkisa, za moj ukus preslatkih torti, i na svu srecu, voca. Ali generalno, i nisam se nesto najela. Secam se da sam uvek isla na sigurnu varijantu - spagete/paste/etc. ili ribu (dvaput u toku nedelje ili tako nesto).
Hotel je bio, necu reci prljav, ali ajde.. manje cist od svih u Egiptu u kojima sam bila. Tunizani koji rade po hotelima uzasno napadni i uspaljeni 24/7 kada vide Evropljanku, mada ni Egipcani ne zaostaju za njima.
Sto se tice samog grada.. ni ne secam ga se, sem da je delovao malo "grcki", sto mi je bilo interesantno.
Znam da su radnjice tipicne za to podneblje - znaci sve je isto kao i u Egiptu, Turskoj etc - tona bubnjeva, kamila i peskira za koje se cenjkas satima.
Da se razumemo, to je bilo moje iskustvo, sto ne znaci da je tako bilo svakome. Ja ipak preporucujem Egipat. Ronjenje, bolje plaze, lepse more, interesantnije ekskurzije(ukoliko te interesuju), vreme savrseno i u oktobru, cistiji i bolji hoteli za isti novac... Ako te nesto vise interesuje, slobodno pitaj