Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Koje su najbolje dnevne novine u Srbiji?

24 sata
2
3%
ALO!
1
2%
Blic
19
33%
Borba
7
12%
Danas
5
9%
Glas javnosti
Nema glasova
0%
Kurir
4
7%
Press
4
7%
Politika
12
21%
Večernje novosti
4
7%
Koje dnevne novine su po kvalitetu štampe, dizajna, tekstova... najbolje u Srbiji po vašem mišljenju?

(u obzir se uzima ŠTAMPANO izdanje)

Ja ću se odlučiti za Borbu, jer su jako lepo dizajnirane, razlikuju se od drugih... Tekstovi su im super, naročito analize... Gej aktivisti Boban Stojanović i Predrag Azdejković redovno pišu za njih... Dušan Maljković je takođe pisao... Često obrađuju gej teme na korektan način...
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Nema dobrih dnevnih novima u Srbiji. U one manje loše ubrajam Danas, Politiku i Borbu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Čitam Kurir, jer me zabavlja.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by spliff
blic
By Simor
Čitam novosadski "Dnevnik" - zbog njihovog sjajnog dopisnika iz Brisela Željka Pantelića i Igora Burića na kulturnim stranama.

Inače, od beogradskih novina svakako "Danas" i subotnji Kulturni dodatak "Politike".
Korisnikov avatar
By tinkerbell
ne kupujem novine....bash dugo.... pre sam kupovala blic :) ... od prvog broja, tada su prvi brojevi bili besplatni :)

sada samo blic online....
Korisnikov avatar
By Delete
Ne znam da li su najbolje, ali skoro svakodnevno citam Blic.
Korisnikov avatar
By KiWi
Večernje novosti, zato što me zasmeju gotovo svakim naslovom :) Vesti su im kao i kod svih ostalih, uglavnom agencijske
Korisnikov avatar
By bothways
Citam Blic, jer moji to kupuju. Ne postoje najbolje novine: skoro sve pisu senzacionalisticki.
A meni su smesni naslovi u Kuriru (ili mozda Press, mesham ih), jer je vecina naslova jedna rec. Npr "Monstrum", "Prevara", "Gubitnik" i sl.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Meni je super što se Borba ne bazira na dnevnim agencijskim vestima, već na analizama, autorskim tekstovima i objašnjenjima, jer zašto bih čekao ceo dan da bih pročitao jučerašnje vesti, kad to mogu na internetu ili na televiziji... Takođe mi je super što su objavili aferu Miladin Kovačević!!!
By wilmott
sve nase novine isto gore, pa ih biram uglavnom po formatu.

ipak - mala prednost za danas.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by bothways
A meni su smesni naslovi u Kuriru (ili mozda Press, mesham ih), jer je vecina naslova jedna rec. Npr "Monstrum", "Prevara", "Gubitnik" i sl.
Da, da, ti naslovi...
Ali i podnaslovi, molim vas...

Jedan asistent sa mog faksa je postavio pitanje kako bi glasili naslovi u različitim domaćim listovima o slučaju studenta koji je počinio ubistvo.

Složili smo se oko toga da bi u Kuriru naslov bio - "Ubio za desetku".
By Ulix
Čitam Danas i Borbu, mada češće i redovnije Danas... moć navike.
By mythe
od malih nogu sam citao "Vecernje Novosti", pa ih i danas pratim, najbolji su :) brzo, kratko i jasno :)

a glede uvodnog posta i recenice "citam Borbu jer Predrag Azdejkovic pise za njih" , moj komentar je - to bio za mene bio razlog da tu novinu ne uzmem u ruke :D
Korisnikov avatar
By Mahoney
alo je smesniji od pressa, a kurir je najgori.

politika je dosadna, vecernje smaraju, borba je (opet) nova.

danas je ozbiljan, tako da mi ostaje blic.

glas javnosti je, ipak, najjadniji, jer je toliko dosadan i aljkav da ga, verujem, ne cita ni sam urednik (inace i urednik kurira).

blic prelistam za 10 minuta, mada me mrzi, jer su mi ruke posle toga prljave, kao da sam kopao ugalj u rudniku.

novine ne kupujem godinama, naposletku, pratim samo cyber izdanja...

:yes:
Korisnikov avatar
By m..
Danas i Blic, ja ne kupujem novine, a zena i keva kupuju te. Deda kupi Politiku, da se preziveti, i ono kurir smece koje nekad citucnem iz cistog mazohizma. Svojevremno ('93.) je baba odlucila da popali u Madjarsku iznervirana time sto deda kupuje Politiku, a nema para da joj kupi Vreme.
Korisnikov avatar
By m..
Anyways, u Blicu, kad su bili aktuelni izbori u SAD, je u nekom textu 8x pisalo elektronski glasovi. Nisu normalni, nekad se pitam da li uopste imaju lektora.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Simor
Čitam novosadski "Dnevnik" - zbog njihovog sjajnog dopisnika iz Brisela Željka Pantelića i Igora Burića na kulturnim stranama.

Inače, od beogradskih novina svakako "Danas" i subotnji Kulturni dodatak "Politike".
I ja citam novosadski Dnevnik, ali ne bih mogla da tvrdim da spadaju u najbolje dnevne novine.
No, ipak imaju rubriku sa desavanjima u OVOM gradu, a ne u BGDu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja se o srbiji uglavnom informišem online, a od dnevnih novina sam odustala years ago. tu i tamo pokušam da pročitam "danas", koji je odavno uberdosadan - agencijski članci i deset istih smornih kolumnista koji se vrte godinama; keva kupuje "politiku" koju tu i tamo pregledam purely fenomenološki, da vidim šta je trenutno hit u hegemonom državnom diskursu, "blic" mi je totalni treš (kurire i slično i ne smatram novinama) pa ga uglavnom zaobilazim, a borbu još nisam stigla dobro da proučim, tak' da nemam mišljenje o njojzi (prelistala samo jedan jedan broj, onomad kad su se katapultirali u zvezde aferom kovačević, i bila vrlo razočarana brojem polupismenih tekstova u istom). sve u svemu, sumorna slika.

doduše, još je gore kad se zađe po nedeljnoj i mesečnoj štampi... što samo pokazuje da je kapitalističko tržište najjači cenzor što more bit'. devedesetih, kad su ih hapsili, globili i ubijali, je itekako moglo da se pročita nešto što nije upeglana, konfekcijska informacija koja se u identičnom izdanju javlja u SVIM glasilima. al jbg izgleda da su tajkuni i/li oglašivači znatno zajebanija ekipa od one banalno-policijski represivne.
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by Sunce
Ne citam novine. :)
Isto :)

Pre sam citao najvise "Blic" a i "Kurir" kad mi je dosadno posto su ga moji skoro uvek uzimali. Zadnjih par meseci uopste i ne citam i iskreno, ne fali mi taj neki visak informacija i stampanih novosti. :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Kurir, koncizno, provokativno, a objektivno i istinito
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!