Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Čija verzija vam se više sviđa?

Biserina verzija
12
75%
Jelenina verzija
4
25%
Korisnikov avatar
By ROYAL
A, da, da dodam - voditelj je stvarno bolid...
Korisnikov avatar
By deran
Voditelj je bolestan čovek,i manite ga na miru-mislim,doslovce bolestan...

Meni se uvek više dopada izvedba koju prvi put čujem,makar ko posle snimio...Pokušavam da se setim izuzetka i nešto mi ne ide... :nerd:

Volim Jelenin glas,ali niko ne može sve da peva-od Nirvane do Silvane,kao što to Jelena pokušava i to bukvalno (ne znam koliko vas zna da je dosta vremena provela u grupi "Smilje" koja izvodi izvornu srpsku muziku)...

Pesma je Biseri pisana i zato zvuči tako-ona sama umnogome vadi pesmu od previše "Kovačovskog"...U glavi vrlo lako pronalazim kako istu pesmu izvodi Maja Odžaklijevska i gle-sasvim solidno zvuči... :D

Ja više volim stare pesme,pa se autoru topika izvinjavam što se usuđujem da malo proširim temu i dam na uvid kako istu numeru izvode dva izvođača sasvim različitih glasova i stilova pevanja...

Dakle,pesme je "Ne plači",autor je Arsen Dedić,izvedena je na "Beogradskom proleću '71. i naravno,pobedila...

Originalni izvođač je Bisera,ali ju je pevao i sam Arsen... :zvezda:

''

''

Ako ste ljubitelji ovako nečega, ukucajte u gugl Roknostalgija-tamo ćete naći svega...:srbin:
Korisnikov avatar
By Sunce
derane, hvala! Arsen Dedic je pisao divneeee pesme. Biserina "Ne placi" je predobra, sto kaze Lepa Krepa.

U nasoj zemlji postoje dobri vokali, ali nedostaju dobri kompozitori.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Sunce
...
Ako ste me iskulirali. :lol:

LM, jeste, mora da nemamo dobre kompozitore, kad ih vec ne cujemo. :yes:
Korisnikov avatar
By deran
derane, hvala! Arsen Dedic je pisao divneeee pesme. Biserina "Ne placi" je predobra, sto kaze Lepa Krepa.
Ja ne mogu naći taj post,a tek sad sam pronašao Biserin fan klub :puzzle:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by E.c.h.o...
...

Nisam te iskulirao,samo sam hteo da budem pristojan i ne dam komentar...:D
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by E.c.h.o...
...

LM, jeste, mora da nemamo dobre kompozitore, kad ih vec ne cujemo. :yes:
Najgore je kad mladi ljudi, kako ti kazes, zarade pare na glupim pesmama, a onda se ne vrate i ne rade ono sto su na pocetku zeleli.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Nisam bila najozbiljnija, skroz je ok da imamo misljenje. ;)

Jesam optimista i verujem da ce mladi kompozitori isplivati medju svim tim 'muzickim bizMismenima' kao sto trava moze da izraste i kroz asfalt (sad samo fali da ja zapevam) :D

LM, jeste Bisera (i Arsen, sad kad je prosirena tema) klasa.
By Kragi
Naravno da mi se vise dopada Biserino izvodjenje. Ipak je to pesma koju treba da peva neko sa iskustvom, neko ko razume tekst. Bisera ne postize visine kao Jelena, ali ona dodiruje svojom savrsenom bojom.

Jelena je tu pesmu pevala na Slavjanskom Bazaru 2003. Kornelije Kovac, buduci da je kompozitor pesme, je angazovao Jelenu. Slavjanski bazar je festival pevaca, pa je zbog toga pesma morala da bude obradjena tako da bi pokazala Jelenine domete. I meni se, kao i Uliksu, cini da je zanemarena sustina, a da se vise radilo o mehanickim stvarima - visina, raspon i sl. Opet ponavljam, to je verovatno uradjeno zbog toga da bi ziri ocenjivao pevaca.

Bolji primer Jeleninog izvodjenja je upravo izvodjenje na Slavjanskom bazaru:

''

Bilo je to pre sest godina.
Bravo sunce :klap:

Ocenjuje se pevanje, i vokalne sposobnosti izvodjaca a ne to sa kojom je emocijom ona iznela tekst/pesmu koji oni i ne razumeju (a ukoliko ga i razumeju, sigurnone znaju original verziju) .... Poenta je u tome da se pesma tehnicki dobro izvede :) Drugo mesto valjda dovoljno govori o kvalitetu :)

Naravno da mi se svidja vise Biserina verzija, mada moram da priznam da je to sudbina vecine obrada .... Obicno su losije od originala :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!