Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Originally posted by RACABG
vidim da ste svi u fazonu jadna zena .... isprovocirao je pa ga je udarila.
a recimo slucaj miladin kovacevic koga smo svi zdusno pljuvali , dali je njega isprovocirao onaj kojeg je poslao u komu ..... zasto razliciti arshini za isti postupak .
Zato što kad te neko provocira, ti ga udariš ili gurneš. Na zemlju, a ne u komu!
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by V I V I S E C T
Retard joj se uneo u lice, dozhivela je (pre nego shto ga je oshamarila) verbalni napad i povredu lichnog prostora. U normalnim zemljama to je sasvim dovoljno za akt samoodbrane.
Baš to.
By Ulix
Originally posted by Paki
Retard joj se uneo u lice, dozhivela je (pre nego shto ga je oshamarila) verbalni napad i povredu lichnog prostora. U normalnim zemljama to je sasvim dovoljno za akt samoodbrane.
Baš to.
Ta molim te, Paki, očito da je za sve kriv komunistički stav prema školskim dnevnicima. A slutim da su negde iza ugla i aktivisti-strani plaćenici koji su naučili tu ženu da šamara nevine i jadne srbende (malo slovo namerno).

:cheer:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
U normalnim zemljama postoji protokol ponasanja koji profesorima nalaze da ako nisu u stanju da vladaju situacijom gde ih agresivan ucenik verbalno napada - posalju po pomoc. (:sigh:decja prava).

Ont: oboje su krivi, uhvaceni su (usnimljeni) i sad nek snose posledice.
By RACABG
Originally posted by Ulix

Zato što kad te neko provocira, ti ga udariš ili gurneš. Na zemlju, a ne u komu!
posto nam nije objashnjeno kako je onaj zavrshio u komi mozda je njega kovacevic gurnuo na zemlju a ovaj opandrcio glavom o beton pa pao u komu.

a ishamarana baba je htela da izigrava hajduka pa je popila po .... ,sta se kurcis kad neznas da letis.

ili da prebacimo celu pricu u gay fazon gay populacija je isprovocirala obrazovce , sharenilom, kichom i setnjom ulicama grada .... pa da ih opravdamo sto nas biju, jer boze moj mi smo njima narushili prostor bili smo preblizu njih i njima bliskih osoba a imali smo letve (transparente) pa su se osetili ugrozenima mnogo.
By J...
Kako se na ovoj temi lepo vidi ko je bio kakav ucenik u skoli. :novine:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by spliff
oboje su se poneli na neodgovarajutji nachin
mislio sam da nije u redu shto netje da mu pokaze ocenu
Korisnikov avatar
By salazar
jaaako mi je drago sto sam gimnazijalac iz provincije, u uglednoj skoli gde je sve strogo kontrolisano skolskim pravilnikom i statutom. :deda:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Hans_87
Originally posted by deran

U poslednje vreme generalno mislim da je ovoj zemlji potrebna neka vrsta reinkarnacije Titove diktature.

Ja ne znam zašto dajete sebi za pravo da tako olako pišete o "Titovoj diktaturi"...Koje si ti godine Hans upisao prvi razred srednje škole?

Da ne zadirem u politiku,ta i takva diktatura veze nije imala sa srednjim i osnovnim školama...
2002. sam se upisao u gimnaziju.
A propos ovih stavki gore.....Znas, ne moram ziveti u starom Rimu da bih znao kako je vladao Kornelije Sula. Isto tako, vrlo dobro se zna da je u vreme Tita vladala diktatura, samo je svima bilo "lepo" pa se nisu bavili tim pojmom, jednostavno kao da nije postojao, osim za odredjene ljude koji su vazili za one sa margine i zna se kako se sa njima postupalo. :ostrisekiru:
U skolama je postojala Titova slika, znalo se da Tito postoji. Danas se po skolama nalaze skoro pa freske, znate na sta mislim. Ono u sta se danas u skolama veruje naucno nije dokazano, stoga je i sam covekov duh na neki nacin u etru, lebdi...U SFRJ se znalo da su Tito i SKJ bili alfa i omega. Politika se apsolutno meshala u sve pore drustva i bila prisutna. Ja ne znam da se iko proslavio crtanjem crkvenih motiva, vec je za umetnika smatran onaj koji je hvalio revoluciju, pobedu nad fashizmom. Apsolutno da postoje izuzeci ali je ovo bila generalna klima. Za tzv. srpsku Novu godinu su se kafane na Terazijama zatvarale i nije bilo nikakvih docheka. Jednom rechju, znao se redJ. I znalo se kako ce se sa onima koji se ogreshe o odredjene regule.
Danas postoji nesto sto se zove pokusaj demokratije, tj. gadan procep izmedju socijalizma, tranzicije i demokratije. U tom procepu javljaju se ovakve stvari nad kojima se mi sablaznjavamo, a svega ovoga je bilo i dok smo mi bili u osnovnoj/srednjoj skoli. Ja se secam jednog giliptera koji je opsovao majku nastavnici tehnickog u VIII razredu, a zeni je tri dana pre toga majka umrla.
Ovde je pitanje postovanja, uvazavanja, razumevanja bitnije od svake ocene na ovom svetu. I ako vi verujete jos uvek u te stvari, bilo bi dobro da se covek time pozabavi.
Rekoh da neću o politici-hemija je bila i onda i danas...

Namerno sam citirao ceo post da ti ne izvlačim reči iz konteksta,a boldovani deo je ono oko čega se vrti cela priča-dakle red...

I neću potvrditi da je ovako nečega bilo u to neko "moje" vreme,prosto zato što nije...

Što se pak istorije tiče,postoji stara i nova istorija...

Zadnja se još uvek brusi...
Korisnikov avatar
By Paki
Znao je da ima keca celo polugodište i nije našao za shodno da nauči bar za dvojku ili da se pomiri sa tim da će izaći na popravni (ili možda i neće, pošto ima pet slabih iz svih predmeta, pa automatski ponavlja razred).

Svrha pokazivanja ne bi bila imanje uvida u ocenu, već samovoljno prepravljanje ocene, žvrljanje po dnevniku ili nešto slično.
By жњ
Originally posted by Paki
Znao je da ima keca celo polugodište i nije našao za shodno da nauči bar za dvojku ili da se pomiri sa tim da će izaći na popravni (ili možda i neće, pošto ima pet slabih iz svih predmeta, pa automatski ponavlja razred).

Svrha pokazivanja ne bi bila imanje uvida u ocenu, već samovoljno prepravljanje ocene, žvrljanje po dnevniku ili nešto slično.

onda.... da se zasuku rukavi i ispravi nepravda nad velikom crvenom knjigom!

...tito i svi ti komunisti su naneli toliko nepravde, pa hajde svi da se napijemo, zasucemo rukave, prebijemo profesore i prepravimo sve lose ocene!!

:dude:
Korisnikov avatar
By spliff
oboje su se poneli na neodgovarajutji nachin
ali tutji nastavnicu...
to je ipak van pameti
neki red mora da se zna
Korisnikov avatar
By Myto
Tog ucenika bi trebalo kazniiti trcanjem kroz koprive tri puta dnevno u trajanju od cetiri godine.
By Hans
Aman, ja ne znam o cemu se ovde vise diskutuje. Decko je problematichan i ja verujem da je ta skola i pedagosko-psiholoska sluzba kadra dovoljno da se izbori sa njegovim nasilnickim izletima.
@deran: Kada govorim o redu u skolama tokom epohe SFRJ, ne mislim na idealni poredak, vrhunac socijalizma- komunizam, vec mislim na red koji je u isto vreme bio i privid. Posledice tog reda vidimo i danas. Sve u svemu, quod licet Iovi, non licet bovi. Mora da se zna ko je ko.
By RACABG
deca vishe vremena provode u skoli nego sa roditeljima kod kuce stoga se i kaze da deca vishe od 50% vaspitanja dobijaju u skoli ........ a koliko vidim profesorka je posegnula za metodom batine .... verovatno su ta deca tako i vaspitana da problem reshavaju batinama jer je to ono sto su naucili u skoli.
kako sejes tako zanjes, kako su ih vaspitavali tako im se vraca.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jedna od prvih stvari koje te nauce na Uciteljskom fakultetu je da nije tvoj posao da ih vaspitavas neo da ih obrazujes...

...tesko da mozes da utices na detetovo vaspitanje sa samo sat i po vremena nedeljno sa njim...koliko ima jedan prosecan nastavnik....maksimalno tri i po sata, ukoliko mu predajes svaki dan...
Korisnikov avatar
By salazar
mali je kriv i kraj price. on nema prava ni da pipne dnevnik, a kako je predmetni profesor duzan da mu obrazlozi ocenu koju da, ukoliko to nije uradio, ovaj ima pravo da se zali direktoru i nastavnickom vecu skole.
red mora da se zna i da se postuje.
Korisnikov avatar
By deran
Aman, ja ne znam o cemu se ovde vise diskutuje. Decko je problematichan i ja verujem da je ta skola i pedagosko-psiholoska sluzba kadra dovoljno da se izbori sa njegovim nasilnickim izletima.
@deran: Kada govorim o redu u skolama tokom epohe SFRJ, ne mislim na idealni poredak, vrhunac socijalizma- komunizam, vec mislim na red koji je u isto vreme bio i privid. Posledice tog reda vidimo i danas. Sve u svemu, quod licet Iovi, non licet bovi. Mora da se zna ko je ko.

Jadan smo mi svet kojem je uvek neko drugi ili nešto kriv(o)...

Da li ćemo i narednih 30,60,90 godina pričati o Titu,komunizmu,socijalizmu?Mađarska,Rumunija,Poljska,SLOVENIJA, itd, su takođe bili u nekakvim socrealizmima,a ih pogledaj danas...

Ali ako je nekom tako lakše,ja nemam pravo da se bunim...

I da ne odem sa teme sasvim-meni čak ni sam čin nije sad toliko strašan-uvek i na svakom mestu možeš očekivati neku budalu koja te može udariti,čak i bez raloga...Mnogo gorči ukus ostavlja cela situacija-država ne zna šta će,škola ne zna šta će,mi se prepiremo ko je kriv...

A ministar i Ministarstvo?To je tek za posebnu priču...:povez:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by hlaefdige
jedna od prvih stvari koje te nauce na Uciteljskom fakultetu je da nije tvoj posao da ih vaspitavas neo da ih obrazujes...

...tesko da mozes da utices na detetovo vaspitanje sa samo sat i po vremena nedeljno sa njim...koliko ima jedan prosecan nastavnik....maksimalno tri i po sata, ukoliko mu predajes svaki dan...
Evo da kopiram deo novog plana i programa biologije za sedmi razred (počinje da važi od septembra):

Циљ наставе биологије јесте да се осигура да сви ученици стекну базичну jeзичку и научну писменост и да напредују ка реализацији одговарајућих Стандарда образовних постигнућа, да се оспособе да решавају проблеме и задатке у новим и непознатим ситуацијама, да изразе и образложе своје мишљење и дискутују са другима, развију мотивисаност за учење и заинтересованост за предметне садржаје, као и да усвајањем образовно-васпитних садржаја стекну основна знања о грађи и функционисању човечијег организма, развијају здравствену културу, хигијенске навике и схвате значај репродуктивног здравља.
Изучавањем биологије код ученика треба развијати одговарајуће квалитете живота, навике, запажања, способности критичког мишљења, објективно и логичко расуђивање као и хумане односе међу половима.
Korisnikov avatar
By deran
Ko klepa te nemoguće rečenice-"Циљ наставе биологије јесте да се осигура да сви ученици стекну базичну jeзичку и научну писменост и да напредују ка реализацији одговарајућих Стандарда образовних постигнућа...

Mislim,reč nemam...:povez:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by jukie

Evo da kopiram deo novog plana i programa biologije za sedmi razred (počinje da važi od septembra):

Циљ наставе биологије јесте да се осигура да сви ученици стекну базичну jeзичку и научну писменост и да напредују ка реализацији одговарајућих Стандарда образовних постигнућа, да се оспособе да решавају проблеме и задатке у новим и непознатим ситуацијама, да изразе и образложе своје мишљење и дискутују са другима, развију мотивисаност за учење и заинтересованост за предметне садржаје, као и да усвајањем образовно-васпитних садржаја стекну основна знања о грађи и функционисању човечијег организма, развијају здравствену културу, хигијенске навике и схвате значај репродуктивног здравља.
Изучавањем биологије код ученика треба развијати одговарајуће квалитете живота, навике, запажања, способности критичког мишљења, објективно и логичко расуђивање као и хумане односе међу половима.

znam...nastavni planovi su sastavljeni van svake pameti....pa i odredjenih pedagoskih principa....to ne menja cinjenice
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by deran
Ko klepa te nemoguće rečenice-"Циљ наставе биологије јесте да се осигура да сви ученици стекну базичну jeзичку и научну писменост и да напредују ка реализацији одговарајућих Стандарда образовних постигнућа...Mislim,reč nemam... :povez:
Postoji poseban fajl koji se zove Standardi obrazovnih postignuća, po predmetima... oni navodno treba da se dostignu do završetka 8. razreda, tako da sedmaci treba da napreduju u tom smeru... postoje tri nivoa, prvi valjda treba da dostigne 85 posto učenika, drugi 50 posto i prvi 25 posto (??? ili neki drugi brojevi, ali nešto tome slično)
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by jukie

znam...nastavni planovi su sastavljeni van svake pameti....pa i odredjenih pedagoskih principa....to ne menja cinjenice
Genijalno. Nama je biologicarka u 7. osnovne pricala, kad smo imali vezbe sa mikroskopom (precrtavas u svesku ono sto vidis), da je su u prethodnoj generaciji gledali bakterije sa zuba i da je neka devojka dala uzorak i da su videli spermatozoide.

Valjda je potrefila sve nastavne ciljeve, well osim diskusije (ako se masovno kikotanje ne racuna u vid diskusije).
Korisnikov avatar
By m..
Btw, isto u 7. razredu. Otisla profesorka nemackog na trudnicko i dosla neka mlada zamenica i zavladao je opsti haos. Umesto ucenika koji nisu prisutni ljudi su prijavljivali fudbalere, na casu su redovno sedeli i ljudi iz drugih odeljenja (da gledaju show), onda bi jos njih uletelo, ugasilo svetlo (popodnevna smena) i vacarilo nesrecnu devojku, i ojnda bi pobegli dok je jos u shoku. To je bilo apsolutno strasno, a niko nije bio ni kaznjen ni izbacen. Mada ni jedni prema drugima nisu bili nista bolji, imali su igru koja se zvala 'na stub', njih 5-6 bi digli nekog za ruke i za noge (da bude u vodoravnom polozaju) i nabijali ga na betonski stub u holu skole (jajima naravno). Neka 2 mucenika iz razreda su terali da se ljube, mislim bukvalno su ih drzali i pritiskali im glave.

Boze koliko sam mrzela skolu.
Korisnikov avatar
By scout_finch
decko je tukao babu od 62 godine jbt,samo to mi je dovoljno da pozelim da ga razbijem od batina. to je verovatno decko koji ce u buducnosti tuci zenu,decu i bilo koga od kaga je jaci. siledzija klasican.a to sto je ona njega kao prva udarila,pa sta je mogla kad je poceo da joj se unosi u facu i da joj otima dnevnik. ne razumem kako bilo ko moze da pokusava uopste da oravda to sto je ovaj mali kreten uradio.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by scout_finch
...ne razumem kako bilo ko moze da pokusava uopste da oravda to sto je ovaj mali kreten uradio.
Niko ne opravdava to sto je ovaj mali kreten uradio, vec se opravdava 62-godisnja zena koja jeste prva udarila 15-godisnje dete.
Korisnikov avatar
By Madonna
zato sto se 15-ogodisnje dete ponasalo kao manijak :yes:

END OF DISCUSSION!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!