- 14 Jun 2009, 14:58
B92 -- "Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u Novom Sadu da je neophodno novo nacionalno okupljanje kako bi se u Srbiji što pre organizovali parlamentarni izbori i održao referendum o članstvu naše zemlje u NATO-u. Koštunica je na sednici Glavnog odbora stranke rekao da je borba protiv usvajanja "protivustavnog Statuta Vojvodine" kojeg je predložila aktuelna vlast, "najviši politički, državni, nacionalni, privredni i patriotski interes Srbije"."
Srećan sam što je Vojislav Koštunica politički još uvek živ - srbijanska politička scena bi bila dramatično osiromašena da nam nema Voje.
Srećan sam što jopet dolazi do zbijanja nacionalnih redova. To je, jel' te, conditio sine qua non svake normalne Načertanije politike.
Srećan sam što je Voja, posle uspešno odbranjenog Kosova i još trijumfalnije odbranjene Metohije, odlučio da Vojvodinu, odnosno negiranje njene autonomije, postavi kao najviši patriotski interes.
Erektirano iščekujem sledeće poteze ovog sjajnog čoveka, politički mudrog, socijalno inteligentnog, estetski prijatnog za oko.

Erektirano iščekujem sledeće poteze ovog sjajnog čoveka, politički mudrog, socijalno inteligentnog, estetski prijatnog za oko.