Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Razmišljao sam da li da pišem o ovome uopšte i reših da pokrenem pitanje...

Dok vlada RS čini jedan pametan potez vezan za ekonomsku krizu (dovela je Ante Markovića u Bg na otvorenu diskusiju) ljudi u Srbiji posustaju duhom (incident u Pazaru)
Dakle, dokle je potrebno otići i šta je potrebno učiniti da bi Srbija reagovala? Ljudi su gladni, umorni, na ivici ludila jer im naše vlade ne pružaju nikakvu pomoć. Kažem vlade jer nije samo Cvetkovićeva kriva. Štrajkovi su počeli odavno po celoj Evropi, ali mi se nekako čini da su naši najsrčaniji, ipak, EU ima problem od prošle godine a Srbija od 90-te....
Šta je po vama potrebno da se uradi kako bi naša vlada počela da donosi zrele i odluke u interesu građana? Protesti? Unakaživanja sopstvenih tela? Smrt? Ima li naša vlada uopšte kapacitet da izgura krizu i da se uhvati u koštac sa postojećim problemima???

Ja se plašim da nema. Da je izgubljena u magli i da nas vodi ka provaliji jer ne vidi put!
Korisnikov avatar
By jukie
Kada je dinosaurusima postala frka da će izumreti, evoluirali su u ptice i tako se spasli

Tako i mi treba u nešto drugo da evoluiramo
Korisnikov avatar
By blabla_guy
Nasa Vlada je krajnje nekompetentna i nestrucna :( (( i po meni nema ni snage ni mogucnosti da se izbori sa krizom...

A da se odnos Vlade i drugih drzavnih organa prema gradjanima promeni, trebace godine i godine prosvecivanja kako politicara tako i gradjana.
Korisnikov avatar
By Rei
Treba da se promeni odnos ljudi prema lazhima i prevarama... Jer ljudi oprashtaju prevare taboru kojem pripadaju "jer su oni drugi josh gori", i tako smo godinama u pat poziciji u kojoj se nishta sushtinski ne menja ni na jednim izborima, ni u jednoj stranci...
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Iz tvog posta @Rei mogu da pretpostavim da mi (koga god da podržavamo) ne želimo da prihvatimo da oni drugi (ko god to bio) imaju možda i dobro rešenje...
Kako da slep vodi gluvoga?! Vlada je slepa a narod je gluv. Da bi neka zemlja izašla na kraj sa svojim problemima potrebno je da svi učestvuju u rešavanju istih, a ne da budu deo njih.
Više ni ne gledam skupštinu jer me je sramota. Ne znam šta je lošije: pozicija ili opozicija.
Sramota me je što sam građanin zemlje čiji parlament ispunjavaju psovke, diskriminacija po svim osnovima, vređanja, klevete i idiotluk...

U šta bi smo mogli mi evoluirati @jukie? Koji to nivo evolucije treba da zadovoljimo da bi smo živeli kao zemlje u regionu? Ja bih stvarno volonterski radio za našu zemlju i ulagao bih trud kada bi to neko od mene zatražio ali u našoj zemlji ne postoji vođa koji je spreman da se uhvati u koštac sa problemima. Naši političari su odavno zaboravili na manire i saradnju. Zaboravili su koga predstavljaju i kako bi trebali da ga predstavljaju - a i narod je zaboravio da je ON taj koji ima moć i da su političari niko i ništa bez naroda...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislim da konstruktivan odgovor ovde neces naci.

Najgore je sto se ovde presipa iz supljeg u prazno i obecava se mnogo a jednostavno nema sredstava da se uradi ni ono najpotrebnije.
I to nista svaka sledeca vlast nasledjuje. A te u pazaru nesto nisam cula da su sekli spostvene prste dok im je voljeni Cobe bio na vlasti.

I ne, nije resenje u protestima. Drljajuci cipele po asfaltu i noseci zastave dok vicemo parole ne postizemo bas nista. Treba smisliti. Pa ostvariti. Sada je mnogo teze jer kriza vlada u celom svetu, ne samo u Srbiji. Ali sa svojim odnosom prema EU (vise volimo ratnog zlocinca nego sopstvenu decu i ne damo Kosovo pa makar crkli od gladi) ne otvaramo previse mogucnosti.
By mythe
uzroke krize u Srbiji (i ne samo u Srbiji, nego i drugim bivsim socijalistickim drzavama), najbolje je okarakterisao Ante Markovic prilikom jucerasnje posete Beogradu, evo najvaznijih delova njegova intervjua

"Zvali su me da pomognem njihovim ekonomijama. Odazivao sam se vrlo rado, voleo sam tu državu i osećao se njenim pripadnikom. Na čelnim pozicijama bili su uglavnom mladići s partijskom biografijom, ali bez dana radnog staža. Pa kako su oni uopšte mogli da obavljaju najviše državničke poslove? Nikako. Tako to ne ide. Moja radna biografija počela je od običnog radnika, a posle decenija i decenija vrednog rada i laganog napredovanja, okončao sam je premijerskom foteljom. A kada je na vrhu jedne države, kako god se ona zvala na Balkanu, takva osoba kao što sam opisao, šta onda očekivati od ostalih njenih državljana. ”

Potpuno je u pravu, setimo se "tcunamija" tih partijskih kadrova nakon dolaska demokratske vlasti 2000., sve likovi bez dana radnog staza (Cedomir Jovanovic, Nemanja Kolesar, Srdja Popovic, Bojan Pajtic, Alen Selimovic, Dejan Mihajlov, Srdjan Djuric DSS, Andreja Mladenovic....) Sto kaze dobri Ante, da bi covek uspesno mogao da obavlja drzavne poslove, treba najpre da provede odredjeno vreme u fabrici, pa polako napreduje (sef pogona, pomocnik direktora itd...) a ne iz skolske klupe u ministarsku fotelju
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
''

Sposobnost lidera da sharmiraju narod je jedna stvar, njihova sposobnost da vode taj narod je neshto sasvim drugo. Ista stvar je u chitavom svetu, samo shto mi imamo kraci fitilj.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by jukie
Kada je dinosaurusima postala frka da će izumreti, evoluirali su u ptice i tako se spasli

Tako i mi treba u nešto drugo da evoluiramo
Da, ili da odletimo u toplije krajeve.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!