Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
@Status-u rasisto! Napisao si Cigani mesto Romi!!!!
Korisnikov avatar
By *STATUS*
ја нисам ништа написао, него копирао линк са места где тако оригинално пише...

извињавам се ако је нешто у вези овога већ било...

:klux:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
"Drugo, same akterke daju implicitnu kritiku političke korektnosti -- insistiranje na reči "Cigan" zapravo signalizira neuspeh romske emancipacije, koji se uglavnom i sveo na "korektno oslovljavanje". "

osim što isto nije u ovom društvu zaživelo ni sekunde, tako da ga je smisleno kritikovati taman koliko bi bilo smisleno kritikovati identitetsku politiku borbe za prava gej ljudi u državi u kojoj nemaju ni elementarnu fizičku sigurnost.

"Upravo je takav pristup postao deo diskriminacije -- kažemo "Romi", osudimo rasizam, vrifikujemo se kao ne-rasisti i time obavimo svoju "građansku dužnost" (stvarajući iluziju da je sve u redu i da problemi Roma nisu "naši" problemi i da ih "mi" ne proizvodimo, jer zaboga "niko ništa nema protiv Cigana") dok njihovi problemi, pre svega socijalnog karaktera, i dalje istrajavaju, ma kako ih oslovljavali."

stara šuplja kojom se, navodno, raskrinkava licemerje političke korektnosti. osobito nepodesna za tekst u kojem autorka tretira ove ljude kao "urnebesno zabavne" igračke.

"Stoga, opravdano je insistiranje na reči Cigan samih Cigana, jer se time podseća da je njihov društveni tretman i dalje efektivno rasistički i da je potrebno daleko više od pranja ruku vodom politički korektnog oslovljavanja da bi njihov status zaista bio ravnopravan."

kao što rekoh, kad se to oslovljavanje primi bilo gde osim u onom najformalnijem medijskom diskursu i (politički prilično neuticajnom) ngo diskursu, onda će moći ozbiljno da se preispituje. korišćenje termina "romi" ni na koji način ne sugeriše da je rasizam prestao, dapače.
osim toga, znam mnoge rome koji sebe identifikuju kao rome. ne kao cigane.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
p.s. nije li indikativno ko se prvi obradovao reči "cigani"? i ko će joj se uvek prvi obradovati...
to je to olakšanje nakon podizanja zabrane - uh sad možemo da odahnemo i da ih, brate, nazovemo kako dolikuje, da im gurnemo šuške u harmoniku i teramo ih da se penju na drvo jer ONI TO VOLE, to im je u mentalitetu, u genima, u majčinom mleku...
preklizav put za ovo društvo u ovom trenutku.
Korisnikov avatar
By Loni
Uvek mi je bio fascinantan podatak da je među Romima, kao i narodima na Tajlandu, Maleziji i u Filipinima, veći broj transvestita nego kod belih evropskih naroda.

Na Tajlandu postoje muževniji gejevi, srednje muževni, ali umesto velikog broja fem gejeva, ima dosta transvestita.
Zbog čega fem gejevi kod nekih naroda odlaze u transvestite, a kod drugih ma koliko bili fem ipak ostaju u muškom identitetu?

U pitanju su specifične kulture, u kojima je bolje biti i transvestit nego femiizirani gej.
Jedan od razloga je i taj što transvestit može osvajati veći broj muškaraca (gotovo četvrtina strejtera bi probalo nešto sa transvestitom) što je bolje ne samo zbog širine izbora već i zbog novca.
Biti transvestit - prostitutka može biti vrlo unosno.

Među vrlo siromašnim narodima potreba za hlebom i novcem jednostavno premaši potrebu za dostojanstvom.
Mislim da je zato među Romima veći procenat transvestita.

Jedan moj poznanik mi je pre nekoliko godina, kada smo čak 7 romskih transvestita videli u gej klubu, rekao: - Njihovi fem momci češće odu u transvestite jer je Romima svako sputavanje strano. Ako poželi da se obuče kao žena, on će to i da uradi. U protivnim bi patio.
Kod belaca nije tako. On će se, uslovljen društvenim pravilima, dugo sputavati da uradi išta, što bi ga izdvojilo iz okoline.

Neko to objašnjava time da transvestiti
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Bas me zanima da li im je dala pare koje im je obecala...

Jos jedan tekst "Jebote, koliko sam gotivna", u kojem spisateljica ili nije svesna koliko je isprozivala Minu i Maju, ili je bas bicarka po prirodi.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Loni
Uvek mi je bio fascinantan podatak da je među Romima, kao i narodima na Tajlandu, Maleziji i u Filipinima, veći broj transvestita nego kod belih evropskih naroda.

Na Tajlandu postoje muževniji gejevi, srednje muževni, ali umesto velikog broja fem gejeva, ima dosta transvestita.
Zbog čega fem gejevi kod nekih naroda odlaze u transvestite, a kod drugih ma koliko bili fem ipak ostaju u muškom identitetu?

U pitanju su specifične kulture, u kojima je bolje biti i transvestit nego femiizirani gej.
Jedan od razloga je i taj što transvestit može osvajati veći broj muškaraca (gotovo četvrtina strejtera bi probalo nešto sa transvestitom) što je bolje ne samo zbog širine izbora već i zbog novca.
Biti transvestit - prostitutka može biti vrlo unosno.

Među vrlo siromašnim narodima potreba za hlebom i novcem jednostavno premaši potrebu za dostojanstvom.

Jedan moj poznanik mi je pre nekoliko godina, kada smo čak 7 romskih transvestita videli u gej klubu, rekao: - Njihovi fem momci češće odu u transvestite jer je Romima svako sputavanje strano. Ako poželi da se obuče kao žena, on će to i da uradi. U protivnim bi patio.
Kod belaca nije tako. On će se, uslovljen društvenim pravilima, dugo sputavati da uradi išta, što bi ga izdvojilo iz okoline.

Neko to objašnjava time da transvestiti???
Jel ovo copy/paste-ako jeste,molim nastavak...

I ako nije,molim isto...:srbin:
Korisnikov avatar
By Momo

iz ovog pasusa se moze zakljuciti da je biti transvestit nesto degradirajuce

ja jako cenim ljude koji zive svoj identitet i one koji makar pokusavaju da budu ono sto jesu bez obzira na kritike i osude drustva
Korisnikov avatar
By deran
Promašio si Momo-mislim da se htelo reći o zloupotrebi rodnog identiteta radi prostitucije...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by deran
Promašio si Momo-mislim da se htelo reći o zloupotrebi rodnog identiteta radi prostitucije...
nisam bas dobro razumeo sta je Loni hteo reci pasusom koji sam citirao ali sta znaci to "zloupotreba rodnog identiteta radi prostitucije" ?

zasto bi neko ko je transrodan a zeli da se bavi prostitucijom bio okarakterisan kao neko ko ima manjak dostojanstva ?
Korisnikov avatar
By deran
Znači da ti ljudi nisu transrodni,već se prave da to jesu radi prostitucije-to sam mislio,a mislim da je i tekst trebalo da ukaže na to.
Korisnikov avatar
By Momo
aha da da kontam moguce da je to mislio....
hm ne znam da li je tako bas i koliki je procenat ljudi koji su "lazno transrodni"

cekamo Lonija da nam razjasni odakle mu zakljuchci :)
Korisnikov avatar
By jukie
Uvek mi je bio fascinantan podatak da je među Romima, kao i narodima na Tajlandu, Maleziji i u Filipinima, veći broj transvestita nego kod belih evropskih naroda... Zbog čega fem gejevi kod nekih naroda odlaze u transvestite, a kod drugih ma koliko bili fem ipak ostaju u muškom identitetu?
Ja mislim da je to do fizičkih karakteristika rase. Kod pripadnika tih naroda razlika u građi lobanje i inače tela kod muškaraca i žena je manja nego kod "belaca".

Primer: uzmi Džina Hekmena i obuci ga u žensko. Neće privući nijednog stvarno strejt muškarca:
[img=200x150]http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs ... kman_l.jpg[/img]
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!