- 07 Apr 2009, 20:38
draga delete, osim što sam se izvesnim korisnicima obratila sa "odvratni rasisti", ja uvrede delila nisam. a i u tom slučaju, sporan je možda samo epitet, ne i određenje dotičnih korisnika, jer se zaista radi o rasistima. a ako nalaziš da je uvredljivo to što nemam "toleranciju" prema opšteprisutnom rasizmu, ili to što ironičnim postovima pokušavam da ogolim njegovu suštinu, ja to stvarno ne vidim kao svoj problem.
dalje, ovde se ne radi o tome da sam ja uvređena time što ceo gs forum ne deli "moje mišljenje", nego o tome da JESTE poražavajuće što se čak ni na ovom virtuelnom mestu ne može uspostaviti minimum konsenzusa (nazovimo ga civilizacijskim, uz sve ograde koje prema tom terminu imam) o tome da diskriminacija kao takva nije prihvatljiva, pa bila ona rodna, rasna, etnička, verska ili bilo koja druga.
što se tiče dobronamerno-didaktičkog pristupa "objašnjavati, a ne odmah kritikovati", niđe veze. razni su ovde ispisali čitave knjige na tu temu i u tom tonu, majself inkluded. kome je do edukacije, mogao/la je do sad da se edukuje uveliko, a ja stvarno nikome ovde nisam mama, pa da ih češkam po kosici i umiljato ponavljam "no-no, sine, nije lepo da od diskriminisanih grupa praviš krivce i optužuješ ih za položaj u kome su se našle, a naročito je ružno da pričaš kako neke ljude treba eliminisati po kratkom postupku, a ni tom gušteru nisi trebao noge da počupaš, nije lepo!". ako ima onih kojima se još nije zgadila opisana pojava, kao i onih koji smatraju da je to dobar način, samo nek izvole u tom pravcu. ja planiram da rasizam nazovem rasizmom tamo gde ga vidim.