Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Blond Brat
Originally posted by Ulix
@deriste
Nisam pokusavao da skrenem paznju na sebe, vec tebi da skrenem paznju na to kakve gluposti pises. :prst:
Ko je rekao da je homoseksualnost bolest?
Imas sto godina a prepires se sa seristem,okani me se...
ulixe, okani se serišta kad ti fino kaže.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Minie
Osječki narkomani dobivaju špricomate

Osječka udruga Ne-ovisnost pokrenula je inicijativu da se u gradu postave automati sa špricama kako bi se narkomane zaštitilo od HIV-a i hepatitisa.

OSIJEK - Po uzoru na neke zapadne gradove, i u Osijeku bi se uskoro mogli pojaviti automati sa sterilnim špricama za narkomane. Inicijativa je to osječke udruge Ne-ovisnost kojom žele potaknuti i narkomane da se štite od HIV-a i hepatitisa jer se te dvije zarazne bolesti najčešće šire preko igle.

U udruzi još uvijek čekaju da im Ministarstvo zdravstva odobri projekt. Već je izrađeno i kućište za automat, a osmislio ga je osječki inovator, Davor Kezić.

Ako dobiju ddobrenje automati će biti postavljeni na diskretnim lokacijama.

Majku mu...
Verovatno bi pametnima koji su dosli na ovu ideju zabila spriceve u glavu da im izadje malo te genijalnosti. Dzisus.
Po pitanju narkomana imam krajnje radikalne stavove. Sve ih zakonski zatvarati i odvikavati od droga. Svaki narkoman koji biva uhvaćen da se drogira posle prođene terapije dobija metak u čelo a račun za metak se šalje porodici. End of discussion!!!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
kako ono beše, justice advocate?
fini kadar u toj incijativi mladih, bogami...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by just_me

Po pitanju narkomana imam krajnje radikalne stavove. Sve ih zakonski zatvarati i odvikavati od droga. Svaki narkoman koji biva uhvaćen da se drogira posle prođene terapije dobija metak u čelo a račun za metak se šalje porodici. End of discussion!!!
:iskolacen:

ja se nadam da se ti shalish

jbt jel svracaju modovi na ovu temu :puzzle:
By iWanna
Originally posted by Momo

:iskolacen:

ja se nadam da se ti shalish

sudeci po ostalim postovima, ne, ne sali se
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Lol, da, ne šalim se... Zbog narkomana sam završio na urgentnom. Napadali su me u nekoliko navrata a jedan je čak pokušao da me ubije... Dakle, još sam i blag, al' ajd', ako može Kina, možemo i mi!
Korisnikov avatar
By Azdaja
bas bi bilo lepo da naprave i neki "aparat", koji izbacuje dzointOve... :retard:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Lol, da, ne šalim se... Zbog narkomana sam završio na urgentnom. Napadali su me u nekoliko navrata a jedan je čak pokušao da me ubije... Dakle, još sam i blag, al' ajd', ako može Kina, možemo i mi!
Narkomanija je bolest, isto kao i bronhitis i depresija...sta god.
Da te je napao neki umno zaostao ili poremecen lik, jel bi isto tako mislio?
Ma dajjj...
Narkomanima se mora pomoci, ako ne mozemo da ih izlecimo od tog zla makar mozemo da ih zastitimo od drugog.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by iWanna
Originally posted by Momo

sudeci po ostalim postovima, ne, ne sali se
i sudeći po ostanku postova, ne, ne svraćaju.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Blond Brat
Narkomanija je bolest, isto kao i bronhitis i depresija...sta god.
Da te je napao neki umno zaostao ili poremecen lik, jel bi isto tako mislio?
Ma dajjj...
Narkomanima se mora pomoci, ako ne mozemo da ih izlecimo od tog zla makar mozemo da ih zastitimo od drugog.
Ma, isfrustriran sam po pitanju narkomana.... Ne bih ubijao, ne bih nikoga...
Pre sam kao i ti imao stav da im treba pomagati, ali sada sam više u fazonu: pomažem onima koji su spremni sami sebi da pomognu... Ne vredi trošiti energiju na one kojima nije stalo da samih sebe...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
To je istina...ali pre nego sto su postali narkomani imali su neke probleme u svojoj glavi, tako da je narkomanija rezultat toga. Nemoj toliko da osudjues i meni su takvi ljudi degutantni ali opet, mora im se pomoci.

:kosa:
Korisnikov avatar
By deran
Ne znam koji put ovo pišem-Narkomani su bolesni ljudi, s toga im se, kao svakom bolesnom čoveku, treba pomoći..

Dalje,bode mi oči rečenica Ne vredi trošiti energiju na one kojima nije stalo da samih sebe...Pa to je tipično i za depresiju,pa sad vidite...
Korisnikov avatar
By Delete
Zao mi je sto ti se to desilo. Mada...bas me interesuje sta je bio povod za te napade. Znas li ti?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa verovatno i depresivne ljude treba prvo prisilno hospitalizovati, pa ako se opet udeprimiraju kad izađu, onda i njih po kratkom postupku. mislim, šta će nam takvi u ovom zdravom društvu?7

onda, hendikepirane. ove, brate, u kolicima - ko će o njima da brine? leba iju a ništa ne rade, a vala nisu ni lepi za viđet. sreća pa su i oni toga svesni, pa se ne mrdaju previše po ulicama.

dalje, ne bi bilo loše maknuti ni ove neke s klempavim ušima, razroke, pogrbljene, ćelave, one što im se lice iskrivi od šloga (osim ako nije privremeni facijalis, to je ok, samo da se sklone dok ih ne prođe), one sa zečijom usnom ili bez jednog oka, slepe, gluve, nagluve, sakate i deformisane. sve počistiti.

svakako ne bi bilo naodmet ni ovih malo zatamnjenih da se rešimo. prljavi su, brate. smrde.

a i pedere pobiti. u stvari, njih prve!
a zamisli još ako je peder, sa 12 umesto 10 nožnih prstiju i govornom manom? auh. fuj!

e, kad se sve to fino obavi, onda brate dođeš k'o gospodin čovek i uspostaviš ta ljudska prava. bog da te vidi.
Korisnikov avatar
By Delete
@Lepa Krepa

Sta mislis da postignes sprdacinom na...svi znamo ciji, racun?
Preteraste sa tim prepucavanjima i prozivkama nekoga, ko cak i nema preterano radikalne stavove...ako ti je do rasprave, zasto ne odes na Stormfrontov forum, evo, dacu ti ja svoju sifru pa kad se izduvas, nastavi sa uobicajenim pisanjem ovde.
Korisnikov avatar
By Kiborg
@Krepa
Cvrc. Patetično i kao po običaju preterano, a sve bez nekog smisla.

Psihijatrijski bolesnici se zatvaraju u odgovarajuće ustaove ukoliko predstavljaju opasnost po sebe ili po druge ljude. To je bitan uslov, koji je u slučaju narkomana često zadovoljen.

Dakle, isto treba da važi i za narkomane, s tim što ipak završavaju po zatvorima, što je sasvim ispravno, jer za razliku od šizofrenije ili depresije, narkomani imaju izbor, bar neko vreme u početku bolesti :)
By iWanna
@delete
zato sto je porazavajuce videti ljude sa "umereno-radikalnim" stavovima na gay forumu... i medju gej ljudima... da upravo ljudi sa OVOG foruma otvore oci

Lepa Krepa :carica:

(ok nije meni upuceno, sorry :mini: )
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
da, upravo je u tome stvar. stormfront je forum patoloških slučajeva s kojima ja niti imam o čemu da razgovaram, niti bih želela da svojim pisanjem podržim postojanje nečega što bi, po mom mišljenju, trebalo da bude zakonom zabranjeno.
mene iritira upravo ovo što je iwanna napisao - poplava fašistoidnog razmišljanja koje se temelji na tome da postoji bitna i nebitna diskriminacija, tj. bitna je samo ona koja pogađa tebe direktno, a i to u stepenima (mislim, brate, ako su te prebili jer si se previše pederisao po ulici, a jbg sam si kriv...) i da je reakcija na tako nešto "patetična i preterana".
ja razumem da se popriličan broj polusveta u poslednjih desetak godina vaspitao na koštuničko-radikalskoj priči o tome da fašizam u srbiji ne postoji, a antifašizam je "drugi ekstrem", ali mi je ipak poražavajuće videti da taj polusvet formira dominantno mišljenje na GAY-serbia forumu.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Lepa Krepa
pa verovatno i depresivne ljude treba prvo prisilno hospitalizovati, pa ako se opet udeprimiraju kad izađu, onda i njih po kratkom postupku. mislim, šta će nam takvi u ovom zdravom društvu?7

onda, hendikepirane. ove, brate, u kolicima - ko će o njima da brine? leba iju a ništa ne rade, a vala nisu ni lepi za viđet. sreća pa su i oni toga svesni, pa se ne mrdaju previše po ulicama.

dalje, ne bi bilo loše maknuti ni ove neke s klempavim ušima, razroke, pogrbljene, ćelave, one što im se lice iskrivi od šloga (osim ako nije privremeni facijalis, to je ok, samo da se sklone dok ih ne prođe), one sa zečijom usnom ili bez jednog oka, slepe, gluve, nagluve, sakate i deformisane. sve počistiti.

svakako ne bi bilo naodmet ni ovih malo zatamnjenih da se rešimo. prljavi su, brate. smrde.

a i pedere pobiti. u stvari, njih prve!
a zamisli još ako je peder, sa 12 umesto 10 nožnih prstiju i govornom manom? auh. fuj!

e, kad se sve to fino obavi, onda brate dođeš k'o gospodin čovek i uspostaviš ta ljudska prava. bog da te vidi.
hehe

ehehe

hehehehe
Korisnikov avatar
By Delete
da, upravo je u tome stvar. stormfront je forum patoloških slučajeva s kojima ja niti imam o čemu da razgovaram, niti bih želela da svojim pisanjem podržim postojanje nečega što bi, po mom mišljenju, trebalo da bude zakonom zabranjeno.
Meni se u odredjenim trenucima cini da svako ko nije preterano tolerantan dozivi isto ono sto bi doziveo bilo koji peder (vec mnogo puta sam napisala zasto peder, a ne neki drugi naziv) koji bi otisao na Stormfrontov forum.
I u takvim izlivima netolerancije i uvreda, u poslednje vreme, prednjacis bas ti. Sto je zalosno, s obzirom na nivo tolerancije koji zagovaras.

ja razumem da se popriličan broj polusveta u poslednjih desetak godina vaspitao na koštuničko-radikalskoj priči o tome da fašizam u srbiji ne postoji, a antifašizam je "drugi ekstrem", ali mi je ipak poražavajuće videti da taj polusvet formira dominantno mišljenje na GAY-serbia forumu.
Kad je rec o stigmatizovanim populacijama, ne mozes ocekivati ni da svi pederi razmisljaju isto. Ako na gay forumu imamo i internalizovanu homofobiju, nije cudno, a ni porazavajuci da imamo i druge oblike zastupanja diskriminacije i netrpeljivosti medju forumasima. Zivimo u takvom okruzenju da ne mozes pederu dokazati da je peder i da ne treba da mrzi pedera, a kako bi jednom takvom trvrdoglavom bicu dokazala da ne treba da bude netolerantan prema korisnicima narkotika?! Takvim reakvijama, prozivkama i vredjanjem, jer ti se, zaboga moze, na gs forumu si, gde vecina zagovara tvoje misljenje, pa neces dobiti opomenu jer vredjas onoga koje u manjini, sigurno neces nista da postignes.
By J...
Originally posted by Delete
Meni se u odredjenim trenucima cini da svako ko nije preterano tolerantan dozivi isto ono sto bi doziveo bilo koji peder (vec mnogo puta sam napisala zasto peder, a ne neki drugi naziv) koji bi otisao na Stormfrontov forum.
I u takvim izlivima netolerancije i uvreda, u poslednje vreme, prednjacis bas ti. Sto je zalosno, s obzirom na nivo tolerancije koji zagovaras.

Kad je rec o stigmatizovanim populacijama, ne mozes ocekivati ni da svi pederi razmisljaju isto. Ako na gay forumu imamo i internalizovanu homofobiju, nije cudno, a ni porazavajuci da imamo i druge oblike zastupanja diskriminacije i netrpeljivosti medju forumasima. Zivimo u takvom okruzenju da ne mozes pederu dokazati da je peder i da ne treba da mrzi pedera, a kako bi jednom takvom trvrdoglavom bicu dokazala da ne treba da bude netolerantan prema korisnicima narkotika?! Takvim reakvijama, prozivkama i vredjanjem, jer ti se, zaboga moze, na gs forumu si, gde vecina zagovara tvoje misljenje, pa neces dobiti opomenu jer vredjas onoga koje u manjini, sigurno neces nista da postignes.

:up:

Slazem se.

Treba uzeti u obzir cinjenicu da su svi ljudi manje ili vise bili izlozeni raznim predrasudama dok su odrastali i stvarali neke svoje stavove. Te predrasude su dolazile od najblizih, od porodice i uticale na formiranje misljenja. Neki ljudi kasnije kroz obrazovanje i razmisljajuci svojom glavom napuste odredjene predrasude ali izvesne emocionalne reakcije ostanu. I te emocionalne reakcije se tesko odstrane cak i u slucaju da su racionalni stavovi te osobe u vezi odredjenog pitanja potpuno razliciti od njih, tj. od onoga sto je u najranijem uzrastu ta osoba naucila.

Konkretan primer: koliko vas moze reci da je raslo u potpuno gay friendly, nehomofobicnom i tolerantnom okruzenju? Da nikad nije culo izjave tipa "pederi su odvratni", "narkomani su paraziti" i sl. A te izjave ostaju u glavi cak i ako se kasnije, uceci se toleranciji potpuno ne slazes sa njima. E zbog toga ljudima treba objasnjavati a ne odmah kritikovati, dati im vremena da shvate.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by J...

Konkretan primer: koliko vas moze reci da je raslo u potpuno gay friendly, nehomofobicnom i tolerantnom okruzenju? Da nikad nije culo izjave tipa "pederi su odvratni", "narkomani su paraziti" i sl.

Jel mislis na porodicu?

Evo ja nikad nisam to cula u svojoj kuci :)

A za ostalo okruzenje, da naravno, svi smo to culi.
Korisnikov avatar
By Hys.

HOLIMADRFAKINSHIT

E sada moram da srolam jedan da se oporavim :spliff:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
draga delete, osim što sam se izvesnim korisnicima obratila sa "odvratni rasisti", ja uvrede delila nisam. a i u tom slučaju, sporan je možda samo epitet, ne i određenje dotičnih korisnika, jer se zaista radi o rasistima. a ako nalaziš da je uvredljivo to što nemam "toleranciju" prema opšteprisutnom rasizmu, ili to što ironičnim postovima pokušavam da ogolim njegovu suštinu, ja to stvarno ne vidim kao svoj problem.
dalje, ovde se ne radi o tome da sam ja uvređena time što ceo gs forum ne deli "moje mišljenje", nego o tome da JESTE poražavajuće što se čak ni na ovom virtuelnom mestu ne može uspostaviti minimum konsenzusa (nazovimo ga civilizacijskim, uz sve ograde koje prema tom terminu imam) o tome da diskriminacija kao takva nije prihvatljiva, pa bila ona rodna, rasna, etnička, verska ili bilo koja druga.

što se tiče dobronamerno-didaktičkog pristupa "objašnjavati, a ne odmah kritikovati", niđe veze. razni su ovde ispisali čitave knjige na tu temu i u tom tonu, majself inkluded. kome je do edukacije, mogao/la je do sad da se edukuje uveliko, a ja stvarno nikome ovde nisam mama, pa da ih češkam po kosici i umiljato ponavljam "no-no, sine, nije lepo da od diskriminisanih grupa praviš krivce i optužuješ ih za položaj u kome su se našle, a naročito je ružno da pričaš kako neke ljude treba eliminisati po kratkom postupku, a ni tom gušteru nisi trebao noge da počupaš, nije lepo!". ako ima onih kojima se još nije zgadila opisana pojava, kao i onih koji smatraju da je to dobar način, samo nek izvole u tom pravcu. ja planiram da rasizam nazovem rasizmom tamo gde ga vidim.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
@Lepa Krepa tvoj post upućen na moju adresu sam prijavio....

Napali su me jer im je trebalo kinte za "žuto".. Nisam tetka pa nisu ni mogli znati na koga mi se diže.. Jednostavno, bio sam na bulevaru u pogrešno vreme i to je to... Uzeli su mi fon, mp4 player i kintu koju sam imao kod sebe. To što sam ja gay nema nikakve veze sa mojim političkim ili bilo kakvim drugim stavovima i gledam da ne utiče na iste... I dalje sam osoba koja ima pravo na svoje mišljenje koje neće biti obojeno time koga vodim u krevet....
By J...
Originally posted by Hys.

Jel mislis na porodicu?
I na porodicu i na familiju i na uciteljice i nastavnike i sve koji uticu na formiranje misljenja.

Nisu svi te srece. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by J...

Konkretan primer: koliko vas moze reci da je raslo u potpuno gay friendly, nehomofobicnom i tolerantnom okruzenju? Da nikad nije culo izjave tipa "pederi su odvratni", "narkomani su paraziti" i sl.

Jel mislis na porodicu?

A za ostalo okruzenje, da naravno, svi smo to culi.
tako da bi, konsekventno, po mišljenju J... svi trebalo da budemo zadrti fašisti i sedimo ovde čekajući neku finu učiteljicu da nas nauči drugačije.
By J...

tako da bi, konsekventno, po mišljenju J... svi trebalo da budemo zadrti fašisti i sedimo ovde čekajući neku finu učiteljicu da nas nauči drugačije.
Evo ja nisam zadrti fasista i homofob a imala sam prilike da u najblizem okruzenju slusam takve izjave.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pa mislim, naravno da nisi. u tome je i bila moja poenta. to je izbor koji sama praviš.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!