Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Lol. Pazi ga što se uspalio....
Pretpostavljam da ti je ok gay lobi? Verujem da se zalažeš za zakon o diskriminaciji...
Vidiš, živimo u demokratskom društvu. Znaš ono "ja poštujem tvoje mišljenje iako se ne slažen sa onim što govoriš.." Kažem, ako želite da napadate, krenite na instituciju kako ljudi poput Firera ne bi imali na koga da se pozovu i oslone. Ne tražim da se saosećate sa njima, ali mislim da ih u društvu raznolikosti i ravnopravnosti ne možete ućutkati
By Ulix
Sloboda govora i tolerancija razlicitih stavova prestaju kod one granice gde pocinje govor mrznje.

I fasizam treba ucutkati. Svim zamislivim sredstvima.
Korisnikov avatar
By Stripi
čuj, tolka junačina a u bijegu. E pa svašta!
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by just_me
I Đinđić je svojevremeno bio u begu....
Da, od onih koje podupire Davidović.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Sixto
Davidović u bekstvu!!!
Naravno da je u bekstvu, kad ga jure da ga strpaju u zatvor.
Nije valjda lud da stane !

Salim se.

Ovo je slika i prilika stanja u nasem drustvu.
Sta drugo reci ?
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Stripi
I Đinđić je svojevremeno bio u begu....
Da, od onih koje podupire Davidović.
A sada Davidović beži od onih koje je "podupirao" (da upotrebim tvoj izraz) Đinđić.... i možemo tako u krug....
Korisnikov avatar
By Stripi

A sada Davidović beži od onih koje je "podupirao" (da upotrebim tvoj izraz) Đinđić.... i možemo tako u krug....
Malecna razlika je u tome da je Davidović još uvijek živ pa je tu krugu kraj.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Ulix
Sloboda govora i tolerancija razlicitih stavova prestaju kod one granice gde pocinje govor mrznje.

Agree. Sa Ulixom sve cesce po raznim pitanjima.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Vel boy
i to je tebi sve isto?? :roll:
Aham. Isto je....
Originally posted by Stripi

Malecna razlika je u tome da je Davidović još uvijek živ pa je tu krugu kraj.
Paaa, ako se Davidović osili i zasmeta biće sklonjen... Mada, kontam da će to uraditi na "malo" kulturniji način...
Kao recimo, sklanjanjem u drugu državu....
Originally posted by m..
Originally posted by Ulix

Agree. Sa Ulixom sve cesce po raznim pitanjima.
Maaaa daaaa, fašizam nam ne valja jer nismo fašisti... Mogao bih da se igram sa rečima i vadim ovu izjavu iz konteksta, ali neću.. Biću kratak i jasan - ako je podržan od dovoljnog dela građana, fašizam je moguć kao oblik vlasti. Da malo uprostim, legitiman je koliko i demokratija, komunizam i sl... E sad', što ovde svako malo, svaka baba na ulici, na svaku glupost viče "fašizam! fašista!" i sl... to vam ja nisam kriv... Naime, treba znati razliku između nacizma, nacio-socijalizma, fašizma, neo fašizma, rasizma etc...
Korisnikov avatar
By Delete
Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen potpisao je danas zahtev za ekstradiciju iz Italije Gorana Davidovića, zvanog Firer, koji je pred sudom u Novom Sadu pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu.
Izvor: Blic

Homen je agenciji Beta rekao da je zahtev podnet kako bi se obezbedilo da Davidović izdržava zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine, izrečenu presudom Vrhovnog suda Srbije od 6. juna 2008. godine, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mrznje i netrpeljivosti u saizvršilaštvu.
Prema Homenovim rečima, Goran Davidović se nije odazvao pozivu suda da počne izdržavanje kazne pa je, po nalogu Opštinskog suda u Novom Sadu 24. marta ove godine za njim izdata poternica.
Homen je dodao da se Davidović, prema informacijama Opštinskog suda u Novom Sadu, krije u Italiji.
"S obzirom da Goran Davidović nije dostupan pravosudnim organima Republike Srbije, odnosno Opštinskom sudu u Novom Sadu, a osuđen je za krivično delo za koje je prema Evropskoj konvenciji o ekstradiciji predviđena obaveza izdavanja, podnošenje molbe za izdavanje se ukazuje kao osnovano i opravdano, jer se jedino na taj način prema njemu može izvršiti izrečena kazna", rekao je Homen.
Prema rečima Slobodana Homena, to je još jedan dokaz da je Srbija odlučna u tome da se svi počinici krivičnih dela privedu pravdi, odnosno da će Srbija čvrsto nastojati da sve osobe koje se ne odazovu pozivu na odsluženje zatvorske kazne pronađe i obezbedi da sve sudske odluke budu poštovane.
"Srbija ima poseban interes da neko ko je osuđen za ovu vrstu dela služi kaznu u Srbiji, s obzirom na njegovo celokupno delovanje u suprotnosti sa Ustavom Srbije i prema kojem u našem društvu ne treba da postoji nikakva tolerancija", istakao je Homen.
Takođe, kako je ocenio, tako se na najbolji način deluje i na generalnu prevenciju u borbi protiv takvih krivičnih dela, kojima su, prema snimcima tih i sličnih događajaja skloni pre svega mladi ljudi koji su pod uticajem raznih ekstremnih organizacija i pogrešnih društvenih i moralnih vrednosti.
"Zato je naša odgovornost u ovom slučaju još veća", istakao je Homen.
Državni sekretar Ministarstva pravde je ocenio da takvi i slični događaji još jednom pokazuju besmislenost postojanja viznog režima za građane Srbije i izrazio očekivanje da će već u toku ove godine putovati bez viza, a da ovakvi slučajevi mogu da se rešavaju na uspešan način putem međunarodne saradnje u krivičnim stvarima.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
:up:
Podržavam, ali, i dalje zastupam stav da to što će jedan Davidović otići na robiju, ne menja ništa! Ono što je krenulo malo da menja stanje je činjenica da su Obraz i Nacionalni stroj zabranjene organizacije (od relativno nedavno).. Sada lepo treba udariti po Radikalima, naravno, zakonskim putem i da se lepo ispravi Čedina i Đinđićeva greška od 2000te!
By Hans
Meni se chini da je njemu ova uchmala drzhava dala dovoljno vremena da se sklupcha negde. Da se ne lazhemo, drzhavi, ko god bio na vlasti, trebaju quasi heroji poput Kovachevica, Davidovica, Obradovica i ostalih imbecila. Nebitno je njima da li je to neonacizam ili patriotizam, sve dok se govori o Kosovu i marva drzi pokorena na taj nachin. Svako ko bezuslovno brani "sve sto je srbsko", ukljucujuci i mladjanog delikventa ali i sportistu, Kovachevica, heroj je i branice ga drzava. Vidi vlast i jasno joj je da joj skolstvo propada i puca po shavovima, vidi da je zdravstvo zanemareno, a onda, zasto bi se trudili da bilo sta menjaju, bitno da mladi ljudi znaju chije je Kosovo a to sto nijedan jezik ne govore i sto nikada nisu bili van lepe nashe, neka zahvale tamo nekim devedesetima. Za sve postoje uzroci i svako ima svog krivca.
Korisnikov avatar
By Myto
Traze da se Davidovic isporuci Srbiji, a oni ne daju Kovacevica... o Srbijo, jebem li te!
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
@unic0rn

Pa negde sam čuo da su Oraz i Stroj zabranjeni... Proveriću pa ću se opet oglasiti po tom pitaju...

@Myto

Nije isto.... Srbija traži izručenje svog građanina koji je osuđen po važećim zakonima u našoj zemlji. Amerika je tražila našeg građanina da mu sudi... Naš ustav jasno i nedvosmisleno stavlja do znanja da naše građane ne izručujemo nikome, sem ako ne postoji poseban sporazum koji to reguliše (kao što je to sa Haškim tribunalom rešeno...)

ps. samo da naglasim... smatram da je Kovačević kriv i da mu treba suditi i ne opravdavam ga, ali smatram da ovde nema potrebe da se on dovodi u pitanje.....
Korisnikov avatar
By Vel boy
:up:
Podržavam, ali, i dalje zastupam stav da to što će jedan Davidović otići na robiju, ne menja ništa! Ono što je krenulo malo da menja stanje je činjenica da su Obraz i Nacionalni stroj zabranjene organizacije (od relativno nedavno).. Sada lepo treba udariti po Radikalima, naravno, zakonskim putem i da se lepo ispravi Čedina i Đinđićeva greška od 2000te!
Opet da pohvalim just_me-ja na progresu.
josh kamo srece da je obraz i stvarno zabranjen.
u vezi Kovachevica, njemu se nije trebalo dozvoliti da napusti SAD. gde je izvrshio nasilje, tu je trebalo da i odgovara.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Vel boy, slažem se. Kovačević je uspeo SAD da napusti zbog jakih veza roditelja sa našim diplomatom koji mu je izdao papire. Tako mi nešto reče drug koji zna dotičnog i porodicu mu. Ako on laže, lažem i ja... No, sama činjenica da je nelegalno prebegao u Srbiju govori da tu nisu čista posla i da tatin sin i nije nevinašce, a što se Obraza tiče, kako su krenuli i ako nisu, uskoro će biti zabrajeni... Tražio sam na sajtu Ustavnog suda neku objavu, ali još ništa ne nađoh...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Vel boy, slažem se. Kovačević je uspeo SAD da napusti zbog jakih veza roditelja sa našim diplomatom koji mu je izdao papire. Tako mi nešto reče drug koji zna dotičnog i porodicu mu. Ako on laže, lažem i ja... No, sama činjenica da je nelegalno prebegao u Srbiju govori da tu nisu čista posla i da tatin sin i nije nevinašce
znam, informisan sam o tom sluchaju preko npr. B92 evo ima skoro vec godina dana. i, svakako da Kovachevic i svi oko njega nisu nevinashca. to i govorim.
Originally posted by just_me, a što se Obraza tiče, kako su krenuli i ako nisu, uskoro će biti zabrajeni... Tražio sam na sajtu Ustavnog suda neku objavu, ali još ništa ne nađoh...
kamo srece da budu zabranjeni. obraz je trebao biti zabranjen daaaavnih dana, al' eto josh uvek nazalost nije. tipichno za Srbiju i ostale zemlje ex-Yu gde skoro sve naci-fashi-antigej gadosti cvetaju umesto da ih seku u korenu.
By mythe
Davidovic nije vise u bekstvu, u'apsen je :grin:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Po svemu sudeći gospodin Davidović se vraća majci Srbiji kroz 3 nedelje...
Do tada, guzu će mu grejati italijanski drug iz ćelije Luciano :D .

Samo mi ne ide u glavu što mu dozvoljavaju da se žali italijanskom pravosuđu po pitanju izručenja, kada je u momentu raspisivanja poternice on bio osuđen.
Kako B92 navodi, Davidović bi mogao provesti i do godinu dana u italijanskom pritvoru, ali zbog dobrih odnosa njihove i naše zemlje to neće biti slučaj. Pa, kako god da se okrene Davidović je izvukao deblji kraj. Mogao je k'o čovek da odsluži svoje i da izađe napolje, a on beži... Sada će minimum 2 nedelje duže biti u ćeliji - da ne spominjem da ga ovde čeka tužba za izbegavanje odsluženja zatvorske kazne...
By mythe
pa taj Davidovic je stvarno glupan, ono njegovi roditelji izjavili "nas sin je u Italiji" i samim time dali pravosudju ideju za raspisivanje medjunarodne poternice (koje se u principu ne raspisuju za kaznu zatvora od godinu dana), plus on jos daje izjave preko radia gde zivi...bas je debil, na srecu :D
By mythe
jos nije isporucen, zna li neko sta se desava
By mythe
najnovija vest - Davidovic pusten na slobodu :(

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=368177

uzas, jos sam pod shokom usled cinjenice da je ratni zlocinac Agim Cheku pusten na slobodu a sada jos ovo

P.S.
da ne bude zabune, Davidovic se ipak ne moze porediti sa Cekuom, ipak je ovaj drugi ratni zlocinac
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
neverovatno! a jos neverovatnije je da je dobio samo godinu dana!
zna li se zasto je pusten?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!