Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma stoji cinjenica da je Usce malo vece, odnosno ima vise radnji... ali ne i toliko vise dobrih, ili drugacijih radnji :/

Da, jedino ta multibrand store je dobra ideja... i J.Lo prodavnica me iznenadi, iako je potpuni trash!
Korisnikov avatar
By unic0rn
joj katastrofa.... jos gore - mogu misliti koliko ljudi se skupilo da bi doslo...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja sam bio prisiljen, nisam zeleo! :rida:

Inace, ja nikada nisam bio ljubitelj ni DC-a.

Jedina ok stvar jesu bioskopi, sto ih napokon imamo na Nbg-u, i mozda one kuglane i igraonice.

To je S V E!
By iWanna
Originally posted by Dirrty
Jedina ok stvar jesu bioskopi, sto ih napokon imamo na Nbg-u
:puzzle:
Korisnikov avatar
By Dirrty
?

Mislio sam na potpuno nove, ne socijalno praHistorijske!

?
Korisnikov avatar
By coka
Ja sam bio prisiljen, nisam zeleo! :rida:

:kosach: :muva:

My heart belongs to lollipops :discofever: sve ostalo su sitnice
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Allkey
Idea je jeftina.
Idea ima hrvatski K Plus koji ima sve, jeftin je do jaja, a extra kvalitetan za te pare.
pa K plus ti i nije nesto hrvatski :) pogledaj malo specifikaciju gdje se sto proizvodi pa ces saznati da je jedan dobar dio toga iz Srbije :)
proizvodi nazalost i nisu toliko jeftini kako bi trebali biti, feudalac Ivica na njima itekako i dalje nabija marzu i zaradjuje, sto dokazuje i barem sto se tice rvackog Konzuma rast dobiti od vise od 40% u 2008.

to je Todoric uvalio Ideu u Usce jerbo ima deal s rvackim Srbinom Petrom Maticem, vecinskim vlasnikom MPC Propertiesa (investitor centra).

ma treba vise netko tom Todoricu i Miskovicu staviti soli na rep.

sto se tice samog centra Usce, neka je jos trgovackih centara... :)
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Allkey
Idea je jeftina.
Idea ima hrvatski K Plus koji ima sve, jeftin je do jaja, a extra kvalitetan za te pare.
Normalno da ima K Plus, kad je Idea Konzum a K plus je njihov brand jeftinih proizvoda. Mada, ne bih se baš mogao složiti da su jeftini, bar nisu kod nas.
Originally posted by 2Q2Bstr8
plaća nadoknadu za mesto u rafu itd.
Možda se to radi i u drugim dućanima?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Po mom skromnom misljenju Maxi je uzasno snabdeven... pogotovu taj u jbenom Delta City-ju!
I skucen do zla boga!

IdeE su mi bolje, mada jos ne videh tu najnoviju u Uscu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne bih voleo da ovi trzni centre uniste male radnje po gradu - oronule zanatlijske radnjice u Balkanskoj, u ulici kralja Milana, po Dorcolu, i uopste u starom Beogradu. One imaju dusu i autenticne su.

Bas sam slusao jednu zenu koja pravi sesire. Ona je profesorka knjizevnosti, ali je nasledila ocev zanat. Ta radnja u kralja Milana izgleda kao da ce da se srusi, ali su sesiri divni i njena prica je lepa. Da su sesiri izlozeni u nekom luksuznom prostoru sigurno bi kostali 10 puta vise.
Korisnikov avatar
By Dirrty
To jeste.

U inostranstvu takvi mall-ovi su izvan grada, tako da i nije neka udarna konkurencija samom centru... sve ima svoju svrhu.

Ali ovde u nas... hm, zajebano je to.

Plus je nasima veci dozivljav visiti tamo cak i po prelepom danu... mentOlitet.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Nasi? Pola americkih tinejdzera visi po mall-ovima sve svoje slobodno vreme.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Oni mozda i imaju opravdanje, jer ih tome drustvo uci od rodjenja...

A kod nas su stigli pre 5 godina, a vec je to najpopularniji vid zabave!

A americki tinejdzeri su zrelosti razine 5ogodisnjeg deteta obicno... to im je bezbrizan zivot omogucio.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Stripi
Originally posted by 2Q2Bstr8
plaća nadoknadu za mesto u rafu itd.
Možda se to radi i u drugim dućanima?
da, nekoliko puta manje.
By Simor
Mene nikada preterano nisu privlačili ti shopping mallovi (jel' sam pogodio naziv) jer se ne osećam prijatno u toj histeriji mnoštva ljudi i mnoštva tih nekih brandiranih prodavnica. Ali, to je moj lični problem - ja ne znam da nabrojim ni tri modne marke, te me niz prodavnica vrištećih imena, punih nekih skraćenica koje kod drugih ljudi izazivaju orgazmičko raspoloženje, samo zbune, obeshrabre i dodatno demotivišu u procesu kupovine, koji ne volim sam po sebi.

(Jedino volim da čeprkam po prehrambrenim proizvodima i da tragam za zdravom hranom :D ).

No, kontam da to nije tako loše. Naime, em se zaposle neki ljudi (doduše, samo prodavci/prodavačice, kasirke (koji je muški rod od kasirke?)), ali obzirom na obrazovnu strukturu u Srbiji time se ipak rešava bar deo problema nezaposlenosti), em se mogu skupiti neki porezi koji će omogućiti funkcionisanje socijalne politike države. Jeste da sve to malo dehumanizovano izgleda, ali nešto nemam običaj ni da upisujem romantične vizije u neke raspadnute prodavnice, posebno što su kod nas te raspadnute prodavnice deo komunističkih giganata više nego neke lične privatne inicijative (a mindegy je da li je Država poslodavac ili je Mišković poslodavac; ionako: Mišković, to je država).

A što se tiče psihološke pozadine (ono: razvijanje potrošačkog mentaliteta, modus imanja, svođenje ljudi samo na potrošače, etc.), tu su shopping mallovi posledica a ne uzrok.

Btw, koliko kontam ovo Ušće (mada ja tu imam asocijaciju na večnu vatru, JULovske kontramitinge i ostale bedastoće nacionalističke nam bliske prošlosti) nema veze sa Miškovićem. Ono što ima veze sa čika Miškovićem i teta Forcan, dakle svi ti Maxiji i Delta Shitiji, kod mene izazivaju gastro reakcije, ali i to je, jel' te, posledica. Naime, nisu oni krivi što imamo tako sjajnu vladu da Forcan i Mišković idu kod Oli Rena ili na Obaminu inauguraciju da promovišu srbsku ekonomiju.

Dakle, živeli shopping mallovi, dok se ne pojave neki antiglobalisti i ne porazbijaju ih. :djavo:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ju, Simore, ti se toliko emancipovao po pitanju rodne ravnopravnosti da si počeo da zaboravljaš imena zanimanja u muškom rodu. kasir je muška kasirka. :)

meni su shopping mall-ovi jedino radost zbog postojanja bioskopa u istima. prodavnice đene-đene, uglavnom retko šta nađem. eventualno ugodnost što je sve na jednom mestu, pa ne moraš da špartaš gore-dole po gradu.
Korisnikov avatar
By lostinspace
A americki tinejdzeri su zrelosti razine 5ogodisnjeg deteta obicno... to im je bezbrizan zivot omogucio.
Da, a prosecni Amerikanac ima IQ 75. :D Kako mozes tako da generalizujes?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne, ne mislim pod nezreloscu da je neko neinteligentan, odnosno glup... daleko od toga.

Ali sta mala deca znaju sta je lepota otvorenog prostora, njima su bitni ti McDonaldsi i igraonice na jednom mestu...
Korisnikov avatar
By jukie
Pa poslednji put kad sam radio u školi petaci su bili na nivou petogodišnjeg deteta... nastavnica srpskog je kukala kako su dečaci iz antologije poezije izabrali pesmicu điha-điha kao najomiljeniju (ili koja najbolje predstavlja njihovu ličnost?); devojčice su sakupljale i razmenjivale neke 3-D sličice ponija ili beše sirena; baš kao ona mala-mala deca

Ono uvođenje "dečjih prava" je eksponencijalnom brzinom dovelo do negativnog oblika amerikanizacije naše dece

Ako se sećate onog filma sa Tomom Selekom kad mu Japanci kažu kako oni posmatraju druge kulture, pa kada vide nešto jako dobro, oni to preuzmu. E pa kod nas to radi obrnuto: posmatraju druge kulture pa kada vide nešto loše onda preuzmu

A ako pogledaš rezultate PISA testa (kod 15-godišnjaka) ne možeš da tvrdiš ni da je prosečan IQ u Srbiji nešto naročito visok... ti jadni rezultati upravo i znače da je IQ nizak
Korisnikov avatar
By lostinspace
Nisam ni mislio da si dao primedbu i na inteligenciju, nego sam ironicno naveo tu recenicu kao slicnu onoj koju si ti rekao, jer su obe neosnovane generalizacije. U redu je to tumaciti kao kulturolosku razliku, ali celu tinejdz-generaciju jedne nacije poistovetiti sa petogodisnjacima je malcice... Previse, ne mislis...? :)
Korisnikov avatar
By lostinspace
Originally posted by jukie
Pa poslednji put kad sam radio u školi petaci su bili na nivou petogodišnjeg deteta... nastavnica srpskog je kukala kako su dečaci iz antologije poezije izabrali pesmicu điha-điha kao najomiljeniju (ili koja najbolje predstavlja njihovu ličnost?); devojčice su sakupljale i razmenjivale neke 3-D sličice ponija ili beše sirena; baš kao ona mala-mala deca

Ono uvođenje "dečjih prava" je eksponencijalnom brzinom dovelo do negativnog oblika amerikanizacije naše dece

Ako se sećate onog filma sa Tomom Selekom kad mu Japanci kažu kako oni posmatraju druge kulture, pa kada vide nešto jako dobro, oni to preuzmu. E pa kod nas to radi obrnuto: posmatraju druge kulture pa kada vide nešto loše onda preuzmu

A ako pogledaš rezultate PISA testa (kod 15-godišnjaka) ne možeš da tvrdiš ni da je prosečan IQ u Srbiji nešto naročito visok... ti jadni rezultati upravo i znače da je IQ nizak
Generalno, mislim da niko "ne bira" (sem mozda Japanaca koji mi sve vise deluju kao ljudi-roboti :D ) koja ce kultura uticati na njega i sl. Realno, ceo svet se amerikanizuje u svakom pogledu, tako da ne znam ko su to oni koji preuzimaju. Cak i da se nasi mediji trude da do amerikanizacije ne dodje, to je nemoguce.

Prosecan IQ u Srbiji je verovatno prosecan. :) Nemam ispred sebe rezultate tog PISA testa, ali ne bih dovodio u korelaciju inteligenciju i nacionalnost, tako da ne znam zasto bismo mi imali visi IQ od bilo koje druge nacije.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by lostinspace
Prosecan IQ u Srbiji je verovatno prosecan. :) Nemam ispred sebe rezultate tog PISA testa, ali ne bih dovodio u korelaciju inteligenciju i nacionalnost, tako da ne znam zasto bismo mi imali visi IQ od bilo koje druge nacije.
Stvar je u tome što se u Srbiji svi hvale kako su spretni, snalažljivi, prefrigani muljatori, koji se dočekaju na noge kako god da ih baciš, a onda rezultati tog testa, kada se razbiju po stavkama, pokazuju da se radi o bubalicama koje papagajski nauče kilometre teksta (koji posle zaborave) a ne umeju da prepričaju šta se vidi na slici (video sam uzorak pitanja sa PISA testa i jedno pitanje je bilo da se rečima objasni šta se vidi na tri sličice stripa koji pokazuje kako nastaje ozon, ili kako freoni lome ozon? a drugo pitanje je bio nacrtan lanac ishrane sa sve strelicama, i pita "Ako se brojnost ove ptice smanji šta se dešava sa brojnošću ose?" pa logično je da će se prenamnožiti kad nema ove ptice da ih jede), a i čovek koji je ispred Srbije učestvovao nam je lično prepričao kako su naši đaci uradili na kojoj podoblasti testa. Zaostaju za đacima iz Hrvatske otprilike za godinu dana a za đacima u Sloveniji za 1.5 ili 2 (ne sećam se tačno). Tj. oni su rekli da zaostaju npr. 10 poena u proseku a onda sam izračunao da 10 poena odgovaraju otprilike godini dana.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Ah dobro, to je onaj test koji u stvari meri razumevanje gradiva tj.primenu naucenog. Secam se price o tome. Da, jeste pomalo porazavajuca cinjenica da se dosta stvari nauci za dzaba, ali za to nisu kriva samo deca, vec i obrazovni sistem. Vecina stvari je u fazonu nabubaj pa izrecituj. Mislim da bi i profesori kod malo apstraktnijih stvari trebalo da skrenu paznju do koje mere je nesto bitno i zasto i sta smo iz toga naucili.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam ni mislio da si dao primedbu i na inteligenciju, nego sam ironicno naveo tu recenicu kao slicnu onoj koju si ti rekao, jer su obe neosnovane generalizacije. U redu je to tumaciti kao kulturolosku razliku, ali celu tinejdz-generaciju jedne nacije poistovetiti sa petogodisnjacima je malcice... Previse, ne mislis...? :)
Ne, ne mislim.
Biti dete, naivno i nevino je predivno, to nije bilo pogrdno uopste.
Zelim da kazem da su oni rodjeni u boljem i bezbriznijem svetu, sto ih je i navelo da manje brinu za sutra, i da ostanu dosta duze deca.

To sto se spominje za 5. razred... ne znam, verovatno ove nove tehnologije zatupljuju citave generacije, cak i u moje vreme to bas nije bilo tako, makar ne u mojoj okolini.
Korisnikov avatar
By jukie
nisu kriva samo deca, vec i obrazovni sistem. Vecina stvari je u fazonu nabubaj pa izrecituj. Mislim da bi i profesori kod malo apstraktnijih stvari trebalo da skrenu paznju do koje mere je nesto bitno i zasto i sta smo iz toga naucili.
Pa kad je jedna koleginica otišla kod autorke udžbenika da se buni kako u novom udžbeniku nema brojeva slika npr. 2.32...
-Pa šta će ti broj slike kada je tekst podeljen u odeljke sa malim naslovima i jasno se vidi šta je na slici jer se nalazi u okviru tog odeljka sa naslovom
-Pa kako sad da im dam za domaći "nacrtaj slike 2.32. i 2.33.?"
-A zašto bi im uopšte davala takav domaći?
-Pa mora da bude neki domaći posle svakog časa, to je pravilo
:sweet: doh...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma tehnologija, koliko god pomagala, toliko odmaze...

Secam se da digitron nisam koristio do srednje skole, niti mi je padalo na pamet... iako sam u pocetku proklinjao tablicu mnozenja :lol:

Deca su sada navikla i naucila da se provlace dosta lakse, i njima to uopste ne smeta, cak bi i jos lakse, ako je moguce.
Ali to nikako nije njihova krivica.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da prebacimo mi ovu temu u školu? :) anyway, sad će najnoviji PISA rezultati, pa će opet ovi iz ministarstva drvlje i kamenje na komisiju.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Ne, ne mislim.
Biti dete, naivno i nevino je predivno, to nije bilo pogrdno uopste.
Zelim da kazem da su oni rodjeni u boljem i bezbriznijem svetu, sto ih je i navelo da manje brinu za sutra, i da ostanu dosta duze deca.
Joj, ma daj, a nasa deca bas razmisljaju o sutra. Deca su deca, zive u nekom svom svetu koji se ne sastoji od finansijskih problema. Oni pocinju kad pocnes da studiras. :D
Ma tehnologija, koliko god pomagala, toliko odmaze...

Secam se da digitron nisam koristio do srednje skole, niti mi je padalo na pamet... iako sam u pocetku proklinjao tablicu mnozenja :lol:

Deca su sada navikla i naucila da se provlace dosta lakse, i njima to uopste ne smeta, cak bi i jos lakse, ako je moguce.
Ali to nikako nije njihova krivica.
Digitron nije razmazivanje, bas me interesuje kako bi izracunao napamet neki sinus i sl. Neka tehnoloska dostignuca su postala neophodna za zivot i probleme danasnjice. To sto se nekada moglo bez njih ne znaci da i da se danas moze (a ni da treba) niti da to decu cini bezbriznijom nego ranije. Ja to ne vidim tako. Nekada su se igrala loptom, danas igraju FIFA-u i voilà.
Originally posted by jukie
Pa kad je jedna koleginica otišla kod autorke udžbenika da se buni kako u novom udžbeniku nema brojeva slika npr. 2.32...
-Pa šta će ti broj slike kada je tekst podeljen u odeljke sa malim naslovima i jasno se vidi šta je na slici jer se nalazi u okviru tog odeljka sa naslovom
-Pa kako sad da im dam za domaći "nacrtaj slike 2.32. i 2.33.?"
-A zašto bi im uopšte davala takav domaći?
-Pa mora da bude neki domaći posle svakog časa, to je pravilo
:sweet: doh...
Mora domaci posle svakog casa, joj sto ne volim ta obavezujuca komunisticka pravila, za koja mi se cini da nikada nece zamreti u nasem skolstvu. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!