- 25 Mar 2009, 20:33
Kada Simor nema argumentaciju, on udara na lični nivo. I onda podmeće sve i svašta, jer ne zna šta bi odgovorio.
Prvo, o kakvom neuspehu je reč? Ne vidim nikaksv neuspeh u tome što je neko napustio organizaciju s kojom očigledno više ne deli aktivističku strategiju. Drugo, mislim da je uspeh izviniti se i preuzeti odgovornost za svoje delovanje. Ako je Peđa bio kritički nastrojen prema vlastitoj poziciji, što ja ne mogu da budem, mada je moje prethodno obraćanje bil akritika vaših stavova i odgovor na pitanje zašto ipak neko može menjati stavove, nabolje ili nagore. Takođe, blog je i dalje tu, sajt je i dalje tu... pa šta odna? Nastupaće u svoje ime, kao što ja već duže vreme činim unazad. I time izbeći glupe i maliciozne komentare kao što je tvoj.
I jedno veliko btw -- kada sam video da je Peđa postavio ovu temu pozvao sam ga telefonom da mu izrazim podršku: iako se ne slažemo po mnogim pitanjima, ja sam smatrao da je prosto isključivanje iz svega aktivističkog sa njegove strane preteran akt. Toliko o mojoj meri "uspeha".
I konačno: Peđi je urađeno ovde isto što i meni (u jednom delu) -- neko je neovlašćeno i tendenciozno preuzeo ono što smo radili i zloupotrebio (Kurir tj. e-novine), tako da je jasno ko je tu žrtva, a ko krivac. A ja sam više puta rekao da mi je žao što je do toga došlo, ali ja ne mogu biti odgovoran za tuđa podmentanja, kao što ne mogu da budem okrivljen za stavove koji nisu moji, a koji su drugi sami isticali, bez ičije tendencioznosti, kao što je slučaj "Vazelin".
P.S. Vidim da si u nekom prethodnom postu pozvao da se ljudi autuju i svojim imenom i pšrezimenom stanu iza onoga što zastupaju. Nadam se da ćeš prvi dati primer, jer će u suprotnom tvoj poziv ostati licemerno "mrtvo slovo na papiru", kao što ćeš, iz vlastite perspektive, i ti biti deo homofobičnog poretka koji stvari ne čini boljim, već ih održava status quo.