Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

http://www.borba.rs/content/view/3932/123/

"Prema jučerašnjoj vesti beogradskih medija, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić uputio je sredinom marta ove godine dopis Homenu (državni sekretar u Ministarstvu pravde) u kojem ocenjuje da bi isplata zaostalih plata mogla dovesti do obustavljanja proizvodnje i gubitka postojećih radnih mesta u dosad privatizovanim preduzećima sa 90.000 zaposlenih, kao i firmama čija je privatizacija u toku, sa još oko 16.000 zaposlenih. Ministarstvu pravde je, stoga, preporučeno da se „razmotri mogućnost da se za 2009. godinu da preporuka sudovima da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, a uvažavajući sve okolnosti konkretnih slučajeva, zastanu sa postupanjem u navedenim predmetima, odnosno da zastanu sa izvršenjem odluka u vezi sa navedenim potraživanjima radnika prema privatizovanim preduzećima i preduzećima u procesu privatizacije“.
...
Društvo sudija Srbije je, u međuvremenu, saopštilo da dopis Ministarstva ekonomije i Ministarstva pravde o postupanju u predmetima radnih sporova predstavlja pokušaj „protivustavnog uticaja i mešanje u rad sudstva“.
...
Prema Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima, pod suđenjem u takozvanom razumnom roku u radnim sporovima podrazumeva se hitan postupak."

Znači, socijalna pravda podrazumeva da se radni sporovi, kojima radnici potražuju svoje plate, obustave; nezavisnost sudstva podrazumeva da šalješ pisma Vrhovnom sudu, a ovaj potom da to prosleđuje okružnim sudovima; a evropske integracije podrazumevaju da ono što je prema Evropskoj konvenciji hitan postupak ti razvučeš u nedogled.

Slika :sweet:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
da vidiš tek kako se u bosni te stvari rešavaju... ima fabrika čiji su radnici ucenjeni da se pismeno odreknu plata koje im nisu isplaćivane mesecima, kao uslov da uopšte zadrže posao. i ljudi se odreknu. a država onda to proglasi "uspešnom privatizacijom".

a naj me fascinira kako "bolna tranzicija" i "uspešne privatizacije" stalno lebde jedno pored drugog u novonastalom političko-ekonomskom diskursu, kao da nikakav konflikt međ' njima ne postoji.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
čuo sam samo kraj vesti juče, da pravosuđe to "nešto" smatra pokušajem vršenja uticaja na njihovu nezavisnost i baš me je interesovalo šta bi to "nešto" moglo da bude. posle kad sam saznao umro sam od smeha - "aj kao nemojte da sudite ove godine..." :doh: igramo se škole, šta li.

btw, Simore, ti mora da puno gledaš B92 pa si počeo kao i oni da kačiš maliciozne fotografije. :wink:
Korisnikov avatar
By Paki
Vrhovni sud (v.d. predsednica Nata Mesarović) je odbacio zahtev Min. ekonomije.

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=128789
Ministarstvo pravde je dopis Ministartva ekonomije prosledilo Vrhovnom sudu Srbije. Vršilac dužnosti predsednika Vrhovnog suda Srbije Nata Mesarović uputila je, tim povodom, dopis predsednicima okružnih sudova u Srbiji, u kojem im dostavlja dopis Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, da bi, kako se navodi u saopštenju, sa originalnim tekstom upoznali predsednike područnih opštinskih sudova.

"Jedino javnost u radu Vrhovnog suda Srbije garantuje da se ne vrši nikakav uticaj na postupanje nižestepenih sudova. Zato je predsednicima okružnih sudova upućen dopis, koji nije sadržavao ni preporuku niti uputstvo Vrhovnog suda, ni predsednicima sudova, niti sudijama o načinu postupanja, već transparentno ukazao na način, kojim Ministarstvo ekonomije pokušava da se meša u nadležnost sudske vlasti", ističe se u saopštenju Vrhovnog suda.

Dopis je, kako je objašnjeno, "poslat da bi se obavestile sudije o nedopustivom pokušaju mešanja dela izvršne vlasti u sudsku nadležnost i da bi se, na zakazanom sastanku sa predsednicima okružnih sudova Srbije doneo zajednički zaključak i osudilo ovakvo postupanje, koje je suprotno Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima".
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Na Simorovo razočaranje, VSS presudio "evropski", te je idiotska inicijativa ipak zaustavljena. Sad ne može da tvrdi da je sve u Srbiji pod uticajem Tadića, ni da ništa ne može biti odbačeno ako je zaista udar na elementarna prava radnika.

Cvetkovićev kabinet je odavno trebalo da padne, svinjarije koje su do sada napravili svakako ih ozbiljno nominuju za to.
Korisnikov avatar
By .L O S T
Boris Tadic je najvece razocaranje sezone jesen zima 2008/09
i njegova misljenja uopste vise nisu bitna
a ni vidjenja
svakim danom vise lici na kostunicu
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by .L O S T

ali mislim da je strasna uvreda porediti tadica sa kostunicom:grom: ili porediti ma koga sa kostunicom...ili ma sta...... u prvom postu da je umesto tadiceve slike bila slika amebe to bi bila uvreda za amebu.........
Korisnikov avatar
By m..
Jao, ne mogu, hvatam se za glavu i razvlacim lice.

Mislim da bi trebalo da emigriram, al me jebe ekonomska kriza.
By Sixto
Ja ne mogu da se otmem utisku fotografija i prenosa izlaganja Tadicevog u UN pre neki dan!
Jeste da o tom pisu tabloidi samo, ali definitivno deluje kao covek koji rapidno propada! Od vojne vezbe u Novom Sad imam utisak kao da se prepolovio s crnim kolutovima oko ociju! Da li je bolestan bog zna, ali voditi racuna o idiotima ispod sebe u ovoj drzavi je poduhvat!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ahhh Simor ima novu ljubav i novu fascinaciju.
Vise nije u pitanju Ljiljana Smajlovic nego Boris Tadic :sweet:
By Ulix
Originally posted by m..
Mislim da bi trebalo da emigriram, al me jebe ekonomska kriza.
:up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!