nadajuci se da korisnik mythe nije onaj (jer, da jeste, tek s takvim provokatorom se ne bih upushtao vishe u polemiku, dosta je bilo i svojevremeno) identichnog nika sa Gay. hr, replikujem ovako
Originally posted by mythe
@Vel boy - mislim da si dosta ostrascen i jednostran, pa b92 nije vlasnistvo niti jedne stranke, oni uglavnom pokusavaju biti objektivni i isto tako plasirati vesti koje zanimaju gledaoce.
a, jesam li ja ovom temom napao B92 ili antiprogresivne uljeze kojima se, pitam kako i zashto, dozvolilo da vrshe invaziju i na B92.....?
sem toga, krajnja ozbiljnost politichkih situacija (koje sam i na sopstvenoj kozi osetio i koje su me, kao i mnoge, naterale da napustim rodne krajeve zemalja ex-Yu ukljuchujuci Srbiju) mi svakako ne da ni izbora do da budem pristrasan u borbi izmedju dobra i zla.
A glede komentara citalaca -
pa ne znam sta bi trebalo da rade (po tebi) - da brisu komentare koji nisu "proeuropski"? cenzura?
Nisam ja samo zastupao "proeuropske" stavove, vec i pro-Djindjicevske (da, sigurno mislim da u danima kada s tugom u srcu obelezavamo godishnjice teroristichkog ubistva pok. gosp. Djindjica, da nije trebalo dozvoliti orgijanje antidjindjicevskih zluradnika koji su samo bili doshli da kapriciozno zagade prostor njihovom neljudskoshcu). no, ako tebi to nije nishta ili ako ti se to svidja, onda nemamo shta dalje da diskutujemo, jer nisko banalizujesh a ja ti necu dozvoliti da bilo mene izprovocirash niti da ovu temu zloupotrebish za tvoje antagonistichke aktivnosti. stoga, nastavish li, ja cu traziti od moderatora da ovu moju temu konachno zatvore, samo da ne bude poligon za izivljavanja antagonista
Glede hrvatsko-slovenskog spora - opet jednostrano zakljucujes, ne podrzava niko "hrvatsko inacenje" nego b92 pokusava biti neutralna sto je sasvim normalno i ok.
opet, ne optuzujem ja B92 ni za shta, vec sam ovom temom samo hteo da chujem mishljenja da li su i drugi uochili ovo shto sam i ja. zeleo sam/bih da vidim u najmanju ruku ravnotezu i sa pozeljno neutralnim i/ili sa pro-slovenskim/pro-slovenachkim i pro-evropskim/pro-europskim komentarima. toliko.
Nego, ja sam primetio nesto drugo na b92. Naime, cesto vode tzv. "rat slikama", gde pomocu slika zele nekoga ocrniti i dovesti do formiranja odredjenog misljenja, evo dva primera:
-stavljanje slika Miladina Kovacevica gde ovaj stvarno izgleda kao neki 'bilmez' i siledzija, a kada covek uporedi te slike sa drugim slikama M.Kovacevica (objavljene u ostalim novinama), jasno se vidi da je decko "lose ispao" na fotki. Daleko od toga da sam fan od Kovacevica ali treba biti realan i ne sluziti se tim
"foto trikovima" da bi se neko ocrnio.
-prilikom izvestaja sa proslave Dana drzavnosti u prvi plan je stavljena slika Tadica sa Amfilohijem Radovicem iz cega bi neki nedovoljno obavesteni gledalac/citalac mogao pomisliti da je Amfilohije Radovic bio glavni gost na prijemu i da je eto Tadic jako blizak sa Amfilohijem. A istina je da je Amfilohije bio jedan od mnogobrojnih pozvanih na prijemu (bili su i predstavnici drugi verskih zajednica), zasto je b92 stavio bas tu sliku na portal a ne na primer sliku Tadica sa americkim ambasadorom?
eto, ti to sve pitaj B92! ja s tobom ne delim isto mishljenje pa necu ni da elaboriram tvoje utiske.
Odgovor se moze naslutiti - cilj je bio da se pojedini glasaci DS razocaraju u Tadica , u sebi kazu "eto sa kime se on druzi na prijemu" i eventualno postanu glasaci najforsiranije stranke na b92 - LDP. Samo srecom, inteligencija prosecnog posetioca b92 je na malo vecem nivou te nisu naseli na to.

eto, tvoje slutnje ti prenesi B92-u ili otvori TVOJU temu o tome, samo molim te ne zloupotrebljavaj MOJU temu tim tvojim! ok?
P.S.
cudi me da b92 nisi zamerio objavljivanje price o trgovini ljudskim organima i tzv. "Zutoj kuci"
Zashto bih? Kao i svaku dobru ljudsku dushu s dobrim srcem, mene uzasno boli shta je radjeno srpskim civilima po Kosovu, Metohiji i Albaniji. Pri tom, simptomatichno i tipichno je da patriJotski mediji koshtunice-sheshelja-nikolica-ilica itd. te sami ti srpski antiprogresivci uopshte nisu ni bili niti su i sada senzibilni na patnje i stradanja obichnih srpskih ljudi, civila, bilo u tim krajevima, bilo drugde na prostorima zemalja ex-Yu ili susednih. Zato SVAKA CHAST B92-u koji je jedini (uz nekolicinu drugih srpskih progresivnih medija) pokazao da brine, da mu je stalo da se dodje do pravde za te izmuchene ljude zrtve velikonacionalistichkih projekata bilo velikoalbanske bilo smiloshevic-sheshelj itd.. srpske strane.