Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa da, Zapad nezadrživo propada. daj, Ulixe, malo manje predrasuda.
Sta je tu predrasuda?

I, pametnice, nemoj da mi guras zakljucke u usta. Ja nisam rekao da Zapad nezadrzivo propada, vec da je kapitalizam nesto najgore sto se desilo Zapadu.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Lakiboy_ns
Sramota je samo kada neko izabere da bude glup :sudija:

@stefan 19 skini tvoju fotku sa avatara please nemogu da se skoncentrisem uopste na temu samo u tvoj avatar gledam :gric:
I zato lupetam na temi tako dekoncentrisan.
Awwww, my lover Lakiboy, uvek me oraspolozi :)
Pa Lakice, rado bih ti izasao u susret, al' nemam ni jednu pristojnu sliku da postavim :(
Ah, jos malo dobijam CD sa slikama sa poslednjeg shootinga, pa cemo da menjamo :joint:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Eh sad...

Mozda jeste sramota biti siromah, ukoliko potices od imucne porodice... pa si prokockao sve i ostao bez icega, zbog gluposti i lenjosti.

Ali nije sramota biti siromah ukoliko si rodjen takav.
Ipak nemaju svi tu snagu i srecu da se izvuku iz siromastva.

Mada, ko sam ja, ili bilo ko, da to osudim?!
Mislim da se tema svodi na generelizaciju drustva...
A mi ne mozemo poznavati sve uzroke.
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by anche
da. sramota je. sramota je jedne drzave koja dozvoljava da joj toliko stanovnika bude siromasno.

ja bih miskovicu smesta naredila da napravi jos jedno (da, samo jedno) svratiste za beskucnike u beogradu. :sudija:

Pitam se naglas, da li sa toliko novca u ljudima odumre ljudskost ? U nekim zemljama milioneri i milijarderi izgravaju dobre hriscane pred svetom pa doniraju po nesto, ili sa time dobiju poreske olaksice, pa to opet cine iz najpre sebicnih razloga, ali ovi ovdasnji porez najcesce eskiviraju, a nista i ne doniraju ?!

:sigh:
By Dragonite
Originally posted by Morgan Le Faye
Siromashtvo nije povezano s chinjenicom da neki nece da rade. Postoje ljudi koji rade dva posla, ali su samohrane majke npr. ili im je dete bolesno. Pa dve plate nisu dovoljne za lechenje, kamoli za neki luxuz.
Fortuna vlada ovim svetom. Mozete biti najveci idiot a ipak da se preko noci obogatite. A mozete provesti chitav zhivot usavrshavajuci sebe..a ipak da vas pas nema za shta ujesti.
:up:

Ne, nije sramota. Sramota je biti lenj.
By Ulix
Originally posted by Dragonite
Originally posted by Morgan Le Faye
Siromashtvo nije povezano s chinjenicom da neki nece da rade. Postoje ljudi koji rade dva posla, ali su samohrane majke npr. ili im je dete bolesno. Pa dve plate nisu dovoljne za lechenje, kamoli za neki luxuz.
Fortuna vlada ovim svetom. Mozete biti najveci idiot a ipak da se preko noci obogatite. A mozete provesti chitav zhivot usavrshavajuci sebe..a ipak da vas pas nema za shta ujesti.
:up:

Ne, nije sramota. Sramota je biti lenj.
Mislim da nije sramota ni biti lenj, sve dok ne pocnes da kukas kako nista u zivotu nisi postigao. :merlinka:
Korisnikov avatar
By svejedno
^ to.

Nije sramota sve sto nije licemerje.

Bili ljudi bogati ili sirimasni.
..

Sramota je (po meni) i naslediti brdo para & smatrati da zbog toga mnogo vredis.

Nista ne raditi a zaliti se.

etc.

@ Ulix

Ja sam pre mislio na odnose sa javnoscu tipa Bele Kuce itd, ali se slazemo, u nekoj sustini.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Ulix
Mislim da nije sramota ni biti lenj, sve dok ne pocnes da kukas kako nista u zivotu nisi postigao. :merlinka:
E, vala baš tako !
Ne volim baš mnogo one koji nigde nisu bili, ništa nisu probali, pokušali, a hiperaktivni su u ocenama da je taj i taj to i to postigao zahvaljujuci vezama, krevetu ili ne znam još čemu...
Treba uvek pokušati, probati, pa ako čovek i ne uspe, ništa- idemo jovo nanovo.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Sramota je biti lenj i kukati kako je sve tesko!!

Treba se izboriti sa sobom... i izaci na povrsinu
mrzovolje, depresije i nesrece...

Treba uvek sagledati stvari sa vise strana..
imati siru perspektivu...

Nije sramota biti siromasan!
Korisnikov avatar
By Mr Dee
sramota je biti peder. i sramota je biti siromasan. i sramota je imati seks. i, uopste, sve je sramota.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Sta je tu predrasuda?

I, pametnice, nemoj da mi guras zakljucke u usta. Ja nisam rekao da Zapad nezadrzivo propada, vec da je kapitalizam nesto najgore sto se desilo Zapadu.
mislio sam na predrasude o PR osobama, pošto mi nisi odgovorio na prethodno pitanje.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by horus.
Originally posted by 2kune
hm... :kopanos: srbi su siromašna nacija... da li je sramota biti srbin? Slika
U Hrvatskoj? Svakako...
hoćeš reći da je hrvatska nacija bogatija? :balon:
Korisnikov avatar
By horus.
U Hrvatskoj? Svakako...
Ti reci meni...
By Ulix
Sta je tu predrasuda?

mislio sam na predrasude o PR osobama, pošto mi nisi odgovorio na prethodno pitanje.
cas lobotomije: uliks nije odgovorio na tvoje pitanje, dakle uliks ima predrasude prema "PR osobama", a Zapad nezadrzivo propada jer uliks ne voli kapitalizam. :lol: :hail2:

nego da uliks tebe nesto pita: da se nisi nasao licno uvredjenim necim sto je gore napisano?
Korisnikov avatar
By 2kune
U Hrvatskoj? Svakako...
Ti reci meni...
OK :D Ti misliš da je hrvatska nacija bogatija. :zvezda:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
cas lobotomije: uliks nije odgovorio na tvoje pitanje, dakle uliks ima predrasude prema "PR osobama", a Zapad nezadrzivo propada jer uliks ne voli kapitalizam. :lol: :hail2:

nego da uliks tebe nesto pita: da se nisi nasao licno uvredjenim necim sto je gore napisano?
moje pitanje je bilo veoma konkretno. pitao sam ako je taj posao već takav kakvim ga opisuješ (lagan, svako može da ga radi, ne treba škole, a fantastično se zarađuje) zbog čega se ti ne baviš PR-om? meni to deluje kao dream job. jesi možda gadljiv na te "lako zaradljive" novce?

ili da mi kažeš koje to PR osobe poznaješ i koliko si dana radio PR, pa znaš šta je sve potrebno za taj posao i kakvi su ljudi koji ga obavljaju.

nisam se našao lično uvređenim. nisam ni PR ni doktor, ali jesam neko ko uskoro treba da diplomira na prirodnim naukama. pa ako sam dobro razumeo tvoje stavove spadam u grupu onih koje lakoća PR posla treba da vređa, jer se em školujem, em u struci koja traži nepresatno usavršavanje. (a koja ne traži, btw?) no ja se ne osećam ni uvređenim ni prozvanim zbog toga.

s druge strane, koliko sam shvatio ti jesi lekar, pa meni se pre čini da si ti onaj ko je lično uvređen. pa onda ovoliko tupiš i širiš predrasude.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
kad bi bio u stanju da cujes jos nesto osim onoga sto zelis da cujes, bilo bi ti jasno da Ulix ne siri predrasude, vec govori iz iskustva. I Adenim i ja smo potvrdili da znamo takve slucajeve.

A sad se pitam, zasto ja bijem Ulixove bitke (a uz to se i bavim jalovim poslom pokusavajuci tebi da objasnim da ne moze tvoje misljenje biti jedino validno:roll: ) kad znam da me Ulix nikako ne podnosi...?:smug:
Korisnikov avatar
By jukie
moje pitanje je bilo veoma konkretno. pitao sam ako je taj posao već takav kakvim ga opisuješ (lagan, svako može da ga radi, ne treba škole, a fantastično se zarađuje) zbog čega se ti ne baviš PR-om? meni to deluje kao dream job. jesi možda gadljiv na te "lako zaradljive" novce?
:đavoljiadvokat:
ne slažem se sa pitanjem :) :sesir:

U vezi sa poslovima kao što su PR, novinar i slični, mislim da postoje dva preduslova da se oni dobro rade: prvi je da osoba bude ekstrovertna u smislu da sa svakim može (bez naročitog unutrašnjeg stresa) spontano da razgovara lepo, ubedljivo (PR, jer novinari ne moraju da ubeđuju) i da ne iritira tu drugu osobu (potrebno je da ima i prijatan nenapadan izgled), a drugi je da se odlično razume u materiju na koju se to odnosi (npr. da novinar koji ne zna šta je kloniranje ili zaštita Stare planine od građenja skijališta itd. ne krene da pravi 15-minutni prilog o tome i pri tom pomeša babe i žabe).

Ja npr. nisam ekstrovertan u tom smislu, nemam prijatan nenapadan izgled, niti imam odgovarajuća znanja i interesovanja. Ali znam da prepoznam ljude koji bi to mogli da rade bez problema i da budu srećni. Znam situaciju u kojoj biolog radi kao PR osoba za organizaciju vezanu za biologiju; ima sve gore nabrojane neophodne kvalitete.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by bananica
kad bi bio u stanju da cujes jos nesto osim onoga sto zelis da cujes, bilo bi ti jasno da Ulix ne siri predrasude, vec govori iz iskustva. I Adenim i ja smo potvrdili da znamo takve slucajeve.

A sad se pitam, zasto ja bijem Ulixove bitke (a uz to se i bavim jalovim poslom pokusavajuci tebi da objasnim da ne moze tvoje misljenje biti jedino validno:roll: ) kad znam da me Ulix nikako ne podnosi...? :smug:
A ja ne znam doktore koji nemaju pojma o svom poslu?

Koji dijagnozu postavljaju po principu "Mozes da hodas, nije ti nista" i zbog takvih mladi ljudi umiru jer im poveruju, pa ne traze 3. ili 4. misljenje.

Kada je taj poslednji put isao na neko usavrsavanje?

A znas li ti koliko je potrebno jednom PR menadzeru da stalno posecuje seminare, da cita strucnu literaturu? Bez toga ne moze da obavlja svoj posao, jer skoro svakog meseca se pojavi nesto novo i ukoliko on to ne iskoristi, iskoristice konkurencija, i eto mu sranja.

Uostalom, ako gledamo vec odnos, vecina PR menadzera radi u privatnim agencijama, i ako bi uporedjivali njihove plate sa platama lekara koji rade u privatnim ordinacijama mislim da bismo dosli do malo drugacijeg zakljucka...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
@jukie: moje pitanje i cilja upravo na to što si ti napisao. naravno da su potrebne određene lične osobine, kao što to važi i za svaki drugi posao. no izgleda Ulix to gledište ne prihvata s obzirom da tvrdi da PR-om može "svako" da se bavi i to "bez pola mozga" da bude uspešan u poslu.

i slažem se sa ovim što je napisao A.F.K.A.OB u pogledu usavršavanja i poređenja ljudi koji rade u državnoj i privatnoj branši. jukie, koliko tvojih kolega ide na te seminare, a da ih ne tera ministarstvo? ili da kupuju različite enciklopedije i stručnu literaturu iz svoje oblasti, tj. da ulažu u sebe na taj način? ja verujem da si ti u velikoj manjini po tom pitanju. dok ja recimo koji budem radio u privatnoj struci ne mogu sebi da dozvolim da budem van aktuelnih tokova, jer ću jako brzo ostati bez znanja potrebnih da obavljam svoj posao.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
мислим да ће светка економска криза да нас ионако уназађене докрајчи...

данас је велики успех сачувати посао, примити плату на време....

тек ћемо гладовати... и бити сиромашни...

;(
By Kragi
Prvo nismo precizirali sta znaci biti bogat a sta znaci biti siromasan!? :)
Drugo meni ovo pitanje zvuci kao npr. "Da li je sramota biti ruzan?" :)
Ne dakle :)
By iWanna
Originally posted by Andjelika
Treba se izboriti sa sobom... i izaci na povrsinu
mrzovolje, depresije i nesrece...
treba, treba... i izaci... da. :bubbles:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Грешиш....

"ружноћа" је дар од Бога.. не могу сви бити лепи... то је нешто што или јеси, или ниси...

а богатство се стиче "деловањем" на различите начине.... тј колико се трудиш, толико ћеш имати...

:astral2:
By Sixto
Originally posted by *STATUS*

а богатство се стиче "деловањем" на различите начине.... тј колико се трудиш, толико ћеш имати...
U kom ti svetu zivis, ovo je Srbija!
By Kragi
Ne verujem u tu pricu :)
Ako te napravi gospodin Hilton u startu ces imati sve u zivotu .... Rad na sebi i trud moze da doprinese bogacenju ali nekima je dovoljna samo sreca npr (7-ca na lotou) i sl .... Ali opet ponavljam nije definisano sta znaci biti bogat?!
Ako je bogat neko ko ima lupam 50,000$ u banci onda tvoja teza prolazi :) ali problem je u tome sto biti bogat meni znaci imati 100 puta vise :)
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by KgCS3
Prvo nismo precizirali sta znaci biti bogat a sta znaci biti siromasan!? :)
Drugo meni ovo pitanje zvuci kao npr. "Da li je sramota biti ruzan?" :)
Ne dakle :)
u uvodnom postu je lepo objasnjeno, treba ga samo procitati... :)
By Kragi
Procitao sam ja horus.-e ne brini :)
I obrati paznju na moj prethodni post, ja dakle "trazim" da ti definises koliko neko treba da bude "tezak" da bi mogao da se nazove bogatom osobom !? :)
Korisnikov avatar
By horus.
zasto ti je potrebna cifra da bi definisao stepen bogatstva?

ja sam povukao paralelu izmedju generalizacija kako bi izvukao pitanje: da li radite na sebi i da li se nadate da ce vam jednog dana taj trud uroditi plodom?

ako spremas ispit, naravno da se nadas da ces ga i poloziti...
By Kragi
U tom slucaju sam odgovorio na pitanje ..... :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!