Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Nocturnal
alexandermagic
U filmu su predstavljene tipične ormaruše, koje radije bivaju nesretne, nego da actually zajednički nešto preduzmu i prestanu da se povinuju heteropatrijarhalnim normama. "Uvijanje" kukavičluka u oblande kvazi-romantike mi se gadi. :bljak:
Postoji jako veliki broj ljudi koji pate od autohomofobije u vecoj ili manjoj meri i meni je skroz ok da postoje filmovi koji tretiraju tu problematiku i koji pokazuju koliko to moze biti destruktivno. S druge strane film se bavi i homofobijom i nesrecnim zavrsetkom jedne osobe koja je makar pokusala da se ostvari. Te 2 pojave su jako aktuelne i treba da postoje filmovi i o njima, ali ne iskljucivo o njima ili o AIDS-u kad se pominje gay populacija. Tako se preko filmova tendenciozno porucuje biti gay = biti nesrecan.
Postoje osobe koje nisu homofobicne ili autohomofobicne, a ne vole i nikada nisu dozivele ljubav kao u ovom filmu, osobe koje imaju suzen pogled i mali kapacitet ljubavi.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by walt333
Ja sam veliki ljubitelj ovog filma. Uvek me mnogo potrese, i prosto ne mogu da verujem kako je rts sve nesto zamracio. uzas mrzuim ih
e sad sam tek skontala. posle rucka sam upalila tv i slucajno doklizala do rts2 i uistinu je nesto mnogo tamna slika. jebem ih u pretplatu.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by emo_haos_
Ja sam veliki ljubitelj ovog filma. Uvek me mnogo potrese, i prosto ne mogu da verujem kako je rts sve nesto zamracio. uzas mrzuim ih
e sad sam tek skontala. posle rucka sam upalila tv i slucajno doklizala do rts2 i uistinu je nesto mnogo tamna slika. jebem ih u pretplatu.
Znaci da ne menjam televizor?... ;)
By Sixto
Originally posted by Sunce
Navedi corsokake. Sta je suvisno po tebi?

Mislim da ovaj film treba pogledati ponovo, u neko "pravo" vreme. Ja sam ga gledao pre tri godine, ali sam ga tek sinoc dobro osetio.
Kad je u filmu nesto sporija radnja, ili se slike sporije krecu, to nije slucajno. U filmu ima kresenda - postepenog intenziviranja. Kompozicija je po meni izvrsna. Kasnija "monotonija" i sporija radnja je rezultat njihove usamljenosti i nesrece sto se ne vidjaju.
Duzina filma je bila dovoljna da se svaki lik lepo "obradi".

Iskreno, meni je zao sto film nije trajao duze.
Pa ne verujem da je nekom palo na pamet da, kako ti rece, rastegne film, vec su zeleli da nam pruze potpunu mogucnost da udjemo i u njihove zivote i u njihovu licnost. nijedna scena nije besmislena
OK tvoje misljenje. Meni ne izgleda predugacak, film traje 2 sata sto nije bas preterano. Ja sam valjda navikao da ne cekam kraj gledajuci na sat (bilo da je to film, knjiga...) vec da uzivam u svemu.

Uopste ne shvatam tu opterecenost brzinom u svemu i svacemu. od zivota, prevoza do filmova i knjiga(negde na ovom forumu pricah o tome kako i tu ljudima smeta ako je nesto poduze opisano). Zasto je potrebno sve da se desi brzo?
Mozda nekome deluje da su njih dvojica jako zanimljivi karakteri ali objektivno gledano jako su nezanimljivi i monotoni. Ok, cuvali stoku, rastali se, pozenili i posle sexali! Tu nema nikakve kilometarske radnje pune sadrzaja i bitnih preokreta. Mozda imaju dilemu sa svojom sexualnoscu, ali nije potrebno dva i vise sati da se to docara celuloidom! I Milk mi je malo rastegnut, al on donekle za razliku od Broukbeka opravdava trajanje jer je mnogo toga obradjeno, ali ovde samo kljucna 4 momenta sto je malo. I ne bi rekao da dolazi do usporavanja radnje po rastajanju, mislim da je radnja od pocetka spora i ne menja brzinu!
Za corsokake ne mogyu konkretno sad da se setim al znam da sam tokom gledanja po zavrsetku pojedinih scena dosao na misao 'jbt koji im je ovo kurac trebalo'! Eto koliko drzi paznju kad se ni tog ne mogu ovako na brzaka setiti!
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne bih da se raspravljamo i svadjamo. Postoji i razlika u ukusima i senzibilitetima, tako da ne ide da jedan drugog ubedjujemo u suprotno. Ostavi otvorena vrata i mogucnost da film i junake drugacije dozivis za par godina. Meni se slicno desilo. Mislio sam da likovi nisu dovoljno obradjeni, da njihov odnos nije dovoljno obojen. Medjutim, nije bas tako.

Mislim da je pocetak uradjen savrseno. Bas zato sto je sporiji. Oni pogledi u ogledalu, govor tela, istrazivanje pogledima. Savrseno tanano, u isto vreme sporo i intenzivno. Kadrovi, perspektive, fotografija, govor u bradu - odlicni. Onda se zahuktava radnja (rekoh kresendo), dolazi do postepenog oslobadjanja, satorske intime, a onda povracanje koje mnogo govori. Kao da je junak znao sta ga ceka.

Originally posted by Sixto

Ok, cuvali stoku, rastali se, pozenili i posle sexali! Tu nema nikakve kilometarske radnje pune sadrzaja i bitnih preokreta. Mozda imaju dilemu sa svojom sexualnoscu, ali nije potrebno dva i vise sati da se to docara celuloidom!

Kako docarati usamljenost, stid, strah, cekanje, nemogucnost, daljinu, misli o proslosti, proganjanje mislima, dileme, potrebe, monotoniju, nemoc?

Kilometarska radnja puna sadrzaja? :roll: Ko kaze da u filmu mora da postoji kilometarska radnja puna sadrzaja? Dosta toga je oslikano, samo se osvrni: zenidba jedna, druga, deca, odnos prema zenama i deci, poslu, vidjanja, pisma, nove mogucnosti veza, cekanje, razocaranja, frustracije i sl. Uostalom, smisao drugog dela filma jeste da nam pokaze kilometarsku neradnju sa malo znacajnih sadzaja i nepreokreta (oni se vole pa se vole). :)
Korisnikov avatar
By kal zakath
Kada sam ga gledao drugi put, prestao sam na pola filma. To je to.
By Director
Moja mama je sinoc gledala Brokeback Mountain i bila odusevljena. Ceo dan je pricala komsinicama kako je gledala lep film :)
Korisnikov avatar
By horus.

Mozda nekome deluje da su njih dvojica jako zanimljivi karakteri ali objektivno gledano jako su nezanimljivi i monotoni. Ok, cuvali stoku, rastali se, pozenili i posle sexali! Tu nema nikakve kilometarske radnje pune sadrzaja i bitnih preokreta. Mozda imaju dilemu sa svojom sexualnoscu, ali nije potrebno dva i vise sati da se to docara celuloidom! I Milk mi je malo rastegnut, al on donekle za razliku od Broukbeka opravdava trajanje jer je mnogo toga obradjeno, ali ovde samo kljucna 4 momenta sto je malo. I ne bi rekao da dolazi do usporavanja radnje po rastajanju, mislim da je radnja od pocetka spora i ne menja brzinu!
Za corsokake ne mogyu konkretno sad da se setim al znam da sam tokom gledanja po zavrsetku pojedinih scena dosao na misao 'jbt koji im je ovo kurac trebalo'! Eto koliko drzi paznju kad se ni tog ne mogu ovako na brzaka setiti!
ako zelis neki dinamicniji film, dzems bond je pravi izbor za tebe...

anyway, jako volim ovaj film...
prvi put kada sam ga gledao ostavio je jak utisak na mene...
jedino mi smeta ta kantri kultura u filmu, ali to je vec stvar ukusa, a ne kvaliteta...
Korisnikov avatar
By horus.

ako zelis neki dinamicniji film, dzems bond je pravi izbor za tebe...

anyway, jako volim ovaj film...
prvi put kada sam ga gledao ostavio je jak utisak na mene...
jedino mi smeta ta kantri kultura u filmu, ali to je vec stvar ukusa, a ne kvaliteta...
By Sixto
077 vise nikog ne intrigira pa ni mene, ali ja nisam pricao o toj vrsti dinamike za koju si ti zapeo!

Sto se tice kantri estetike filma, da je nema ti ne bi ni imao film, jer ne bi imao osnovno vezivno tkivo izmedju bitnih kadrova, ovce!
Korisnikov avatar
By horus.
sve je to super za ovce, ali ja sam govorio o tome kako je meni kantii estetika strana, ali to ne znaci da su trebali staviti radnju u svemiru, jer ja volim naucnu fantastiku...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ja sam mislila da to ima vecheras, cak sam i podsetnik stavila i kokice planirala. . pih..

Ko mi je kriv kada ne znam koji je datum?! :doh: :alikako:
Korisnikov avatar
By jukie
Mozda nekome deluje da su njih dvojica jako zanimljivi karakteri ali objektivno gledano jako su nezanimljivi i monotoni. Ok, cuvali stoku, rastali se, pozenili i posle sexali! Tu nema nikakve kilometarske radnje pune sadrzaja i bitnih preokreta. Mozda imaju dilemu sa svojom sexualnoscu, ali nije potrebno dva i vise sati da se to docara celuloidom!
Možda cela ideja i jeste u tome da ti dočara koliko čobani po ceo dan celog života u stvari UMIRU OD DOSADE i koliko imaju monotone i teške živote. Ja sam čitao knjigu o Sacagawei (sp?) - onoj Indijanki što je učestvovala u ekspediciji Luisa i Klarka kao teenage mother sa bebom. Sve je prepuno obrta i akcije i svašta se dešava. Onda na jednom mestu (kada je imala npr. 20 godina) ona pronalazi muškarca svojih snova i odlazi da živi u zabačenom indijanskom selu, i onda (na svu sreću samo na nekoliko strana) pisac objašnjava kako je ona svaki dan odlazila sa drugaricama u njivu i okopavala, sejala i brala povrće (bundeve, pasulj, kukuruz itd) i tako nekih 20 godina ona radi u njivi i povremeno rađa decu (3 od 5 dece i umire na tih nekoliko strana, jedno se smrzlo kada je bila ledena mećava, jedno su izujedali komarci po ustima pa nije moglo da sisa i umrlo je od gladi, jedno su upucali neki belci koji su tuda prolazili, a ona i dalje okopava, seje i bere, a u pauzama je srećna sa čovekom koga voli), i onda -cap!- muž umire, indijansko selo se raspada, ona sa najmlađom ćerkom kreće u nove pustolovine i onda ponovo počinje radnja knjige, sada sa njom kao sredovečnom/starijom ženom. Znači na tih nekoliko strana sažeti su 20 godina monotonije u kućici u cveću (bundevinom).
Korisnikov avatar
By Nocturnal
alexandermagic
U filmu su predstavljene tipične ormaruše, koje radije bivaju nesretne, nego da actually zajednički nešto preduzmu i prestanu da se povinuju heteropatrijarhalnim normama. "Uvijanje" kukavičluka u oblande kvazi-romantike mi se gadi. :bljak:
Postoji jako veliki broj ljudi koji pate od autohomofobije u vecoj ili manjoj meri i meni je skroz ok da postoje filmovi koji tretiraju tu problematiku i koji pokazuju koliko to moze biti destruktivno. S druge strane film se bavi i homofobijom i nesrecnim zavrsetkom jedne osobe koja je makar pokusala da se ostvari. Te 2 pojave su jako aktuelne i treba da postoje filmovi i o njima, ali ne iskljucivo o njima ili o AIDS-u kad se pominje gay populacija. Tako se preko filmova tendenciozno porucuje biti gay = biti nesrecan.
Postoje osobe koje nisu homofobicne ili autohomofobicne, a ne vole i nikada nisu dozivele ljubav kao u ovom filmu, osobe koje imaju suzen pogled i mali kapacitet ljubavi.
:wtf:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Director
Moja mama je sinoc gledala Brokeback Mountain i bila odusevljena. Ceo dan je pricala komsinicama kako je gledala lep film :)

zar i tvoja?
mene je moja zvala na mob pre par meseci da mi kaze kako ja treba
da pogledam odredjen film da se malo obrazujem i nja nja
pa dok mi je objasnila da je broukbek

ja je pitam potom odakle joj to
a ona kaze da je nasla medj mojim starim diskovima

samo sam je uputio da vise ne kopa po mojim diskovima
ne zbog mene neg zbog sebe
rodio me idiot
:lol:

ot:
film je vrlo dobar
nekima ne lezhi jer nema dovoljno akcije pa im "dosadan"
al svrha mu nije da zabavi gledaoca neg da prenese neki osecaj
koji ce coveka naterati da sam porazmisli o nekim stvarima
tako ga ja shvatih
Korisnikov avatar
By Sunce
blento, slusaj mamu! :up: :)
alexandermagic
:wtf:
To sam napisao zbog toga sto je alexandermagic prokomentarisao da su junaci filma tipicne "ormaruse". Problem? Nije sve u tome da li je neko homofobican ili ne. Ne resavaju se time svi problemi.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by blenta
mene je moja (mama) zvala na mob pre par meseci da mi kaze kako
ja treba da pogledam odredjen film da se malo obrazujem i nja nja
pa dok mi je objasnila da je broukbek
ja je pitam potom odakle joj to
a ona kaze da je nasla medju mojim starim diskovima
Korisnikov avatar
By blenta
pa da
zbog toga sam i napisao

mislim sta ce kod mene ako me nije zanimao

usplahirila se sva pa se pogubila
By mikka
Originally posted by ::fy::
Slika

Radnja ove drame Anga Lija bazirana je na adaptaciji istoimene kratke priče američke spisateljice En Prolu, dobitnice Pulicerove nagrade, a scenario koji je ovenčan Zlatnim globusom napisali su Leri Makmurtri i Ana Osana. Film je, zbog svoje priče i homoseksualne potke postao interesantan i pre nego što se pojavio u bioskopima.

Priča počinje šezdesetih godina u konzervativnim poljima Vajominga kad se Enis del Mar (Hit Ledžer) i Džek Tvist (Džejk Džilenhal) susreću na dogovoru za posao kod lokalnog rančera Džoa Agirea (Rendi Kvejd). Do tog trenutka obojica su bili uvereni u to da su stalan posao, žena i deca sve što žele od života. Kad ih Džo pošalje da rade kao pastiri u pitoresknom okružju planine Broukbek, Enis i Džek nađu se u situaciji o kojoj nisu ni sanjali. Duboko prijateljstvo i poštovanje ubrzo prerastaju u intimni odnos pun nežnosti. Po završetku leta, oni moraju da se vrate svojim porodicama. Enis se venčava sa Almom (Mišel Vilijams), dok se Džeku dopadne teksaška kraljica rodea Lorin Njusom (En Hatavej). Četiri godine kasnije, Enis, koji je kao i Džek u međuvremenu postao otac, prima razglednicu od svog prijatelja koji je na proputovanju kroz Vajoming. Ubrzo postaje jasno da osećanja koja su gajili jedan prema drugom nisu bila samo hir iz mladosti, a njihova veza, koja je tokom godinama ojačala, više ne može ostati dobro čuvana tajna...

RTS2, 23/02 @ 23:15

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/R ... ukbek.html
:radosnice: :placko:
mislim da ne moram reci sta mislim o filmu
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Sunce
To sam napisao zbog toga sto je alexandermagic prokomentarisao da su junaci filma tipicne "ormaruse". Problem? Nije sve u tome da li je neko homofobican ili ne. Ne resavaju se time svi problemi.
Nije problem, samo nisam bio siguran na koga se odnosi komentar pa otud :wtf: . Otkad si ti Sunce postalo toliko besno, ostrasceno i drcno :) ?
:sesir:
NOX
By alexandermagic
Hm, bilo je kristalno jasno na koga se odnosi njegov komentar, samo što ja ne primjećujem tu "ostrašćenost i drčnost". Zna se kome se dopada ovaj film, a da je svoje komentare o istom napisao recimo na gay.hr-u, bio bi "razapet".
Svejedno, svoje mišljenje neću promijeniti.:D
By mikka
jesam li rekao da mi je film genijalan :sweet:
mislim da je ta "sporost" o kojoj mnogi pričaju, zapravo izvrsno sredstvo ang lija da prikaže najsuptilniji razvoj (naročito psihološki) njihove veze, kao otapanje leda, izranjanje onog unutarnjeg, čistog, ljubavnog, uprkos vremenu, sredini, predrasudama, tabuima...
to filmu daje posebnu draž
a tako je i "pitkiji" za strejt publiku, da shvati da su u pitanju prave, autentične ljubavne emocije, koje ne zavise od pola, da ne bude priča "iz čista mira zaskočila se dva kauboja na planini" :lol:
zna ang li da "radi radnju" :smug:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Sunce
Nije problem, samo nisam bio siguran na koga se odnosi komentar pa otud :wtf: . Otkad si ti Sunce postalo toliko besno, ostrasceno i drcno :) ?
:sesir:
NOX
Pa zima je. Otud zubato Sunce. :P
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Може ли неко да ми објасни шта значе сцене у којима се види да нека четри момка ударају неког по глави и убијају га док они причају телефоном и она му саопштава да је настрадао док је пумпао гуму....

:elf:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
То сам и ја помислио....

али не знам зашто нису то мало боље одрадили... и зашто је та сцена остала тако недоречена....

:(
By mikka
Ovaj komentar sam tek sad zapazio
Originally posted by alexandermagic
Zna se kome se dopada ovaj film, a da je svoje komentare o istom napisao recimo na gay.hr-u, bio bi "razapet".
a kome se to dopada film? ne znam zašto, slutim da nam se mišljenja razlikuju :gatara:
ja znam da se dopada velikom broju ljudi širom sveta koje može da dirne ljubavna priča, a očito i filmskoj kritici.

i nije mi baš jasno koja je je informativna vrednost ovog komentara? :peace:
da iza tvog mišljenja hipotetički stoji masa nekih ljudi spremnih na verbalni linč i da to sad čini da si u pravu? i ako se sad regujem na gay.hr, da tvoje mišljenje predstavlja statistički prosek njihovih mišljenja?
radije bih video tvoje obrazloženje, ako ga imaš.
postoje čitavi tematski forumi u zemljama "slobodarskog zapada" posvećeni ovom filmu koji je gotovo maksimalno iskoristivši sposobnost koju umetnost ima da se preispitaju tabui i predrasude, u odgovarajućem trenutku zaista pokrenuo pravu buru i to u korist gej populacije, i mislim da negde treba biti zahvalan bar i na tome. ;)

Originally posted by *STATUS*
То сам и ја помислио....

али не знам зашто нису то мало боље одрадили... и зашто је та сцена остала тако недоречена....

:(
meni je ta scena odmerena koliko treba, dok ona njemu preko telefona priča jedno, pred očima se odvija nešto sasvim drugo, i to mučna priča, dovoljno snažna, ali i kratka da se shvati sta se desilo. bar meni :peace:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Slika

ево како су га убили...

врло кратак кадар у филму....

:temperatura:
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
gay kauboji,
how cliché is that?
hajde da plachemo.
zaspao sam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!