Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Anketa koja sledi se odnosi na odluku Vlade Srbije da milion dolara potroši za plaćanje kaucije za Miladina Kovačevića i odštete za kolegu kojeg je skoro ubio pre nekoliko meseci. S obzirom da se radi o novcu koji su obezbedili građani i građanke Srbije, želimo da Vas pitamo kako mislite da je ovaj novac trebalo da bude potrošen. Recite nam: "Na šta biste Vi potrošili milion dolara?" tako što ćete obeležiti najviše tri ponuđene opcije u anketi ili dodati odgovor koji nije naveden. Rezultati ankete će biti prikupljeni, klasifikovani i dostavljeni "nadležnima" iz Vlade RS!

http://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_ ... &SVID=Prod

Anketu možete proslediti dalje!
Hvala!
pozz!
Korisnikov avatar
By Dina
Glasala... Prvo stiklirala sve sem Miladina Kovacevica pa mi rekose da mogu samo za tri da glasam... pa odabrah...
Korisnikov avatar
By emo_haos_
popunila ^^

inace, kada sam ugledala naslov teme, na kratko sam se zamislila i potom usla na temu da napisem da nemam pojma na sta bih potrosila toliki novac, ali eto ispostavilo se da je anketa u pitanju pa popunih....
Korisnikov avatar
By Dzi
pa sem plaćanje slobode za Kovačevića sve bih štikrilala..
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
We thank you for your time spent taking this survey.
Your response has been recorded.

Glasah za mamogram,previse je zena umro od raka dojke pa i neke meni bliske :(
Korisnikov avatar
By jukie
Ali teško je odlučiti se za samo tri stvari... Ja sam izabrao 2,3 i 4 jer te opcije pomažu najvećem broju dece/građana (i najraznovrsnijem profilu).

Edit: ove opcije pomažu najvećem broju dobrih đaka
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Azdaja2
pa sem plaćanje slobode za Kovačevića sve bih štikrilala..
bash tako.
ali poshto se moze tamo odabrati samo tri opcije, ja odabrah 2,3 i neshto drugo u shta sam upisao- zdravstveno osiguranje i shkolovanje (od najnizeg do najvisheg) treba da bude besplatno za sve gradjane/ke!
Korisnikov avatar
By jukie
Zanimljivo mi je kao umna vežba kada iz vrlo sličnih stvari treba da izabereš prioritete (skrovište za decu ulice, rešavanje problema karton-naselja, knjige za djake koji nemaju pare, grejanje za škole, školarine za najbolje đake, dečji dodatak, rampe za osobe sa invaliditetom itd). Tu mi odmah pada na pamet ona slepa? slabovida? devojčica iz Karton Sitija koja je pobedila na takmičenju iz hemije i koja spada pod sve te kategorije, a opet u ovoj umnoj vežbi imaš samo milion dolara donacije pa moraš da izabereš samo tri od tih kategorija na koje ćeš da se koncentrišeš.
Korisnikov avatar
By Rei
1, 3 i 5 :peace:

edit: zajebao sam se pa sam umesto 5 napisao 6 (glasao sam za 5 dakle bolnice)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bakalar
rezultati ?
Od onih koji su se i ovde izjasnili:
triput
1)Kupovinu digitalnog mamografa za rano otkrivanje raka dojke
2)Kupovinu udžbenika za učenike/ce koji ne mogu da ih priušte
3)Plaćanje školarina našim najtalentovanijim studentima/kinjama

dvaput
(nema, svi su prešli u triput)

jednom
4)Obezbeđivanje grejanja školama u Srbiji
6)Finansiranje Svratišta za decu ulice [size=-1](a ne skrovišta kako ja napisah gore)[/size]
11)Postavljanje rampi koje omogućavaju kretanje osoba sa invaliditetom

nijednom
Renoviranje bolnica
Obnovu puteva
Isplatu dečijeg dodatka
Otvaranje porodilišta
Rešavanje problema karton-naselja
Dokvalifikacije i prekvalifikacije radnika/ca u Srbiji
Plaćanje slobode za Miladina Kovačevića

E sad za ove koji se nisu ovde izjasnili ne znam ni kako su glasali
Korisnikov avatar
By Delete
Usla sam u temu, misleci da se radi o pitnju na sta bih ja potrosila toliki novac, ali ipak se radilo o malo manje zahtevnoj temi :) Moj izbor su: 1, 4 i 7
Korisnikov avatar
By Dina
Ja se ne secam koji su brojevi ali glasala sam za mamograf, rampe za invalide i renoviranje bolnica.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Ja sam za placanje tog miliona onom retardiranom Stajnhaueru. Na stranu to sta licno mislim o tom incidentu, Miladinu Kovacevicu moze biti sudjeno samo u Srbiji. Jeste pocinio krivicno delo i to je fakat, ali kad se vec docepao Srbije, proces ne moze biti vodjen u SAD. Ako je taj milion uslov dobijanja one americke pomoci od 62 miliona, sto rece drzavni sekretar Ministarstva pravde Homen, onda sto da ne? Bicemo u plusu za 61 milion :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Rešavanje problema karton-naselja i Postavljanje rampi koje omogućavaju kretanje osoba sa invaliditetom

(a vi što uvek na ovim temama odgovarate sa 1, 5, 9... zar je toliko teško uraditi copy/paste?)
Korisnikov avatar
By Marvin
A o celom slučaju...
Pa, gospodin konzul bi od mene za ovo dobio sve moguće i nemoguće kazne... A o tome se uopšte ne priča?
Šta je sa tim skotom?
(a Vrbašani bi baš mogli da pokažu porodici Siledžijčić malo pritiska sredine...)
Korisnikov avatar
By Dzi
aha, pa ja mislim da sam 2, 4 i 6 iliti : Kupovinu udžbenika za učenike/ce koji ne mogu da ih priušte; Obezbeđivanje grejanja školama u Srbiji i Finansiranje Svratišta za decu ulice.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by jukie

jednom
6)Finansiranje Svratišta za decu ulice [size=-1](a ne skrovišta kako ja napisah gore)[/size]
sorry pogreshio sam, videti editovan post :)
Korisnikov avatar
By jukie
I onda apdejt: (samo oni koji su se ovde izjasnili)

5 poena:
1)Kupovinu digitalnog mamografa za rano otkrivanje raka dojke:mama: :geisha: :tetka: :balerina:

4 poena:
2)Kupovinu udžbenika za učenike/ce koji ne mogu da ih priušte :skola: :cita:
3)Plaćanje školarina našim najtalentovanijim studentima/kinjama :diplomac:

3 poena:
4)Obezbeđivanje grejanja školama u Srbiji :skola: :ledeni:
5)Renoviranje bolnica :doktor:
11)Postavljanje rampi koje omogućavaju kretanje osoba sa invaliditetom :invalid:

2 poena: (trenutno nema nikoga sa dva poena)

1 poen:
6)Finansiranje Svratišta za decu ulice :harmonika: :peva:
7)Obnovu puteva :kopa: :skuter:
9)Otvaranje porodilišta :beba: :zastita:
10)Rešavanje problema karton-naselja:protest: :putnik:
14)Plaćanje slobode za Miladina Kovačevića :die: :zvezdice: :srbin: :sudija:

0 poena:

8)Isplatu dečijeg dodatka :maji: :cookie:
12)Dokvalifikacije i prekvalifikacije radnika/ca u Srbiji :mario:
Korisnikov avatar
By Dzi
deda ujo poen ide za 6)Finansiranje Svratišta za decu ulice pogresio si :P
Korisnikov avatar
By jukie
Nisam, promenio sam i još sam dodao tvoje i Marvinove glasove

mnogo brzo glasate baš dok jurim smajlije
Korisnikov avatar
By Dzi
da lepse je uz smajlice :)
Korisnikov avatar
By .L O S T
glasah za puteve, mamograf i bolnicu...jbg nisam mogao za vise.... za porodilista i to oko radjanje dece ne bih dao pare, pre miladinu:die:
Korisnikov avatar
By jukie
Apdejt 25.2. u 14:58: (samo oni koji su se ovde izjasnili)

6 poena:
1)Kupovinu digitalnog mamografa za rano otkrivanje raka dojke:mama: :geisha: :tetka: :balerina:

5 poena:
(trenutno nema)

4 poena:
2)Kupovinu udžbenika za učenike/ce koji ne mogu da ih priušte :skola: :cita:
3)Plaćanje školarina našim najtalentovanijim studentima/kinjama :diplomac:
5)Renoviranje bolnica :doktor:

3 poena:
4)Obezbeđivanje grejanja školama u Srbiji :skola: :ledeni:
11)Postavljanje rampi koje omogućavaju kretanje osoba sa invaliditetom :invalid:

2 poena:
7)Obnovu puteva :kopa: :skuter:

1 poen:
6)Finansiranje Svratišta za decu ulice :harmonika: :peva:
9)Otvaranje porodilišta :beba: :zastita:
10)Rešavanje problema karton-naselja:protest: :putnik:
14)Plaćanje slobode za Miladina Kovačevića :die: :zvezdice: :srbin: :sudija:

0 poena:

8)Isplatu dečijeg dodatka :maji: :cookie:
12)Dokvalifikacije i prekvalifikacije radnika/ca u Srbiji :mario:
Korisnikov avatar
By jukie
Baš me zanima kakva će biti korelacija između broja poena ovde i ukupnog broja poena u anketi (da li ju je neko postavio na blogu b92? tamo ima mnogo čitalaca)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Platila bih nekome da ubije od batina Miladina Kovacevica.
By mythe
Mislim da je svima poznat slucaj Kovacevic, te necu ovde ponovno izlagati ceo slucaj ispocetka, nego se osvrnuti na najnoviju vest a ona glasi da je porodica Stajnhauer podnela tuzbu i trazi nadokandu za "psihicku i fizicku bol" izazvanu napadom M.Kovacevica na njihovog sina.

E, sad...pe dva meseca mogli smo procitati da je Vlada Srbije uplatila 900.000. USD na racun porodice Stajnhauer i to bas na ime "fizickih i dusevnih bolova" i "nanosenih teskih telesnih povreda" te se pitam sta je ovo sada??? Zar je moguce da Vlada Srbije nema strucnih pravnika (ili da jednostavno nisu platili neku dobru advokatsku kancelariju u USA za zastupanje) koji bi se pobrinuli da se u taj ugovor o odsteti jasno unese klauzula da je suma od 900.000. USD konacna suma i da u buducnosti Stajnhauerovi nece potrazivati ni centa vise. Pa ukoliko bi porodica ostecenog odbila da potpise taj ugovor i prihvati sumu od 900.000. kao konacno, onda lepo da kazu "okey, idite na Sud, trazite vise, mozda i dobijete presudom vise ali ne zaboravite da potrazivanja treba i naplatiti" ;) , dakle gospodo Stajnhauer, sagledajte realno situaciju i uzmite ovo sto mozete, u suprotnom jedino mozete dobiti pravosnaznu presudu koja u praksi bude neostvariva" ;) e, tako se to radi a ne platiti 900.000. USD i na kraju se ispostavi da to nije konacna suma :(

I na kraju, u celoj prici Vlada Srbije ispada pomalo "glupa", mislim kako su Amerikanci uopste saznali sa kojim pasosem je Kovacevic napustio Ameriku, pa mogli su da kazemo "ne znamo mi nista" ;) a Kovacevic izjavi da je kupio neki lazni pasos i otisao iz USA na tudje ime. U tom slucaju niko ne bi pritiskao Vladu Srbije niti bi se platio niti jedan jedini cent od novca poreskih obveznika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!