Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by KgCS3
A ja mislio da cu biti jedini koji se buni ..... (uslovno receno buni)
Nije da se bunim, no mi chudno zashto vishe niko ne postavlja lepe teme. Neshto shto se tiche nas i ujedno ima pozitivan prizvuk. Nije valjda da smo toliko smoreni od zhivota da samo crnjake chitamo?

Recimo, da svaki forumash, koji je u vezi, postavi temu "Dnevnik". Svaki dan nas izveshtava shta se desilo u njegovom zhivotu, pa makar na kraju prochitali da ga ljubomorni dechko ucmek´o. Bar znamo ko je, pa mozhemo i da oplakujemo... :sigh:

A sad ozbiljno. Prosto ne kapiram odakle potreba da narod filujemo tolikim negativnim "vestima"?:kesa:
By Kragi
Mozda zato sto smo mazohisti :lol: ili 90% nas :lol:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Pa, ne znam...
Ne doživljavaju svi ovaj forum kao mesto sa eskapističko-terapeutskim dejstvom.
Uvek možeš da preskočiš takvu temu, ako ti nije do čitanja sumornih vesti.

A to za predlog izbegavanja "filovanja naroda negativnim vestima" me podseća razne oblike selektivne ponude informacija i uopšte medijsko manipulisanje i raznorazne zloupotrebe u svrhe stvaranja slike o nekoj finoj maloj zemlji u kojoj žive dobroćudni Gali...

A kako znamo da se zaprepastimo vestima koje dolaze iz one grooozne Austrije, gde su sve sami perverznjaci poput Jozefa Fricla. Puj, puj... truli zapad... Toga kod nas nema. E, moj Čikatilo...
Korisnikov avatar
By Val
Dzelajza, istina je da se treba informisati. Ali...zar ovde? Zar samo? I...zbog chega selektivno?

Samo zapazih da je mnogo vishe tema koje su tmurne nego onih koje mogu da nas razvesele. Ako bi pocheli dapreskachemo ovakve teme, shta onda josh da chitamo na srpkom gay-forumu?

A da je Srbija fina mala zemlja...osporavash? :misli: Jbt, svi koji NE zhive u Srbiji, a dodju na ovaj sajt da se druzhe, mogu da pomisle da u Srbiji nishta drugo ne radite sem gledanja i chitanja vesti. Politichki angazhovan narod bre! :doh:

Gde je zabava? Sve ovo se polako pretvara u "Politiku", a meni vidish "Politikin zabavnik" sladji. Jbg.
Korisnikov avatar
By Manon
mislim da je za drustvo jako vazno da se pozabavi profilom ovog mladog ubice. Mene licno zanima ko je taj tinejdzer koji je sa 16 godina uspeo da postane ubica. Gde je rodjen, sa kim zivi, koju skolu pohadja, sa kim se druzi, gde izlazi, zasto nosi noz, da li i drugi mladi ljudi nose neka takva "pomagala" .... i svasta jos. Niko o tome ne pise
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Dzelajza Rouz
A to za predlog izbegavanja "filovanja naroda negativnim vestima" me podseća razne oblike selektivne ponude informacija i uopšte medijsko manipulisanje i raznorazne zloupotrebe u svrhe stvaranja slike o nekoj finoj maloj zemlji u kojoj žive dobroćudni Gali...
a izbegavanje filovanja bilo kakvim pozitivnim vestima podseća na šta? inače je poznato da negativne vesti podižu gledanost (u ovom slučaju čitanost), ali to ne treba da bude kriterijum za otvaranje teme.

i zato mislim da bi bilo dobro makar izdvojiti ove "info" teme u kojima su jedini komentari "užas", "grozno" i "jadan dečko" u zasebnu kategoriju. ok, ne znam šta drugo i može da se kaže na ovakvu vest, ali ovako DiP postaje crna hronika.

ili da spojimo sve one teme gde smo do sada diskutovali o svirepom ubistvu (a bilo ih je). valjda smo do sada već sve rekli, a i komentari se stalno ponavljaju ("užas", "grozno" i "jadan dečko").
Korisnikov avatar
By Manon
mislim da nema lose teme. Mogu samo komentari da budu losi
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Manon
mislim da je za drustvo jako vazno da se pozabavi profilom ovog mladog ubice. Mene licno zanima ko je taj tinejdzer koji je sa 16 godina uspeo da postane ubica. Gde je rodjen, sa kim zivi, koju skolu pohadja, sa kim se druzi, gde izlazi, zasto nosi noz, da li i drugi mladi ljudi nose neka takva "pomagala" .... i svasta jos. Niko o tome ne pise
Kada to dete ima 11 godina i u petom je razredu, ono već pokazuje izražene znake asocijalnog ponašanja, i od tada se NIŠTA ne DELUJE da se oni koliko-toliko suzbiju. Koliko sam primetio, funkcija pepsi službe je da se klinac malo zbuni da ne napravi pičvajz još dok je u 6-7 razredu ali vaspitnih konsekvenci u današnjim školama nema nikakvih ("dee-čja praa-vaa", "apel-lujmo na njeg-govu sve-est..."). Nekako se "nezvanično usvoji" da je klinac problematičan i da sa njim ne može ništa da se uradi. Kojekakvi razgovori njemu ništa ne znače (prisustvovao sam nekima od njih), on ostaje ono šta jeste, ne možeš za tih 15-20 minuta da ga preobratiš ništa više nego što je Jazavac preobratio Žapca (Vetar u vrbacima).

I sad, šta imaš da pišeš o tome. Evo npr. neki klinac Ime Prezime (16) živi sa majkom i babom. Majka ne zna šta da radi sa njim, ko da sad meni ili tebi utrapiš malog Hitlera da se o njemu brineš; baba je stara i bolesna. Ime Prezime ide u trogodišnju srednju školu gde je uspeo da se upiše sa svojim nikakvim dvojkaškim prosekom iz osnovne, slab je đak, ima puno jedinica, sama škola ga nimalo ne interesuje, na taj profil se upisao tako što je u listi želja napisao sve profile na kojima je prošle godine trebao najmanji broj poena, pa mu je kompjuter dodelio jedan profil. Ime Prezime se druži sa ostalom omladinom sličnog intelektualnog i edukativnog statusa, koji su od malena bili disciplinski problemi. Gluvare okolo, piju, drogiraju se, ulaze u razne Del i Rodni šeme, kradu, valjaju razne stvari. Nož ima kao sredstvo za preživljavanje u svojoj ekološkoj niši, do sada je već sekao i mlatio druge slične sebi, a i oni su njega, srećom ne fatalno; svi imaju noževe, neki imaju i pištolje.

I na primer, sad je ovo sve napisano. I šta sad. Ti to pročitaš. Svi to pročitaju. Tužno odmahuju glavama i cokću jezikom. Neki izgovaraju dramatične govore, zajapureno se zalažući za strožiju kontrolu omladine. Ništa se ne dešava. Za to vreme neko od mladih nastavnika malih petaka muku muči sa Ime2 Prezime2 (11), dramatično zapisujući u dnevnik belešku šta je Ime2 Prezime2 radio tog časa. Kasnije će školska pepsi služba porazgovarati sa Ime2 Prezime2 i ustanoviti da je samo živahno hiperaktivno dete i pustiće ga da odskakuće niz hodnik, a razredni starešina će posle par nedelja kada deca ne budu u blizini ukoriti gorenavedenog nastavnika što ruži dnevnik evidencijom nesocijalizovanog ponašanja Ime2 Prezime2 jer to niko drugi od nastavnika ne radi, a ako ga već zapiše, neka ga zapiše običnom olovkom kako bi posle (beskorisnog) razgovora sa pepsi službom ta opaska mogla da se izbriše i sa njom svaki trag i dokumentacija da Ime2 ima problema sa ponašanjem.
Korisnikov avatar
By Manon
zasto je razrednom staresini bitno da se ne vodi evidencija o problemima sa ucenicima i da se ne "prlja" dnevnik???

Hvala ti Jukie sto si mi pojasnio situaciju. Meni nazalost nije jasno kako ne postoje ljudi koji se bave decom i rade u tim sluzbama, ljudi kojima je izazov da nesto promene ili pomognu oko resavanja takvih slucajeva. Pa ljudi (neskolovani, mozda nepismeni) se bave zivotinjama pa ih nauce necemu ili postignu rezultate. Ne mogu da verujem da NISTA NE DELUJE i da niko ne zeli ili ne moze da se bavi decom, a posvetio se ili se skolovao i radi poslove koji su vezani za decu. Zasto ljudi koji ne mogu da obave zadatak na radnom mestu na kojem rade ne daju otkaz i tako ce vremenom valjda doci neko ko ce uspeti??....
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by 2Q2Bstr8
a izbegavanje filovanja bilo kakvim pozitivnim vestima podseća na šta? inače je poznato da negativne vesti podižu gledanost (u ovom slučaju čitanost), ali to ne treba da bude kriterijum za otvaranje teme.

i zato mislim da bi bilo dobro makar izdvojiti ove "info" teme u kojima su jedini komentari "užas", "grozno" i "jadan dečko" u zasebnu kategoriju. ok, ne znam šta drugo i može da se kaže na ovakvu vest, ali ovako DiP postaje crna hronika.

ili da spojimo sve one teme gde smo do sada diskutovali o svirepom ubistvu (a bilo ih je). valjda smo do sada već sve rekli, a i komentari se stalno ponavljaju ("užas", "grozno" i "jadan dečko").
Ja nisam nigde pomenula da iznošenje loših vesti na videlo mora da isključuje informisanje o bilo čemu dobrom. Ne znam kojom logičkom formulom si došao do tog zaključka.

Reč je o tome da se o takvim događajima javnost mora obavestiti, ali ne na ovakav senzacionalistički način koji je odavno već manir domaće štampe, pre svega.

Osim toga, mnogo se priča o nekom porastu nasilja među decom, pa se pitam da li je reč zaista o nekom razvojnom procesu delinkvencije i histerije ili se jednostavno tek sad progovorilo o nečemu čega je ovde uvek bilo.

A to što neki nemaju šta drugo da kažu osim "užas", "grozno" i "jadan dečko" nije problem same teme.

P.S. Ja možda važim za ljubitelja slešera, ali ne mislim da su takve teme važne zbog zadovoljenja ličnih perverznih potreba. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Manon
ne mislim da bilo koja tema ne treba da bude postavljena iz razloga koji su navedeni u prethodnim postovima. Eto na primer i da je senzacionalisticka ili da ima bilo kakve gorepomenute negativne elemente, svaka tema moze da ima razlog za diskusiju.

Podela tema na lepe i nelepe je nekako decji pristup

Ako treba da proteramo neku temu zato sto ovakve vesti( ili bilo kakve koje se nekom ne dopadaju) mogu da se nadju na drugim mestima na netu, onda mozemo da zakljucimo i da odgovori na sve nase dileme i nedoumice mogu na isti nacin da se nadju sa strucnim i relevantnim zakljuccima. Svu lepotu ovog sveta takodje mozemo da nadjemo negde na netu.
Takav komentar i zakljucak nemaju smisla, jer forumasi koji ovde dolaze, druze se na virtualan nacin i donose svoje raspolozenje, svoje vidjenje i razne vesti i to je dobro. Mi ostali mozemo da se ukljucimo ili ne, ali nije u redu da proterujemo neke teme iz navedenih razloga
Korisnikov avatar
By tinkerbell

potpuno se slazem...

jer u ovakvim temama jedino shto moze da se kaze je to! "uzas", "grozno" itd...

ne razumem chemu toliko dugachki postovi u ovoj temi... :puzzle:

:protest: otvoriti poTfolder 'crna hronika' :protest:
Korisnikov avatar
By Manon
zasto u tudje ime konstatovati da je "uzas" i "grozno" jedino sto moze da se napise na ovakvim temama???
Ja ne mislim tako. Mozda je nekom cilj da napravi sto vise komentara pa zato to pise, a ne zato sto NE POSTOJI NISTA STO BI MOGLO DA SE KAZE

:up:
By Hans
Osuditi. Najtroze kazniti. To su price za malu decu da su oni maloletni i statijaznam- e pa nisu oni maloletni!!!! Do 18. probaju sve sto ne treba da probaju, a onda kad naprave ovakav zlochin- maloletni su. Dosta vishe izgovora, odbrane, shatro pedagogije. Vreme je da se stvari nazivaju pravim imenom. ALO!!! Oduzeo je nekome zivot!!!I sad ce neko da kaze da on "nije hteo" ili "nije to nameravao".. U skolama postoje deca sa kojom treba raditi jer su talentovana i nadarena. Takva deca trpe zbog ovakvih imbecila. Ova zemlja trpi zbog ovakvih imbecila. Fuj!!!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Ja nisam nigde pomenula da iznošenje loših vesti na videlo mora da isključuje informisanje o bilo čemu dobrom. Ne znam kojom logičkom formulom si došao do tog zaključka.
zapravo nisam došao do tog zaključka:
a izbegavanje filovanja bilo kakvim pozitivnim vestima podseća na šta?
otvoreno pitanje. :)
Korisnikov avatar
By Val

Bicje da niko od nashih forumasha ne radi kao istrazhni sudija, a ni kao cajkan. :drama:

Jedino da proverish na sajtvoima koji se bave statistikom...
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by Val

Bicje da niko od nashih forumasha ne radi kao istrazhni sudija, a ni kao cajkan. :drama:

Jedino da proverish na sajtvoima koji se bave statistikom...

ne razumem kakve veze ima ono sto sam ja pisala sa tvojim komentarom i uputstvima koje mi dajes,
ali valjda svako vidi onako kako hoce da vidi ili kako moze da sagleda. Sa onima koji sve dobro znaju ne vredi mnogo polemisati
By Kragi
zasto u tudje ime konstatovati da je "uzas" i "grozno" jedino sto moze da se napise na ovakvim temama???

:up:
Zato sto su to bili jedini komentari dok nije nasatala ova rasprava.
Korisnikov avatar
By Delete
Da je ova vest napisana malo drugacijim tonom, onda bi ovaj mladi ubica verovatno bio heroj-zrtva jer je to uradio.
Ako pustimo masti na volju, mogli bismo da se zapitamo koliko je verovatno da su mladici konzumirali SOKOVE i grickalice u parku tokom noci, a poznato je da je omiljeno pice onih koji se zabavljaju po mracnim parkovima npr. pivo. Ubijeni je sportista, verovatno krupan, neustrasiv decko, mozda nezgodne naravi kad malo popije...ubica je sa svojim drugom prolazio kroz park, a ubijeni je sa svjim drugom dobacivao, mozda i fizicki nasrnuo na ubicu, dok mladi, preplaseni ubica (kako grozno zvuci ova rec) nije posegnuo za hladnim oruzjem kako bi se odbranio od jaceg protivnika, boreci se za dah i sopstveni zivot. I malo je onih koji bi se nakon prvog uboda zaustavili u tom strahu...a onda, kad je vec sve bilo gotovo i kad je shvatio sta je ucinio, preplasen, u pratnji svog druga je pobegao. A vec narednog dana, sportista koji vanredno ide u srednju skolu i noci provodi u neosvetljenim parkovima, sukobljavajuci se sa slucajnim prolaznicima, postaje zrtva koju ce svi zaliti i, po onoj staroj "o mrtvima sve najbolje" biti dete za primer.
Mislim da ovaj slucaj, nadlezni treba dobro da ispitaju, da bi iko imao pravo da sudi o tome kakva i kolika kazna treba da bude.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Delete
Ubijeni je sportista, verovatno krupan, neustrasiv decko, mozda nezgodne naravi kad malo popije...
ubijeni je, igrom slučaja, bio rasista:

МАРКО СИМЕУНОВИЋ

Са болом и тугом, али и вером и надом у Васкрсење и Живот Вечни, припадници Образа су се у уторак 10. фебруара последњи пут опростили од свог саборца Марка Симеуновића (19), мучки убијеног у Краљеву у ноћи 7/8. фебруара 2009.

Величанственој сахрани на Старом гробљу присуствовали су бројни пријатељи, саиграчи, професори и школски другови, као и Маркова браћа и сетре по срцу и духу – Образовци из Краљева, Београда и других места.

Опело је служило десетак свештеника из Краљева и околине, међу којима и архимандрит Сава из манастира Студеница. Многи од њих нису могли да сакрију бол и сузе, поготово у тренуцима када је о. Милоје Старовлах јецајући и ридајући изговарао беседу о томе како Господ узима најбоље међу нама да би нас опоменуо и вратио на заборављени пут вере, поштења и родољубља.

izvor

ubica je sa svojim drugom prolazio kroz park, a ubijeni je sa svjim drugom dobacivao, mozda i fizicki nasrnuo na ubicu, dok mladi, preplaseni ubica (kako grozno zvuci ova rec) nije posegnuo za hladnim oruzjem kako bi se odbranio od jaceg protivnika, boreci se za dah i sopstveni zivot.
ubica, pak, pripada manjinskoj (romskoj) grupi koja je ovdašnjim rasistima omiljena meta.

I malo je onih koji bi se nakon prvog uboda zaustavili u tom strahu...a onda, kad je vec sve bilo gotovo i kad je shvatio sta je ucinio, preplasen, u pratnji svog druga je pobegao. A vec narednog dana, sportista koji vanredno ide u srednju skolu i noci provodi u neosvetljenim parkovima, sukobljavajuci se sa slucajnim prolaznicima, postaje zrtva koju ce svi zaliti i, po onoj staroj "o mrtvima sve najbolje" biti dete za primer.

Bаистину, Марко Симеуновић је у сваком погледу био младић за пример: честити Србин, искрени верник, успешан спортиста – и без сумње најузорнији и најомиљенији члан краљевачког Образа.
izvor
Mislim da ovaj slucaj, nadlezni treba dobro da ispitaju, da bi iko imao pravo da sudi o tome kakva i kolika kazna treba da bude.

o, da.
naročito zbog ovog razvoja događaja (fašizmu su mučenici resurs najmiliji):

Нашег брата Марка никада нећемо заборавити и зато тврдо обећавамо: Образ ће се свим силама борити да убице буду праведно кажњене за злочин који су починили! Уколико режим ни овога пута не буде хтео да нама Србима пружи сигурност и правду у сопственој држави, ми ћемо се за то побринути сами!

Изражавајући најдубље саучешће Марковој породици, молимо се Господу да души његовој подари вечан спокој у Небеској Србији.

Вјечнаја памјат!

Отачаствени покрет Образ

Novi Sad - U novosadskom Studentskom gradu i na autobuskim stanicama pojavili su se rasistički plakati neregistrovane neonacističke organizacije Nacionalni stroj kojima se širi mržnja prema Romima. Na plakatima piše „Srbija Srbima, napolje sa Romima“. Na plakatima je fotografija Marka Simeunovića (18) iz Kraljeva, za čije ubistvo je osumnjičen pripadnik romske zajednice.

izvor

U STRAHU
Preksinoć oko 20 časova stotinak Kraljevčana okupilo se u parku kod železničke stanice i zapalilo sveće kraj klupe na kojoj je ubijen Marko Simeunović. Ekscesa nije bilo, ali mogla su se čuti pojedinačna negodovanja i psovke na račun Roma. Policija obezbeđuje kuću u kojoj žive roditelji maloletnog ubice. Juče i danas gotovo da nije bilo moguće u gradu sresti Rome, a nije ih bilo ni za uličnim tezgama kod zelene pijace.

Sre, 11/02/2009 - 08:58 — Anoniman (nije verifikovan)

I treba da se kriju, olos ciganski, od ovoga ih ni jedan NVO nece spasti. Eto, po gradi izlepljeni bilbordi, traze pare da se Romska deca skoluju! Jel treba u skoli da ih uce da ne bodu nozevima ljude po parkovima. Da je bilo obrnuto, da je srbin Roma ubio, ne bi mu policija kucu cuvala, nego bi vec uveliko robijao, maksimalnom kaznom, i bio bi u medijima izblacen.

* odgovori

Sre, 11/02/2009 - 09:54 — Stojan (nije verifikovan)

Svi koji su krivi i treba da se plase. Na pijaci su poceli da maltretiraju ljude, da ih pljackaju, idu kao crne trjke. Droga se valja u romskim naseljima a svi se prave ludi.

* odgovori

Sre, 11/02/2009 - 10:16 — Anoniman (nije verifikovan)

Kada je neki Srbin ubio roma na tako Brutalan nacin.Sada su romi povlasceni.Sami prave socijalu cuvaju po 6 deteta.Sta bih bilo da svaki Srbin ima po 6 isto socijala.Oni svsno prave socijalne slucajeve od sebe.

* odgovori

Pet, 13/02/2009 - 23:58 — Anoniman (nije verifikovan)

oko za oko zub za zub ....

* odgovori

izvor
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Lepa Krepa

Величанственој сахрани...
:nope:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8

Kada je neki Srbin ubio roma na tako Brutalan nacin.Sada su romi povlasceni.Sami prave socijalu cuvaju po 6 deteta.Sta bih bilo da svaki Srbin ima po 6 isto socijala.Oni svsno prave socijalne slucajeve od sebe.
:retard:

kako beše ono pre par godina, skinsi napali ... u Beogradu, pa ga ... i na kraju nikom ništa.

edit: je l' to neko samokažnjavanje kad ti rovariš po tim sajtovima ili šta? :shtap:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

:retard:

kako beše ono pre par godina, skinsi napali ... u Beogradu, pa ga ... i na kraju nikom ništa.

edit: je l' to neko samokažnjavanje kad ti rovariš po tim sajtovima ili šta? :shtap:
research za pos'o. doduše, element samokažnjavanja bi eventualno mogao da se uzme u obzir kao faktor u izboru istog... :zid:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ubij! Zakolji! Da Rom ne postoji..... Ovoga sam se naslušao u svom gradu kada je došlo do ovog zločina....
Jedan ekstrem vodi drugom, bez izuzetaka
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by just_me
Jedan ekstrem vodi drugom, bez izuzetaka
na koja dva ekstrema misliš ovde?
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Neko je gore spomenuo kako su skinsi napali neko dete romske nacionalnosti pre par godina... to je jedan a ovaj slučaj drugom. Sami po sebi oni nisu ekstremi već ih društvo kao takvo doživljava... Ovde ne treba govoriti kako je Rom ubio Srbina već kako je S.V ubio Marka. S. i kao takvom mu se treba suditi... Mediji i društvo su ovaj slučaj kao i neke ranije doveli u "ekstremnu" konotaciju....
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
kad grupa deklarisanih rasista ubije pripadnika druge rase, nema šta da se priča o nekakvim "konotacijama". radi se o zločinu učinjenom iz rasne mržnje, a to JESTE ekstremno "samo po sebi". čisto da podsetim, radilo se o detetu od desetak godina, koje je prebijeno na smrt od strane nekoliko punoletnih skinheda. zar je potrebna ikakva interpretacija medija da bi se tako nešto doživelo kao ekstremno?
a sugestija da je to ubistvo dovelo do ovog ubistva mi je tek sasvim nejasna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!