Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Darth Vader
Ovo je strašno!

Slika

KRALJEVO, 09.02.2009

PRESS
DEČAK NOŽEM UBIO MLADIĆA

S. V. (16) iz Kraljeva bez ikakvog povoda pet puta izbo u grudi Marka Simeunovića (18) u parku kod železničke stanice u Kraljevu. Nesrećni mladić preminuo u bolnici, maloletni ubica uhapšen posle zločina

S. V. (16) ubio je osamnaestogodišnjeg Marka Simeunovića (18) u parku kod železničke stanice u Kraljevu! Maloletnik je bez ikakvog povoda izbo Marka pet puta u grudi! Nesrećni mladić preminuo je od teških povreda u bolnici, a policija je ubrzo uhapsila S. V. i njegovog saučesnika Lazara Đ. (18).

Kako je navedeno u policijskom saopštenju, tragedija se dogodila u nedelju sat posle ponoći.

Uboden pravo u srce

- U parku kod železničke stanice u Kraljevu došlo je do rasprave S. V. i Lazara Đ. sa Markom S. Maloletni S. V. je potom izvadio nož i izbo Marka S. Nesrećni mladić pao je na zemlju, a napadači su pobegli - navodi se u saopštenju policije, i dodaje da je Marko vozilom Hitne pomoći prebačen u Zdravstveni centar Studenica, u kojem je preminuo. Pola sata kasnije policija je uhapsila osumnjičene S. V. i Lazara Đ.

Miloš Veljović, koji je u nedelju uveče izašao u grad s Markom Simeunovićem, kaže da je njegov drug ubijen bez ikakvog povoda!

- Pre odlaska kući svratili smo u dragstor i kupili neke grickalice i sokove. Onda smo otišli u park kod železničke stanice i seli na klupu. Ubrzo su se pojavili ti momci. Jedan od njih prišao je Marku i rekao: „Poznajem te iz čaršije." Marko je samo odgovorio: „Okej." Taj dečko je onda pitao: „Ima li šta za piće?" Kada je Marko odgovorio da nema, dečko je izvadio nož i izbo ga! Sve se dogodilo u deliću sekunde. Marko je sav krvav pao na zemlju, a napadač i njegov drug su pobegli - rekao je Miloš.

Svedoci napada kažu da se sve munjevito odigralo.

- Čuo sam da su dvojica mladića razgovarala. Odjednom, jedan je počeo da beži u pravcu stanice, dok je drugi pao kao pokošen. Bilo je strašno! Drug nastradalog mladića očajnički je zvao u pomoć. Nesrećni mladić mnogo je krvario. Ubrzo je došla i Hitna pomoć i odvezla povređenog. Ne mogu da verujem da se dogodilo ubistvo usred Kraljeva! Mladić je stradao ni kriv ni dužan! Samo je sedeo na klupi sa drugom i pričao kada mu je prišao taj dečak - kaže mladić koji se zatekao u parku u trenutku napada.

Stradao ni kriv ni dužan

Marko je pet puta uboden nožem u grudni koš, od kojih je jedan ubod bio fatalan jer je završio u njegovom srcu! Napori hirurga u Zdravstvenom centru Studenica da mu spasu život bili su uzaludni.

Izvor Pressa blizak istrazi potvrdio je da je ubica potegao nož bez ikakvog povoda. Maloletni S. V. posle hapšenja nije mogao da objasni zašto je izbo Simeunovića. S. V. je saslušan u Okružnom sudu u Kraljevu i u pritvoru će provesti najmanje mesec dana.

Prijatelji porodice Simeunović kažu da je Marko bio dobar momak i sportista.

- Branio je u Fudbalskom klubu „Čukarički" u Beogradu i išao vanredno u Srednju ekonomsku školu. Proteklih dana bio je zbog škole u Kraljevu i odmah je otišao u lokalni klub Metalac da s njima trenira. Čak je u nedelju bio na treningu s kolegama iz Metalca. Ovo je stravično! Stradao je ni kriv ni dužan - pričaju očajne komšije, koje su došle da izraze saučešće Markovom ocu Zoranu, majci Marini i sestri Mariji.

Inače, park kod Železničke stanice je crna tačka u Kraljevu. Gotovo neosvetljen noću, ovaj park je godinama stecište narkomana, skitnica i prostitutki.

- Bilo je pitanje dana kada će se dogoditi neka tragedija! Na ovom mestu često se događaju incidenti. Nažalost, trebalo je da se dogodi nesreća, pa da se nešto preduzme - pričaju ogorčeni Kraljevčani.

(R. V.)

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... view=story
Korisnikov avatar
By deran
Ja ne znam više što se tako nešto objavljuje ovde-mislim čemu?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by deran
Ja ne znam više što se tako nešto objavljuje ovde-mislim čemu?
Verovatno da me isprovociraju da pljujem po tzv. dečjim pravima (vidi treći odeljak)

Ali 16-godišnjak nije DEČAK, ja ne znam do kada će se taj mit provlačiti. Dečak bi bio neko od npr. 12-13 godina.

A sa druge strane, dečak od npr. 12-13 godina koji nekoga bez razloga izbode nožem ne potpada pod naš krivični zakonik jer ima manje od 14 godina te je navodno mali i ne zna šta radi...
Korisnikov avatar
By deran
Ma nisam mislio konkretno zato što je neko dečak ili ne-prosto ne vidim potrebu da ličimo na Kurir...:down:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
tuži li iko ove odvratne novine? ovo pisanje je stvarno za zatvora.
Korisnikov avatar
By Val
Jbt, kad vidim ovakve teme, o´ mah pomislim dapostavljachi teme kontaju da smo svi neobaveshteni i nemamo TV, internet, radiJo... :doh: Ajd´ da svako od nas postavi bar jednu ovakvu temu dnevno. Ubrzo cjete zatvoriti isti zbog "pretrpanosti" !
Korisnikov avatar
By svejedno
Da je bar neka ..ne znam..retka vest.

..

Vise me uzasava broj ovakvih slucajeva, nego samo ovaj. Oguglao, sta li.

Skoro citao da je 'narko bos' SPALJEN. U kontejneru.

..

Decko imao 21 god.

Ej. 'Narko bos'.

Glupi klinac, fuckin' novinari. Senzacija, kao.

..

Narko boss.

..

Klinci se danas se satiru od nozeva.

Uzas.
By Kragi
Uz svo postovanje prema Darth Vader - u, zaista ne znam zasto se ovako grozne teme postavljaju na forumu .....
Korisnikov avatar
By svejedno
meni ne smeta tema, sto?

..

Mada, ja ovaj forum i koristim umesto novina ;)
By Kragi
Prvo ne smeta ni meni, daleko od toga da ne postujem tudje ukuse, stavove ili pak potrebu nekoga da postavi ovakvu temu, ali ne mislim da ima potrebe citati nesto sto se vrti na svim vestima. Isto sam mislio i za temu tipa "srusio se avion u NY-u" i sl.
Drugo, malo mi je mracna :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Mnogo je mracna, realno ;)

..

No, ja prestao da pratim vesti..bas zbog depresive iz istih.. nije bitan medij, vise ne gledam/ne citam vesti.

..

u sustini, strasno je koliko sam normalno ja/i mnogi drugi, verujem/ prihvatio ovu vest..tipa, desava se. Cesto.

..

To je strasno.
By Kragi
Pa ae se igramo Q/A onda ili asocijacija :B

(izvinjavam se na neozbiljnosti na ovako ozbiljnoj temi)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by svejedno
Ja sam neke stvarno važne stvari/vesti po prvi put saznao ovde na forumu :up:
a i ovde uvek imaš diskusiju i ima ljudi koji se bave tim nečim radi posla, ili su upravo to i sami radili (npr. vadili novu ličnu kartu, menjali deo na kompjuteru, kuvali sočivo, prijavljivali se za akcije), pa detaljno objasne
By Kragi
Originally posted by jukie
a i ovde uvek imaš diskusiju i ima ljudi koji se bave tim nečim radi posla, ili su upravo to i sami radili (npr. vadili novu ličnu kartu, menjali deo na kompjuteru, kuvali sočivo, prijavljivali se za akcije), pa detaljno objasne

Ali uopste nije poenta u tome .....

Jedno je kad sam mrsav pa pitam kako da se ugojim, kad trazim neki savet vezan za bilo sta i sl ....ali postavljati vesti koje mogu da se procitaju na svim online informacionim siteovima ili vide na svim vestima a uz to izazivaju samo komentare tipa "strasno", "uzas" i sl je po meni bzvz
Korisnikov avatar
By Dirrty
To nije decak no monstrum i stoka!

Uzas!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KgCS3
Ali uopste nije poenta u tome .....

Jedno je kad sam mrsav pa pitam kako da se ugojim, kad trazim neki savet vezan za bilo sta i sl ....ali postavljati vesti koje mogu da se procitaju na svim online informacionim siteovima ili vide na svim vestima a uz to izazivaju samo komentare tipa "strasno", "uzas" i sl je po meni bzvz
To da, crna hronika ne mora da se kopira, ali druge vesti mogu da budu korisne. Ja inace povremeno citam sajt B92 i Politike (kada pregledam sve forume i više nemam na šta da odgovorim :giggle: ) ali je recimo ovde bilo preneto nekoliko vesti iz Blica i sl. koje tamo nisam video. Ovaj forum ipak prvi uključujem posle mejla, tako da mnoge stvari saznam odavde.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Nece dobiti nikakvu kaznu verovatno.
Kod nas su maloletnici zasticeni skora kao svete krave.
Mogu i da ubiju nekoga a znaju da ce dobiti par meseci poravnog doma i to je to.
Zakon treba menjati pod hitno i puniti zatvore sa tim maloletnim klosarima.
Pa kad par njih dobije po 20-30 godina zatvora i kad se to rascuje razmislice dva puta pre nego sto budu hteli da opet prave sranja :osama:
Korisnikov avatar
By Egmont
Ja mislim da je tekst postavljen zbog rasprave koju treba da izazove, a ne da bismo se informisali.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
A sa druge strane, dečak od npr. 12-13 godina koji nekoga bez razloga izbode nožem ne potpada pod naš krivični zakonik jer ima manje od 14 godina te je navodno mali i ne zna šta radi...
Yeah, right. :seronjo:

(verujem da ce se jukie sloziti sa mnom :) )
Korisnikov avatar
By .L O S T
ruzno.....

a ta fora bez ikakvog razloga je :regan: samo idiot moze da veruje u to.
verovatno svadja oko picke ili gudro, trece nema
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Lakiboy_ns
Kod nas su maloletnici zasticeni skora kao svete krave.
Mogu i da ubiju nekoga a znaju da ce dobiti par meseci poravnog doma i to je to.
to vazi samo za one ispod 16 godina.... i to ne uvek
By Kragi
Originally posted by Egmont
Ja mislim da je tekst postavljen zbog rasprave koju treba da izazove, a ne da bismo se informisali.
Pa da, ali ovo nije tema o kojoj se polemise?????

sta da polemisemo???? oko cega li su se svadjali i sl????

Vidis da su uvek isto komentari .... "uzas", "strasno" i sl
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Ja lepo kazem da treba da se uvede poTforum "crna hronika" i tamo nek idu sve crne vesti iz shtampe...ono... kopi pejst....
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Egmont

A o chemu TU da se raspravlja? :misli:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Možda rasprava nije prava reč (pre će biti komentarisanje), ali recimo o načinu izveštavanja ovdašnjih medija.

Btw, uopšte mi nije jasno zašto se neki toliko bune protiv ovakvih tema, dok je super što postoje one o nečijem guzičnom čiru ili čemu već...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by tinkerbell
Ja lepo kazem da treba da se uvede poTforum "crna hronika" i tamo nek idu sve crne vesti iz shtampe...ono... kopi pejst....
zapravo najbolje je da je to neki copy/paste forum, takve teme su baš smor.
By Kragi
A ja mislio da cu biti jedini koji se buni ..... (uslovno receno buni)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!