Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
btw, već su počele da se grade crkve po NBG. :(
Jedna je gotova i izgleda odvratno, to je ruku na srce najodvratnija gradjevina na Novom Beogradu, a sasvim sigurno i najruznija crkva koju sam ikada video.

U onom novom bloku preko puta SIV-a se gradi jos jedna koja izgleda manje tragicno iz daljine, ali svakako mnogo odudara od Novog Beograda. U principu ne bih imao nista protiv da se tu gradi crkva - mada je kako cujem i ova jedna sto je u funkciji uglavnom prazna - ali da ta crkva mora da se uklopi u arhitekturu Novog Beograda. Bio bi red da SPC posle 'iljadu godina nemastovitosti unese poneku novinu u svoje objekte. ;)
By Ulix
Originally posted by erkondisn
usputno, iskoristio bi priliku da izrazim svoju izuzetnu fascinaciju tzv. 'commie'blokovima :love:
Evo ja se pridruzujem i iskazujem i svoju fasciniranost blokovima. Novi Beograd je nesto savrseno. :love:

U Americi sam boravio dugo u jednom gradicu koji je ceo izgradjen u internacionalnom stilu. Raj na zemlji. :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni je jako žao što u BG nije bolje iskorišćena ta šarolikost stilova i što se nije više vodilo računa o izgledu novih zgrada. umesto skladnih celina sada imamo još veće kontraste i razlike.

a blokovi jesu ispali veoma funkcionalni, ali problem je što su zgrade mahom u stanju poluraspada i što NBG tek sada počinje da dobija neke sadržaje. tek kad se od NBG napravi potpuno zaokružena celina će se iskazati pun potencijal planirane gradnje.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by erkondisn
Originally posted by Ulix
To je tako lepa zgrada! Ziveo modernizam! :sudija:
Slika
Kako je ovaj centralni spomenik na nekadasnjem trgu u NS lepo izgledao i to u vreme dok su centrom varosice milili tramvaji :sweet:

Ko li je sklonio to sa trga da mi je znati?
Komunisti? :D

I dobro napravili ste distinkciju izmedju post-moderne soc-realizma bla, bla... :) ja rekoh da nisam strucnjak za arhitekturu ali ta zgrada mi bode oci u centru grada-ne volem ju i tacka :durenje:
Deluje mi kao da je namerno sagradjena tu da odudara od okoline i bode oci svojom nezgrapnoscu i masivnoscu i nervira me kad na TV prikazuju NS obavezno u kadru bude i ta tkz.palata :vulkanac:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Stripi
@Marvin

Banovinu u okove kao JDP :drama: :shok:

I Banovinu i SIV na NBGDu, a SIVu dodati dve staklene kule (ime mesta pozadi, gledao ja :giggle: ) prikačiti ih na ona dva kraka i celu Vladu preseliti tamo. :shmi:

A same Banovine što se tiče... ona zgrada jeste... hm, zanimljivo neružna, ali joj stvarno treba, ako ništa, veeeliko "osveživanje".
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
SIV takav kakav je, spolja je zanimljiv i lep, okolina je takođe jako lepo urađena, ali problem je unutrašnjost. nijedno ministarstvo nije htelo tamo da se seli zbog neupotrebljivog prostora. koliko sam skontao kancelarije su jako male i svuda su neki uzani hodnici, pa je prilično mračno i klaustrofobično. :) a kontam da preuređivanje cele zgrade nije u budžetu za narednu godinu.

meni se Banovina dopada, ali bi joj definitivno prijalo osvežavanje. recimo za početak da malo operu celu fasadu i srede prozore.
Korisnikov avatar
By Stripi
@Lakiboy

Može se ona tebi ne sviđati, nije u tome problem, problem je što si ti odmah to prozvao "komunističkom arhitekturom" (ma što god to bilo). Ja opet mislim da je ta zgrada jako dobra, čak se dobro paše sa onom dijagonalno, gdje se nalazi Zara. Jedino što tu fali, odnosno, što se trebalo napraviti jeste to da su trebalio nastaviti sa takvim stilom da bi se došlo do neke potpunije slike. U biti, odmah do nje je isto tako jedna masivnija zgrada za koju znam jedino da je u njoj sada sjedište SPSa (i Narodna banka Srbije isto tako, i think) koja se fino nadovezuje. Ono što ja napravljeno preko puta te zgrade je zapravo ono što najviše odudara od svega.
A tramvaj...nestao 58e godine, na žalost nepovratno. Bus je bio strašno popularan tih godina a i vozio je na puno više relacija nego te dvije tramvajske linije. Za bus nisu trebale dodatne investicije nakon nabave novih buseva a za proširenje tramvajske mreže se ipak trebalo kopati, elektrificirati, postavljati tračnice...o ekologiji se tih dana nije uopće razmišljalo.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by 2Q2Bstr8
nijedno ministarstvo nije htelo tamo da se seli zbog neupotrebljivog prostora. koliko sam skontao kancelarije su jako male i svuda su neki uzani hodnici, pa je prilično mračno i klaustrofobično. :) a kontam da preuređivanje cele zgrade nije u budžetu za narednu godinu.
Kako nije niko hteo da se seli?
Pa ta zgrada je popunjena. Ministarstva policije, za lj m prava i još neko...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
samo zato što je neko morao da ode tamo, ne zato što su hteli.
Korisnikov avatar
By m..
Joj boze kojih zaludnih protuva. Posto decko nema nista bolje u zivotu da radi, niti nista pametnije za razmisljanje, setio se da rinejmuje stvari po gradu cije mu se ime ne svidja. 5 meseci okopavanja njive, sto se mene tice, bi bilo adekvatna nagrada za mentalni napor.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
uvr' glave neka mala spomen-ploca da se doda, da se kaze zasto i kako, ko je stradao i gde i tako to. lika poslati na lecenje od rasizma, a tema da se nastavi o arhitekturi nezavisno zato sto jepostala bas zanimljiva !

as for crkva na nbg, meni se bas svidja to presadjivanje vizantije u cement komunisticke gradnje, ali ukusi su razliciti...a ovo za dodavanje staklenih kula SIVu je super ideja!

(i ofarbati ga u pink :giggle: )
Korisnikov avatar
By Marvin
Jao sad Simor kad ti ospe za to presadjivanje vizantije u cement komunisticke gradnje... jao jao... :klap:
hihihi :giggle:

A za staklo oko SIVa, pa kad se vidi kako je EK lepša 10 puta, ne znam zašto ne bismo i mi

nekada:

Slika

i sada:

Slika
Korisnikov avatar
By .L O S T
e gluposti...bez premca...kako su nekim ljudima dosadni zivoti....
By Ulix
Originally posted by Marvin
Jao sad Simor kad ti ospe za to presadjivanje vizantije u cement komunisticke gradnje... jao jao... :klap:
I tebi su slatki kad krenu da se ujedaju? :giggle:
Korisnikov avatar
By Stripi
ja sam vidio na NBGu u izgradnji onu crkvu pored Mercatora...taman mjesto, oltar potrošnje do oltara "duhovnosti" :/
ne svidža mi se to budženje crkvi na svakom ćošku.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Ulix
Originally posted by Marvin
I tebi su slatki kad krenu da se ujedaju? :giggle:
Ne da su slatki, nego ništa lepše do sada nije pisano na ovom forumu :meda:
Baš sam ih pre neki dan molio da nikada ne prestanu :trep:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!