Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
Kako znaju da nije bila neka riba?
Korisnikov avatar
By blenta
zato shto je to sigurno bila neka ldp pederchina mamu mu bolesnu
koja ne shvata da je bista srce srbije

:kosa:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Andjelika
Ali... lav je i u kavezu lav :smeh:

(samo se povremeno maskira u ovcu )

:serlok: mislim da je u pitanju Mladic, nema ko drugi,
sujeta, ego... sto nije njegova bista tamo..
Slažem se da je to napravi mladić...čista zavist.
Korisnikov avatar
By neny
pa to bi isto bilo kao da neko stavi geringovu bistu na sred berlina.
ko god da je to uradio,od srca mu cestitam,preporucujem mu da ukloni i onaj odvratni pasicev spomenik(za one koji ne znaju u pitanju je najveci kradljivac glasova,i ratni huskac,koji jedino u sr. kao takav moze dobiti ni manje ni vise nego trg)

bilo bi lepo da ponovo prosetam trgom marksa i engelsa i osetim se kao covek,ne zelim da setam djubristem od ulica,trgova...!
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by AngraMaina
ont: da li u srbiji sme da se postavi sigurnosna kamera bez vidnog upozorenja? tj. da li to moze da se koristi kao dokazni materijal na sudu? ne znam kakvi su zakoni o tome.
Sigurnosne kamere ne smeju da budu sakrivene. Nije neophodno da stoji upozorenje " Objekat je pod video nadzorom ", ali kamere moraju da se vide, inace se to smatra prisluskivanjem i neovlascenim snimanjem ljudi.
Tako bar ja mislim.
Normalno je da su u danasnje vreme javni objekti, ducani, ustanove, pa i knjizare pod video nadzorom i ja ostro osudjujem ovaj vandalski cin rusenja biste, mada ne tvrdim da sam simpatizerka Radovana Karadzica.
Ali sam cin kao cin je vandalski i kriminalan i pocinilac treba da se uhvati i kazni.
:obesen:
Ne kazem da treba bas da se obesi, to sam vise figurativno stavila smajli koji simbolizuje kaznu.
Novcana kazna za pocinioca svakako.
Taman da nam se istanjeni drzavni budzet malo napuni pred glavni udar svetske finansijske krize, koji se u nasem krajevima ocekuje od Nove godine.
:jelka:
Korisnikov avatar
By Vel boy
bar novchana kazna za one koji su i postavili njegovu bistu, in the first place. jer, da nije bila postavljena ne bi bila ni unishtena. :eureka:

i ne zaboraviti da se ishprica i dezinfikuje taj prostor oko smrdljivcheve biste, bivshe, nadam se. treba taj smrad neutralisati. :burner: :yes:
Korisnikov avatar
By *deni*
Zasto bi se postavljaci biste novcano kaznjavali ?
Radovan Karadzic je jos uvek samo optuzenik, dakle smatra se neduznim dok mu se ne dokaze krivica.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Slazem se sa Vel boyem.
Novcano kazniti i postavljace biste i one koji su bistu srusili.
Sve, dakle, novcano kazniti i sredstva sliti u ispraznjene drzavne fondove
Bar neke koristi drzavni budzet da nam ima od tog Radovana Karadzica, sto nas je deceniju jednu zajebavao i " isceljivao " alternativnom medecinom kao Dragan David Dabic, pre nego sto su ga uhvatili.
:oklagija:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by *deni*
Radovan Karadzic je jos uvek samo optuzenik, dakle smatra se neduznim dok mu se ne dokaze krivica.
pa, odluchi se deni. ja se slazem ovde sa tvojim drugim delom lichnosti tj. teta Dacom. nek' Daca ovde pobedi u tebi. :mama: je ovde pametnija. :wink:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Mars
Gospode bože.
U Beogradu postoji BISTA RADOVANA KARADZIĆA?

To ljudi VIDE kad prolaze, šetaju ulicom??
I meni je ovaj momenat presudan.
A ja pritom i zivim u Beogradu...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Vel boy
Originally posted by *deni*
pa, odluchi se deni.......
Ne vredi nam da se mi odlucujemo. Moramo cekati sudsku presudu.
Osudjujuca presuda bi mogla da znaci da se lik i delo Radovana Karadzica stave van zakona i da postavljanje bilo kakvih njegovih bista i spomenika ne dolazi vise u obzir.
Mada, pitanje je koliko bi uopste ta osudjujuca presuda imala potencijal da izazove takve posledice ovde, s obzirom na nizak kredibilitet Haskog suda u nasem narodu.

O Radovanu Karadzicu ne razmisljam, za mene je on simbol jednog ludog i tragicnog vremena, a ako je kriv za ono sto mu se stavlja na teret, neka brate mili odgovara.

Jedino priznajem da mi je Rasa priustio mnogo smeha i zabave, kada je letos uhapsen kao Dragan Dabic. Mangup matori i prevejani. :lol:

Slika
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Dobra zamisao, losha izvodba.
Korisnikov avatar
By Mars
I ja mu zameram manjak kreativnosti, ALI uzmi u obzir da ko zna koliko se čoveku u trenutku smrklo pred očima.

Neko kome je život manje upropašćen likom i delom dotičnog je možda i mogao da napravi neki performans, neko premazivanje biste ... nečim, i bacanjem u izlog te knjižare. Na primer.
By Simor
Nema potrebe za podelama - braćo, moramo biti saborni.

Naime, pored razbijene biste, ima još jedna koja nije i koja stoji u samom izlogu. Izvesni Dragan Radenović je izvajao ovo remek delo nove srpske umetnosti i ono (remek delo, ne izvesni vajar) ponosno stoji u izlogu ove ugledne knjižare:

Slika

Dakle, svi koji su se uplašili da neće moći da hodočaste, mogu brigu iz srca da isteraju. Rašo je sišao sa Romanije i multiplicirao se svuda po matici, a posebno po glavnom joj gradu.

:vogue:
Korisnikov avatar
By Mars
Ih, nije to ništa koliko ga na Zlatiboru ima! Majice, bedzevi. Unutar flaša za rakiju...

Nego u viziji onog umetnika gore - jel to on SPAVA ili je UMRO?
By Simor
Mislim da spava, pošto se odmah ispod biste nalazi njegova knjiga "Čudesna hronika noći". Ispod remek dela remek delo.

:freddy:
Korisnikov avatar
By Mars
Aha. To se gleda kao celina...

Ne znam, mene onaj postament suviše podseća na kolac.
Korisnikov avatar
By Tot
Postoji simbolika tog mesta; veza između trga Nikole Pašića, tvorca narodnjačke radikalske stranke i sranja sa tom knjižarom. To je jedan vrlo jasan ideološki pokušaj da se preuzme teritorija, da se od tog dela grada stvori jezgro nacionalističkog konzervativizma, ali ne više onog nacionalizma poluinteligenata koji su rovarili protiv Tita pod okriljem njegove partije i koji su uživali sve privilegije blagodetnog života. Ne, to su sada nacionalisti uprljani nasleđem poslednjih odvratnih ratova i koji su dali svoj sramni doprinos svemu tome. Nekada je tu bilo uredništvo dnevnog lista "Borba", trg je nosio ime Marksa i Engelsa, znači svojevsni simbol ondašnje ideologije. To mesto ima važan strateški položaj i nije bez razloga zaposednuto.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Eh, sada npoznatom pociniocu dugujem kutiju rahat-lokuma...
Uteftericu ga odmah iza Filipa Vujanovica, koju je svoju zasluzio jos onomad kada je Filaretu zabranio ulazak u CG.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by A.F.K.A.OB
Originally posted by Mars
Gospode bože.
U Beogradu postoji BISTA RADOVANA KARADZIĆA?

To ljudi VIDE kad prolaze, šetaju ulicom??
I meni je ovaj momenat presudan.
A ja pritom i zivim u Beogradu...
ja već neko vreme ne živim, al' često svraćam + imam prijatelje baš u tom kraju i ne mogu da verujem da nisam vako il' nako saznala za to zlo. a tačno znam koja je to knjižara i šta je u njoj; njihov izlog je jedan od gradskih toposa koji mi regularno zagorčavaju obilazak rodnog grada.
kudos onome ko je maknuo s vidika. doduše, knjižara je ostala...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Simor
Slika
:regan:

odakle da pocnem? sto bi reklo jedan poznanik, neukus treba sankcionisati zakonom.

mislim ta bista je pre svega toliko RUZNA i toliko GADNA da cak i to sto je posvecena toj poremecenoj budali maltene prolazi nezapazeno.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by AngraMaina
Slika
:regan:

odakle da pocnem? sto bi reklo jedan poznanik, neukus treba sankcionisati zakonom.

mislim ta bista je pre svega toliko RUZNA i toliko GADNA da cak i to sto je posvecena toj poremecenoj budali maltene prolazi nezapazeno.
:up: Slazem se!
Korisnikov avatar
By Paki
Radovanovo stratište još uvek netaknuto stoji, kao svojevrsni simbol stradalništva njegovog... :hamlet:

26. januar 2009, oko podneva

Slika
By Simor
Valjda je autor ovog "umetničkog dela" zamislio sebe kao Dišana, čiji su pisoar onomad, pre koju godinu, razbili na izložbi u Parizu. Razlika je samo što je onaj pisoar poslat na restauraciju, a ovaj pisoar stoji kao svedočanstvo Rašine žrtve. Naravno, tu je i ona tričarija da bista Radovana Raše Karadžića nekako, eto, nije umetničko delo. Više je za popišati sa po njemu.

Tek, zabavno je sve ovo. Još da čovek ne živi u Suburbiji nego negde u inozemstvu, ovo bi sve zaista moglo da se posmatra kao jedan veliki društveno-umetnički performans.

:luda:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
@simor:

Ta bista u izlogu mi izgleda kao da mu je glava nabijena na neki kolac. Sto ga bar na krst nisu razapeli pa da osnuju novu crkvu.
Korisnikov avatar
By Tot
Naravno, tu je i ona tričarija da bista Radovana Raše Karadžića nekako, eto, nije umetničko delo. Više je za popišati sa po njemu.
:luda:
Na prvoj bisti Rašo nam je mučenički smiren; sklopio oči, duboko promišlja sudbinu etnički nečiste geografije. Muku muči sa zlima mračnih imperija koje evo tisućljećima pokušavaju Srbima oteti državu; i ta sila Muslimana, Hrvata, jevrejskih bankara, raznih bastarda, vanzemaljaca, svetskih plaćenika itd uvek se nađe negde gde su Srbi da im onečisti teritoriju, oduzme jezik, opogani čistotu narodne krvi. Smišlja Rašo novi roman.

Kako god, očekujem grandiozne umetniče projekte popišavanja zločinačke smirenosti.

A znaš kako, kad čoveka muka pritera pa nema toaleta u blizini pa se traži drvo... Nego da se zapiški malo ta nesrušena bista? Taj bi se performans mogao zvati: "Na Rašu piškimo smireno". A i njegov dabićevski mir se time ne može pomutiti.
By Hans
Ja..heh...nisam hoh...o..obaveshten o..heh....to-ho-hooome...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!